- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
Ja już wcześniej pisałam w mamach listopadowych 2011, bo tam był przez pomyłkę taki post założony.
Więc będę MAMĄ!!! Termin 15.11.2012. Byliśmy na usg tydzień temu - już drugim. Za pierwszym razem była tylko kropka z BIJĄCYM SERDUSZKIEM (5 tydzień) a teraz wygląda jak Misiaczek, ma już rączki i nóżki. To nasze pierwsze maleństwo. Wszystko jest dla mnie takie nowe i taki hmmm... trudne do uwierzenia!! Jak się czujesz?? Z jakich okolic piszesz???
Pozdrawiam!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
- Otrzymane podziękowania: 0
Fajnie ze są juz mamy listopadowe
Jestem w 10tc.
O ciazy wiem prawie od samego poczatku(wszystko planowane )
Jestem juz na zwolnienu poniewaz od samego poczatku biore leki i zastrzyki( na razie aby dmuchac na zimne i mam nadzieje ze tak zostanie)poniewaz moja wczesniejsza ciaza zakonczyła sie w 5 miesiacu.
Ale jak na razie jest ok
10 maja ide na wizyte i bede miec badanie przezierności karku.
pozdrawiam
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Tutaj piszą też mamuśki listopadowe 2012 Spróbujcie się spiknąć
www.zapytajpolozna.pl/90-przyszle-mamy-2...pad-2012/Page-3.html
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
dobra rada na mdłości i wymioty <szczególni ujawniające się od 8 do 17 tc > jest dobry
PRETANAL - jedyne tabletki dla kobiet w ciąży na mdłości i inne dolegliwości dostaniecie w aptekach bez recepty i tanio < okolo 15 pl> pomagają i nie szkodza...
no to tyle..
a dla tych co kręgosłup "siada" zaczynają się jakies dziwne bóle... polecam chodzenie i odpoczywanie ...jeśli nie pomoże to jedynie masaż mi pomagał i pomaga do dziś
pozdrawiam PRZYSZŁE MAMCIE I WASZE FASOLKI
Marta z Julkiem )<27tc>
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak sie czujecie? Bo ja osobiście średnio ale czego się nie wycierpi dla dzieciaczka...
Mi mdlości mozna powiedziec ze przechodza ale lekarz zdiagnozowal u mnie refluks zolądkowo- przełykowy.Nie wiedziałam ze to jest taka umilajaca zycie choroba
Na dodatek jak boli mnie zoładek to ten ból dosyc często promieniuje miedzy lopatkami. A do tego trzeba lezec i spac na duuuzej ilosci poduszek.
Mowie wam koszmar
Biorę sporadycznie GAVISCON (lekarz mi przepisał)ale wole na początku ciazy jak najmniej brac leków.
W ogóle jak czytalam w internecie to jest cala lista zakazów odnosnie jedzenia czy picia i stwierdziałam ze w takimm razie powinnam o chlebie i wodze zyc.
Tak wiec jak na razie mam taki problem w ciazy.
Napiszcie co u Was,jak sie czujecie ,co porabiacie zebysmy mogły rozkrecic listopadowki
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale moze z czasem sie to zmieni
dzis na razie czuje sie ok i mam nadzieje ze tak zostanie bo od jakis 2 dni po południami mam troszke ból głowy a tak poza tym to dobrze sie czuje.
Dzis mam checi i plany na takie małe sprzatanko i mam nadzieje ze powolutku sobie to zrealizuje bo z nudów to nie wiem co robic
Ładna jest pogoda az chce sie cos robic.
A Wy jak tam spedzacie dzien
Piszcie co u Was,jak sie czujecie co porabiacie w danym dniu.Zawsze bedzie nam razniej jak sie troszke poznamy.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Mi jak narazie czas mija bardzo leniwie... Musiałam iść na zwolnienie praktycznie po 5 dniach od zrobienia testu, bo bardzo wymiotowałam i w ogóle nie byłam w stanie pracować. Rozmawiałam z szefem i doszliśmy do wniosku że najlepiej będzie jak już zostane na zwolnieniu a on weźmie kogoś na zastępstwo. Dzięki temu czekają mnie bardzo spokojne miesiące bez stresu, wczesnego wstawania i ciągłego myślenia o pracy!! Bardzo się ciesze z tego powodu!! Smiejemy się z mężem że szkoda że ciąża trwa tak krótko bo chętnie bym posiedziała jeszcze dłużej w domu otrzymując pensje W weekendy chodzę jeszcze na uczelnie, będe się starała napisać prace mgr póki nie ma Malucha Na szczęście czuję się już coraz lepiej, mniej wymiotuje. Teraz to raz na 3 dni. Mam nadzieje że jeszcze 3-4 tygodnie będe miała to za sobą. Jeżeli chodzi o jedzenie to nie mogłam w ogóle na nie patrzeć a teraz już jest coraz lepiej. Często zdarzają mi się zgagi.
Pogoda jest piękna, mam nadzieje że całe lato będzie takie piękne!!
To będzie cudowny czas z Maluszkami w brzuszkach!!!
Gorąco pozdrawiam przyszłe Mamusie!!
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Widze ze jestesmy we dwie jak na razie ale moze jeszcze ktos dołączy
Zapraszamy
Mi jednak wczorajsze sprzatanko nie wyszlo jak juz mialam zamiar zabrac sie do pracy to cos fajnego lecialo w tv a poxniej spac mi sie zachciało i w efekcie nic nie zrobiłam
Dzis juz musze sie zmobilizowac i sprzatac - takie mam postanowienie
Sander dobrze ze juz poszłas na zwolnienie bo faktycznie z takimi dolegliwosciami jak tu funkcjonowac w pracy Nie da rady.
Ja tez sie ciesze ze jestem na zwolnieniu i wcale tego nie ukrywam.Jestem w dobrej sytuacji zawodowej wiec nie musze sie martwic o prace,co bedzie później.
Dla mnie najwazniejszy jest teraz maluszek którego nosze w sobie i kropka
Mi mdłości juz przeszły.Tobie tez juz w najblizszym czasie powinno przejsc choc jak sama wiesz kazda ciaza jest inna.
Przypuszczam ze pewnie jestes dzis na uczelni,co studiujesz jesli mozna wiedziec
Po całym dniu na uczelni zrob sobie chwile relaksu i ruuuuuszaj na spacerek bo pogoda dopisuje
pozdrawiam
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Ewelka cieszę się bardzo że do Nas dołączyłaś
Jeżeli chodzi o moje studia to studiuje rachunkowośc i zarządzanie. Na szczęscie zajęć tak dużo nie ma jak na licencjacie więc nie jest źle. Mam też bardzo dobre koleżanki które w razie czego służą mi notatkami
Nie czuje się jeszcze dobrze, od piątku jeszcze coś mi się z kręgosłupem zrobiło i nie mogłam się wyprostować - na szczęście już przechodzi. Jutro już pewnie zupełnie przejdzie! Wymioty też jeszcze są ale coraz rzadziej, jeszcze troche i będzie po wszystkim
Jutro dla Nas ważny dzień... idziemy na badania prenatalne. Zobaczymy Naszego Maluszka!! Odliczam dni do każdego USG!! Możliwe że jutro nawet dowiemy się kto tam jest
Czy Wy też tak macie że odkąd wiecie że jesteście w ciąży to już kochacie tego Malucha i nie możecie sobie wyobrazić jakby go nie było??
Jak się czujecie?? Na kiedy macie usg??
Pozdrawiamy gorącą!!!!!!!
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Pozdrawiam!!