BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863722 przez aleksiaa88
Mało napłodziłyście wczoraj spodziewałam się 7 stron, a tu ledwo 3.
Ja ruchy poczułam w 15 tyg a był to 26 grudzień
Ale się wczoraj narobiłam przy malinach jak ja lubię te wiosenne porządki w tamtym roku całą wiosnę przechodziłam z brzuchem to nic prawie nie robiłam bo ciężko się schylać.
Królewicz już wstał
Dziś dzień lenia bo mężu w robocie to nic nie zrobię

Mały od wczoraj wywala język na zewnątrz wygląda to jakby sobie językiem po zębach jeździł jak to zobaczyłam pierwszy raz to kwiczałam jak durna :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #863751 przez cordis
dzień dobry
wreszcie mogę napisać coś , wczoraj jakoś nie mogłam bunt strony miałam.

dla wszystkich solenizantów zdrówka dzidziusie :)

Sophie, głowa do góry, uda Wam się, trzeba zakasać rękawy i brać się do roboty ;-) ;-)

Ika gratulacje wreszcie się doczekałaś :), modeleczka mała Wam rośnie:)

U mnie na święta czy zająca nigdy nie było prezentów, a najfajniesze wspomnienia są z lanego poniedziałku, dawno dawno straż pod kościół podjeżdżała i wiadomo jak było.
Gochenes moja babcia też zawsze z perfumami wyskakiwała " Pani Walewska" normalnie w nosie zapach mam do dzisiaj ;-)

Hania jak Ci Lenka zacznie śmigać to od razu kg polecą bo nie nadążysz za nią :P
Ja muszę ograniczyć słodkości bo mam kiecki sprzed ciąży a dupsko nie wlezie w nie :angry: :angry:

Wczoraj mieliśmy kontrolę u lekarza, ogólnie wszystko z młodym jest ok, pytałam o to jego niejedzenie mleka bo z butli nie pociągnie przecież już, lekarka powiedziała że nie musi ważne żeby 3 razy na dzień jadł kaszki na mleku. Może po mnie na wstręt do mleka ja niecierpię ale serki i inne bajery lubię :)
No i pytała jak ze spaniem Bartka- a że raczej od 4 dni nie ma mowy o spaniu w nocy to wystarczył mój wzrok, ale przynajmniej wiemy czemu idą 4 ząbki na górze i dwójeczki na dole na raz, więc ma prawo marudzić.

Malutka możesz wpisać w tabelkę mojego Bartka 8100 i 78
prawie 20 cm od porodu go przybyło, ale te dzieciaki rosną.

dajcie jakiś pomysł na obiad :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863758 przez violcia00
hej.

nasze dziecko ostatnio wstaje o 5 i rozrabia do 10,11,łobuz mały,w nocy kilka pobudek w tym jedna taka ze obudzi sie bedzie płakal,jeczal i nie zasnie :angry: ,tak ze od kilku dni a raczej nocy daje mu butle,bo jak poje to spi.

zosia sliczna w tej sukienusi...ikunia gratuluje tych dwoch magicznych słow,no i Zosi by sie przydał braciszek :P

hania dawaj fote fryzurki,a z dietka to powoli do celu,trzeba byc cierpliwym,moze jakies cwiczenia do tego to szybciej pojdzie. :unsure:

malutka twoja fote tez poprosze :silly:

miledy rozstania bola ale czasem lepiej sie rozstac niz zyc w takim zwiazku,bedzie dobrze,jestes mloda adna,jeszcze znajdziesz sobie faceta ktory Was pokocha,odpowiedzialnego :blush: ,a tesciowa sie nie przejmuj,to nie jej zycie wiec niech sie nie wtraca ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

reszta pozniej ,bo mam wiecej,calej trojeczki.

teraz lece do syna bo marudzi,a za chwile do pracy :huh:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863765 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Milady śliczna ta pamiątka od Poli :) i też mnie Ciekawi jak zrobic taki wystajacy odcisk :unsure:

Ikunia super że w końcu usłyszałaś te dwa magiczne słowa :) Zosia w tej sukienusi jak modelka wygląda :)

Gochens ja ruchy gdzies koło 20 tc poczułam ale czytałam że w drugiej ciąży można czuć wcześniej;) jakie to fajnie :blush:

Kasia wspolczuje takiego wydatku ale lepiej że masz nowy a tak jakbyś naprawiła ten i znowu by się popsuł :/ tak to masz gwarancję i bonik na benzynę :) Tomus specjalnie tak główka w ścianę uderza? ??

Haniu cierpliwosci bedzie leciała waga zobaczysz :) a ja mam 2 kg na plusie :angry: pokaz ogród :lol:

Violcia fajnie że imprezka udana, Oskarek miał frajdę :) dobrze ze prezencik trafiony i utarlo nosa koledze jak zobaczyl ze największy samochód od Was dostał ??? Slicznie sie prezentujecie :) ale Ci juz włoski urosły :cheer:

wszystkim w nowych fryzurkach prosze o foto :)

Cordis z Bartka juz duzy chlopczyk :) biedny aż tyle ząbków na raz :(

Jejku to juz trzeba powoli o roczku myśleć :S My chcielismy do PL jechac na roczek ale dooopa bo mój urlopu nie dostanie :/ także matka tu bedzie imprezke robić :lol: Bartus Nasz bedziebpierwszy dmuchał ajjjjc :blush:
u Nas noc średnia i pobudka juz po 6 :cheer: teraz zjadła i zaraz pewnie padnie na drzemke .
pogoda u Nas już dużo lepsza :)
Lece przebrac kupsko :p

wiecie co dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie mowili że po odstawieniu tabletek anty może wystąpić podwojna owulacja i można trafic w bliźnięta :lol:

Milego dnia :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863818 przez malutkamilka
Witajcie mamusie,

Cordis Bartka już wpisalam ale dodam wieczorem bo chciałabym troszku zmodyfikować tabeleczkę bo ta jakoś średnio do mnie przemawia.

dołączam sie do prośby o fotkę fryza i ogrodu, sama swoją dodam też pod wieczór, bo dziś ogarnianie sypialni bo moj przywiozl komode i wszystko na kupie jest...

Jeju jaki Oskarek jest słodziuchny :* ale do taty podobny, matko święta jakby skóre zdjął albo źle kojarze Twojego.

Zosinda jaka Ty już dorosła pannica, wczoraj wieczor na telefonie lecialam i takie male te zdjecia byly i powiem szczerze ze bym jej nie poznala za chiny ludowe gdyby nie pod postem Ikuni byla. To chyba przez to że rodzice szczesliwi to i niunka rosnie jak na drozdzach ;)

Kasia a co z materialami ktore zostaly na tamtym kompie? Bo chyba to najwazniejsze.

Wiem co to wydatki, na ktore zaoszczedzalo sie z czegos innego. Nam odszedl ZUS, bo moj dostal zatrudnienie i w koncu zabrali palety i zalegle gary z dzialki- ponad 2000zł zaoszczedzone w tym miesiacu. A wyszlo ubezpieczenie auta okolo 800zł, przeglad, zakup pretow na dalsza czesc budowy 1700zł, wozek czesciowo sfinansowany przez wujka Wiki, mandat. i to co zaoszczedzilismy ucieklo szybciej niz myslelismy- dokladnie taka sama ilosc kasiury. Wazne ze jutro lub w poniedzialek macierzynski wplynie na konto, zwrot podatku juz dostalam no i moze wplynie pierwsza wyplata mojego od czasu jak jest zatrudniony na umowe a nie na dzialalnosc.

Wiecie co, zastanawia mnie jak jestem rozliczana w pracy. bo pierwszy raz jak sie rozliczalam to wyszlam na zero, na drugi rok musialam 3 zl doplacic, a w tym roku gdyby nie Wiki i internet ktory wzielam na siebie to bym znow na zero wyszla z podatkiem.... na jakiej zasadzie to dziala?

A i wie ktora ile teraz jjest najnizsza krajowa?

Wy już o roczku myślicie a ja o chrzcinach dopiero ;)

11 lata 1 miesiąc temu #863844 przez Marta1985
Halo .... okres mi się kończy a ja mam mega nerwa na wszystko i wszystkich :angry:

Malutka najniższa krajowa to 1680, a podatek jeżeli nie ma się żadnych odliczeń to wychodzić powinien na 0 +- 5 zł.

Proponuje do tabelki wstawić również datę urodzin Mamusiek.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863857 przez Hania84
Witam

Lena wstaje teraz mi przed 7 już :cheer: dla mnie to noc jeszcze :P potem o 10.30 śpiąca (czyli teraz) ale nie kładę jej bo później juz od 16 marudzi...więc musi wytrzymac do 13 i wtedy lulu...może teraz się zdrzemnie trochę w pokoju...ale to na chwilę zawsze tu ;)

Ika steperuję.

Violcia ślicznie wyszliście...a jeśli te auto na 2 zdjęciu to od Was to wow, wow, wow :cheer: ale mega :lol:

A co do zająca to ja myślę ze to faje dawać cos do koszyczka dzieciom...to jednak wielka radość znajdowac...bo to nie tylko słodycze ale zabawa w szukanie ich :lol:
Ja mam m.in. z tym fajne wspomnienia z dzieciństwa :)

Kasiu 4 tysiaki za naprawe toż to szok :cheer: nie wiem czy bym, się zdecydowała :S

U nas dzis słonecznie ale chłodno...w nocy było -3 a teraz plus 7 ale odczuwalna jakby było ze 2 brrrr...

co do wielkanocy to my też spędzamy we trójkę :blush:
na szczeście roczek będzie w PL :) w pełni rodzinny...nasz pierwszy wyjazd we trójke odkąd Lenka jest :)

Marta Bartuś już lepiej? i wiesz co to było?

A Zosia Ikuniowa śliczności :) ja zawsze mówię ze to mała modelka :)

a tu nasz mały prywatny las hihi :silly:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #863860 przez aleksiaa88
A ja robie tort z ziemniaków zeby mały zjadł hehe zart maz wymyslił taki

11 lata 1 miesiąc temu #863862 przez malutkamilka
Jak się któraś zgadza z pomysłem Marty to proszę na priv bo może mnie nie być cały dzień na forum a nie chcę przeoczyć ;)

11 lata 1 miesiąc temu #863886 przez Gochens
Violcia ale lasencja :) Oskarek jak zawsze gładki przystojniak :lol: fajowe prezenty poprosimy o więcej fot

Aleksia pewnie że super prezent !! a tort z ziemniaków hmm brzmi..ciekawie

Hania no fajowy ten las ;) No i poczuj co to znaczy wstawać "w nocy" do dziecka :silly:

Karolka to musicie teraz uważać, żeby w bliźniaki nie wcelować hihi no chyba że planujecie gromadkę ;)

Ja jestem za pomysłem Marty :)

11 lata 1 miesiąc temu #863907 przez Marta1985
Violcia śliczni jesteście, Zosie obie cudne dziewczynki :)

Haniu Bartuś wydaje mi się że sie struł poprostu - dałam mu wtedy pierwszy raz deserek Rosmanowski i może go to zmuliło bo mi też nie smakował .... bo potem już nic mu nie było :)

Hania - piękny lasek :)

Mój małż dziś sadzi ziółka :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863929 przez aleksiaa88
Ja tez popieram o rozszerzenie tabelki o mamusie.

Marta a jakie ziółka sieje :silly: wesołe :silly:

11 lata 1 miesiąc temu #863939 przez Marta1985
Aleksia ... wesołe :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #863981 przez Gochens
Cordis pytałaś o pomysł na obiad :lol:

Więc proponuje albo:
makaron i pesto ze szpinaku czyli ( szpinak świeży, ząbek czosnku tudzież dwa, ser gorgonzola albo jakiś taki śmierdzący, sok z cytryny dla smaku, sól pieprz i oliwa, mielimy wszystko lenderem i dodajemy do makaronu ugotowanego) mniam
makaron z kurczakiem i swiezym szpinakiem (szpinak na maśle z czochem do tego ser gorgo albo jakis smierdzacy i troche smietany a jak nie masz to bez)
kotlety z pateli grillowej :)

Ostatnio mam faze na szpinak :woohoo: :lol: :P :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu #863991 przez cordis
Gochenes a ja jestem mega hiper anty szpinak baba :)))

Marta, to musi posiać więcej wiesz ile nas tu jest, podzielić się trzeba ;-)

Pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam o plantacji gołębi u mnie?!?! nosz k..., już nie po parapecie i po balustradzie wybieg modelki sobie zrobiły, normalnie obsrańce na mojej bluzce 2 siedziały. a dziadek kiedyś miał proce.....

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka