BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #219762 przez anyanka
Batmanik ale się uśmiałam :laugh:

Mój mały znów nisko ma głowę tak że cała lewa strona brzucha mnie boli. Nawet zmieniłam pozycję tzn stałam wiec usiadłam ale nic nie przechodzi.
Zaraz moi dziadkowie przyjeżdżają. Znów nuddy będą i nie tylko. A jakimi zabobonami babcia rzuca :ohmy: Ostatnio jak się dowiedziała że jestem przeziębiona to zaczęła mówić że jej siostra rodziła z gorączką i dziecko po narodzinach zmarło... Nie znoszę takich opowieści, szczególnie przed porodem, ale ciekawe co dziś zaczną wymyślać...
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219766 przez vestusia
Dorcia nie wierzę, że Daisy tak grzecznie szła na to 9 piętro :D Pewnie teraz ma zakwasy ha, ha, ha :P

No a te sukienki to mam nadzieję, że nie od tego samego sprzedawcy he, he, he :P Bo pogryzę he, he, he :D

Anyanka, Ty to masz przypadki w rodzinie. Ja nie wiem jak ludzie w ogóle mogą ciężarnej opowiadać (świadomie) takie rzeczy. Żadna nie chce przecież czegoś takiego słuchać! Tym bardziej, że "pije" do Ciebie, bo niby też przeziębiona byłaś. No masakra jakaś. Zatłuc, to mało powiedziane...

Zaguś, ja tam bym chciała końcem października :P Ale to tylko marzenie. W każdym razie byle nie 1 grudnia :P
13 lata 6 miesiąc temu #219802 przez anyanka
Moja babcia gada takie rzeczy odkąd mój tata a jej jedyny syn umarł. Z jednej strony rozumiem że przeżywa że ja też bedę miała synka a szczególnie jak wie o moich poronieniach. Tylko ze ja nie raz już mówiłam jej zeby mi takich rzeczy nie opowiadała bo ja sobie nie życzę, ale widać jedyne co mogę zrobić to po prostu wyłączyć sie lub zmienic temat, bo nic innego nie działa.
13 lata 6 miesiąc temu #219813 przez luska
O ja ale u nas ruch heheh teraz po kolej wszytkie beda sie wypakowywac to ktora nastepna sie pisze :P

No i gratulacje dla Ankol :laugh: Dziewczyny ale trzeba trochę te nasze maluszki potrzymać w bebzolach bo jak na razie to same kruszynki :P

Mila właśnie kurka ponoć trzymają.Mojemu zaznaczę ,że bez żadnego ściemniania i patologi prosto na blok operacyjny , a jeżeli ma jakieś inne zamiary niech mi wszytko wyjaśni, co ,jak i dlaczego.........z tym , ze on pracuje w szpitalu o tyle dobrze , że ma tam cos do gadania ;) No i sie nie zamartwiaj , na pewno sie wszytko ułozy.Dokładnie jak Vestusia napisała dla świętego spokoju będą chcieli ciąże szybciej zakonczyc.Moj gin przeciwnik cc , i co niby ja wskazań nie mam bo wszytko oki ale od razu mi powiedział , ze cc bo nie będą ryzykować.Rozumiem , ze ustalał to wcześniej z kim ze szpitala bo moja poprzednia gin najpierw rozmawiała z ordynatorem , potem zagwarantowała mi cc.No a jaki pisałam moj jest z trorunskiej porodówki a jak wiadomo oni nie chętnie tam robią cc.Wiec skoro u mnie nie chciał ryzykować to i u ciebie też nie będą chcieli .No ja to mam nadzieje , że my się tam spotkamy.Właśnie wczoraj myślałam o tym i musisz koniecznie nam przesłać swój nr :)

Vestusia słodkie są:) :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219817 przez TyszAnka
Anakol gratuluję córci :)

Ja juz po wizycie.
Wszystko wysoko, szyjka zamknieta :(
Dostałam skierowanie do szpitala, by mnie przebadali i ocenili czy cc czy czekac na naturalny,mam ciażę wysokiego ryzyka po ostatniej ciąży......
Jutro na pewno nie idę, (powinni mnie po badaniach wypuscic) ale jak się komus coś ubzdura, to mnie jeszcze zostawia na weekend, a wiadomo ze przez weekend nic nie robią.
Rana po cc mnie boli w środku- tak jakby piecze, jakby mi ktoś wodę utleniona wylewał na świeżą ranę
Ide przed siódmą rano w poniedziałek, w razie czego na czczo będę.

Powiedzcie mi dlaczego Anakol miała cc w 36 tygodniu- jakies zalecenia?

Batmanik, ty aparatko papierowa....:) no ale skad miałaś wiedziec ze bedziesz badana :)

Dorcia, na 9 pietro, to bym nie weszła, nawet powolutku, zasapała bym się :)

Anyanka, zabobony dziadków...jak przyjadą to uciekaj do pokoju, nie słuchaj bzdurnych opowieści:)

Ide wcinac pomidorowa :) mniam :)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 6 miesiąc temu #219827 przez TyszAnka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 6 miesiąc temu #219829 przez Milla
Luśka a kto ma listę nr to prześlę swój :laugh:

Ja już byłam po małego w przedszkolu.Po drodze musiałam zahaczyć o bibliotekę by oddać książkę Martyny Wojciechowskiej no i poszliśmy do oddziału dziecięcego i wypożyczyliśmy książeczki dla młodego. Zawsze książka lepsza niż oglądanie tv.
AnyAnka któraś kompot gotowała (ale nie wiem która :laugh: )może to jest sposób :laugh:
13 lata 6 miesiąc temu #219832 przez Milla
TyszAnka napisał:

Anakol gratuluję córci :)
Powiedzcie mi dlaczego Anakol miała cc w 36 tygodniu- jakies zalecenia?

Mała była żle ułożona
13 lata 6 miesiąc temu #219833 przez luska
Docia robiła listę ale możesz tez sama na priva nam podesłać :laugh:

Wez ten mój lutrek dziś mnie naciągnął na książek za 50zł :ohmy: B) Głupia jak but jestem , bo jak w wieku 2ch lat mnie tak już naciąga to do 4 zbankrutuje :P

Tyszanka , jej ała miała ułożenie miednicowe, a u niej już coś zaczęło się dziać.Dlatego tak wczesnie.Fjanie , ze po badaniu oki u ciebie .Masz racje lepiej w pon isc bo przez weekend nic nie zrobia ,a znajac zycie zostawili by na obserwacje B)
13 lata 6 miesiąc temu #219835 przez kima
Matko, włączam komputer i najpierw chce mi się płakać - GRATULACJE DLA ANAKOL I SUARI, NASTĘPNE DWA "LISTOPADOWE" MALUSZKI SĄ Z NAMI, po czym prawie posikałam sobie majty przez Twoją opowieść Batmanik :ohmy: normalnie wymiękłam :)

Dzwoniłam do przychodni, po czym babka mi powiedziała, że moje wyniki "gdzieś zaginęły" :angry: wkurzyłam się troche, tłumacze jej, że od moich wyników zależy czy mam się kłaść do szpitala, czy nie :angry:

Więc kazała zadzwonić za godzinę. Crp i morfologia wporządku, ale w moczu coś powychodziło i jutro mam zrobić posiew moczu. Wyniki będą pewnie koło poniedziałku, wtorku, a wtedy to już mi nawet nie zależy, mogę kłaść się na tą patologie, poród i tak już nie bawem. Szczerze mówiąc, myślałam, że będę druga, wszystko na to wskazywało, ewentualnie po Anakol, a tu proszę, Suari mnie wyprzedziła, pewnie jeszcze pare po drodze hehe, zobaczymy.

Dzisiaj czuję straszny ucisk główki, wczoraj mnie badał gin, ale wczoraj mnie tak nie bolało. Mam jakieś dziwne przeczucia, że moge już niedługo rodzić...
13 lata 6 miesiąc temu #219840 przez TyszAnka
A Ty Luska kiedy masz mieć cc?

13 lata 6 miesiąc temu #219844 przez TyszAnka
Dziewczyny kiedys pisałyscie o herbacie malinowej na przyspieszenie porodu....jaka to ma byc? Jak ja bym chciała zeby mnie tak samemu wzieło, wtedy to express ( tak jak z Miloszem w styczniu 2010 roku) o 3 rano w szpitalu a po 6 rano juz bóle parte....no chyba ze ta cesarka, ale jak sobie wspomne,ze po cc dochodziłam tak długo do siebie, to mnie chu... strzela :) najgorsze po cc było kichanie...ja mam cos takiego od kilku ładnych lat, ze jak tylko oczy otworzę spaniu, to jest seria kichnięć....az oddechu nie umiem wziac, tak wiec wyobraźcie sobie jak sie za rane trzymałam bo bałam sie ze mi sie rozerwie.....:)

13 lata 6 miesiąc temu #219847 przez kima
LAski, wiem, że to pytanie padło już kilkakrotnie, ale pomóżcie, jak zrobić, żeby na e-maila nie przychodziły wiadomości z forum o kolejnym poście? :blush:
13 lata 6 miesiąc temu #219850 przez TyszAnka
jak dajesz "odpowiedz na temat" to pod oknem gdzie wpisujesz tekst, jest zaznaczony taki ptaszek i pisze tak : "zaznacz jezeli chcesz być informowany o nowych wpisach na forum"

13 lata 6 miesiąc temu #219852 przez kima
matko, chyba jestem ciemna, nie widze tego;/
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby