BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #862988 przez KaRoLkA
Dzien dobry ,

Zosia i Wikusia :kiss: :kiss: rośnijcie duże dziewuszki :kiss:

Sophie bardzo mi przykro:( ale głowa do góry kochana jeszcze napewno się uda :kiss:

Malutka milego fryzjerowania :)

Milady co ta baba znowu chce ??? Znowu obwinia ?? :S

Ja oczywiscie wczoraj przechwalilam i dzisiaj było więcej pobudek z rykiem, także od 2 spała se mną o 5 mleczko i o 7.30 pobudka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pogoda taka sobie wiec nic się niechce :/

Milego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #863004 przez srenka_918
Sophie bardzo mi przykro ze sie nie udalo, ale skonsultuj co i jak u gina i znow do roboty :-). Czeka Cie mila praca :-) a malutka ma racje z tym sprawdzaniem temperatura i sluzem co tam u Ciebie w cyklu gra, ja teraz tez chcialam ale nie zdazylam :-) a to swietna sprawa jest wiedziec jak uklada sie cykl.

Dzisiejszym solenizantom wszystkiego dobrego :-) ;*

Moje dziecie spalo tak sobie... ale ja w miare sie wyspalam choc mialam z mezem wieczor rozmow :-). Do polnocy szeptalismy sobie glupoty do uszu :-) az w koncu zachcialo nam sie spac...

Milego dzionka :-)

11 lata 1 miesiąc temu #863035 przez aleksiaa88
Wpadłam tylko dla Zosi i Wikusi :kiss: :kiss:
Dziś zabieramy się za ogród porządki do wieczora

11 lata 1 miesiąc temu #863070 przez Gochens
Dzień Dobry :)

Sophie mojej znajomej nie wyszły dwa testy a była w ciąży :silly: leć do lekarza skonsultuj to
Srenka ja mam wizyte 3.04 akurat pewnie już bede miała wszystkie wyniki bo wczoraj byłam oddać krew i mocz

nocka w miare ok obudził sie po 6 ale przeciągnełam jego i krzyki do 7;10 :lol: ja za to czuje się paskudnie kaszel mi nie odpuszcza skurczybyk jeden. W nocy to mnie tak męczy :dry: no ale co trzeba być twardym pije jakiegoś syropa dla ciężarnych ale średnio mi pomaga.. więcej czosnku musze wcinać

Dziewczynki sto latek :kiss:

Miłego dzionka i macie pisać więcej bo jak później Was nadrabiam to okazuje się że jedna strona :ohmy:

11 lata 1 miesiąc temu #863078 przez srenka_918
Gochens probowalas syropu z cebuli i cukru? Mi pomagal bardzo. A przedluzajacy sie kaszel moze byc grozny, bo moze wywolac akcje porodowa, moze do lekarza idz? Zapisze Ci cos co mozesz brac.

Mnie tez ciagnie na pole, gdyby wczoraj nie napadal snieg to bym dzis marchew i salate siala, bo uwielbiam i nie moge sie doczekac kiedy juz beda :-) a tak to musze czekac az snieg zginie do konca i ziemia sie troche ogrzeje...

11 lata 1 miesiąc temu #863117 przez Ikunia1910
Hej, staram sie was podczytywać ale ciezko mi cos ostatnio:(

U nas ok, juz prawie sie uwinelismy:p

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zośka wczoraj postawila ze trzy samodzielne kroki ale jest bardzo ostrozna i narazie boi sie puscic mocno sie trzy ma wszystkiego.

Oczywiscie zawiozlam papiery na bacikowe ale oczywiscie wymyślili jeszcze multum papierow ktore muszę przedstawić. Szlag mnie trafil:(

Moja dzidzia przysypia a jak wstanie to lecimy do selgrosa pobuszowac;)
I musze gdzies kupic koszyczek kuLCakli i jakies farbki do swieconki...

Sophie trzymam kciuki by i w tobie zakielkowalo male życie:*

Milady bedzie ok, zycze ci zeby wszystko ułożyło ci sie tak jak sobie marzysz, oby dzieciaki juz wydobrzaly w 100% i dawaly ci jak najwiecej milosci :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863134 przez Sophie25
Dzieki dziewczyny za słowa otuchy :* :)

Jest 2 edycja konkursu na minkę i zgłosiłam 3 zdj Zoski! :) :kiss:
Moze teraz sie cosik uda :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863137 przez Hania84
Jestem i witam :)

Dziś pobudka przed 7 i wstaliśmy o 7.30 już...jak nigdy...ale mam wszystko porobione...pranko, mieszkanko ogarnięte, nawet się chwilę zdrzemnęłam...
...dziś czuję się do doooopy :dry: głowa mnie napitala i prawa łopatka :dry: okres tak jakby mi się zaczął ale tak nie do końca...coś mam chyba nie tak z tymi hormonami bo zanim mi się rozkręci to najpierw plamienie jest ze 2-3 dni a dopiero potem okres...wkurza mnie to :angry:

Dziewczyny Was też na początku okresu głowa boli??? Bo u mnie teraz to na porządku dziennym...nigdy tak nie miałam a teraz jak ciotka zawita to mam bóle głowy :dry:

Milady pewnie ze wesprzemy :) decyzję na pewno przemyślałaś...i to nie raz a ze 100 razy...więc cóż nam zostaje? tylko wsparcie i jeszcze raz wsparcie :) na pewno spotkasz jeszcze na swej drodze troskliwego i odpowiedzialnego faceta :) trzymam kciuki :)
A Iwo bidulek w tym kasku :( ojjj ...ale dobrze że już tylko tydzień mu został w tym :)
będzie dobrze :)

Gochens - srenka ma racje ...idź z kaszlem do lekarza bo to nie ma żartów...może on jakieś skurcze wywołać...i pij sok z cebuli i cukru :)
A co z moją dietą hmmmm...stosuję te przepisy ze 3-4 razy w tygodniu...a jak jem to co mój to dużo mniej(jeśli jest takie w miarę mało lub średnio kaloryczne) (dziś np. robie mojemu makaron z bolońskim to sobie nie robię nic...ale też tego jego obiadu jeść nie będę bo to już całkiem bomba kaloryczna)... waga stanęła jak zaklęta i stoi :dry: Piję 1,5l wody dziennie...nie jem kolacji...chyba że jabłko...ewentualnie jak mam dużego głoda to jeszcze kromkę chleba i dooopa... 4 kwietnia do wiem się co jest grane z hormonami...bo może przez nie coś jest nie halo.

Malutka ja wczoraj byłam u fryza :lol: szok wywołałam w salonie bo mocno przycięłam włosy i mam tez mocno przerzedzone :lol: pani mi jechała brzytwą i specjalnymi nożyczkami do przerzedzania :P ale zaraz lepiej się czuję...fryzjerka mówiła że mi szybko włosy rosną i tez przy tym bardzo gęstnieją ...i to mój odwieczny problem bo jak mam juz dłuższe do i gęste i mi lecą wszedzie i musze tylko w kitce nosić.
Miałam takie odrosty krótkie przy czole i przy uszach (co mnie niemiłosiernie wkurzało i źle wyglądało) i zapytałam o to fryzjerke to zapytała czy czasem nie rodziłam jakiś czas temu...Ha no i miała rację...to powiedziała ze to od dziecka...wypadły mi wtedy i teraz się odnawiają...kurka nawet nie wiedziałam...fryzjer to czasem jak lekarz kurde :lol:

Milady a T. niech sie do Was nie wtrąca...to Wasza sprawa...i lepiej niech nie miesza bo może zrobić jeszcze gorzej...a po co.

Sophie :kiss: jak wyluzujecie to zobaczysz że szybko się uda :)

Gochens no do zająca jeszcze trochę bo to we wielki czwartek :P ale już kupiliśmy i sobie prezencik czeka :) ja zawsze lubie mieć wszystko z wyprzedzeniem pozałatwiane :P :lol:

U nas dziś ładnie ale zimno ...mamy teraz 9 stopni ale odczuwalna mniejsza.

Lena mi padła już godzinę temu i nie mam serca jej budzić...trochę poprzestawiała wszystko no ale co...jak ma potrzebę spac wcześniej to nie bede jej męczyć i przeciagac do 13. Pewnie koło 16 będzie chciała jeszcze na chwilę się położyć.

miłego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu #863170 przez srenka_918
Haniu u Was zajac w wielki czwartek? U nas w drugi dzien swiat... pamietam ze jak bylam mala to uwielbialam robic gniazdka na prezenty i braciom tez robilam a kto nje mial ten nie dostal prezentu, to i rodzicom i dziadkom robilam przez co mieli problem zeby tam cos wlozyc, bo nigdy dla siebie nic nie przygotowywali

Moje dziecko tez wlasnie padlo i to u mojej mamy na lozku :-). Coraz czesciej tam zasypia, wlasciwie, to mu tatus pokazal ze tam sie fajnie spi, w niedziele wam pokazywalam, to wlasnie na pierwszym spali u mojej mamy, bo jak robie wiekszy obiad to u niej w kuchni bo u mnie sie nie da, a do kuchni jest przylegla sypialnia i tam praktycznie zawsze ktos spi :-)

Slonce ma juz sile jak latem :-). Jeszcze rano bylo bialo wszedzie a teraz trzeba snieg szukac gdzies w ciemnych katach, wiec po obiadku ide siac :-). Tata mi pole przygotowal juz w zeszlym tygodniu bo moj czasu nie mial... a mama sie smieje, ze ja zasieje a ona zbierze bo juz nas tu nie bedzie :-) :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863192 przez Hania84
srenka tak u nas zając jest we wielki czwartek :) co region to inaczej :) pamiętam jak dziś że od wielkiego czwartku nie szło się do szkoły i rano jak wstawałam znajdowałam w koszyczku słodycze i pomarańcza :lol: ale jeść mi wolno było od wielkiej soboty dopiero :P ale jak to dziecko zawsze coś skubnęłam szybciej bo nie mogłam doczekać :lol: :silly:
Ty tam uważaj na tym polu...za dużo się nie schylaj...niech Ci ktoś pomoże :)

11 lata 1 miesiąc temu #863223 przez Ikunia1910
Haniu wspolczuje bólu głowy, mnie bardzo rzadko boli na szczescie ale jak juz boli to nosa z pościeli nie wychylam.

Srenka słuchaj Hani i oszczędzaj sie spacerkiem pomalutku po polku :*

My wyszykowane lecimy zaraz do mamy i z nia na shoping ;)

A tu moja mała potworzyca :

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863224 przez Milady
Szlak mnie trafi z ta baba dzwoni i dzwoni ze dzieci chce zobaczyć i ze Marcinowi przyszłośc zepsuje i jak to bedzie wygladało ONA SIE TYLKO OPINIA przejmuje i co jej rodzinka na to powie i znajomi masakra ona o dobru dzieci nie mysli a nie wspomne o mnie.

Przeraza mnie wizja opieki M z dziecmi i alimentów musze sie w tym rozeznac bo ciemna jestem w tych sprawach ...

A ciezko bedzie mi zalozyc nowy zwiazek ja przed 30 z 2 dzieci ...

Dzieci maja drzemkę ugotowałam zupę jak mama wroci z pracy zje sobie i sie ucieszy rodzenstwo tez ale Nastka mi schudła :(
Mam nadzieje nadrobi pozniej ...

Ikunia ta Twoja corcia to modelka jak nic bedzie ładniutka :kiss

Ej chyba bedziecie skazane na mnie bo mam internet teraz i zale wylewam :( przepraszam .. ALe siostry to wiadomo odrazu "po co o tym myslisz!" ....

Pokaze Wam jaka sliczna pamiatke dostałam w prezencie od siostry,moja chrzesnica slodka no nie? :kiss:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #863249 przez patka89
Milady jesteś przed 30 to dasz rady :) Spotkasz takiego,który na Ciebie zasługuje i na Twoje dzieci spokojnie :):)
Straszni są ludzie ,którzy patrzą na opinie innych ale nic nie zrobisz niestety tak już jest :(

srenka Ja też zawsze miałam zająca w Wielki czwartek za to w drugi dzień świąt rodzice chowali nam po meblach jajka niespodzianki, trzeba było ich szukać fajna zabawa była :D
no i lany Poniedziałek to też całkiem fajnie wspominam niestety Nasze dzieci chyba ,już z lanek poniedziałku korzystać nie będą ta tradycja chyba gdzieś zanikła :(

11 lata 1 miesiąc temu #863254 przez Ikunia1910
Milady extra pamiatka;) swoją drogą zawsze mnie zastanawiało jak sie robi takie" wypukle" nóżki i rączki no bo odcisk to nie to samo :p a z matka M sie nie przejmuj, musisz byc stanowcza, pamietaj ze to Twoje dzieci i M a nie jej i ona ma gowno do gadania tak naprawde w koncu jest tylko babcia i to ona powinna sie plaszczyc przed toba jesli chce miec z dziecmi kontakt.

A my nigdy nie dostawalismy prezentow na wielkanoc, symboliczny krolik badz jajo z czekolady i wsio. A lany poniedzialek rzeczywiscie przeszedł do lamusa a szkoda:(

11 lata 1 miesiąc temu #863328 przez Gochens
oj jak ja nie lubie teg syropu z cebuli...juz chyba wole tone czosnku :)

Srenka uwazaj tam w polu na siebie zebys dziecka w salacie nie znalazla hehe
Ika czyli doczekałaś sie 2 magicznych słów :lol: supson!!

A u mnie sie jeszcze człowiek leje w lany poniedziałek , babcia zawsze wyskakuje z perfumami :ohmy: a ja jakaś szklaneczka i leje po trochu :) Kiedyś to mnie wrzucali do wanny z rana :silly: a na zająca się dostawało u nas jakąś pierdołe ale za cholere nie wiem kiedy chyba jakoś przed świętami
Haniu moim zdaniem powinnas sie trzymac sztywno zasad bo takie ustepstwa jeszcze nikomu na dobre nie wyszly. Ja przez 3 msc zero ustepstw i schudlam 9 kg!! ale trzymam kciuki za Ciebie. Był rzeczywiscie czas buntu mojego organizmu ale to jakies 2 tygodnie waga stala..

Zosia sweeeeeete jesteś :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka