BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 tydzień temu #650317 przez krecik
ufff jestem i doczytałam:D

mam nadzieje, że się nie obrazicie ,ale przedewszystkim interesowały mnie fotki Darii ze ślubu- naprawdę pięknbie wyglądałaś

niestety nie miałąm czasu doczytać dokładnie

słoneczko
, mam nadzieje, że po wizycie będzie lepiej, tymczasem wytrwałości:)

bidol,
wypoczełaś troszkę w rabce i teraz odnowa masz zmartwienie, kurcze nigdy nie ma w życiu tqak, żeby byla głowa spokojna:(

no i.... no i co mialam komu napisać- zapomniałam!!

jak już pisałąm kiedyś, wszystkie dzieciaczki są naprawde super

my niestety dołączamy do grona marudników, mój mały po szpitalu stał się istnym cycoholikiem, jeszcze z miesiąc temu w dzień piersi nie tknął, a teraz strasznie dużo mi je np. obiadek poprawia piersią... juz sama nie wiem

teraz jesteśmu u teściów- tylko jedna nocka- jupi, cały dzień na polku:D

a tak jeszcze do czwartku u rodziców, jestem mega zadowolona, kiedy mi się podoba wyskakujemy na podwórko, bez ubierania, malowania, szykowania, tak jak stoimy tylko czapulke na słoneczko zakładamy, ja to mojego też rozbieram( tzn, tak jak siebie), jedynie co mnie powstrzymuje, żeby bardziej go nie rozbierać to moja Mama:" zobaczysz, będziecie w nocy jechać do lekarza"

super , ze już jestem:D

milego, tymrazem wieczoru, idę kąpać gówniarzyka!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #650354 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu #650478 przez słoneczko
Kamyczka a tak sobie sie czuje:( a Dominis z kim zostanie jak pojdziesz do pracy? trzymam kciuki za znalezienie pracy

12 lata 1 tydzień temu #650536 przez słoneczko
BasiaOlek widze Cie;) czemu niechcesz sie do nas odezwac? napisz chociaz czy wszystko jest ok bo sie martwie:(

Maksiu,Chlopek wszystko ok ?

12 lata 1 tydzień temu #650539 przez Olga
Mały zasypiał 1,5 godz.kulał sie po łóżku,spać mu się chciało,a nie mógł zasnąć :(

słoneczko jak robię tylko dla małego,to na parze i na masełku,już z dwóch jajek.Mały garnek,trochę wody,a na garnek talerzyk i jajeczko się ścina podczas gotowania wody :silly: ale mój mały np.już jakiś czas temu,jak ktoś je jajecznice,to nie odpuści i tatusiowi ostatnio sporo wyjadł całkiem normalnej,a dzisiaj to samo zrobił Oldze :lol: Jak na razie uwielbia jajecznicę :silly: Myślałam,że jutro jest otwarcie i że właśnie na nim będą ci goście :blink: a to już było :ohmy:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #650658 przez AniaiFilip
Hej dziewczyny

No mama juz sie rozgoscila i Filipek po jakiejś 1-2 godz juz babcia oczarowany na nowo ;)
U mas zimno jakies 10-12 st ale w domu chodzimy na krótki rękawek bo cieplo mamy a moja mama juz chciała Filipa usypial w kocu polarowym :ohmy:
Nie wiem jak u was ale tutaj zimno i silny wiatr wiał plus deszcz na przemian ze słońcem mimo to wybraliśmy sie z mama na plac zabaw i juz przed sama furtka Filipek zdecydował ze bedzie spal i zasol :angry: :laugh:
No cóż trzeba bedzie powrorzyc ;)

Pochwale sie ze juz kolejny dzien Filipek jadl obiadek z dwóch dan. Robię tak ze najpierw daje danie właściwe a zupke na dojedzenie bo on tak jeszcze duzo nie zjada. Dzis zjadł jednak troszeczke marcheweczki w kostkę, ziemniaczka, rozyczke kalafiorka i zoltko- wszystko oddzielnie ułożone na talerzyku i zgniecione widelcem oprócz marchwki i zjadl, szok :ohmy: :ohmy: :ohmy: a kawałków w zupce tych drobniutkich to nie tknie :laugh: doprawil papka i obiad zaliczony.
Od jutra gotuje zupe czysta plus makaron lub ryż moze taka zasmakuje.

A wy mamusie co podjecie na obiadki?

I jeszcze jak wy ściąganie katarek maluszkom? Ja nie daje rady w dwie osoby to robimy i jest straszna histeria, boje sie ze mu krzywdę zrobię kiedyś.a katar ma nadal straszny!!

Przypomniało mi sie ze jajecznicę mozna w mokrofalowce zrobic. Ja mam w pracy o silnej mocy i nastawiony na 40 sek jest do połowy sciete wyjmujemy mieszamy o znów na 40 sek i gotowe ;) w domowej nie próbowałam jeszcze ale czas raczej 1-2 min i powtorka.

Kamykowa- Powodzenia w znalezieniu pracy ma pewno sie uda.

12 lata 1 tydzień temu #650733 przez Olga
Witam się w deszczową niedzielę :blink: My juz od godzinki na nogach,nocka dzisiaj super,nie wstawałam nawet razu,mały bez smoka spał prawie całą noc i o dziwo się nie odkopywał :ohmy:

AiF to teraz masz mamę przy sobie :silly: naciesz się nią na zapas-fajnie macie,a pogoda u nas też kiepska :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 tydzień temu #650743 przez mama89muminka
Hej dziewczynki
Nie mam w ogole czasu nawet do was zajrzec. Pogode mamy bardzo ladna, wiec w domu nawet sie nie chce siedziec. Poza tym szykujemy sie na mega wydatki za 3 dni (wyplata :P ) i teraz "poscimy" na samym obiedzie przez caly dzien.
Poza tym u nas wielki balagan, Miro wreszcie zaczal interesowac sie zabawkami i wszystko porozwalane po podlodze.
U nas jutro dzien matki, maz ma chyba wolne i pewnie bedzie chcial do tesciowej jechac :dry: Boze, jak ja ja uwielbiam :dry:
Ja przechodze istne pieko, nie dosc, ze ostatnimi dniami nie moge poradzic sobie z usypianiem juniora (wczoraj usypialam go prawie 3 godziny), to jeszcze mam @ od 2 tygodni :ohmy: Normalnie mnie cos trafia juz. Do lekarza raczej sie nie wybiore bo u nas sluzba zdrowia dziala okropnie, tzn. na wizyte u samej pielegniarki trzeba czekac 2 tygodnie, pozniej miesiac na wizyte u ginki :angry: Nie wiem juz co robic.
No i Miro ma juz 6. zebola. I chyba dolne dwojki mu ida jeszcze. Cwaniak potrafi wszedzie wejsc, kiedys wszedl pod krzeselko do karmienia i zachaczyl ubraniem o taka srubke i nie mogl sie wydostac, a w kuchni to juz w ogole go trzeba pilnowac, lapie za szuflady, lodowke, piekarnik i wszystko otwiera. Nawet na balkon kiedys mu sie udalo przecisnac, mimo ze zastawilam krzeslami, zeby nie wyszedl. Oczy w tylku trzeba miec.
Moze uda mi sie was podczytac teraz, poki Miro spi. To zmykam do lektury.

12 lata 1 tydzień temu #650746 przez km
hej dziewczyny my juz po sniadanku, nawet jest slonko wiec pojdziemy na targ.

AiF u nas tez jest codziennie po 13 stopni :( . Ja dzisiaj gotuje malemu zupe kalafiorowa, jak zwykle z 8 porcji wyjdzie, musze napelnic znowu zamrazalnik, dziisja jeszcze zje zupke z buraczkow. Tez czasami daje malemu takie bardziej drugie danie, zazwyczaj ziemniaki z sosikiem, osttanio byl sosik: marczewka, groszek, fasolka szparagowa zielona, kukurydza + kurczaczek. I tym sosikiem polewam ziemniaczki.

Olga- chyba i ja skorzystam z twojego przepisu, zobaczymy czy kacpra bialko nie uczuli. Niestety odpadly nam jogurty z menu, bo maly ma po nich biegunke :(

12 lata 1 tydzień temu #650763 przez Kamykowa84

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #650764 przez Kamykowa84

12 lata 1 tydzień temu #650805 przez Kamykowa84

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #650842 przez km
AiF-zapomnialam ci wszesniej napisac, przy katarze super sprawdza sie odciagaczka co sie wklada do odkurzacza. 2 sekundy i wszystko z nosa jest wyciagniete. bo tą co sie ustami ciagnie, to dla mnie jest tragiczna, mozna ciagnac i ciagnac. U nas ta do odkurzacza sie super sprawdzila, oczywiscie kacper tego nienawidzil, ale trwalo to o wiele krocej niz zwykla frida, a teraz tez jej uzywam do odciagania ustami po kapieli, nawet ustami ciagnie lepiej bo jest wieksza koncowka to ciagneicia, wiec znaczniej mocniej ciagnie :) . No i jeszcze inhalacje , wtedy wszystko splynie z nosa.

12 lata 1 tydzień temu #650930 przez mloda_mamuska

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #651005 przez AniaiFilip

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka