BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 tygodni temu #875813 przez Gochens
Jestem dopiero teraz ;)

Podoba mi się ze mam co czytać!

Gabrysiu sto latek :kiss:

Karolka zaraz jestem na ciasto u ciebie :laugh:
Haniu fajnie ze coś załatwione a tym gadaniem się nie przejmuj, zrozumiesz napewno to co niezbędne ;) Lenka zabawowa Dziewczyna :)
Szosteczka no no :blush: Pawełek słodziak a jak się zmienil!
Albercik wymiatasz :silly:
Sophie ja jestem tego samego zdania co dziewczyny.. Nie daj się tak stłamsic, co to do cholery ma być :angry: a kwiatki super ;) chyba Cie zatrudnię do wsadzania jak juz będę mieć kiedyś dom ;)

Ja się z moim nadal nie odzywam juz mam powoli dość ale jestem twarda.. Ciekawe ile to jeszcze potrwa :S :unsure:

Malutka czekamy na foty!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #875818 przez Hania84
Malutka ja już temat uważam za zakończony...lekarza mam 9 maja
parenting.pl/portal/rozwoj-dziecka-do-12-miesiaca
tutaj jest fajny tekst...i Lenka potrafi sporo z 11 miesięcznego dziecka...nie potrafi raczkowac (ale nie wszystkie dzieci raczkują (ja nie raczkowałam) i nie przechodzi z pozycji siedzącej do stojącej bo stać sama jeszcze nie umie) resztę rzeczy potrafi i większość z rozwoju roczniaka :) także nie uważam by z Leną było coś nie tak.
Jak ćwiczymy siadanie to jeśli podłożę jej swoją rękę pod plecy (tylko tyle) to usiądzie...więc kwestia kilku dni az zacznie siadac całkowicie sama.

Lecę kąpać Lenkę

11 lata 2 tygodni temu #875819 przez malutkamilka
No może przegiełam z tym miesiącem ale kilka dni jednak robi juz roznice u tak malego dziecka ;)

Z racji tego ze moj fotograf sie rozchorowal w siweta zdjecia ma m dostarczyc w niedziele, a my sami nie robilismy bo po prostu czasu nie mieliesmy. Szwagierka robila ale oni tez przyjada w niedziele dopiero wiec nie wiem jak te zdjecia wyszly ;)

No teraz jestem na bierzaco.
ale czas juz goni, wiec uciekam sie myc, potem mala i trzeba bedzie zrobic kolacje bo mezu wraca z budowy.

Na fb dalam zdjecia, a tutaj nie chcialam tak nie z gruchy ni z pietruchy wpasc napisac co u mnie i dac zdjecia- to tak nie fer, a poza tym nie lubie tak na dzikusa ;)

11 lata 2 tygodni temu #875833 przez Sophie25
jedziemy na pogotowie ma dusznosci straszne to było :(
tak sie bojee

11 lata 2 tygodni temu #875852 przez szósteczka
sophie trzymaj sie bedzie dobrze moze to jakies alergiczne, daj znac co i jak.

Lenka przepiekna .
ja czekam na film o papierzu Janie 23 a dziewczyny ogladaja transformersy.

spokojnego wieczora a i wszystkie zdjecia przepiekne.
czekamy na wiesci od sophie.

11 lata 2 tygodni temu #875867 przez KaRoLkA
Sophie jejku biedna Zosia dobrze że pojechaliscie na pogotowie , pisz Nam tu co i jak . Trzymajcie sie :kiss:

Gochens czekam :p z mężem to aż taka poważna kosa ???

Malutka to czekamy na relacje z chrzcin :) jak wogule Wiki ? Grzeczna była w kościele? ?

Moja panna padla po 19 ale po 30 minutach już stała w łóżeczku zadowolona :) zjadła ze mna kolacje bo jak widzi że ja jem to zaraz stoi przy nodze i woła aaaa lub mmmmm i buzie otwiera wiec kanapki jadlysmy obydwie i jakbsie skończyły to mega ryk był :cheer: śmietniczka mała ale ma to po mnie bo mama opowiadała że ja jak byłam mała to też tak robiłam wystarczylo że ktoś zaczął buzia ruszac a już stałam gotowa z buzia otwarta hihi B) także choć jedno odziedziczyła po mamie :lol:

ja już ogarnieta wiec zaraz sie ewakułuję do łóżka :)

11 lata 2 tygodni temu #875868 przez violcia00
szosteczka na ktorym programie?pierwszej czesci nie ogladalam ale co tam,chetnie obejrze :blush:

sophie odzywaj sie jak u Was,zdrowka zyczymy :blink:

11 lata 2 tygodni temu #875877 przez Ikunia1910
Jej udalo mi sie nadrobic ale naplodzilyscie;)

Lenka sliczna, Gabrielalala u lalala z mamusia dwie dziunie ;)
Zosia tez ladnie rozrabia robi sobie maske na dłonie jogurtowa haha. Oby bylo ok z niunia i zeby to nic powaznego :*

Karolka przez ciebie jutro musze zrobic ciasto:p
A teraz czekam na fischmaka i fryty hihi juz do mnie jada ;)

Budyn to w sumie kisiel tylko nie na wodzie a na mleku. Kisiel tez robie na zywych owocach lub mrozonkach budyn na uht i manne raz w tygodniu na uht.

Wlasciwie to chyba nie ma juz rzeczy ktorej zoska nie jadla na swieta nawet zjadla jajko czekoladowe z kindera z jakims ryzowym nadzieniem. Dosladzam czasem jak jest potrzeba, ale bez przesady soli unikamy ale wiadomo jak je kanapeczke to wedlina, maslo chleb wszystko z sola, obiadki tylko gotuje jej na ziolach bez soli. Do deserow czesciej skrusze biszkopta niz dam 100% bialy cukier no ale wiadomo ze te biszkopty kupne to tez od cholery cukru maja.

Hania ile juz zrzucilas od poczatku dietki ?

Ja dzis sie wazylam w ciuchach 47,1kg, w tali 65 a pod pepuchem 72 zobaczymy jak bedzie brzucho rosl. Oby po tej ciazy zostalo mi cos wiecej cialka.

Dzis bylysmy w tesco i rossmanie na wycieczce;)

Viola wspolczuje bolu plecow :( mnie tez juz zaczyna krzyz lamac:(

No i zauwazylam ze znow mi sie chod zmienil i tuptam jak jakis pingłin az mi sie smiac chce i musze panowac nad tym :p

zapomnialam jeszcze o naszych przystojniakach Bartosz, Oskar i Pawel przecudni na tych fotach.

Dobra lecem bo moj fast fuj przyjechal :D

Dobranoc kobitki:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 tygodni temu #875892 przez Marta1985
Sophie trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było z Zosia :-(

Bartuś dziękuje narzeczonej :-)

Haniu możesz mi podeslac linka do jakiegos dobrego sklepu z płytami w de? Bo szukam płyty jednej bo u nas jeszcze nie ma :-(

Odezwe šie jutro :-*

11 lata 2 tygodni temu #875914 przez KaRoLkA
Dzień dobry :)

ZOSIA :kiss: :kiss:
WIKUNIA :kiss: :kiss:

Sophie co z Zosia ??? Odezwij się bo sie martwimy :(

Nocka z kilkoma pobudkami z płaczem ale najgorzej nie było :) troche roboty mnie czeka także kawka i lece :)

Miłej soboty :)

11 lata 2 tygodni temu #875915 przez Sophie25
Jestem ...

Okazało sie ze Zosia ma zapalenie krtani,doktorka na pogotowiu dała zastrzyk na dusznosci ...teraz zmieniła antybiotyk,wcoraj dostała juz,kazała robic inhalacje wiec kupiłam inhalator w aptece bo nie miałam i ma bardzo duzo kataru wiec kupiłam odciagacz co sie podlacza do odkurzacza i trzyma przy dziurce kilka sekund,ale tak sie oczekalismy na zastrzyk ze masakra ona rozryczana kaszle cały czas ale juz sie nie dusiła powiem wam ze na placz mi sie zbierało okropnie :( Straszny widok :(
Mam nadzieje ze tera bedzie tylko lepiej po tym antybiotyku i ten moj chorowitek przestanie chorować :(

11 lata 2 tygodni temu #875923 przez KaRoLkA
Zapalenie krtani ?? Boziu biedna Zosia to nic dziwnego że jeść nie chciała :( dużo zdrowka żabko :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #875942 przez Kasiasia
Sophie trzymaj sie. Slyszalam ze przy takich atakach dusznosci najlepiej wyjsc z dzieckiem na zimne powietrze albo okna pootwierac.

Wczoraj z łona przyrody napisalam piekny post i sama go sobie skasowalam. Wieczorem nadrobilam was ale za nic nie dalo sie nic napisac. Nie wiem teraz czy wszystko pamietam.... Haniu spoko maroko ty jestes madra mama i wiesz na co stac twoje dziecko! Bartus drep5a superowo, Marta a z was piekna rodzinka... oczywisvie ty najpiekniejsza B) Szosteczka no to widze ze odwalona bedziesz na imprezie.... ludziom kopary poodjezdzaja :P aaaa jogurt na kanapie pieknie sie komponuje....a poranna fryzura i mina bezcenne!!!! No i wiecej nie psmietam....

Najwazniejsze ze w domu juz jestesmyvi nawet maz wiecsorem 9owiedzial ze wszedzie dobrze ale w naszym mieszkanku najlepiej. Tomus tez wczoraj ucieszyl sie na widok swoich kątów. Teraz cos miauczy.... a tu trzrba ogarnac mieszkanie. Pranie sie pierze.... a jutro maz znow na motory jedzie :angry:
Wczoraj bulismy jeszcze wieczorem na zakupach i o kawie zapomnielismy :S jak ja sue obudze???

Milego dnia! :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #875952 przez szósteczka
Oj sophie biedna Zosia.dobrze ze pojechaliscie i juz sytuacja opanowana.
Ikunia jaka ty szczuplutka tlko pozazdroscic.
Dzis z rana szykowalam naczynia dla mojgo brata na ta komunie bokiedys na chrzciny kupilismy pare kapletow i teraz w razie potrzby 0zyczmy ale po swietach mialam wszysko pomieszane i musialam 3 kaplety zkapletowac i troche jeszcze bo na 40 osob robia a sztucce to masakra mialam na 25 osob a teraz owszem alle bez 15 lyzeczek nie wiem ale te moje dzieci chyba zjadaja te lyzeczki. :-)
Sniadanko jjedlismy zrobilam serek z rzeżucha i rzodkiewkami pycha.
Milej soboty i niedzieli tez bo nie wiem czy dam rade cos skrobnac .

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #875959 przez Gochens
Dzień dobry ;)

U nas noc w miarę oczywiście już nie przesypia całej ale za to spał do 8 wiec mu wybaczam ;)

Teraz spijam kawkę, mój jeszcze śpi a ja juz w Aldim byłam po bułki i od razu gerbery kupiłam bo dawno ich nie miałam..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oj Ika daj no trochę tego fastu!!
Zosiu bidulko dużo zdrówka dla ciebie :kiss:
Violcia te plecy Cie jeszcze bolą? co na to lekarz!??
Kasia masz rację w domu najlepiej ;)

kochane dziewczynki sto lat dla Was :kiss: :kiss:

Mieliśmy dziś jechać na odpust z okazji im. WOJCIECHA a ze nasz kościół tak ma to organizują raz w roku takie stragany z zabawkami i wesołe miasteczko na stawach obok ale kurde jest brzydka pogoda deszcz pada mam nadzieje ze przestanie albo jutro będzie ładnie bo to dwa dni trwa :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka