BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #863995 przez Gochens
Cordis nie wiem co masz w lodówce :P

ale możesz zrobić misz masza z pateli, czyli wjo co masz np (kura, papryka, cebula, kukurydza, brokuł, czoch ) i do tego ryzyk :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #863999 przez Marta1985
No rozumiem cię Cordis z tymi gołębiami .... no nic trzeba czekać aż nasze Bartki podrosną i sami będą proce robić :P

A z tym ziołem to nas jeszcze pozamykają jak takie nategesowane będziemy się dziećmi opiekować :P

11 lata 1 miesiąc temu #864001 przez KaRoLkA
Gochens u Nas na blizniaki nikłe szanse bo nie biorę tabsow żadnych no i w rodzinie brak :)
Pomysły na obiad extra :)

Ja tez jestem za pomysłem Marty :)

Haniu śliczne te tuje :) a pokaz jeszcze fryza :lol: Gabi tez budzi sie o 7 :angry: i po 9 juz drzemke robi

Cordis u Nas na obiadek dla trojga pulpeciki z miesa mielonego z indyka z warzywami do tego sosik wlasny i ziemniaczki :)

Malutka kurde to niezle Wad skroblo i z oszczedzania nici :/

Kurde znowu mąż dostal mandat :angry: i ja ide na kurs tygodniowy z UP :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864002 przez Gochens
aj tam od razu zamkną :D przecież zioła się legalnie w kuchni używa to już nie nasza wina :lol:

Cordis pozakładałaś te foliówki??

Karolka pulpeta w sosie chetnie bym zjadla i do tego pyrki ojojojjj :side: sto lat pyrkow takich nie jadlam w sosiczku

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864007 przez Sophie25
A ja robie zapiekankę ( makaron (ja kupuje rurki kolorowe makaron marchewkowy i szpinakowy w opak.) , kurczak,papryka,pieczarki,oregano pozniej posypuje zółtym serem i pyszne jest :)

MArta to na wesooooło :D :D

Wyszedł 4 zab NARESZCIE YPIIIIII! :D :* :) :*

Aza mi sie buntuje chce isc na spacer a Ona lezy lenia złapała :P

KaRolka predkosc ? :silly:

Moja jak narazie tylko raz dostał mandat ma prawko 6 lat zobaczymy jak dalej bedzie :laugh:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #864022 przez aleksiaa88
cordis napisał:

Marta, to musi posiać więcej wiesz ile nas tu jest, podzielić się trzeba ;-)

A mnie to rozbawiło

11 lata 1 miesiąc temu #864035 przez Marta1985
To przekaże Małżowi żeby Pędzikiem po donice dodatkowe leciał :P

11 lata 1 miesiąc temu #864045 przez Kasiasia
Hej mamusie :-)

Ja juz po praktykach jeju w drodze ledwo niezasnelam. Jak maly wstanie jedziemy po ten zepsuty laptop i moze jakies sklepy pozwiedzam bo jade z mama. Z mezem pewnie bym j6z do sklepu nie weszla :P

Pomysl Marty (naszej ekspertki ksiegowosci) co do urodzin popieram. Ja juz ziolka posadzilam i juz wykielkowaly :)

Karolka no specjalnie uderzy sie 2 razy i w placz. No n7e kumam tego.

Wiola ale szczesliwa jestes na tych zdjeciach :laugh: a synus tez mi sie widzi z3 caly tatus.

Ikunia gratuluje postepow u twojego ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #864052 przez patka89
Tort ze ziemniaków, to całkiem fajny pomysł tym bardziej,że torta Ja nie lubię dla Mnie jest za słodki, chodź bardzo lubię słodycze ale np nie lubię bitej śmietany :D

11 lata 1 miesiąc temu #864054 przez Marta1985
Kasia dziękuję za tytuł :)

No a z tymi chorobami to ja jestem przerażona... staram się o tym nie myśleć ale teraz jak gdzieś widzę chore dzieci to od razu się wzruszam ....

Ostatnio jakiś artykuł czytałam i padło tam stwierdzenie ze Matki zdrowych dzieci modlą się o to by ich dzieci nie zachorowały a matki chorych dzieci modlą się żeby to one nigdy nie zachorowały :(

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864069 przez aleksiaa88
Co do gołębi to coś bym napisała nie lubię tych obsraniuchów jak lecą w stadzie nad głową to ja w przestrachu, że na mnie narobią. Miałam doczynienia z gawronami 2 razy mnie zaatakowały z góry zzzzzzz i teraz boję się lecących ptaków. Wracając do gołębi to nie napiszę tego bo jeszcze jak ktoś przeczyta to wyjdę nad znęcaniem się ale o nie ja tylko moja matka hahaha

Mały cały czas dupa go góry głowa na dywanie i zagląda pod łóżko ale to komicznie wygląda.

A co do tortu to zrobię 2 jeden zwykły a drugi z warzyw a zaszaleje i jeszcze coś z niego skubnie heheheh

A ja kocham szpinak nawet sieję na grządce bo lepszy swój, a plon zarąbisty liście obrywa się, a on dalej się odradza. Lubię z makaronem ziemniakami i parówkami plus szpinak i parmezan mniammmmmmmmmmmmmmmm

11 lata 1 miesiąc temu #864082 przez szósteczka
Hej ja tez wreszcie jestem. Dzis bylam z Patka na kontroli i jest wszystko ok na szczęście za 3 tyg zdjęcie gipsu czyli w wielki czwartek wiec na swieta będzie bez gipsy. Jutro mój K przywozi swoja mamę na weekend w sobote mamy jechac po drzewka owocowe wiec tez ogrodniczo sie rozruszamy.
Zdjecia wszystkie super.
Ikunia fajnie ze usłyszałaś te słowa oby tak dalej.
oj Kasia z tym laptopem to kiepawo ale przynajmiej nowy teraz masz wiec prace raz dwa napiszesz.
Milejdi będziemy cię wspierać ile mozemy. Będzie dobrze.
Juz do malutkiej wyslalam dane na priw.
Haniu sliczny lasek.

Odnpsnie swiat to u nas tez nadal polewamy sie woda a dzieciaki z moim K robia zasadzki na dziadkow i mojego brata z rodzinka jakoś strasznie ich nie polewaja ale trochę no moze mocniej niż trochę. A u nas królika nie bylo tylko ja wprowadzilam i zawsze wszystkim dzieciom chowam po różnych kontach a one szukaja i jest fajnie.
No u nad kwiecian mnogi w urodziny wiec w zasadzie kazdy weekend będziemy mieć zajęty.

11 lata 1 miesiąc temu #864083 przez szósteczka
Macie moze fajny przepis na chleb kukurydziany bo mój jest bezglutenowej i musze wreszcie nauczyc sie piec jakiś fajny

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #864094 przez Hania84
Lena śpi :)

Karolka nie mam ułożonych włosów to nie ten sam efekt.

Zaraz do malutkiej tez priv wyślę.

Mmmmmm szpinak...uwielbiam !!!!!!! mogłabym go jeść bez opamiętania ...ale wiem że umiar w nim tez musi być. W ciąży jadłam go bardzo często...miałam tak jak Ty gochens że w głowie tylko szpinak mi siedział :)
A przepisy super :)

Ja dziś kupiłam paprykę, pieczarki i cukinię i jutro zrobię to z kaszą gryczaną i będę miała na 2 dni :P

Kupiłam Lenie dziś autko - wywrotkę...takie małe i patrzyłam na reakcję...ale nie specjalnie ją obeszło :S może jeszcze się zainteresuje :side: a dałam za nie aż całe euro :lol: Pani się pomyliła i wklepała na kasę 1 euro zamiast 3e :silly:
Kupiłam też notes na magnes na lodówkę z ołówkiem - fajna sprawa :) mojemu kupiłam tez taki mały notesik bo zawsze jak idzie z pracy to spisuje nazwy firm na ciężarówkach wchodzi potem na neta i czy ta o nich a jak jakaś interesująca to podkreśla i będzie wysyłała CV :blink:
Już ma kilka fajnych :)

oj obesrajców dachowych też nie moge ścierpieć :huh: Cordis ...spróbuj z reklamówkami foliowymi tak jak Gochens mówi...albo ponacinaj butelki ze dwie plastikowe i zrób z nich wiatrak i na pałąk i w donice i heja :) proca tez fajny sposób :silly: :lol: :laugh:

szósteczka niestety nie pomoge w chlebku kukurydzianym :S

Marta hehe zioło, zioło... :laugh:

a jeśli o luzie mowa to za mną dziś chodzi cały czas ta piosenka ( kamerzysta dał ją w tle jak nagrywał nas w liceum jak siedzieliśmy w ławkach, jako pamiątka i dodatek do studniówki :laugh: )

a co do ruchów dziecka to ja pierwsze takie łaskotanie jak motylka dotyk czułam już w 16 tygodniu ...wiem że w pierwszej ciąży powinno się czuć koło 20 tygodnia ale ja raz na jakiś czas ( na 2-3 dni) czułam takie delikatne muśnięcia już :side: no chyba że to była moja bujna wyobraźnia...ale jak mogłam sobie to wyobrazić jak to była moja pierwsza ciąża i nie wiedziałam wówczas jak to jest z tym łaskotaniem :S

11 lata 1 miesiąc temu #864120 przez Sophie25
ViolciA NO LASKA Z Ciebie pierwsza klasa i racja szczesliwa jestes na zdj :) a OSkarek na te oczy bedzie panienki wyrywał :)

Aleksia apropo tortu z ziemniaków ja dzis patrze na przepis i jest sernik do ktorego daje sie ugotowanego ziemniaka a tesciowa mowi ze po to by był gęstszy ... :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka