BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #864126 przez Marta1985
Ja zaraz kończę i idę do chałupki :) Właśnie miałam telefon z kadr że jutro mam podjechać bo coś mają dla mnie .... Dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby to był awans z podwyżka :huh: No i byłby to piękny prezent ... bo jeżeli to będzie awans bez podwyżki to mi zepsują ten dzień :( Nie powiem nic rodzicom ani Mezowi zeby nie zapeszyc :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #864131 przez KaRoLkA
Sophie oni tutaj sa trzepnieci na tym punkcie przekroczyl tylko 7 km/h i stówka do zapłacenia :angry:

Haniu to nic że nie ułożone chce zobaczyc jak drastycznie scielas :)

Gochens ja lubię ziemnaczki choć też ubóstwiam włoska kuchnie i makaron pod każdą postacią :blush:

cordis masz z tymi obsrolkami :/ może faktycznie cos odblaskowego i szeleszczącego by je odstraszyło :)

Kasiu nie dziwie Ci sie że sie popłakałaś ale z Tomciem wszystko jest w porządku nie mozesz myslec inaczej :)

Marta trzymam kciuki , super prezent bylby na urodzinki :)

Apropo to ja wczoraj tez się popłakałam jak oglądałam Na dobre i na złe bo tam byla kobieta umierajaca, po operacji nagle stanęła akcja serca i ją reanimowali itd a po tym lekarka wyszła do męża i wzięła jej córeczkę 5miesieczna i jej powiedziala " wrocila do Ciebie mama" a ja w ryk :( niewiem co ze mna ale strasznie mnie rozczulaja takie akcje albo jak czytam o dzieciach masakra po ciąży to taka sie wrażliwa zrobiłam :(

Moj wziął Gabi na spacer a ja popijam kawunie i siedze na tylku i się nie ruszam :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864132 przez KaRoLkA

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864147 przez Hania84
Marta to kciuki zaciśnięte :blink:

jeśli o wzruszeniach mowa to ja przed wczoraj skończyłam czytać książke pt. "płacz niemymi łzami" jest to wyznanie dziś już dorosłego faceta...pisze o czasach jak miał 5,6, 8, 15 lat ...jak był traktowany przez matkę, jej konkubenta i przyrodnich braci...coś okropnego, przerażającego i niewiarygodnego że takie coś byli zdolni zrobić tak małemu dziecku :ohmy: :huh: było tam wszystko, bicie, poniżanie, wykorzystywanie seksualne...gdzie matka albo brała w tym czynny udział albo się temu przyglądała :ohmy: Chłopiec ten m.in. nie mógł jeść z nimi przy stole tylko jego miejsce było pod stołem...jedzenie, a raczej resztki rzucali mu pod stół i rozgniatali butami i kazali zlizywać z podłogi :ohmy: no po prostu coś okropnego. A to co przytoczyłam to chyba jeszcze "jedno z lepszych traktowań" bo inne były o wiele gorsze :dry:

Łeee jeny Karolka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864148 przez aleksiaa88
U mnie dziś przelotnie pada czyli od rana jednym ciągiem.
Wygrzebałam gazety ciążowe i mam stos przepisów na obiadki dla krasnala :blink:

Chleba nigdy nie piekłam tak w ogóle to jak mam zrobić ciasto i trzymać ręce w nim i tak konsystencja taka ciapowata i kleista to aż nie miło mi się robi nie wiem skąd to mam ale to jakby taki niesmak zzzzz dziwne uczucie i ciężko wytłumaczyć sama tego nie rozumię

WOW Hanka ale poleciałas po całosci w pierwszej chwili pomyslałam ze to Agusia z boku :blush:

Dopiero po chwili wyskoczyło drugie

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864205 przez Sophie25
Hania super zcieniowane pasuja Ci takie :)

Aleksia j kiedys tak samo w gazetkach tyle przepisów mam dla Zoski :)

Ciotki CHWALE ZOSKE UWAGA zaczeła sama sie puszczac i chodzić!! :O ja sama w szoku jestem ...
I przy tym woła mamamamam mamama :D

Karolka to nie fajnie i 100 zł pojdzie ;/

11 lata 1 miesiąc temu #864214 przez Gochens
Woow Hania no polecialas a raczej wlosy poleciały :lol: super wyglądasz kochana ! A ta ksiazka to cos okropnego :ohmy: byl kiedys w uwadze program o takim dziecku co je tak rodzice zastepczy traktowali. Cos okropnego. A to polska ksiazka czy zagramaniczna ? Ja bym takich wrzucila golych do klatki zeby nawet usiasc nie mogli na podwyrko z blotem i codziennie rano przechodzac najpierw kopala w klatke a oozniej kawalek suchej bulki obok zeby sie meczyli jak beda po nia sięgać ;)

Ja za tortem tez nie przepadam ale od czasu do czasu kawałek zjem ;)

Karolka to rygorystycznie z tym mandacikiem

sophie psiak cudo♥♥

Kasia ja sie mega boje autyzmu :S w ogole wszystkie choroby sa okropne a ten cholerny autyzm przychodzi tak nagle...

Marta trzymam kciuki za awans!!

Praca skończona, odpoczywam, mąż obkupuje wanne ale zaraz tam wpadam na relax ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864224 przez Hania84
Heh dzięki dziewczyny...za komplementy :blink:

Gochens to książka zagraniczna/Angielska - napisał ją sam poszkodowany Joe Peters...smutne też jest to że nie wniósł oskarżenia na swoją "rodzinę" za takie traktowanie...ale jak to określił "nikt by nie uwierzył że takie okropności go spotkały" :dry:

Nooo właśnie Karolkaaaaa za przekroczone tylko 7km/h aż 100!!! łooo matko !!!! ale w DE jest podobnie... :dry:

Lena wkroczyła w trudny okres coś mi się zdaje :dry:
buczy mi o byle co :dry:
wczoraj jak byliśmy na myjni to jak spryskiwacze zaczeły myć felgi to się popłakała (a nigdy nie robiła tego)...tata kichnął w auce to w ryk...dziś łamałam sphagetti to w ryk...ech nie wiem co się dzieje... :huh:
obudziła się dziś z mego płaczem ...nie mogłam jej przez 15 minut utulić...
...i teraz wzięłam sflaczałą poklejoną zmemłaną chrupkę z jej ręki bo obklejała nia wszystko to znów ryk był...łe matko ...o co chodzi?

zobaczcie jakie fajne szklanki kupiłam :silly:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #864227 przez Gochens
Zosia gratulacje za kroki!! a to Wcześniej były raczki czy od razu poszła?? mój jeszcze średnio z tym ma ale jest czas i tak się szybko rozwijają nasze bobasy ;)

Haniu może jakiś skok?? Chociaż jak ja zabiorę cokolwiek mojemu synkowi to zaraz jest ryk wiec to może normalne? a tymi dźwiękami to dziwne rzeczywiście :S
Ciekawa ta książka pożycz :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #864238 przez Hania84
no no Gochens to z tym zabraniem to się zgodzę...bo tak dzieci maja przecież...ale z tymi dźwiękami to nie wiem...żeby to były jakieś mocne czy cuś ale takie "pospolite"? hmmm...może zaczyna więcej rozumieć i dlatego?
Wpadnij na kawkę to pożyczę :P :lol:

Sophie! Brawo dla Zosi za kroczki samodzielne :)
jeeeny kiedy moja chociaz za obie ręce pójdzie B) ????

11 lata 1 miesiąc temu #864259 przez KaRoLkA
No Haniu extra :woohoo: i wcale nie robię tego specjalnie :P tylko właśnie bardzo rzadko Nam się pokazujesz :( i Dziękuję :kiss: szklaneczki fajne , lubie takie :) historia tego chlopca straszna chyba bym nie dała rade czytac tego :/ jak można takie rzeczy dziecku własnemu robić :/

Gratulacje dla Zosi , skubana mała idzie jak burza :)

Sophie to 100 fr czyli jakies 330 zł ku...rka , bylo ograniczenie do 80 a jechal 92 z czego 5 jest limit :angry: by ich szlak normalnie a mężu to strasznie ciężką nogę lubi mieć :/

Lenka kochana co to za bunt :unsure: moze zaczyna sie ten lęk cały :unsure: moja to Ma od jakiegoś miesiaca i jak wchodzi ktos obcy to jest ryk :/

Gochens ja tez sie boje autyzmu i calej reszty bo to okropne jest :(

Ja miałam siedziec na du..e i sie nie ruszac a po zmieniałam pościele , wstawilam do prania brudną , odkurzylam i wyscieralam podlogi :) a teraz serial i ogarnianie Gabryski bo już marudzi bo spiaca ale jeszcze musi wytrzymac ;)

11 lata 1 miesiąc temu #864278 przez Sophie25
Nooo ruszyła z kopyta :D

Karolka faktycznie zapomniałam ze Ty za granica i nie zł ale kurde tyle kasy 330 masakra... i to takie małe przekroczenie ... ciezko faktycznie bo ja to lubie czasem przycisnąć ale nie duzo :P

Moja usnęła i za chwilę pewnie wstanie nie wytrzymała do 8 :(

Ja tez boje sie chorób tym bardziej ze mojego brat jest niepełnosprawny i przykro patrzec :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864279 przez Hania84
Karolka bo ja nie lubię się fotografować...jedni lubią drudzy nie :dry:
To sie zabrałaś ostro za porządki widzę :) ja pościel zmienię we wielki piątek (bo akurat mój będzie w domu cały dzień) bo ostatnio zmieniałam niedawno.

Autyzm jest okropny :dry: też boję się takich chorób. Dzieci autystyczne muszą mieć mega zdrowy tryb życia...odpowiednia dieta, odpowiednie witaminy...szczególnie wit. z grupy B. Spory kontakt z przyrodą itp. Autyzm występuje w wieku wczesnodziecięcym (do 3r.ż) lub późnym...chociaż u dorosłych nie używa się już tego stwierdzenia.
Dla jakiegoś pozytywnego stwierdzenia o autyzmie mozna podac przykład Leo Messiego który jest teraz najlepszym piłkarzem na swiecie a był autystyczny eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-hiszp...y-wygrac-zycie/mybl6

...a my dziś same dla odmiany cały dzień. Czekamy jeszcze za tatą...ale juz powoli Lenia robi się senna. Za godzinkę idziemy spać :)

miłego wieczoru

11 lata 1 miesiąc temu #864287 przez violcia00
I JESTEM I JA,PO PRACY JUZ,WYKAPA,ALE ZDECZKA ZMECZONA,CHOC DZISIAJ POL GODZINY WCZESNIEJ SKONCZYLAM BO MALO PRACY BYLO...JUTRO SKLADAM PODANIE O URLOP,OBY MI DAŁ SZEF,A DZISIAJ TAKI WKURZONY CHODZIL JAKBY OKRES DOSTAŁ :P ,CHCIALABYM W LIPCU,ALE KOLEZANKA Z KTORA PRACUJE MOWILA MI ZE ONA W TYM SAMYM CZASIE JUZ PROSILA I DOSTALA WIEC SZANSE NIKŁE,ALE KAZALA PROBOWAC BO Z KOLEII W SIERPNIU DUZO OSOB BIERZE I KTOS JE ZSTAPIC MUSI,OBY SIE UDALO BO CHCE ODPOCZAC W PL TROCHE.

DZIEKI DZIEWCZYNY ZA KOMPLEMENTY,OSKAREK NA URODZINACH ZOSTAL WYCHWALONY ZE LADNIE JUZ "CHODZI",ZE DOBRZE WYGLADA I SZYBKO SIE ROZWIJA,TAMTEN CHLOPCZYK MIMO ZE STARSZY JEST CHUDZIUTKI 8 KG WAZY,A KOLEZANKA NADAL NA PIERSI JEDZIE,PODZIWIAM ZE MA POKARM.

hANIU-TAK TO PREZENT ODE MNIE,NIE CHCIALAM WYJSC NA SKAPA CIOTKE....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kAROLKA NO WLOSY JUZ ODROSLY TROCHE I DLATEGO CHCE SCIAC,DLUGIE SA FAJNE,ALE JA CALY CZAS W ZWIAZANYCH CHODZE BO TAK WYGODNIEJ TO LEPIEJ JE SCIAC,KROTKIE TEZ FAJNE...A TEGO MANDATU NIE ZAZDROSZCZE,TROCHE WAS POCIAGNIE,A MEZU ZNOWU TAK DUZO NIE PRZEKROCZYL,TROCHE PRFZESADZAJA CI SZWAJCARZY ;)

hANIU-FRYZURKA SUPER I LADNA MASZ BUZKE :blink: ,A SZKLANKI FAJOWE :lol:

GRATKI DLA ZOFIJI :kiss:

MALUTKA MASZ RACJE CO DO PODOBIENSTWA OSKARITA DO TATUSIA,CZESTO WLASNIE SLYSZE TE SLOWA CO NAPISALAS :dry:

A MOJEMU DZIECKU COS SIE ODMIENILO,JUZ ZADKO PLACZE NA WIDOK OBCYCH,CHYBA ZE KTOS NA SILE BIERZE GO NA RECE,LUB ZAGADUJE OD RAZU NA PRZYWITANIU WTEDY JEST RYK.

MARTA POWODZENIA Z AWANSEM,OBY CI ZROBILI MILY PREZENT.

TYLE JESZCZE MIALAM NAPISAC ALE ZAPOMNIALAM :angry:

MILEGO WIECZORKU :blink:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864300 przez Hania84
Violcia to faktycznie takie jakies troche te prezenty nie trafione niektóre...moze nie o to chodzi by walic dziecku kasa ale chłopak roczny to coraz bardziej auta lubi, klocki duze itp. a to też można przeciez za niedużą kase kupić :) Fajnie ze Wasz prezent taki super to na pewno miał najwieksza radosc :) Super że tak uradowaliście dziecko :) trzymam kciuki za urlop :)

A Lena właśnie do obcych idzie jak diabli :cheer: ona się ludzi nie boi...jak jedziemy wózkiem to do każdego wyciąga rękę :huh: ona teraz tylko na różne dźwięki dziwnie reaguje...mama mi mówi że dorasta i zaczyna więcej rozumieć i rozróżniać różne dźwięki i niektóre jej nie przeszkadzają a niektóre tak i w ten sposób reaguje...ponoć ja tez tak robiłam...a jak tata wszedł w czapce to ze strachu aż ręce do góry robiłam :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka