BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

10 lata 3 miesiąc temu #914253 przez kaska
Witam się i ja :cheer:

Magdalen masz dwie kruszynki w domu i wcale Ci się nie dziwię że czasami sił brakuje. Ja do jednego czasami nie mam. Też ostatnio zrobił się mały wymuszacz i placzek... Nie zwracam uwagi ale czasami już ręce opadają :angry:

Sander jak bezy ?? :cheer:

Trufla no sporosię staraliscie ale przecież to nie znaczy że teraz nie udałoby się szybciej ;)

U nas nowe słowo to błoto i budowa ale mówi budo :whistle:

Nocnikowe postępy mamy jupiiii :) jak chodzi z gołą pupą to rzadko zdarzają się wpadki. Za to jak tylko nałożę mu majtki to siłą później jest smutny... No ale próbuję dalej :)

Pogoda dzisiaj deszczowa ale udało nam się pójść na dwór i pojechać na działkę

Gdzie Ewelka????

Od września idę do pracy. Niby sama chciałam ale jakoś mi smutno zostawiać Kacperka :(

Pozdrawiam!! :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #914458 przez trufla
Witam
U nas Ala niestety nie chce siadać na nocnik także my jeszcze na pieluchach. Gratulacje dla Kacperka :)
Kaska powodzenia w nowej pracy :) A kto zostanie z Kacperkiem?
U nas też padało cały dzień. Pogoda powoli robi się niestety jesienna :( a szkoda bo ja lubię słońce.

10 lata 3 miesiąc temu #914583 przez kaska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #914816 przez Magdalen
Heeey Wam!
Jak Wy macie juz faajnie ze maluchy juz siadaja , Luśka to ona za nic na nocnik nie zrobi... eh.;/
Ale wiecie mieszkam na pietrze i lazienke mam na samym dole i po schodach msze zasuwac a teraz sie spodziewamy lazienki na gorze wiec tak sobie mysle ze jak juz kibelek bede miala pod reka to i amela sie szybko nauczy na niego siadac schodek dokupie deske juz mam .hmmmm jak myslicie jakos to moze sie udac?:D
Kaska oj jak ja bym chciala isc do pracy ...ale rozumiem Cie , ze Ci smutnoo.. caly czas jestescie ze soba i to chyba bardziej Ty bedziesz tesknic za nim niz on za Toba bo mlody sie zajmie zabawa i muuu graaa;D a Ty ? heh... dasz rade , przyzwyczaisz sie;D a co do lidla to owszem widzialam ;D i jak bede miala jak sie dostac do sklepu to pobuszuje i cos poszukam jednej i drugiej ;D
A co do pogody too faakt.... jesien tuuuz tuuuuzzz.... jak dla mnie lato sie skonczylo... jeszcze nie dawno marzylam o jesieni mam ja kilka dni i ja chce juz lato. dobija taka ponura pogoda co chwile pada raz przez caly dzien pokaze sie na chwile slonce i tyle eh... Ciekawe jaka zima bedzie tego roku... az sie boooje.a my tu tak zimno mamy... pozamarzamy...;/ dobra nie truuuuje juz ;D
Milego dnia mamusie ;D

10 lata 3 miesiąc temu #915096 przez trufla
Witam
Ja na razie mogę o pracy tylko pomarzyć. Alka zrobiła się że tylko mama z nikim na chwile niezostanie :evil:
Ale przynajmniej Kacperek zostanie z osobą którą zna. Początki zawsze są trudne.
Amelka w końcu zacznie wołać na nocnik, co z tego że moja czasem zawoła jak i tak robi wszystko w majtki. Na nocnik siądzie bez większych problemów ale i tak nic do niego nie zrobi :evil:
Mieliśmy odpust u dziadków i Ala znowu dostała kolejne zabawki :evil: będę chyba je niedługo trzymać w jakimś hangarze ;)
U nas na koniec pobytu u dziadków świeci słońce :)

10 lata 3 miesiąc temu #916646 przez Magdalen
Witam ;)
U nas placz calymi dniami....
A od wczoraj wieczora Melka u babci bo przyjechala do nas i puscic jej nie chciala, nie bylo innego wyjscia jak ja spakowac i zeby z babcia jechala heh,.;D powiedziala mi papa i nawet sie nie obejrzala he. babcie widzi z 3, 4 razy do roku wiec moze sie teraz troszke nacieszyc.;D a ja mam troche luzu zaraz łazienke nam beda robic wiec ja moge troche poogarniac naszykowac wszytsko a wieczorkiem tez mykam z Ninka do domku mojego bo nie usmiechs mi sie tu byc jak bedzie ten caly syf, halas.. hyhy ;D
po wieczorze i dniu do poludnia spedzonym z Amelia Dzwoni mama dzis do mnie i mowi tak... jaka ta twoja corka jest nie dobra, nic sie nie slucha, niegrzeczna jest strasznie.... a jak jej mowilam jaka to ona podla jest to nie wierzyla, ze wymyslalm sobie hahah . dala popalic babci wnusia ha ;D
a to ta moja łobuuuuuuuuuuuuuziara;D

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 3 miesiąc temu #916732 przez trufla
Witam
My wczoraj wróciłyśmy do domu. A dziś trzeba chatę jeszcze ogarnąć. Obiad jest już zrobiony. Magdalen pocieszę cię moja Ala też nam daje w kość.
Nie słucha się nas a co najgorsze na spacerze potrafi na uciekać prosto na ulicę :evil: Niestety musimy jakoś to wszystko przetrwać.
Ala mi przytyła i waży już 13,700 kg. Z tamtego roku kurtka zimowa jest na nią za mała więc czeka mnie kupno nowej kurtki i butów zimowych.
Ale za to je jak z 3 dzieci taki ma apetyt aż się boję że może przytyć za dużo. U nas zrobiło się zimno i na noc ubieram Ali cieplejszą piżamę.

10 lata 3 miesiąc temu #916932 przez Sander
Dziewczyny nie daje rady pisać...jestem postaram się napisać w weekend! Buziaki!!

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #917131 przez Magdalen
Trufla no moja to samo, na spacer sie z nia nie ruszam bo by tragedia byla ...;/ gamon taki ze szoooook. mieszakmy teraz w miescie i tu samochody bez przerwy jezdza a ta prosto pod kola....a jak jade na wies to tam mieszkalismy na poboczu i raz na jakis czas samochod przejechakl i jak jestesmy jk cos jedzie to ta sie drze , ucieeka..;/ Do tego od kilku dni mam z nia problem bo zaczela sie bac ciemnosci... jak sie przebudzi w nocy tak koniec...;/ eh ktoras ma ten problem ?

10 lata 3 miesiąc temu #917225 przez kaska
Hej

Czytałam na bieżąco ale już teraz nie wiem co miałam komu odpisać...

Magdalen przeprowadziliscie się?? Remont i dwójka dzieci.. to musi być przeżycie :blink:
Nieźle Ci Amelka daje popalic. Może zazdeosna?? A jak Mala? Grzeczna?
Fajne to zdjęcie uśmiechnięte. :evil: :)
A nocnika nie probowalas? Nasz kiedyś też stał w łazience. Przenioslam i stoi teraz w pokoju Kacpra. W sumie to on wybiera i go gdzieś stawia i wtedy się zalatwia :whistle:

Trufla odpoczelas u taty??
No i kolejna lobuzica. Chyba taki wiek bo i mój nie jest aniolkiem... Oj potrafi potrafi
Duża jest :)
Jak ona Ci śpi?? Bo kiedyś pisalaś że drzemki nie robi..
:whistle:

kończę bo bateria 3%... Wrrr postaram się częściej udzielać

Sander no czesc ;)

10 lata 3 miesiąc temu #917237 przez Magdalen
Kaska Heeloou.
No my juz dawno sie przeprowadzilismy ale jezdza co jakis czas na kilka dni do domu mam tam dziadkow wiec odwiedzam zeby sie prawnusiami nacieszyli;) ale te jezdzenie takie w jedna i w druga to tez jakby przeprowadzka;) a remont maly to wklasnie mam w domu, lazienke nam robia wiec no nieciekawie...;/smieja sie z nas ze jak cygani caly czas na torbach ;)
Oj niezle niezle...;/ Zazdrosna hmm mozliwe. A Nina do aniolkow nie nalezy ale zle nie jest. na rekach by sie nosila i na rekach tylko spala ale jakos dajemy rade ;D
Dzieki ;*
Probowalam cos z nocnikiem ale nic nie wychodzilo z tego...mysle ze juz na ubikacje sie nauczy odrazu...mam nadzieje.;D
Mowisz Kacper tez łobuzuje..hehe to tak chyba rzeczywiscie wszystkie dzieciaki;)
Braaaanoc ;D

10 lata 3 miesiąc temu #917417 przez kaska
Magdalen mój to jest mały wymuszacz.. myśli że jak poplacze to zaraz dostanie :unsure: :ohmy: najgorsze jest to że nie umie się dzielić... Nie da nikomu swojej zabawki. Tylko wymiana wchodzi w grę :blink: mi nawet czasem nie chcę dac.. no taki typowy jedynka aż wstyd. Ciesz się że masz dwójkę B)

No właśnie Trufla :blush: będzie rodzeństwo

Magdalen nauczy się robić na nocnik. Większość dzieci koło 2r życia są odpieluchowane.

No żeby z dwójką dzieci się zabrać to faktycznie cały dom trzeba spakować. Może jakąś karoce kupcie :whistle: :woohoo: :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #917428 przez Magdalen
A myslisz ze moja to nie wymusza ?;/ wrr az mnie trzesie i nie raz nie wytrzymuje i normalnie dostaje klapsa... sie drze calymi dniami bo sobie zawsze zyczy to co jej nie wolno powiem NIE to ta odrazu wrzask i nawet uderzy czasem... ;/ z dziecmi innymi tez sie rozbija .... potworek maly sie zrobil.
A co do nocnika to chyba juz wole zeby odrazu na ubikacje sie nauczyla robic bo tAk gdzie bysmy nie poszli to do kobelka sie zalatwi a tak to co pampersy zakladac albo nocnik tavchac z soba ;D hah
Dokladnie Kaska jak ja sie pakje na 2, 3 dni to sa 4 duze torby plus wozek ;D

10 lata 3 miesiąc temu #918047 przez trufla
Hej!
Na szczęście odpoczęłam u taty i naładowałam swoje baterie. Ala potrafi czasem podzielić się swoimi zabawkami ale czasem cudzych nie chce oddać. Wczoraj ołówkiem pomazała mi lodówkę i ścianę nawet nie wiem gdzie go w domu znalazła :evil:
U nas Ala na słowo nie wolno reaguje płaczem ale my nawet nie zwracamy na nią uwagi i przestaje wtedy płakać. Po prostu zapomina co chciała przed chwilą zrobić. Inaczej weszła by nam na głowę ale i tak próbuje wszystko wymuszać płaczem.
My chyba będziemy się starać w przyszłym roku o rodzeństwo dla Ali ale ostatecznie decyzja nie została jeszcze podjęta. Bo nie wiemy czy finansowo sobie poradzimy bo tylko mąż w tej chwili pracuje na nas.
Jak ja nas pakowałam na wyjazd to nie wiedziałam co mam wziąć ze sobą. Gdyby by można było zapakować wszystko do walizki i jechać ;)
Pogoda u nas dziś do bani bo rano słońce a teraz chmury przyszły i zaraz zacznie poadać :evil:

10 lata 3 miesiąc temu #920890 przez Magdalen
Wiitam !! :kiss:
Coo tu sie staaalo?? :blink:
Coo to za cisza ? :dry:
Mamuśki nic czasu nie maja ? eeh ;) :unsure:
Noo boo nam sie MAMY LISTOPADOWE rozlecą...aj
Pozdrawiam ;D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka