BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 11 miesiąc temu #119134 przez madziaska
Vestusia chodzi nam o album fasolki, tzn... wspomnienia z ciazy, zdjecia dzidziusia w brzuszku itp... Ja jestem na etapie szukania albumu, doszlam do wniosku, ze kupie taki tradycyjny album na wklejane zdjecia... W srodku chce rozic sama, moze troche scrabkow zakupie... uwielbiam prace plastyczne i teraz w koncu moge sie tym zajac... Od dzisiaj zwolnienie :):):) Mam w planach robic tez aniolki z masy solnej... zrobilam ich w zyciu mnostwo, ale zadnego nie mam...
Anaconda praca teraz na drugim miejscu, dobrze dziewczyny mowia, ze medalu zadna z nas nie dostanie za to, ze bedziemy pracowaly do konca... U mnie kolezanki pracowaly prawie do konca a w nastepnym roku dyr. i tak zabrala im motywacyjne...
Ola szybko wracaj do zdrowia, lez w domku i kuruj sie :)
Dorcia ja juz nie czytam nic w necie, oprocz WAS... Juz dosc sie naczytalam przed pierwsza wizyta i dziekuje bardzo... ;) A na obiadek robie pomidorowa z makaronem i kurczaka z ziemniaczkami i surowka ;) Teraz mieszkam u mamy bo jestesmy na kupnie mieszkania, wiec bede gotowac ;) Lubie to... Juz planuje na caly tydzien ;)
MILEGO DNIA :):):)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #119143 przez vestusia
Aaaa... już rozumiem w czym rzecz z tymi albumami :)
Ja osobiście założyłam sobie takie "pamiętniczek z życia fasolki". Koleżanka podsunęła mi pomysł, bo sama rodziła i sama taki założyła. W zwykłym zeszycie wpisywała wszystko od początku z życia fasolki. Od daty ostatniej miesiączki, potem pierwsza wizyta, wklejała wyniki badań. Powiedziała, że to duże ułatwienie i nawet pielęgniarkom na porodówce się to spodobało, bo nie musiały niczego szukać, wszystko było ułożone chronologicznie i było przejrzyste. Tak też robię ja i sobie przeglądam ten zeszycik, w nim też oczywiście wklejam wszystkie zdjęcia, które dostaję od lekarza :)

Madziaska, teraz masz w głowie pełno pomysłów na spędzanie wolnego czasu, wykorzystuj to, bo później to nie będzie na nic czasu :D

Teraz naprawdę uciekam, zajrzę tu później. Buziole.
13 lata 11 miesiąc temu #119155 przez Aleksandra
Ja na razie prowadzę dzienniczek ciąży z Brioko :) Też bedzie fajna pamiątka a zdjęcie wkleję do zwykłego albumu dziecinnego i będę dalej wklejała chronologicznie :)
13 lata 11 miesiąc temu #119163 przez Suari
Dorcia- dzięki za chęć pożyczenia płytki, ale jak coś to zamówie sobie, zresztą zobacze czy dalej będę miałą taki zapał :)
U mnie pojawiło się słoneczko i może by ruszyć 4 litery i się przejśćjak jest okazja :)

Miłego dzionka !
13 lata 11 miesiąc temu #119180 przez anaconda_she
A ja tkwie w pracy ;/ Oczywiscie jak mialam wychodzic to znalazlo sie mnostwo pracy. Jeszcze sie z szefem popsztykalam bo on ma jakies bzdurne problemy i udowadnia jakie to jego sa wazne w momencie kiedy nie sa i kiedy ja sie zle czuje. Nie wiem jemu sie chyba wydaje ze ja tu nic nie robie. A ja na ta pokrecona robote to najwiecej energii trace.Jeny jeszcze sie dobrze tydzien nei zaczal a ja juz chce weekendu.
13 lata 11 miesiąc temu #119185 przez Dorciaition
Kurka, a u mnie brzydka pogoda i zimno :S

Anaconda trzymaj sie tam :cheer:

Już wymyśliłam obiad- zapiekanka z piersią, ryżem i co tam jeszcze znajdę ;) Kombinowałam coś tak żeby do sklepu nie iść ;)

Czy umiecie ogórkową? Za mną chodzi już tak długo, a nie umiem B)

Poczytajcie sobie pamiętnik z brzuszka. Ale się naśmiałam, super sprawa. W moim albumie znajdą sie też rzeczy z tego pamiętnika :)

polki.pl/?page=rodzina_ciaza_rozwoj_artykul&cmn_id=10000831

Alanek[*] :(
13 lata 11 miesiąc temu #119195 przez vestusia
Ogórkowa to moja ulubiona zupa :) Zapewne są różne wersje tej zupy, ale mnie Dorcia smakuje ta najbardziej prosta do zrobienia. Gotuję kilka skrzydełek kurczaka, do tego dodaję warzywa - marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki pokrojone w kostkę. Oczywiście przyprawy według uznania, sól pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Po wrzuceniu warzyw, po około 20 minutach dodaję starte ogórki kiszone i całość też gotuję około 30 minut. Na koniec dodaję śmietanę kremówkę i wychodzi moja zupka ;-) Może to żaden przepis, ale taka mi najbardziej smakuje :)

Ja dziś podaję fileta z morszczuka, ziemniaczki i pomidorki w śmietanie. Ech, tyle naczyń na mnie czeka, aż mi się nie chce iść do kuchni. Na razie odpocznę i poleniuchuję, mam jeszcze sporo czasu zanim wróci mój facet ;-)

Anaconda - uciekaj stamtąd jak najszybciej :D

Suari - spacerek dobrze zrobi :) Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie pogoda już nie dopisuje i zaczyna padać deszcz :D
13 lata 11 miesiąc temu #119197 przez anaconda_she
Kochana ogorkowa to proscizna :) Jak masz kostki z kurczaka to na kostkach zrób wywar a jak nie to na kostce rosolowej. Potarkuj na grubych oczkach marchewke i wrzuc do wywaru niech sie ugotuje. No i ogoreczki. Wystarczy kilka tez mozna je potrzec, a jak nie lubisz zeby ci cos plywalo w zupie :) to wystarczy woda z ogorkow. Tylko nie za duzo bo kwasna bedzie. Dopraw jak ci pasuje i mozna zaprawic albo smietana albo mlekiem zeby bylo mniej tuczace. Ja do tego wrzucam jeszcze caly peczek posiekanego koperku. Pyszota :)
13 lata 11 miesiąc temu #119208 przez Batmanik
Witam!!!
szybko do Was napisze bo maly dzis jest okropny:( mecza go zabki:(
madziaska masz racje to jest jego matka choc on za nia nie dokonca jest bo jak urodzilam to nawet jej nie powiedzial i w jakim szpitalu jestem- ja ją moge jakos zniesc i sobie odpuscic jak sie wyprowadzimy bo ona lubi sie mieszac w nieswoje sprawy juz nie raz jej doslownie powiedzialam zeby sie nie wpier.... ale nie dociera
ja juz tez nie szukam info na temat dzidzi w internecie bo popadne w depresje wystarczy ze ogladnelam ten film co lecial w ubiegla sobote na tvp2 i juz mysle czy u mnie z dzidzia wszystko oki ja tak mam ze cos ogladne a pozniej sobie wkrecam;)
bylam z malym na spacerku i dopadla nas majowy deszcyk:)
ogorkowa tez moja ulubiona zupka tylko nie wiem czy ktoras pisala o ziemniaczkach bo ja dodaje
ach wizyte mam w srode juz nie moge sie doczekac:) zeby bylo wszytsko oki :S
13 lata 11 miesiąc temu #119230 przez Dorciaition
Dziękuję!!! Kochane jesteście! Dziś już nie będę robić, ale jutro na pewno!
Dam Wam znać jak wyszła:)

:kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 11 miesiąc temu #119269 przez vestusia
Kurczę, sama mam smaka na ogórkową, tak o niej się rozpisałyśmy ;D Chyba jutro też ją zrobię... :)
13 lata 11 miesiąc temu #119289 przez Aleksandra
A ja dzisiaj poluję na truskawki :) Widziałam po drodze do domu stoją to w końcu kupię :) W domku czeka na mnie pomidorowa :lol:
13 lata 11 miesiąc temu #119291 przez iva 20
hejka :) ojj dziewczyny tez macie dzisiaj taki jakis dziwny dzien bo ja mam wszystko naraz dola , bol glowy i lenia :( nawet nie wiem co mam ze soba zrobic :(
13 lata 11 miesiąc temu #119298 przez Dorciaition
Ola truskawki, no no, można już pyszne dostać :) Wczoraj zakupiłam czereśnie. Myślałam, że będę jeszcze niezbyt zjadliwe, ale były pyszne :)

W takim razie jutro dzień ogórkowej ;)

Za mną jeszcze chodzi taki agrest prosto z ogródka :) Mój mąż już wcale mnie nie słucha na co mam chętkę ;) Twierdzi, że dziwna jestem :silly:

Iva na chandrę dobry jest właśnie taki albumik Fasolki. Jak się za niego wzięłam to kilka godzin mi zajął. Czułam się jak w przedszkolu (kredki, pisaki porozrzucane) :) A potem jaka radość. Polecam.

13 lata 11 miesiąc temu #119301 przez Aleksandra
Ja czasami jak wystrzelę z jakimś pomysłem co bym zjadła to mój się na pmnie patrzy wzrokiem "chyba żartujesz" ale stara sie mi to zdobyć :silly: Ja też widziałam już czereśnie i jak będą to kupie mopjemu mężusiowi co by nie był samotny jak ja będę pałaszować truskawy :lol: Znikam zaraz do domu. Dziś są urodzinki mojego męża i musze przygotować jakiś poczętsunek dla rodzinki (nic wielkiego - ciasto, tort już jest i winko)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia