BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876119 przez KaRoLkA
Jestem i ja na chwile :)

Violcia ja bym wybrala KORAL albo beż , to urlop tuż tuż :) my też zawsze kupujemy cos ale tylko dla rodzicow i rodzenstwa plus ja dla cherzesniaka robie pake bo widze Go tylko 2 razy w roku :) i udanego wieczorku :silly:

Haniu gratuluje spadku wagi oby tak dalej :)

Marta co sie stało ??? Znowu pełnia sie zbliża ???

Gochens półpasiec? ?? :huh: kurde oby to nie było to

Ikunia udanego wieczorku u Mamy , Twoj lubi sam wychodzic ?? Bo moj to zadomowiony na cacy i ze mna niechce wychodzic a co dopiero sam :)

Sophie jak Zosienka sie ma ?? Lepiej cos ??? Niemartw sie apetyt napewno jej wroci :)

My przywitalismy znajomych , miło było strasznie ich brakowało , Oni to jak rodzina prawie:) Gabi ciotke poznała odrazu a Ona sie nie mogla Nią nacieszyć i napatrzec jak sie zmienila :) Gabi dostalabod dziadków hustki na główkę , rajstopki cienkie , sukienke i 2 bluzki :)
Ciasto REWELACJA jak ktoras ma ochote na lekkie i orzeźwiające ciacho to to jest strzał w 100 :) tylko ja je ciut zmodyfikowalam i zamiast serkow homogenizowanych dałam jogurty cytrynowe , galaretke cytrynowa i olejek cytrynowy a do bialej dodałam 250 ml smietany kremów ki ubitej do tego mascarpone , malibu i żelatyne :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uciekam do męża :)

Milego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #876122 przez srenka_918
witam Was. podczytywalam kiedy tylko moglam i jestem na bierzaco ale napisac juz.nie mialam kiedy...
zosiu bidulko oby jak najszybciej zdrowie wrocilo ;*
zdjecia wszystkich dzieciaczkow super ;)
jak tak piszecie o zlej pogodzie ze pada to mnie az zazdrosc zzera... tu u mnie nie pamietam kiedy ostatni raz padalo... od czasu sniegu byl tylko jeden deszczowy dzien... w polu susza... moje warzywa wiedna... mam juz dosc duze i musze podlewac bo wygladaja tragicznie a w moim stanie ciezko mi z konewka po zagonach gonic bo nie mam tam bierzacej wody tylko staw...
oddacie troche deszczu? ;)

wczoraj dostalam zaproszenie na prymicje, wiec 1czerwca mnie nie ma ;)

wszystkiego co najlepsze dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantow ;*

A teraz lece juz spac bo jestem wykonczona... choc kolacje odpucilam i bylismy na kebabie ;) mniam ta chemia ;)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876184 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

My już od 6.30 na nogach :dry: dziecko sie wyspalo i znając życie to za godzine pójdzie spac znowu :/
Rosolek już wstawiony bedzie jak znalazł na obiad bo pogoda do bani , leje od wieczora :/

Milej rodzinnej niedzieli :)

11 lata 2 tygodni temu #876210 przez violcia00
Dzien dobry.

U nast tez pobudka o 6:30 plus w nocu jedna na mleko,ale zarazl jak zjadl to zasnal,troche teraz polobuzowal i znow padl,wiec i ja ide sie zdrzemnac bo nie wyspana,a po polnocy dopiero sie połozylismy ;)

Karolka rosołek mniam :silly: ,u nas tez od wczoraj pada :dry: ,ale sie przejasnia.

Ja mam robic dzisiaj ogorkowa i dam sprobowac pierwszy raz Oskaritowi :silly:

milej niedzieli :blush:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876218 przez Sophie25
heloooo ja nocka taka sobie bo Zosia kaszlała i zatkany nosek ja meczył ... ;/

KaROlka super ze znajomi przyjechali i miło spedziliscie czas ciachooo wyglada super! :D

Wczoraj maz pilnował Zosi wiec upiekłam tez cosik :P
Robiłam jej wieczorem inhalacje i strasznie uciekała ale dobre i chwilke :)

Violcia oby Oskarkowi posmakowało,moja znowu apetytyu brak ale moze dzis wiecej cos zje mam nadzieje lece bo placz ;/

a u mnie pada ;/
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876226 przez Hania84
Witam i ja :)

U nas od 22 była burza i lało :) Lena spała jak ta lala :lol: cieszę się z deszczu, przynajmniej świeże czyste powietrze :) także srenka nie oddam :P :lol: dziś tez pada :)

srenka a kto u Was będzie neoprezbiterem? czyli co święcenia są dzień wcześniej 31 maja? nasz ksiądz tak zawsze narzeka że teraz to tak mało święceń jest...

Karolka super że czas miło spędzony ze znajomymi :) a to Ci znajomi co wyjeżdżali do PL? a nie mówiłaś czasem że oni juz na stałe do PL? to wrócili jednak? fajnie że Gabi obdarowana :) to ci znajomi mieszkają koło Was gdzieś tam? :) aleee ciachoooo ekstra :cheer: masz zdolności babeczko :)

Sophie fajnie że mężu pomógł przy Zosi :) a ciacho rewela też :) jedna warstwa biszkoptu widzę że z makiem chyba co nie? ;) a różowy krem z czym? z kisielem?

Najadłam się wczoraj truskawek...mama mnie nastraszyła że będe miała uczulenie bo jeszcze tych pierwszych się nie kupuje...i nie mam :lol: musiałam dobre w miarę trafić :P

miłej niedzieli :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876232 przez Gochens
:laugh: witam z rana

U nas pobudka o 7;30 mimo że wczoraj w dzień spał tylko pół godziny a kąpiel była o 20 :cheer:

Dziś pogoda się robi ładna wiec deszcz Srenka wysłałam do Ciebie. :blink:
Karolka super ciasto to prawda masz zdolności! fajnie że Odwiedziny udane
Sophie mąż ma plus za pomoc :) no i Twojego ciasta tez bym zjadła!
Haniu ja też już po 1 truskawkach i nic mi nie było także może zależy ma jakie się trafi? ;)
Violcia daj znać jak ogorkowa

Mężu gra w piłkę a jak skończy to jedziemy na odpust! u nas dziś tez rosolek, mama przywiozła ze świąt zamrozony i właśnie się rozmraża :lol: zostało mi jeszcze prasowanie z wczoraj nie chce mi się ale to Alka rzeczy wiec mu wypiorę nie będę taka :silly:

Miłego dnia :kiss:

11 lata 2 tygodni temu #876236 przez KaRoLkA
Haniu Ci znajomi przyjezdzaja tu na sezon od maja do listopada i pozniej pół roku w PL i tsk co roku , mieszkaja 5 minut od Nas samochodem :) na stałe wrocila kolezanka z naprzeciwka do Fr ;)

ja tez juzctruskawki hadlam ale nie sa jeszcze takie jak byc powinny :) czuc chemia dlatego Gabi nie dawalam jeszcze swiezych

Gochens udanego odpustowania fajny zwyczaj u Nas w miejscowosci jest na Sw. Józefa :) cukierki takie czerwone kamyczki mi sie z odpustem kojarzą :lol:

Violcia ogórkowa pycha też bede robic w tygodniu bo ogórki przyjechały :)

Haniu Lenka w burze sie nie obudziła? ??

Sophie ciasto pysznie wyglada , dobrze że Zosi troszke lepiej :)

Rosolek gotowy teraz ogladam msze kanonizacyjna i czekamy aż tatus wstanie:)

11 lata 2 tygodni temu #876237 przez Hania84
Gochens to moja zawsze o 7 wstaje :) niezależnie czy idzie spać o 20 czy o 21 :lol: ale się już przyzwyczaiłam :) często udaje mi się ją przetrzymać w łóżku do 7.30 bądź do 8 :)

Karolka aha to teraz rozumiem ;)
też oglądam msze kanonizacyjną :)

A mi z odpustem kojarzą się takie piszczałki co się w nie dmucha, balony i takie kule co w środku miały trociny takie na gumce i się je odbijało o dłoń (cos w stylu jojo) :lol: no i oczywiście petardy :D

Gochens miłego odpustowania :) dobrze że pogoda udana ;)

11 lata 2 tygodni temu #876248 przez KaRoLkA
Haniu przypomnialas mi o petardach :laugh: to tez charakterystyczne dla odpustu i takie serca z piernika :blush:

mojej nieda sie przetrzymac w łóżku bo jak wstajeno 6.30 to wstaje w lozeczku i tak sie drze , krzyczy ze glowa pęka i nie przestanie dopóki jej nie wezme a w łóżku to też sie wierci i wygina i że moj chxe spac to musze ja brac odrazu :) tak samo z kupa jak odrazu jak wstanie ja posadze na nocnik to zrobi ladnie a jak sie bawi chwile po obudzeniu tak kupa w pampersie :/

Gabi usnela takze spi z tata :)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876268 przez aleksiaa88
Spóźnione wczorajsze
Zośka :kiss:
Wikula :kiss:

Jestem nie w temacie.
Ale mam pytanko jak kąpiecie bobasy to w jakiej temp palicie jeszcze do kąpieli? Mycie razem z głową

Sophie zobaczyłam placek nie wiem co to jest ale ja go zrobię ślicznie wygląda ten róż z żółtym gdzie znajdę przepisa?

11 lata 2 tygodni temu #876273 przez aleksiaa88
Co do zapalenia krtani

To koleżanki siostra ma dziecko i ma zapalenie i kuzynka męża też ma dziecko i tez krtań to coś wisi w powietrzu

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876284 przez Sophie25
Jestem załamana jak patrze na Zosie oczy czerwone,ospałe dusi ja kaszel okropnie i krztusi sie flegmą i pewnie ja boli i nie moze odkaszlec,odklepuje ja robie inhalacje ale jest tak słaba ze mi sie na placz zbiera :( :( :( :( :( :(
Zjadła troche zypy noi dałam jej kompot z malin i troche wypiła ...

Hania ta masa jest ze smietany i galaretek wisniowych powiem Wam ze jest bardzo pyszny,
aleksia zeskanowałam Ci stronbe z ksiazki i przepis
Masz racje cos w powietrzu jest bo u mnie w rodzinie tez na to choruja ;/
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #876286 przez Sophie25
Jak nacisniesz zdj powinno ładnie byc widac jakby co pisz to moze uda mi sie wstawic wieksze :)

Usneła ..... ale budzi sie kaszląc ...

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #876301 przez Hania84
Oj biedna Zosia :kiss: tak się bidulka musi męczyć :( oby szybko to choróbsko minęło !! Dawaj jej Sophie dużo pić :)
A scan świetnie widać jak się to zdjęcie naciśnie :)

Ja teraz się relaksuję przy kawce...chociaz nie wiem czy cokolwiek jest relaksem jak się ma @ :huh: :P

U nas 2 godziny temu padało...później słońce wyszło a teraz znów się zanosi na deszcz...

Karolka moja też się wierci...ale biore ją do nas do łóżka daję zabawki i sie jeszcze chwilę bawi :)

aleksiaa ja robię bardzo ciepłą łazienkę jeszcze bo Lenka lubi sobie posiedziec we wanience i popluskać wodą...później kąpanie i wycieranie. Najpierw myję głowę i spłukuję wodą z wanienki a potem nalewam płynu do kąpania i się myjemy.
A wiecie że Lenka już od jakiegoś czasu we wanience podciąga się i klęczy na kolanach :lol: muszę uważać bo jest ślisko.

No i dzisiaj się podciągnęła do stania na kanapie trzymając się mnie :lol: na razie tylko mnie się chce trzymać i podciągać...ale dobre i to...powoli do przodu.

A jak chce się podnieść by usiaść to muszę jej nogi przytrzymać po podnosi trochę do góry i ciężej idzie. Robiły Wasze dzieci tak na początku też?

EDIT:

- Co dziś na obiad?
- Nic
- wczoraj też nic nie było..
- Wiem, ugotowałam na dwa dni
:lol: :D :lol: :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka