BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #218571 przez vestusia
Oj Luska, ja Cię podziwiam z tymi obcasami. Ja nawet nie próbuję zakładać takich butów, bo nie dałabym rady w nich iść. W adidasach się męczę, a co dopiero w butach na obcasie. No i niezły sobie maraton odstawiłaś...

A do mnie właśnie przyszedł listonosz z tymi trzema sukieneczkami. I ucieszyłam się bardzo, bo sprzedający dołączył do paczuszki jeszcze taką fajną różową bluzę z kapturkiem :) Bardzo miło z jego strony, bluza słodka i Zuzi na pewno będzie w niej ładnie :)

Ja tam nie prasuję Piotrkowi niczego. Sam sobie to robi.

Milla, to sobie zrobiłaś niespodziankę z tym obrusem :)

A moja Funia co zrobiła? Leżałam na narożniku, czytałam sobie gazety (wzięłam wszystkie możliwe numery M jak Mama i DobraMama) a ten Gamoń zobaczył chyba jakąś muszkę na oknie. I kuźwa tak po parapecie chodziła przednimi łapami, że zrzuciła kwiatka prosto na mnie. Byłam cała w ziemi, narożnik, wszystko wokoło. Więc chcąc nie chcąc, musiałam wziąć odkurzacz i poodkurzać. Funia też śpi obrażona pod łóżkiem, bo nakrzyczałam na nią za to, co narobiła. Gamoń jeden no.

Idę dalej odpoczywać. Buziole.
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #218578 przez zaguś
Luska, ja też ostatni raz na obcasie paradowałam w czerwcu ale musze przyznać że do głowy by mi nie przyszło teraz nawet przymierzyć butów na obcasie co dopiero po zakupach latać z dzieckiem i psem- podziwiam. Ja na płaskim teraz się potykam a co dopiero obcas, a jeszcze ten ból pleców.

o kurcze Suari, ale fajnie i trzymam kciuki żeby ułożyło się wszystko po twojej myśli.
Teraz ja ma biegać do lekarza co tydzień, więc jutro znowu wizyta, mam nadzieję że nie będzie żadnych niespodzianek i jeszcze te 20 dni sobie posiedzi. w sumie fajnie byłoby urodzić 11.11.2011, mąż nie miałby problemów z zapamiętaniem ;)
13 lata 6 miesiąc temu #218596 przez zaguś
Biedna Funia, sama pewnie też się przestraszyła, oj coś tym naszym psom nie podobają się nasze kwiatki, wczoraj mój Wacek postanowił przesadzić mi moją dwumetrową palmę, z łóżka wskoczył do doniczki i ta na podstawce się wypierniczyła, a zdążyłam ją podlać więc miałam pranie dywanu z tego błota. ale tak jak się usmiałam z psa w szoku, przygniecionego liśćmi i próbującego się z nich wydostać.
13 lata 6 miesiąc temu #218616 przez zaguś
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #218618 przez madziaska
Luska tak mi sie wydaje, ze bol jak na @ to cos z szyjka... Przed przedostatnia wizyta tak wlasnie czulam, mowilam lekarzowi, a on ze moze macica naciska mi na miednice i stad takie odczucie. Po badaniu okazalo sie, ze szyjka sie troche skrocila, wiec wydaje mi sie, ze to "TO" ;)

Sprawdzilam, ze IVA logowala sie wczoraj przed 14 :S Cipka sie nie odzywa ;)
13 lata 6 miesiąc temu #218638 przez luska
Dzieuszki ja z Olem bez problemu na obcasie śmigałam , teraz tak fajnie nie jest ale też spoko.Tyle, że nawet jak bym chciała to na chwile obecna nie mam co złożyć no girki a nie opłaca mi się teraz w trzewiczki inwestować, a w trampkach i adidasach nie chodzę.

Kurka ale wy macie cierpliwość do tych psiorków.No ja by mi mój pupil zafundował pranie dywanu..........ciężko by miał heeheh
13 lata 6 miesiąc temu #218641 przez luska
Madzia mam nadzieje , że u mnie to ten nacisk powoduje ból, szyjka niech sobie bedzie taka jak powinna być ;)
13 lata 6 miesiąc temu #218658 przez iva 20
czesc dziewczyny :kiss: :kiss:
przepraszam was ze sie nie odzywam ale jakos nie mam weny ....
nadrobie was pozniej i pczytam co tam naskrobalyscie ...
ja od jakis dwoch dni mam zly chumor jak na okres chodze i wyzywam a mezus sie patrzy i pyta sie ciagle co mi jest to krzycze na niego a pozniej sie przytulam i przepraszam sama sie z tym mecze ...
wiecie co dzisiaj rano chyba mi wody odeszly wykompalam sie ubralam a ja za chwile patrze na majty a tam wielka ciapa wody nie czulam kompeltnie nic tylko ze mi cieplo no i czekalam co dalej ale nic sie nie dzieje od czasu do czasu mnie brzuch twardnieje wiec nie wiem co tooo :unsure: :unsure: :unsure: juz zglupialam
zycze milego wieczorku ja ide obiadek gotowac :kiss: buziaki dziewczyny
13 lata 6 miesiąc temu #218659 przez kima
Hej Cipuszki :)

Ja też już po wizycie, zrobiłam sobie jeszcze morfologie, mocz i CRP i jutro mam dzwonić około południa, jeśli CRP będzie podwyższone a w moczu będą leukocyty to idę na patologie i wtedy już tam będę oczekiwać na poród mojego maluszka. Przy badaniu w sumie nic nowego oprócz tego, że ledwie już wchodze na ten fotel ;) szyjka nadal skrócona, rozwarcie dalej takie jak było (ale przynajmniej nie większe)i główka wciąż bardzo nisko - tak nisko, że jak gin ledwie wsadza palce do dotyka główki :ohmy:

Więc jutro dla nas ważny dzień - Anakol rodzi, a ja się dowiem czy wracam na patologie czy nie.
13 lata 6 miesiąc temu #218663 przez kima
Iva a nie powinnaś chociażby zadzwonić do lekarza? Może trzeba iść na porodówkę :P
13 lata 6 miesiąc temu #218666 przez iva 20
no wlasnie to jest glupie ze tutaj nic nie poradza na to mam miec skurcze zeby mnie przyjli ....
13 lata 6 miesiąc temu #218667 przez kima
aaaa co do tej szyjki, to mi się tak bardzo skróciła i zrobiło się rozwarcie dlatego właśnie, że miałam twardnienia brzucha, które były bolesne, szyjka się skraca jeśli występuje ból przy skurczach, tak mi tłumaczył gin, a przynajmniej tak zrozumiałam :S
13 lata 6 miesiąc temu #218679 przez aniaa_
No Iva w koncu sie odezwałaś,a my tutaj obstawiałyśmy, że w szpitalu rodzisz, ale ja na Twoim miejscu i tak pojechałabym do szpitala, żeby mnie zbadali i zobaczyli co to, bo może to tylko czop, a jak wody, to nie ma żartów, jakby nie chcieli mnie przyjąc to nakłamałabym, że mnie boli, aby tylko mnie zbadali

Kima trzymam kciuki, żebyś nie musiała wracać na patlogie ciązy, a ja dzisiaj tez ciągle mam twardnienia brzucha, kurcze stresuje sie tylko tym, bo nie chciałabym rodzić sama.
13 lata 6 miesiąc temu #218691 przez kima
Dobrze mówisz Aniaa z doświadczenia wiem, że czasem trzeba troche przerysować nasze dolegliwości, żeby ktoś się nami wogóle zajął :P

Ja tak pare razy zrobiłam :blush: a jak mi nie robili długo usg to też zaczęłam marudzić,że Dzidziuś pewnie taki maluśki, jak sobie poradzi gdyby chciał już wyjść, itd i od razu "Sprawdzimy ile waży" i usg na następny dzień B)
13 lata 6 miesiąc temu #218693 przez kima
Aniaa a Ty sobie zdajesz sprawe, że ja tak bardzo ściskam nogi, żeby dotrzymać Tobie towarzystwa? :laugh: :laugh: :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia