BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #876827 przez Hania84
Była u nas ta z dołu przed chwilą że jej dziecko przeszkadza w spaniu :angry: a ja jej na to że cisza nocna jest od 22 (i się zdziwiła) i jak jej to przeszkadza to musi mieszkac sama, że nic na to nie poradze bo to tylko dziecko...to powiedziała że mamy sobie kupić dywan...bo ona o 21 już śpi bo o 4 rano wstaje. Kurde może i wstaje wcześniej okej ale chyba nie mieszkała jeszcze typowym bloku gdzie nie mieszkają 3 rodziny a 8 lub 22 jeśli o wiezowce chodzi ...a tam to już w ogóle szum patelnia...bo albo drzwiami trzaskają, albo pies szczeka, albo dzieci krzyczą, albo muzyki ktoś głośno słucha etc. A mój oczywiście że okej, okej ...no dobra troche babkę rozumiem ale Lena nie jeździła chodzikiem w tej części gdzie ta babka śpi tylko w dużym pokoju a sypialnia trochę dalej jest...ech czasem szkoda gadać. :dry:

Teraz Lena zasypia właśnie...

Cordis co za ciotka :ohmy: nóż się otwiera na takich ludzi...znając siebie to na pewno od razu bym jej coś wypaliła ...znienawidziłybysmy się i bym tam nie jeździła i święty spokój :angry: bo jak można obrażać bez podstaw drugą osobę?! :angry: I na pewno powiedziałabym jej że " nie dziękuję z pijakami dzieci nie zostawiam" :P wrednie...ale jak ona wredna to ja też bym była :P

aleksiaa ja zawsze małą na stojąco przyzwyczajam najpierw do cieplejszej wody ...polewam jej pupkę i nóżki kilka razy i potem jest git :) a jak Albert nie lubi tak ciepłej to zawsze można dac ciut chłodniejsza a w międzyczasie dolewać ciepłej :)

miłego wieczoru

edit:

Kurde Gochens takie piękne zdjęcie i Ty nam tu nie dajesz? :angry: oj nie ładnie :silly: będzie karniak :lol:
Faktycznie śliczni Twoi Panowie a ten mniejszy szczególnie :blush: boskie ma te oczka :blush: normalnie och :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #876828 przez Marta1985
Jestem :)

Rodzinka Malutkiej super ...

Arturek i Emi cudni...

Albercik rozczochrany sliczny ...

Alanek z Tatą ... piękne foto :)

Ja tak na szybko bo po pracy do domku a potem .... Melduję wykonanie zadania :)

I odnosnie truskawek :P

Nasze balkonowe :)

Mąz ma od dzis urlop wiec trzy dni z Bartkiem będzie sam :) Ja dopiero od czwartku :) I do pracy dopiero 18 :)

Idę sie kapać a jutro postaram się odezwać :)
Załączniki:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #876831 przez KaRoLkA
Gochens normalnie nie mogę sie napatrzec na Alusia tak slicznie tu wyszedł , te oczka :blush: tata też niczego sobie oczywiscie :P
Ja robie na papierze i sa git :)

A cóż to sie Albercikowi porobiło? ?? Tak biegał do wanienki a tu bunt???

Marta jak tam mezu nie wkurza już?? Firanki super sie prezentuja :)

Haniu co za baba przeciez chodzika nie slychac aż tak :unsure: jeszcze perfidnie karze dywan kupic :angry: niech ona sobie stopery do uszu kupi i bedzie miała spokój

Gabi juz śpi od 30 minut , oby ladnie spała, a ja musze sie przygotowac na jutrzejsze spotkanie z babka z kursu , tj slownictwo fryzjerskie musze przypomniec :/ bo jakby nie patrzyl to siedząc w domu sie zapomina niestety :angry:

ja moge sie do sasiadow dostac, sąsiadka mi klucze zostawila juz w pt bo mial facet przyjsc naprawiac jej cos w lazience , a gosc byl dzisiaj dopiero a ona po klucze nie przyszla jeszcze :cheer:

11 lata 3 tygodni temu #876834 przez Marta1985
Karolka no jeszcze troszkę wkurza ....

11 lata 3 tygodni temu #876835 przez KaRoLkA
Ehh z tymi mezami Naszymi jak nie jden to drugi i tak sie wymieniają , mam nadzieje że mu przejdzie do urlopu Twojego zebyscie miło ten czas spedzili we trójkę :)

11 lata 3 tygodni temu #876836 przez aleksiaa88
Jak sie moczy mieso to wychodzi krew po nocy ta woda jest dosc syfiasta

Alanek dziewczynka :lol:

11 lata 3 tygodni temu #876840 przez szósteczka
Hej z wieczora, znowu piekne zdjecia, broodaskow , okienek i truskawek minam.
Wspolczuje tesciowej i ciotki.
Ja dzis znowu sie zcielam z ta moja jedza a w zasadzie mojego K czyli bratowa jego, koniec koncow napisalam jej zeby do mnie juz nigdy nie pisala bo nie mam zamiaru dopisywać na nic żadne zyczenia, pozdrowienia czy bóg wie co . Juz dosc mi nerwow napsula i naobrazala mnie jedza jedna. Szkoda gadac wiec koncze.

Sąsiadka przyszła do mnie na kawe i przyniosła pare slicznych ciuszkow po swoich dwuch corciach i akurat patrysi sliczna sukienek na sobotę wiec się wystroi dla wioli tez juz mam naszykowane reszcie coa musze wynalezc moze jutro cos na szperku wylukam a jak nie to szafy porządnie przejze wiele fajnych kiecek mają.
Moj Paweł tez ostatnio w wannie jojczal po jakims czasie mu przeszło ale na poczatku o matko mamusiu nie puszczaj było ale kapal sie z szymkiem i strasznie fajnie później wyglądali jak sie ta woda bawili musze im kiedys zdjecie cyknac , super wygladali.
Odnosnie zup ja to tak jak ikunia gotuje wszystko razem choc kiedys tez oddzielnie ale teraz juz jemy wszystko po doroslemu no prawie wiadomo ale musze wam powiedzieć ze mimo iż zebow nie ma to tak tymi działami gryzie ze normalnie kanałów odgryza i wedlinke takze super sobie radzi. A jesli chodzi o jaja to ja slyszalam zreszta bratowej mojej przypadek ze dziewczynki za dużo nie powinny bo moga im wystąpić guziki kolo biustu lub na ramionach od chormonow jakimi sa kury faszerowane i moje bratanice miały .

Sklep internetowy mojej kolezanki od biżuteri to almandyn.pl

Dobrej i spokojnej nocki.

11 lata 3 tygodni temu #876849 przez violcia00
WITAM WIECZORNIE.

zaraz ide spac bo zmeczona dzisiaj :(

Cudne zdjecia :)

Malutka jak ty pieknie wygladasz,Wikusia rowniez slicznotka a maz ciacho,piekne fotki :blink:

Agusia fajnie ze sie odezwalas,Artus super ma fryzurke ta rozczochrana,po fryzierze juz wlegancik,Emi sliczna dziewczynka :blush:

Alanek sliczne ma oczka,fajna fotka z tatą :silly:

Hania co za babsko...wolnosc Tomku w swoim domku,nie stety takie "uroki" mieszkania w bloku,co ona chce,niech sobie zatka uszy,niech nie przesadza ze chodzikiem taki halas Lenka robi :dry:

dzisiaj tyle napisalysci ze nie jestem tego w stanie przeczytac.

Oskarkowi wyszly w koncu zabki gorne 4 na raz :ohmy: ,dopiero sie przebiły,teraz sie nie dziwie ze sie chlopak tak meczyl :( ,lchodzenie mu coraz lepiej idzie,juz po calym mieszkaniu chodzi a jak chce gdzies dalej isc lub boi sie sam to ciagnie nas za reke zeby z nim isc,wystarczy mu kawalek naszego palca :laugh: ,a ze caly czas chce chodzic to i nam nie da odpoczac :dry: ,tak ze mezu teraz ma zajecia duzo jak ja w pracy.

A i dzisiaj przyszla na swiat Madzia(corka mojego kuzyna)wazy 3,500,przez cc,ale ciazka byla zagrozona to i cesarka planowana,nie moge sie doczekac jak ja zobacze,teraz czekam na kolejne bobaski w rodzinie :blink:

Lece spac bo padam,nadrobie Was pewno dopiero we czwartek na wolnym.

Dobranoc :kiss:

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #876855 przez malutkamilka
Cordis kurka ja bym juz dawno adala w ich jezyku do nich! jestem spokojna i kulturalna do czasu ale jak tak czytam twoje relacje to az kipi w czlowieku a riposty az sie same cisna na jezor, ja bym juz tez dosrywala im tak jak one tobie- w mordeczke jezyka ;)

a pokaze wam torcika jeszcze bo zapomnialam o nim

Tatus dumny ze jego corka sie wam podobala a jeszcze bardziej urosl jak mu przeczytalam komentarze odnosnie jego osoby ;) (przez skype)

Aleksia moze faktycznie przestraszyl sie zbyt ciepej wody, tym bardziej jak troszku brykal na golaska

Gochens cud miod orzeszek synek- bedzie rwal- musicie tylko nauczyc go madrze wybierac laski by nie trafil na ladna zolze pokroju ciotki Cordis ;)

dobra uciekam spac bo jutro jeszcze do pracy a pozniej za tydzien ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #876864 przez aleksiaa88
Torcik śliczny, a jaki w środku?
Tak sobie pomyślałam, że na roczek zrobię torta i środek będzie ten ostatnio co Sophie robiła z makiem.
Królewiczowi nie w głowie spanie

Truskawki na balkonie a to dobre nie wpadłabym na to

11 lata 3 tygodni temu #876894 przez szósteczka
Hej dzis z rana. Ja pobutke mialam dzis o 5 bo musiałam zawieźć mojego do pracy kijanaka na wymianie olejów a mi auto dzis potrzebne bo jadę z mama na zakupy pomóc jej wybrać cos do ubrania na komunię. Potem jeszcze na jedzeniowe bo mam zrobić dwie sałatki na obiad komunijny.
Moje dziewczyny odkładają pieniądze na basen ogrodowy to moze sie rozejrzymy choć my myślimy im kupić taki wielki rozporowy na dzien dziecka dla wszystkich ale nic im narazie nie mowimy niech sobie odkładają i oglądają najwyzej będą miały na wyjazd wakacyjny odłożone. A jeszcze muszę jakas bombonierkę czy cos kupić dla tego chrzestnego Pawełka bo jedziemy w odwiedziny to tak głupio z gołą ręką. Pod wieczór chyba dywan w salonie upiorę bo taki syfiasty chyba że mi sie nie będzie chciało.
Pogoda piekna siedze w ogrodzie na bujawce i sie kołysze a Paweł juz powariował i drzemie mój śpioch mały. Miłego słonecznego dzionka.

11 lata 3 tygodni temu #876897 przez szósteczka
Tort piekny aż sie głodna zrobiłam wiec idę jeść:-)

11 lata 3 tygodni temu #876942 przez cordis
Karola gdzie jesteś?!?!?! wykrakałaś normalnie :P :P :P wczoraj teściowa dzwoniła z instrukcjami gdzie mamy spać co robić normalnie brakowało tylko godziny kiedy siku można zrobić :P :P :P

violcia 4 na raz wow, mały gryzak będzie teraz. ja już się nie mogę doczekać jak Bartek będzie gonić sam :)

Malutka smakowicie torcik wygląda, że też ludzie mają smykałkę do takich wypieków. a ta figurka na torcie to z czego??
Ja miałam pochwalić Twoją kieckę mega seksowna, mężowi pewnie oczy biegały :))

Gochenes łaaaadna fotka, faaaaajny mąż :lol: no synek wiadomo że bombowy po mamci :)

Mój śpi, w nocy zaś sporo pobudek :dry: ehhh może kiedyś zacznie całe nocki przesypiać.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #876946 przez KaRoLkA
Jestem jestem :p

Cordis ale mnie rozbawilas , a ruszac rzeczy nie zabroniła ???

Violcia aż 4 na raz :cheer: nieźle

Malutka śliczny ten torcik :)

Szosteczka udanych zakupow :)

Ja nie wyspana bo Gabi płakała mi w nocy :/ wyrzyna jej sie gorna lewa jedynka i nawet jak spala to poplakiwala dopiero po posmarowaniu żelem zasypiala alenpo 2 godzinach to samo :huh: już ma takie napuchniete i czerwone , oby ten ząb lada dzien wylazl . Pierożki z kapusta na obiad zrobione , Gabcia odsypia nocke właśnie .
Tak dzisiaj oglądałam nasz projekt domu i chcialabym ten domek tylko może nie w tym miejscu co dzialke mamy bo z t sie pozabijamy i ja nic do powiedzenia nie bede miała :/ ehh a z drugiej strony po co kase w dom pchac jak i tak nie zjedziemy na stałe do PL , ale zawsze to bylibysmy u siebie jak jezdzilibysmy do PL a nie u T. Niewiem co robic :huh: co Wy byscie zrobiły?

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #876985 przez cordis
o ruszaniu rzeczy nic nie mówiła :)))) ;-)))))))))

Karolka wpakujecie kupe kasy w dom i będziecie go wynajmować??
Skoro nie wracacie i planujecie życie tam to może tam zainwestujcie?
Bo co swoje to swoje no nie?:)

Ten kuzyn u którego byliśmy na chrzcinach co mieszkają w usa też mówili, że zostają tam na stałe w sumie od 2005 roku tam są, kupili dom (właściwie 3 ale 2 wynajmują) mają swoją firmę ale im się tęskni bardzo i ostatnio mówili że jeszcze 5 lat i wracają do Polski tak żeby mały zaczynał szkołę tu.

a ja tak ni z gruchy ni z pietruchy potrzebuję jaką sałatkę co się sprawdzi do mięcha z grilla :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka