- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja ruchy poczułam w 15 tyg a był to 26 grudzień
Ale się wczoraj narobiłam przy malinach jak ja lubię te wiosenne porządki w tamtym roku całą wiosnę przechodziłam z brzuchem to nic prawie nie robiłam bo ciężko się schylać.
Królewicz już wstał
Dziś dzień lenia bo mężu w robocie to nic nie zrobię
Mały od wczoraj wywala język na zewnątrz wygląda to jakby sobie językiem po zębach jeździł jak to zobaczyłam pierwszy raz to kwiczałam jak durna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
wreszcie mogę napisać coś , wczoraj jakoś nie mogłam bunt strony miałam.
dla wszystkich solenizantów zdrówka dzidziusie

Sophie, głowa do góry, uda Wam się, trzeba zakasać rękawy i brać się do roboty

Ika gratulacje wreszcie się doczekałaś

U mnie na święta czy zająca nigdy nie było prezentów, a najfajniesze wspomnienia są z lanego poniedziałku, dawno dawno straż pod kościół podjeżdżała i wiadomo jak było.
Gochenes moja babcia też zawsze z perfumami wyskakiwała " Pani Walewska" normalnie w nosie zapach mam do dzisiaj

Hania jak Ci Lenka zacznie śmigać to od razu kg polecą bo nie nadążysz za nią

Ja muszę ograniczyć słodkości bo mam kiecki sprzed ciąży a dupsko nie wlezie w nie

Wczoraj mieliśmy kontrolę u lekarza, ogólnie wszystko z młodym jest ok, pytałam o to jego niejedzenie mleka bo z butli nie pociągnie przecież już, lekarka powiedziała że nie musi ważne żeby 3 razy na dzień jadł kaszki na mleku. Może po mnie na wstręt do mleka ja niecierpię ale serki i inne bajery lubię

No i pytała jak ze spaniem Bartka- a że raczej od 4 dni nie ma mowy o spaniu w nocy to wystarczył mój wzrok, ale przynajmniej wiemy czemu idą 4 ząbki na górze i dwójeczki na dole na raz, więc ma prawo marudzić.
Malutka możesz wpisać w tabelkę mojego Bartka 8100 i 78
prawie 20 cm od porodu go przybyło, ale te dzieciaki rosną.
dajcie jakiś pomysł na obiad

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
nasze dziecko ostatnio wstaje o 5 i rozrabia do 10,11,łobuz mały,w nocy kilka pobudek w tym jedna taka ze obudzi sie bedzie płakal,jeczal i nie zasnie

zosia sliczna w tej sukienusi...ikunia gratuluje tych dwoch magicznych słow,no i Zosi by sie przydał braciszek

hania dawaj fote fryzurki,a z dietka to powoli do celu,trzeba byc cierpliwym,moze jakies cwiczenia do tego to szybciej pojdzie.

malutka twoja fote tez poprosze

miledy rozstania bola ale czasem lepiej sie rozstac niz zyc w takim zwiazku,bedzie dobrze,jestes mloda adna,jeszcze znajdziesz sobie faceta ktory Was pokocha,odpowiedzialnego

reszta pozniej ,bo mam wiecej,calej trojeczki.
teraz lece do syna bo marudzi,a za chwile do pracy

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Milady śliczna ta pamiątka od Poli

Ikunia super że w końcu usłyszałaś te dwa magiczne słowa

Gochens ja ruchy gdzies koło 20 tc poczułam ale czytałam że w drugiej ciąży można czuć wcześniej;) jakie to fajnie

Kasia wspolczuje takiego wydatku ale lepiej że masz nowy a tak jakbyś naprawiła ten i znowu by się popsuł :/ tak to masz gwarancję i bonik na benzynę

Haniu cierpliwosci bedzie leciała waga zobaczysz

Violcia fajnie że imprezka udana, Oskarek miał frajdę

wszystkim w nowych fryzurkach prosze o foto

Cordis z Bartka juz duzy chlopczyk

Jejku to juz trzeba powoli o roczku myśleć

u Nas noc średnia i pobudka juz po 6

pogoda u Nas już dużo lepsza

Lece przebrac kupsko

wiecie co dzisiaj w Pytaniu na Śniadanie mowili że po odstawieniu tabletek anty może wystąpić podwojna owulacja i można trafic w bliźnięta

Milego dnia

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Cordis Bartka już wpisalam ale dodam wieczorem bo chciałabym troszku zmodyfikować tabeleczkę bo ta jakoś średnio do mnie przemawia.
dołączam sie do prośby o fotkę fryza i ogrodu, sama swoją dodam też pod wieczór, bo dziś ogarnianie sypialni bo moj przywiozl komode i wszystko na kupie jest...
Jeju jaki Oskarek jest słodziuchny :* ale do taty podobny, matko święta jakby skóre zdjął albo źle kojarze Twojego.
Zosinda jaka Ty już dorosła pannica, wczoraj wieczor na telefonie lecialam i takie male te zdjecia byly i powiem szczerze ze bym jej nie poznala za chiny ludowe gdyby nie pod postem Ikuni byla. To chyba przez to że rodzice szczesliwi to i niunka rosnie jak na drozdzach

Kasia a co z materialami ktore zostaly na tamtym kompie? Bo chyba to najwazniejsze.
Wiem co to wydatki, na ktore zaoszczedzalo sie z czegos innego. Nam odszedl ZUS, bo moj dostal zatrudnienie i w koncu zabrali palety i zalegle gary z dzialki- ponad 2000zł zaoszczedzone w tym miesiacu. A wyszlo ubezpieczenie auta okolo 800zł, przeglad, zakup pretow na dalsza czesc budowy 1700zł, wozek czesciowo sfinansowany przez wujka Wiki, mandat. i to co zaoszczedzilismy ucieklo szybciej niz myslelismy- dokladnie taka sama ilosc kasiury. Wazne ze jutro lub w poniedzialek macierzynski wplynie na konto, zwrot podatku juz dostalam no i moze wplynie pierwsza wyplata mojego od czasu jak jest zatrudniony na umowe a nie na dzialalnosc.
Wiecie co, zastanawia mnie jak jestem rozliczana w pracy. bo pierwszy raz jak sie rozliczalam to wyszlam na zero, na drugi rok musialam 3 zl doplacic, a w tym roku gdyby nie Wiki i internet ktory wzielam na siebie to bym znow na zero wyszla z podatkiem.... na jakiej zasadzie to dziala?
A i wie ktora ile teraz jjest najnizsza krajowa?
Wy już o roczku myślicie a ja o chrzcinach dopiero

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Malutka najniższa krajowa to 1680, a podatek jeżeli nie ma się żadnych odliczeń to wychodzić powinien na 0 +- 5 zł.
Proponuje do tabelki wstawić również datę urodzin Mamusiek.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lena wstaje teraz mi przed 7 już

Ika steperuję.
Violcia ślicznie wyszliście...a jeśli te auto na 2 zdjęciu to od Was to wow, wow, wow

A co do zająca to ja myślę ze to faje dawać cos do koszyczka dzieciom...to jednak wielka radość znajdowac...bo to nie tylko słodycze ale zabawa w szukanie ich

Ja mam m.in. z tym fajne wspomnienia z dzieciństwa

Kasiu 4 tysiaki za naprawe toż to szok

U nas dzis słonecznie ale chłodno...w nocy było -3 a teraz plus 7 ale odczuwalna jakby było ze 2 brrrr...
co do wielkanocy to my też spędzamy we trójkę

na szczeście roczek będzie w PL

Marta Bartuś już lepiej? i wiesz co to było?
A Zosia Ikuniowa śliczności

a tu nasz mały prywatny las hihi

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Aleksia pewnie że super prezent !! a tort z ziemniaków hmm brzmi..ciekawie
Hania no fajowy ten las

Karolka to musicie teraz uważać, żeby w bliźniaki nie wcelować hihi no chyba że planujecie gromadkę

Ja jestem za pomysłem Marty

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Haniu Bartuś wydaje mi się że sie struł poprostu - dałam mu wtedy pierwszy raz deserek Rosmanowski i może go to zmuliło bo mi też nie smakował .... bo potem już nic mu nie było

Hania - piękny lasek

Mój małż dziś sadzi ziółka

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Więc proponuje albo:
makaron i pesto ze szpinaku czyli ( szpinak świeży, ząbek czosnku tudzież dwa, ser gorgonzola albo jakiś taki śmierdzący, sok z cytryny dla smaku, sól pieprz i oliwa, mielimy wszystko lenderem i dodajemy do makaronu ugotowanego) mniam
makaron z kurczakiem i swiezym szpinakiem (szpinak na maśle z czochem do tego ser gorgo albo jakis smierdzacy i troche smietany a jak nie masz to bez)
kotlety z pateli grillowej

Ostatnio mam faze na szpinak

- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

Marta, to musi posiać więcej wiesz ile nas tu jest, podzielić się trzeba

Pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam o plantacji gołębi u mnie?!?! nosz k..., już nie po parapecie i po balustradzie wybieg modelki sobie zrobiły, normalnie obsrańce na mojej bluzce 2 siedziały. a dziadek kiedyś miał proce.....