BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876337 przez aleksiaa88
Sophie dzięki a ja mak lubię mmmmmmmmm

A ja dziś zrobiłam babkę pomarańczową i sałatkę z słonecznika

Ja mam w pokoju 21,5 stopnia bez palenia to da się wykąpać tak na szybko czy raczej za zimno jak myślicie?

Jakieś gówna w powietrzu fruwają myślałam, że jak jest ciepło to tego nie ma tylko na wiosnę jak jest raz ciepło raz zimno.
Chyba, że źle myślę

A znów mam fazę na sny wczoraj w nocy byłam w jakimś programie, gdzie liczyła się ilość stosunków z napotkanym mężczyzną a ja taka cwana wzięłam G żeby wygrać kasę.
A dziś w nocy śniło się, że G ode mnie odszedł ja do niego dzwonię, a on nie odbierał, a ja nie wiedziałam czemu mnie zostawia.
Jak opowiedziałam G co mi się śniło to aż się opluł tak rżał ze mnie

To może ja ugotuję taki obiad :laugh:

Kika dni temu zrobiłam kolację G jak zawsze 3 kanapki a on do mnie, że jeszcze by zjadł ja do niego no nie widzisz leży tutaj to podniósł ją do ręki i udawał, że jadł hahaha taka wirtualna kanapka.

Jak w tej reklamie smartfon czy co to tam jest (nie wiem nie zna się, nie rozróżniam ja znam tylko komputer, laptop, telefon, a ta reszta to nie wiem hahah ) wszystko można zrobić ale tyłka sobie nie wytrzesz tak samo nie zjesz i się w to nie ubierzesz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #876342 przez Gochens
Ale niedzielne tu dziś :laugh:

Sophie ciekawy ten przepis ;) biedna Zosia wiem co czujesz to okropne ze chce się pomóc w jesteśmy bezradne :(
Aleksia ja kąpie w wannie a ze mam taką zamykaną to jest ciepło ale jak go później przenosimy do pokoju i tam jest wszystko robione to już dużo chłodniej ale ile dokładnie jest stopni to nie wiem. Myślę że jak macie 21 stopni to jest ok...
Haniu Alan jak siadał to tak dziwnie nogi krzyżował jakby miały mu się poplątać zaraz ale jakoś dawał rade.. Super że Lenka się zaczyna "ruszać"

Byliśmy na odpuscie Alan dostał prezentów :lol: kołem zakrecilam będzie kaczuszka na działkę hehe wata zjedzona,balon kupiony wiec odpust zaliczony :silly:
Spotkalam byłego, byl z dziewczyną :blink: Później wstapilismy na chwile do mojej babci i do domu ;) teraz kąpiel moja a zaraz Alan do mnie dołączy :side:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876395 przez malutkamilka
A mi smutno bo moj wlasnie doplywa do Kopenhagii...

Ale coż nic nowego ;)

Zosiaczku wracaj do zdrówka- jak te malenswta sie nameczą przy tych chorobach... dzis do mnie zadzwonila szwagierka poinformowac ze jej dziecko ma wlasnie ospe a od dwoch tygodni miala z Wiką kontakt z dwa razy :/ wiec obserwuje ją bacznie od dziś.

Co u nas nowego? Wszystko na raz. Jemy mleko 3,2. tzn. manna na tym i dwa razy w tyg dostaje na rzadko do butli na noc. za kazdym posadzeniem na nocnik robi siku, z kupka ma opory. wydaje rozne sylaby czy gloski czy jak to sie tam nazywac az czasami jestem w szoku ze az tyle juz potrafi naskladac ich ;) no i chodzi, chodzi i chodzi ;)
Ostatnio cos budzi sie miedzy 5:15 a 6:15- cos jej sie poprzekrecalo ;)

Mam zdjecia z chrzcin- duzo ich z kosciola nie ma bo bylo 5 chrztow na raz i nie dalo sie ustawic tak by wszyscy byli zadowoleni.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i uciekam spac bo pozno a mloda wczesnie wstaje a potem do pracy.
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876413 przez Agusia83
Dziewczyny, kochane jesteście, że o mnie pamiętacie :laugh:
Faktycznie ciężko mi...bo w dzień praktycznie nie mam czasu by do Was zajrzeć...od 5 dni boli mnie głowa, już mam dość...leki, które dostałam od neurologa za bardzo nie pomagają...muszę się zapisać na kolejną wizytę, może da coś silniejszego...
no i gdy się źle czuję śpię z dzieciakami po południu a jak jest ok to czeka na mnie obiad, pranko, sprzątanko...zresztą same wiecie...
A, co u nas? Artuś od 2 tygodni raczkuje a od tygodnia staje przy wszystkim :laugh: Przy łóżku, foteliku do karmienia, w łóżeczku obowiązkowo...dziś mi się chciało smiać, bo Emi była na sofie a on próbował się na nią wdrapać...fajnie podnosił nogę do góry :silly: ..2 dni temu gdy trzymałam go za rączki to zrobił 4 kroki..ale to chyba tylko taki wybryk..bo tylko raz sie to zdarzyło...poza tym trochę jojcy...pewnie zęby...nadal mamy 2 sztuki :silly: , buzia mu się nie zamyka, albo od jojcenia albo od śmiania bądź też od gadania :laugh: Mówię Emi, że za niedługo będzie ją gonił już na dwóch nóżkach :laugh: No i rośnie jak na drożdżach mój puplecik :laugh:

Malutka, śliczne zdjęcia...kto je Wam robił? Wiki prześliczna, ale ma to po mamie :laugh:

Lenka witająca ciocie cudna jak zawsze :lol: :lol: Kochana masz mnóstwo miejsca i fajne zabawki :lol:

Albercik...extra fryzura :lol: jedyna w swoim rodzaju :lol:

Sophie, dużo zdrówka dla Zosi...jesli jeszcze raz będzie miał atak, owiń ją kocem, otwórz okno na oścież i niech głęboko oddycha...jeśli będzie ciepło, to zrób tak samo z otwartą lodówką...
Ciacho pięknie wyglada...ale kupę składników do niego trzeba,..

Aleksia, pytałaś o kąpanie...ja kąpie Emi i Artka razem...leję taką cieplejszą wodę by szybko nie wystygła...moczę włoski we wannie a spłukuję juz prysznicem...choć teraz mi ciężko bo nawet we wannie chce wstawać...i non stop bawi sie siusiakiem :silly: hahaha

Ika, Ty ważysz 47kg? Kochana ile bym dała by ważył 25kg więcej od Ciebie :silly:

a tu macie kilka zdjęć :silly:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 2 tygodni temu #876432 przez aleksiaa88
Och ja pierwsza
Jak zobaczyłam Wikule aż mnie zatkało takie piękne zdjęcia ślicznie wyszła te z kwiatkiem i jak śpi w wózku to bym powiększyła i jako obraz na ścianę.

Artuś zdecydowanie lepiej wyglądał z długimi włosami taki rozczochraniec słodki.
W krótkich wygląda jak ułożony chłopczyk taki spokojny heh.
Emisia to już wilka że ho ho.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876440 przez KaRoLkA
Witam i ja :)

Wikula mały Anioleczek tak ślicznie wyglada w bieli :blush: rodzinka piekna a mamuska fiu fiu lasencja jak niewiem :) super sukienka i jednak nie czarna :)

Agusia fajnue że jestes , brakowało tu Ciebie :) dzieciaczki masz śliczne , a mi bardziej sie Artus podoba po fryzjerze taki slodziutki , brawo za raczki i stanie :) Emisia duza dziewczyna już :) a od czego to boli Cie tak głowa że aż wizyta u Neurologa była ??? A jak po wizycie u okulisty z Emi??? Wszystko dobrze ??

Gochens super ze dzien udany i odpust zaliczony :)

Haniu gratulacje dla Lenki , wkoncu zaczyna sie cos dziac i u Was , ani sie obejrzysz a bedzie biegac :)

Aleksia znowu erotyczne sny masz ??? :lol: ha kąpie mała w łazience i jest tam okolo 20 stopni a ubieramy sie w pokoju i tam 22 :) a właśnie myjecie włoski codziennie ??? Bo ja jak ją kąpie to całą, razem z włosami zawsze :)

Nocka z pobudkami i przerwa w spaniu od 4.20 do 5.40 bo tatus przyszedl to trzeba bylo pogadac troche , udalo sie ja ululac pobudka 7.30 :cheer: pogoda do baniiii , leje leje i jeszcze raz leje i tak cały tydzien :dry:
wczoraj zjadła ładnie rosolek z makaronem takze musze ją pochwalic ;)

Ile mleka dajecie teraz tak na jedno karmienie??? I ile razy w ciagu dnia ???

bo u Nas przewaznie nad ranem wypija 150 ml i to nie zawsze i na noc potrafi 210 MM z 2 miarkami kaszki na noc ,
choc zdarza sie że je i po poludniu jak nic innego niechce i niewiem czy nie za dużo tego mleka :unsure:

11 lata 2 tygodni temu #876454 przez aleksiaa88
Ja nie myję za każdym razem głowy tak 2 razy w tyg sobie też myję 2 razy ale ja mam busz to mam co myć i wiadomo taka głowa się poci i włosy się tłuszczą.
W lecie pewnie będziemy myć częściej bo i tak w basenie jak posiedzi to i tak głowę sobie ochlapie i też cieplej to się będzie pocił.

W dzień mleka nie daje tylko co rano wstanie to zrobię kaszę jedzoną łyżeczką i na noc mleko i nad ranem kasza w butelce i tyle

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876469 przez Hania84
Witam i ja :)

Och ale pięknie zdjęciowo sie zrobiło :)

Wikula śliczna jak zawsze :) Zresztą cała rodzinka ekstra :) i też to samo zauważyłam że jednak nie czarna sukienka :silly: Zdjęcia piękne i wyyglądają jakby profesjonalista robił...albo bardzo dobrym aparatem :)

Agusia super że jesteś !!!! tęskniłyśmy !!!! odzywaj się częściej kochana !!! :) Artuś boski chłopak :) mnie też lepiej podoba się w ściętych :) ślicznie już stoi :cheer: a Emisia jaka już dużaa :cheer: będzie wysoką dziewczynką :) i widac że w przedszkolu będzie jej się podobać :)
Agusia a miałaś jakies badania robione? a może te bóle głowy od oczu są? bo często tak się dzieje.

Ja nadal Lenkę kąpię co drugi dzień, odkąd się urodziła i też co drugi dzień myję jej włoski. Na codzienne kąpanie przejdziemy od maja bądź czerwca kiedy to będą cieplejsze dni.

Karolka moja pije MM tylko na noc i wypija 240ml bez dodatku kaszki i to jej starcza. A rano jemy zawsze kaszkę :) a w ciągu dnia obiadek, deserek, jakieś ciasteczko, chrupeczkę lub tak jak wczoraj chlebek z jajem...to tak między posiłkami.
Lena już od 3 miesięcy (o ile się nie mylę) pije mleko tylko raz na dobę już.

Ja swoją głowę myję niestety codziennie bo mi się tłuszczą strasznie włosy...ale to pewnie dlatego że przyzwyczajone do częstego mycia...ale cóż poradzić...

miłego dnia...u nas deszczowy...

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876476 przez szósteczka
Hej przepiekne zdjecia Malutka z tego chrztu sliczne pieknie wygladacie nic tylko w ramke i postawić wohole malutka slicznie na wszystkich zdjeciach wyglada taka urocza.
Agusia super ze tez jestes Arturek sliczny jak mu fajnie te włoski stercza a cora to pannica ci rośnie a jak tam juz troszke sie uspokoila ,no a właśnie macie juz wyniki od okulisty co z oczami?
My juz nie grzejemy ale jest w miarę ciepło wiec kapiemy sie normalnie i ubieramy na ogół w salonie.
Butle je rano i przed kazdym spaniem ale to zageszczone z kasza po 250ml .
I nas weekend pelen atrakcji sobote juz opisałam wczoraj najpierw msza a potem do dzieci przyjechali dziadku a my na spotkanie i po prezent miedzy czasie wpadłammy z moim na lody bo musielismy pomiedzy jednym a drugim chwile poczekać . Dzis i nas deszczowo a musze pare sadzonek wsadzic bo mi psiapsiula dała . Makijaz tez zapowiada sie rozrywkowo 1 jestesmy zaproszeni do chrzestnego Pawełka, 3 komunia a 4 zjezdza do nas ta moja psiapsiula z mężem i dziewczynkami na grila oby tylko pogoda była.
Zaraz wstawię zdjecia tej biżuteie co robi ta moja psiula najpierw moja różnorodna kolekcja a potem to co na komunie na prezent zrobila, wstawki sa ze srebra bo chcieliśmy zeby było rewaszze i pudełko tez mam w zestaw rzucili to odrazu i opakowanie i szkatułka będzie. Ta kolezanka prowadzi sklep internetowy ale mozna i niej zamówić vos specjalnie dla siebie a nawet dac swój materiał i ona cos z tego zrobi moj jeden zestaw z sieczki bursztynowej tak powstał mialam takie korale z bursztynu i różne inne ktore mi sie nie podobały to mi je poprzerabiala.
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #876482 przez szósteczka
No niestety ro.pierwsze wyszło dogory nogami sory nie mogłam obrucic głupie. :-)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876483 przez KaRoLkA
Gabi tez je kaszke o 9 tyle że na wodzie a w nocy sie budzi raz da sie ja oszukac woda ale jak juz sie obudzi drugi raz to musi byc mleko bo nie usnie :/

Wasze dzieciaki śpią całą noc bez pobudek wiec mleka nie potrzebuja a Gabi mi sie budzi niestety :(

Szosteczks super ta biżuteria :) ta opaska strasznie mi sie spodobala :) ktora cora bedzie w niej paradowac ???

11 lata 2 tygodni temu #876484 przez szósteczka
Malutka tak się jeszcze napatruje na te wasze sliczne zdjecia to obie miałyscie piękne suknie i slicznie wyszlyscie, piekna kobieta jestes a nic dziwnego ze takiego przystojnego faceta zlapalas sliczne naprawde i zdjecia super.

11 lata 2 tygodni temu #876486 przez Gochens
Dzień Dober :laugh:

U nas nocka spoko ale synuś musiał z nami spać od 2 bo był płacz ja nie wiem co się z nim dzieje ostatnio obudzi się w nocy z płaczem i koniec... normalnie jakby jakies traumy miał :huh: :dry: spał to 7;20

u nas mleko jest 2x dziennie rano i na noc.. Haniu jak podajesz kaszke na sniadanie to co Lenka je na 2 sniadanko? czy dopiero obiad jej dajesz??

Malutka ślicznie wyglądacie a Wikusia jak aniołek!! Twoja sukienka śliczna no i w ogóle ochy i achy :lol:
Agusia fajnie że się odezwałaś :blink: Artek fajniutko wygląda po tym ścięciu... a byłaś u fryzjera? ja też chciałabym podciać trochę przy uszach bo mu zachodzą i sterczą. ale myślę że u fryzjera mogło by byc problemowo... Emisia duuuża dziewczyna i wygląda na wysoką! a z tym bólem to zobacz ciśnienie w oku. Moja znajoma tak miała :)

Szosteczka fajna ta biżuteria :side:

Aleksia ja myję różnie.. bo jak zaczynaja mi się "psuć" to je w kite robię do tego opacha i jest gitez :P :P
Alanowi głowę myje co drugie mycie :woohoo:

Milego dzionka :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #876491 przez szósteczka
Karolka to zestaw prezentowy na komuniedla cory mojego brata ja jestem chrzestna drugiego dziecka czyli syna bo to bliźniaki i jemu kupilismy tablet a dla niej tak skromnej bizuterie ale i tak uwazam że nizle na tyle na ile nas bylo stać to dajemy choc moj brat to i tak bedzie pewnie uwazal ze za duzo sie wykosztowalismy bo oni sa rowni i dla nich najwazniejsze ze bedziemy ale wiadomo ze dzieci innaczej na to patrzą ale ona strojniśia mala to bedzie jej się podobało a mój chrzesniak to jak chłopak lubi wariowac na dworzu i zapanować wiec od chrzestnego ma dostać rower a od nas cos dla szpanu :-) choc i jednym o drugim będzie pewnie s, panował :-)

11 lata 2 tygodni temu #876499 przez Hania84
Karolka ze spokojem...przyjdzie i czas na Gabi już niedługo że przespi całą noc :)
Jeśli potrzebuje więcej mleka to jej dajesz i git :)
Pewnie jakby Lenka się w nocy budziła to też bym jej mleko podawała.

Gochens zazwyczaj jak zje o 8.30 kaszkę (dokładnie nie wiem ile wody jest bo podaje jej w miseczce ale do tego daję 3-4 kopiaste łyżki kaszki więc trochę tego jest) to dopiero o 12.30/13 obiadek zje. Czasem dam jej chrupkę ale rzadko. No i oczywiście wypija mi herbatkę tak ze 100ml. Po obiadku spanie tak około 15 się budzi to o 16 deserek, albo chlebek i po godzinie ciasteczko albo chrupkę... i potem o 20 mleko :)
Są czasem takie dni że jest bardziej głodna to sama woła "am" :) to jej daję jakiś owoc (choć nie specjalnie lubi)...albo np. ziemniaczka z masełkiem ;) ostatnio w sobotę była bardziej głodna to dałam jej troszkę ziemniaka uduszonego z masłem i do tego gotowany klopsik (wielkości 2 paznokci :P ) z indora i wcinała aż miło :lol: Różnie wymyślam ;)

szósteczka biżuteria ekstra :) ta niebieska bardzo mi się podoba :) prezent do dziewczynki też super :) ma zdolności koleżanka :) pudełko/szkatułka bomba :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka