BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #819358 przez KaRoLkA
Witam Was z rana :)
My już na nogach bo gwiazda stwierdziła że jest wyspana :) niewiem co jej jest że do północy śpi normalnie a po północy budzi się co godzinę z rykiem :cheer: dałam herbatki to wypisał wszystko i spała chwilę ale znowu się obudziła jedynie po mleku usnela na dłużej. więc chyba jest glodna albo do mleka przyzwyczajona bo wypija tylko 60ml max 90 ml. i zasypia :)
idę ogarnąć chałupę i Mała a po południu jedziemy do znajomych :)

Kakaszka to dziadek imprezowy hehe usmialam się z tego fotelowego konia ale życzę mu powrotu do zdrowia :) i trzymam kciuki za przyjazd mamy i za wyjazd Twojego :)

szosteczka. dużo zdrowia dla brata , oby Wam się udał wyjazd na ferie wspólny i żeby Twój awansował :)

miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #819360 przez szósteczka
Oj kakaszka to przykre z twoim tatą żeby nie dorobił sie jak mój brat ale masz wesołego tatę to fajnie,trzymam kciuki żeby mama mogła jak najszybciej przyjechać lub zebys ty mogła pojechać do rodziców a twój dostał ta prace wiem jak to jest w takiej niepewności cholera człowieka trafia.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #819384 przez aleksiaa88
Alan :kiss:

A synowi coś się nudzi w tym łóżku i odwraca mi się na brzuch w nocy tylko, że to mu nie przeszkadza i śpi tak. Ale mi to przeszkadza i odwracam

11 lata 3 miesiąc temu #819392 przez cordis
a my już drugi raz czytamy Was :) moje dziecko miało przerwę w spaniu od 2 do 4 czas intensywnej zabawy był.
Karolka Bartek też właśnie do północy śpi ładnie a potem zaczyna się cyrk ale jak mu daje butlę to alarm od razu jest i foch na cały świat, nie ma czasu jeść.
Kakaszka - ojciec ma moc :) nie będzie się z nim wnusia nudzić :). U nas też jak biorę Bartka to od razu nogami przebiera a jak trzymam go jak siedzę to wspina się po mnie i sprężynuje nogami i też banan od razu jest.
szósteczka powodzenia dla brata. mi się marzy też odpoczynek ale na razie to nierealne ze względu na finanse :dry:

a ja w związku z tym, że nie śpię już nie wiem od której to wreszcie cały dom wysprzątałam, dwa wsady prania zrobione, poprasowałam a miałam już tego taką górę jak Kasprowy i idę robić jakąś babeczkę do kawki.

11 lata 3 miesiąc temu #819395 przez malutkamilka
Czesc dziewczyny, ja tak na szybko.

Znow zaniedbalam Aws ale nie mam czasu... caly czas cos. Sprzatanie, gototwanie, bawienie sie i jestem padnieta. teraz odstrajam mieszkanie by wykorzystac ostatnie chwile meza w domu. Dodatkowo nadal malo spie, nic jej nie mija i po prostu nie mam sily.

W niedziele wieczorem bede was nadrabiac bo az 103 posty, a w poniedzialek na pewno sie odezwe.

Mala poki co ok, duzo posuwa sie na czworakach, spodobalo jej sie siadanie a ostatnie dwa dni czego sie nie zlapie to podnosi dupke do gory na proste nogi, przez co na sekunde nie moge jej samej zostawic nawet na podlodze.
W srode mamy szczepienie wiec nastepne podejscie do proby zdiagnozowania czego tak brzydko spi w nocy.

A wiec do wieczornej niedzieli.

11 lata 3 miesiąc temu #819398 przez Hania84
Witam :)

Lena zasnęłą wczoraj juz o 20 i spała ciągiem do 5...o 5 mleko i jeszcze do 8 pokimała...ale że mi się chciało jeszcze spać ( bo dziś szaro, buro i ponuro i pada) to wzięłam ją do łożka, obłożyłam zabawkami i spałam jeszcze do 9.30 :lol:

Zaraz muszę wziąć się za odkurzenie chatki

kakaszka :D ale się uśmiałam z Twojego taty :lol: wesoły człowiek :D już wiem po kim masz zdolności imprezowania :lol: niech tato wraca szybko do sił :)

szósteczka - kciuki zaciśnięte za Twojego K. niech mu się uda awansować :)

Marta miseczki fajne...a mata widac przydatna pod nie :)

Agusia zdrówka dla Arturka...ojej ale mu się przyplątało :( a jak wyglądają bańki bez ognia? podgrzewasz je parą czy jak?

11 lata 3 miesiąc temu #819403 przez Kasiasia
Hej
ja tez na szybko
:kiss: dla solenizantów!!

szósteczka trzymamm mocno kciuki za wszystko:vbrata, awans, wyjazd...
Kakaszka za przyjazd twojej mamy też :) a tata super gość :)

marta miseczki ekstra. Ja ma taka juz z przyssawką ale nei mam do czego przyssawac bo wojuje dalej z tym facetem z allegro. Mowie wam co za buc. Allegro daje mu ostrzezenia a on ma to w d... i moje pisma do niego tez. I chyba jest świadomy ze ja z powodu 200 zł nie pojde ztym do sądu.

Mnie wczoraj wieczorem w ekspresowym tempie rozłozyło. Na szczeście skoro świt przyjechała mama i zamuje sie małym, żebym go nie zaraziła. Z nosa mi cieknie, zimno mi ciagle i głowa peka. Teraz wyszli na spacer to wziełam piguły i przespie się.

wczoraj dostalismy używany wozek spacerowy. Bedziemy miec poki czegos fajnego nie znajdziemy a potem bedzie u mojej mamy jak wroce do pracy. Miałam go dzis wyprac rano ale bedzie to musiał moj mąż zrobić jak wroci z pracy.

Hania u nas te z nieciekawa pogoda. Haniu wiesz ja tydzien przed wigilią priorytetem wysłałam listo-paczkę do mojej cioci do niemiec. Miała do wigilii dojść, a doszła dopiero wczoraj :( Juz myslałam ze sie zgubiła moze.

Ja w domu mam nieposprzatane co mnie wnerwia strasznie jak to widze leżąc.... Cordis a Ty kochana dziś juz tyle zrobiłaś...
Ja tez dzis miałam takie plany... i dupa blada :P :P

Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #819409 przez Hania84
Kasiu przed świętami paczki zawsze idą wolniej...mama w zeszłym roku mi wysłała 2 tygodnie przed wigilia i dostałam ja w samą wigilię więc 2 tyg. trzeba liczyć na pewno. A czym wysyłałaś? Bo poczta czesto sobie daje czas...a jak pocztą wysyłałas to idzie DHL-em do niemiec a oni to tez zawsze czas mają :dry: No i zalezy czy paczka zwykła czy priorytetowa.
Zdrowia dla Ciebie...mi tez dzis gorzej...wczoraj łaziłam bez czapki bo "ciepło" a taka pogoda zdradziecka jest...niby słońce i plus 12 ale jednak styczeń.

Lena ogląda teraz teledyski i bardzo jej sie podoba piosenka Rihanna feat. Eminem "Monster" ...a najlepiej jak śpiewa Rihanna...ma bardzo charakterystyczny głos i chyba to ją przyciąga by spojrzeć w ekran :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #819413 przez Kasiasia
Wysyłałam poczta polską priorytetem bo babka mi powiedziała ze priorytetem napewno dojdzie :)
ale u mnie to normalka zawsze przed świetami mamspozniony zapłon. Swieta zwykle kojarza mi sie z zarywanymi przed nimi nocami a potem z lenistwem juz podczas nich..... no w tym roku troche Tomuś pokrzyzował lenistwo ale to alurat mi nie przeszkadza :)

Nie wiem czy pisałam juz ale synek moj woli tulic sie z mężem :silly: a dzis jak jestem chora to w nocy mu sie na przytulanki zebrało a zey sie nie zaraził to go odłozyłam do łozeczka i o mało co bym sam nie zasnął gdybym nie kichneła....

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #819436 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Jestem wczorajsza i dogorywam w łóżku :lol: było bardzo fajnie popiłam tequilii złotej do tego cynamon i pomarańcza ależ było pyszne :silly:

Ale ładnie wyszła nasza parka!
Marta fajne te talerze i do tego praktyczne wiec w ogóle super
Kasia zdrówka!
Kakaszka a to tatko pobalowal, gdyby kózka nie skakała...
Haniu super łupy :blink:
Albercik jak ładnie "stoi" :blush:

Alan u dziadków ale niedługo po niego jedziemy bo się steskniłam no i musze go wycalowac w jego święto :kiss:
Wczoraj tak walnął głową o panele że szok... siedział i nagle bach... Chyba musze jakiś kask mu kupić ponoć są na allegro bo juz kilka razy tak było :S

11 lata 3 miesiąc temu #819458 przez szósteczka
Alanlu sto lat i nocnej główki.
Dzieki dziewczyny mój brat o 13 pojechał na sale operacyjną, dzieciaki poszły na placyk kolo szkoły tylko maluchy zostały i najstarsza mojego brata chciała pooglądać tv. Faucia mi sie tez troszke rozkłada kaszlała do tej pory a dzis dostała gorączki leczę ja tym co mam i mam nadzieje ze wydobrzeje bo we czwartek ma dzien babci i dziadka w szkole i bal karnawałowy szkoda mi by jej było gdyby nie mogła iść.
Haniu banki bez ogniowe to takie z papką wygladaja jak zwykłe tylko na górze maja dziurkę i odsysa sie pompką powietrze musza sie mocno przyssać żeby dobrze zadziałały są fajne bo nie trzeba używać ognia i są bezpieczne a dzialanie w zasadzie to samo co ze zwykłymi bo chodzi o pobudzenie krążenia za pomocą baniek.
Obiad ugotowany zaraz będę podawac dzieciakom tylko dryndnę po te co na placu są . Papa.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #819464 przez rysa
Witam :)

Alanek :kiss: od ciotki :)

Mnie dogorywanie czeka jutro bo idziemy na urodziny i postanowiłam że Filip zostanie z babcią u nas, a my u mojej mamy na noc bo mieszka na tym samym osiedlu co solenizant :)
Gochens uwielbiam Tequile, my mieliśmy "tequilowego" Sylwestra :laugh:

Haniu słodkie rajstopki, no i mamuśki jak się wystroją... :silly:

Filip też zawsze ładnie śpi do północy a potem zawsze coś, ale musze go pochwalic bo dzisiaj tylko dwa razy do niego wstałam, a potem wypił odrobine mleka o 5 i spał dalej do 7.30.

Malutkamilka, trzymaj się i jedz dużo bo nam znikniesz :kiss:

Właśnie wróciłam z zakupów i kupiłam małemu szczoteczke do zębów i deserki bo w rossmanie była promocja dla posiadaczy karty Rossnę, oprócz tego dostałam też body z napisem "Rossnę bo przytulam" :)
:) Zastanawiałam sie nad Pampersami, tymi pomarańczowymi(chyba Sleep & Play), ktoś ich używa? Bo są w tej samej cenie co Dady z Biedry.A dady niby jakieś nowe są i teraz mnie denerwują :angry:

Kakaszka niezłe wygibasy Tata wyczynia :)

11 lata 3 miesiąc temu #819478 przez KaRoLkA
Alusiu buziaki od Ciotki :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #819480 przez aleksiaa88
A u nas sen najlepszy ma po 4 wtedy jak się rozłoży z rękami do góry wtedy już mu szmery i trzeszczenie naszego łóżka nie przeszkadza a tak w nocy to muszę uważać jak się kładę

11 lata 3 miesiąc temu #819521 przez Gochens
Alusiek dziękuje cioteczkom bardzo :)

Właśnie skończyłam ćwiczyć, ciężko było ale 440 kalorii poszło.. więc warto :lol:

Odebraliśmy już Alka mieliśmy jechać na obiadek do karczmy ale po drodze zostawiliśmy psa u teściów a teściowa mówi że obiad nam zrobiła bo wiedziała że na kacyku będziemy więc wypiłam rosołku zjadłam kotleta i sałatkę :) Teść był na spacerze i Ali pospał 2 godzinki więc luzik

Szósteczka daj znać co tam z bratem
Ika gdzie Ty się podziewasz??
Rysa to udanych urodzin no i napij się teksi za mnie, też bym chętnie powtórzyła ten trunek :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka