BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #218897 przez aniaa_
wiecie co ja nie wiem jak wy to robicie, ale ja tez mam taka małą torbę, a do mojego szpitala w przeciwieństwie do Was duuuużo trzeba zabrać i sie zmieściłam.
Jak sie popści to sie wszytko zmieści :lol:
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #218898 przez Dorciaition
madziaska napisał:

Mnie nie obchodzi co sobie inni pomysla, mam walizke i tyle, mala jest przeciez ;)

A pampkow mam 30. Podkladow wszytskich nie biore, 1 paczke i duze podpaski, jak cos to SZ mi dowiezie...

:kiss: :lol: :lol:

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #218899 przez Dorciaition
Aniaa pieszczę, pieszczę, ale nie da rady no!!

Zmykam, "Pierwsza miłość" :)

13 lata 6 miesiąc temu #218900 przez aniaa_
To mężulka poproś niech popieści z Tobą :silly: :lol: :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #218902 przez Dorciaition
Ha ha. Nie da rady. Sam rożek jest ogromny

13 lata 6 miesiąc temu #218905 przez aniaa_
Też musiałam pieścić rożek długo :) na wierzch torby go wsadziłam i upchałam na siłe :)
13 lata 6 miesiąc temu #218913 przez anyanka
Ale sobie pospałam :) Tuż przed 17 wstałam :)
U mnie też lekarze jak mie badają to za każdym razem czują główkę małego. Niezbyt miłe uczucie bo bolesne to jest :(

Kima ale to fajnie że czuja juz główkę, tylko dla nas nie zawsze to badanie jest przyjemne, ale fajnie wiedzieć że można poczuć :)

Kurcze dziewczyny nie mieścicie się do torby?? :) Ja się zmieściłam w jedną średnią i dla siebie i dla małego :) tylko badania w osobną torbę biorę i do picia dla siebie
13 lata 6 miesiąc temu #218914 przez luska
Iva ty dzwon do położnej , lub lekarza :ohmy:

hehe Docia sprzątam w środy ;) :kiss: ale u struszkow jestem do niedzieli .A jak zobaczyłam co mój brat z pokojem zrobił to się nie mogłam powstrzymać do od razu zahaczyłam o resztę domu hehehe ;)
Ania fakt ja tez znam mało Wojtków a to bardzo ładne imię :)

O nie wierze Ankol już jutro będzie mamą :ohmy: :ohmy: Zazdroszczę jej :P

Madzia fajnie jak by wam tak szybko zeszło z tym remontem:).My za samymi meblami do kuchni czekaliśmy 2 miechy B)

hehe Docia super miejscówka :lol:

Dla mnie coś takiego jak suszarka i szampon to zbędne rzeczy , nie potrafię myć "gdzieś" włosów tylko w domku, zresztą ska na to czas i siły po porodzie B) U nas kosmetyków dla dzidzi nie wymagają.Ale wiadomo , ze podstawowe trzeba wziąsc typu sol fitobiologiczną jakiś kremik i coś na odparzenia pewnie też :)

Docia ja biorę taką podróżną na kolkach, i pewnie ledwo się w nią zmieszczę .Tez mam gdzieś to o inni pomyślą, ale Docia na pewno nie będziesz jedyna z taka torbą :silly: Pampkow biorę cała pakę a podkładów nie mam , dla mnie to coś dziwnego, kupiłam belli podpaski te największe ;)
13 lata 6 miesiąc temu #218916 przez anyanka
Zerknęłam na tabelkę z wizytami wiec Vestusia ja mam kolejną wizytę 4.11. Jeszcze się nie umawiałam bo modle sie żeby do tego czasu urodzić i nie chodzić do żadnego gina przez najbliższy czas
13 lata 6 miesiąc temu #218917 przez vestusia
Normalnie nie mogę z Was. Ale mnie rozbawiacie.

Dorcia, ta miejscówka to niezła, ale chyba nie do końca zdaje egzamin skoro golisz się maszynką i nie widzisz, że ma ten plastik :P Ja myślałam, że masz taką miejscówkę, że lustro np. na podłodze he, he, he :)

Ja kosmetyki dla dziecka też wezmę, tzn. krem na odparzenia z Hipp, sudocrem, krem na niepogodę i wiatr, te pieluchy tetrowe i podkład do przewijania. Jedna pielucha tetrowa musi być "przesiąknięta" dzidzią, żeby Funia zapoznała się z jej zapachem. Rożka nie biorę. Ja będę miała dwie torby, ale takie niewielkie. Gdyby nie to, że w mojej mam szlafrok, to pewnie spakowałabym się do tej jednej, ale on zajmuje mi pół torby. Podkładów wzięłam dwie paczki i 3 paczki majtek siatkowych. Poza tym papier toaletowy, te ręczniki papierowe.
Ja akurat musiałam wziąć szampon i odżywkę, bo ja MUSZĘ myć codziennie włosy. Nie dość, że wydają mi się tłuste na drugi dzień, to nie są możliwe do ułożenia. A rozczochrana nie będę chodzić :)
Co się martwimy tym, co pomyślą sobie inni. Ważne, aby zapakować to, co uważamy za konieczne lub dzięki czemu czujemy się komfortowo.
Pampków biorę dwie paczki po 27 pieluch - jedne Pampersa i drugie Huggiesy. No i te chusteczki nawilżające.

Madziaska, z Twoją listą rzeczy to na pewno musisz wziąć jakąś wielką torbę he, he, he :D

Kima, ciekawie musiałaś wyglądać z tą swoją torbą i wózkiem inwalidzkim :P

Oj, już coraz bliżej finału :)

Dorcia, dobrze powiedziałaś Krzysiowi, że niewiele czasu zostało do porodu. Niech sobie wbija do głowy, że to za 2 tygodnie. Ja muszę jeszcze w przyszłym tygodniu w środę do kosmetyczki iść na hennę z regulacją brwi i zafarbować włosy. Bo różnie bywa i nie wiem, co mnie czeka po wizycie. A jak nie daj Boże szpital, no to muszę przecież spróbować ładnie wyglądać :D
13 lata 6 miesiąc temu #218921 przez anyanka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #218922 przez Dorciaition
Vestusia kto by mył to lustro na podłodze :silly:

W takim razie spakuję się jutro w tą na kółkach, a co tam ;)

Luśka, a byłam pewna, że w czwartki sprzątasz ;) To samo napisałam Anakol, że zazdroszczę Jej, że już jutro będzie Mamusią :)

Anyanka jak śpisz tak długo w dzień to potem nie masz problemu ze snem w nocy? Ja za cholerkę nie potrafię zasnąć w dzień. Przy dzidzi pewnie się nauczę ;)

No no Vestusia robisz się na bóstwo :lol: Też miałam taki plan, ale jakoś nie mam ochoty na kosmetyczkę. Wydaje mi się, że nawet kosmetyczka mi juz nie pomoże. Wywaliło mi trochę na twarzy B)
Tylko się nie malujcie jak już będziecie wiedziały, że rodzicie. Moja kuzynka gdy miała skurcze zrobiła sobie makijaż, a gdy po porodzie spojrzała w lustro nie poznała się. Cała rozmazana. :blink: :laugh:

Ach ci faceci. Musimy ich teraz uświadamiać, że powinni być cały czas chociaż pod telefonem.

13 lata 6 miesiąc temu #218924 przez anyanka
Dorcia pewnie będę miała problemy z zaśnięciem ale ja dziś po nieprzespanej całej nocy jestem więc w dzień musiałam pospać a w nocy no cóż będę chodzić i straszyć innych domowników :laugh: tj to prawie codziennie robię jak wstaję do łazienki minimum co 1,5 godz :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #218925 przez madziaska
Vestusia lista moja nie taka dluga ;) Zmiescilam sie do mojej walizeczki ;)
Luska musze zamowic tylko meble do salonu, ale mam juz upatrzone, co srode jest dostawa wiec luz ;) No i szafe do sypialni w tym samym sklepie ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ale sie najadlam frytek :silly:

Ja do porodu nie zamierzam sie malowac ;) W szpitalu tez raczej nie....
13 lata 6 miesiąc temu #218927 przez anyanka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia