- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

Ja tylko tak na szybko,przywitać się,bo zaraz ma wpaść znajoma z brzuszkiem.Jest na badaniu teraz i po ma nas odwiedzić

U nas kolejna nocka cała w łóżeczku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!

tez sie czesto smieje z moich tesciow jak tu przychodza, czego oni nie wymysla!
u nas pieknie przespana nocka, bez czopka, moze juz przeszla fala "zabkowania"? super by bylo!
dziewczyny, myslalam o kupnie tego slonika! zobaczcie jaki fajny!!!! mysle ze lukciowi sie spodoba, ale to jak bedzie mial 8-9 miesiecy chyba
www.hasbro.com/playskool/en_US/shop/deta...E-B19495AFD760:en_US
natknelam sie na niego przypadkowo w centrum hand. Nie kupilam od razu bo drogi i chcialam przeczytac recenz, ale widac ze super zabawka szczegolnie dla energicznych dzieciakow.
- MamaEmilki
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"
MM świetna ta opowieść z basenu. Chyba też zacznę powoli chodzić z Matim, ale poczekam na roztopy

Anszka gdzie chodzicie na basen

Maksiu no wreszcie, widzę że już Ci lepiej. A jak mąż chory, to Ty nie możesz jechać sama z dzieciakami

Co do smoczków, my mamy Lovi - jedną sztukę kupuję co 3 miesiące i tyle. Mati dostaje tylko i wyłącznie do spania, więc nam wystarcza.
A jeśli chodzi o jedzenie, to zawsze byłam zwolennikiem zasady - "dziecko samo się nie zagłodzi". Oczywiście wszystko ze zdrowym rozsądkiem, bo nasze Maluszki są malutkie jeszcze. Ale jak Kuba nie chciał, czy nie mógł zjeść na przykład obiadku, to nie jadł. Ale do kolacji nie było już żadnych przekąsek, jogurcików, słodyczy. Musiał czekać do kolacji i tyle. Szlak mnie trafiał, jak teściowa wmuszała jedzenie moim chłopakom

Saiko zaglądaj, zaglądaj, im częściej tym lepiej

MM nie martw się, taki czas przyjdzie prędzej czy później. Za trzy, cztery lata, będziesz myślała że ten czas to była chwilka. Teraz wydaje się być wiecznością

U nas też biało niestety. Rano byłam u lekarza. Dalej muszę się inhalować, ale dostałam też steryd do inhalacji, bo mi tchawicę zajęło. Kiedy ja się w końcu wykaraskam z tego, bo jak nie zacznę się ruszać znowu, to zardzewieję

Bidol obijasz się !!!

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
kejtin -superowo Julka raczkuje - a ja do niedawna byłam pewna że jednak ma na ime Sara

KM - hahahahahaha - ale się uśmiałam

co do braku apetytu to współczuję bardzo - szwagra córa tak mało jadła od początku - i na dziń dzisiejszy latają za nią z łyżką (ma 1,5 roku)

a co do wtrącających się bab - rozumiem

mnie tylko denerwują mamy które bardziej lamentują od dzieci.
W szpitalu nie jedną taką widziałam - jak dziewczynka miała wenflon zakładany (miała 8 miesięcy) to matka się zachodziła z płaczu - a udało się za 1 razem.
wiem że może wyglądam na matkę bez serca ale z doświadczenie wiem że nerwy matki nie pomagają w takiech sytuacjach

Krecik - uwielbiam takie kolczyki

AF - Olga - ale waszze chłopaki wcale nie muszą podnosić pupy

Saiko - wszelki duch..

M_M - hahahaha- no to fajnie mieliście

m_M- już nie będzie lepiej

a ja zaczynam odczuwać presję - wszyscy do okoła już komentuję - "a Nasza Emilka już raczkowała" "a koleżanki synek to już wszędzie włazi - gniazdka muszą mieć pozalepiane" a czyjeś dziecko to już prawie biega "a nasza to już warkocze miała plecione do pasa"

I jeszcze urodziny Sebka w niedzielę i cała rodzina moja i Jędruli -

muszę chyba sobie coś na wyluzowanie zaaplikować

- mloda_mamuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię Dominiczku!!!
Dzięki za porady dot. krzesełka

Majówka słonik fajny,ale cena też

MamaEmilki u nas pierwszy ząbek wychodzi dopiero,a u was??
Saiko pozdrawiamy

- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- maksiu
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
Anna a gdzie nie moge jechac sama z dzieciakami??
MM twojej kolezanki maluch wazy 13 kg i ma 2 lata a moj maks jak w styczniu byl w szpitalu wazyl przy wyjsciu 14,900 a ma 3 lata skonczone:)
sie smieje ze jeszcze troche to go blazej dogoni ale maks to taki nie jadek juz jak cos mu podpasuje to zje ale malo kiedy,
No a ja jutro pakuje dzieciaki i jade do mamy i wracam w niedziele przy okazji do tesciowej wejde do szpitala zobacze jak sie czuje
U nas mega sloneczko, i jak maz wroci to juz sie do kolezanki umowilam bo z maksem to za bardzo nie chce mi sie dwojki ciagnac wiec popoludniu pojde zalatwic auto sobie na jutro i przy okazji odwiedze kolezanke pogadam i wroce:) moj blazej dzis cos nie spokojnie spal a nie wiem czy w koncu jakis zab wyjdzie czy co, a dzis na sniadanie zjadl mi pol parowki takiej grubszej i do tego pol glonka chlebka z maselkiem moj glodomorek maly
- maksiu
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
a tu w krzeselku
Bidol wspolcuje tych glupich tekstow ale znam tyo skads u mnie wuja tak potrafi a najlepiej lubie mu dopiec jak sie jakos krotko ubiore, a on ze ludzie na mnie patrza jak ja chodze ubrana i ze tak nie widzi zeby ktos chodzil ubrany to ja na to przemyj oczy czlowieku mamy 21 wiek a nie 15 gdzie wszyscy chodzili w gaciach po szyje

- Kamykowa84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bidol też nie lubię głupich textów o moim synku typu "jakie on ma fałdki,grubasek",patrzą na mnie jakbym go pasła nie wiadomo jak...eh niektórzy nie mają taktu po prostu....
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja na chwile tylko...
Bidol- olej to.
Ja ciagle slysze ze Filip wlosow nie ma. Zawsze odpowiadam: on juz tak od urodzenia ladnie ostrzyzony jest

Moj szwagier natomiast jest jeszcze bardziej wkurzajacy . Maja corke o rok dokladnie starsza od Filipa i jak w rozmowie wspominamy ze juz cos padnie robi to on zawsze odpowiada ze ich corka juz to robila np 2 miesiace wzrsniej

Zeby to prawda byla jeszcze

Albo mowi ze cos potrafi a jak przyjezdzaja to nagle uwaga... Zapomniala

Ach ci rodzice... Zawsze swoje dziecko jest naj naj naj
Moj pupe podnosi matomiast nie siedzi jeszcze.
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ale jak to z zabawkami bywa chwile pociesza i w kat

Ja juz sobie pbiecalam ze nie bede presadzac: jedna zabawka na tydzien najwyzej i tyle. Niekoniecznie droga. A i jest dobra metoda aby chowac zabawki i za jakis czas wyciagnac. Maluszek ucieszy sie jak z nowej

Maksiu- super fotki, Blazejek ladnie wyglada i wcale nie taki drobny

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Anna- wlasniw dzis czytalam o raczkowaniu ze mozna pomoz wzmacnoajac moesnie rak. Juz byly pierwsze proby.
- Anna77
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteśmy już w "piątkę"

Bidol Daj spokój. Ja mam takie rzeczy centralnie w .... Mati też ma baaardzo mało włosków i do tego jaśniuteńkie. Kuba też tak miał. Nie raczkuje, bardzo dużo mu do tego brakuje, dopiero co zaczął siedzieć, ma mnóstwo fałdek i bardzo mi się podoba! A może by tak zacząć porównywać te wszystkie dobre ciocie, wujków, do ich rówieśników