BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #818806 przez cordis
Dzień dobry.
Albert najlepszego :)

Fotki wrzucę na pocztę ale dopiero jak będę u mamy bo przez ten darmowy net co mam to miesiąc by szło.
U nas kolejna noc zarwana co 15 min pobudka, jestem już zmęczona. Nie wiem co się Bartkowi porobiło tak ładnie przesypiał kiedyś całe noce bez budzenia a teraz masakra. Zaczynam się uzależniać od kawy :)

Karolka ja się boję małego zostawiać z niektórymi z rodziny (czytaj:teściowa ) a co dopiero z obcym ;-)

mi do pracy też się nie chce wracać, ale ja dopiero w sierpniu. na samą myśl o tych papierach, papierzyskach, przepisach aż mnie odrzuca. no i u mnie nie jest pewne, że wrócę do tego samego miejsca pracy, stanowisko zostaje to samo ale wydział pewnie inny.

mam taki burdel w domu że hej nie wiem w co ręce włożyć a LEŃ nie opuszcza :)

słyszał ktoś, że w rosmanie od dzisiaj pieluchy za 16,99 zł?
aha i pytanie zupełnie z innej beczki od kiedy dajecie dzieciom normalne mleko? chodzi mi o to co mówią wasi pediatrzy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #818815 przez kakaszka
cordis ja mam to samo z leniem, syf w domu, a ja nie potrafie sie zmusic, to pewnie wszystko przez pogode.

co do mleka ja sie nie znam, ale chyba jakies yougurciki czy deserki z twarozkiem juz mozna ( przynajmniej tak pisze na sloiczkach). ja nie dawalam jeszcze i u nas to bedzie daleka droga jeszcze.

11 lata 3 miesiąc temu #818825 przez szósteczka
Właśnie zapomniałam Albert sto lat.
Ja odnośnie mleczka tez szczerze nie wiem ale zawsze moim podawałam po 1 roku 1,5 a co do plasterków do inhalacji to sie nie wypowiem bo nigdy nie stosowałam ale smarowałam żelami rozgrzewająco inhalacyjnymi odpowiednimi do wieku ale plasterki mogą byc fajne a gdzie sie je przykleja na ubranko chyba tak?

11 lata 3 miesiąc temu #818858 przez cordis
jogurciki to Bartek już jadł i zasmakował :). a o mleko pytam bo moja lekarka mówiła, że po 1 roku życia dopiero mogę mu podać a ciekawa jestem co mówią wasi lekarze.
jak młody miał katar to nasza lekarka odradziła plasterki a psikałam mu nasivin i dość szybko katar minął.

w związku z leniem całą stertę rzeczy zgarnęłam do jednego pokoju i zamknęłam drzwi :lol: taadaaaam od razu czysto. jutro to już musi być mobilizacja :)

11 lata 3 miesiąc temu #818881 przez Gochens
Cordis ja też tak zrobiłam ale dziś nadszedł dzień ogarnięcia zamkniętego syfu :lol: o boziu ile tego było! przy okazji odkurzacz poszedł w ruch. Młody juz chodzi po całym mieszkaniu wiec musi być czysto a pies niestety zostawia włochy :dry:

Nie wiem jak jest z mlekiem my jesteśmy sto lat za murzynami...
Maruder jest śpiący ale walczy jak lew... Ja twardo trzymam go w łóżku i co chwilę odwracam z brzucha, ciekawe kiedy się podda??
Dziś przyszła ta siateczka wiec musze coś tam zapodać i mu dać

11 lata 3 miesiąc temu #818940 przez Hania84
Ale się złaziliśmy znowu :lol:

Dopiero dotarliśmy do domu...spotkalismy mojego po drodze jak szedł z pracy i poszliśmy na miasto :) kupiliśmy Lenicie bluzę, 3 pary rajstopek i jedne opakowanie skarpetek :) a naszym mamom kupiliśmy śliczne bluzki :) to sie babcie odwalą jak przyjedziemy w maju :lol:

Karolka co za chory system macie tam w UP :ohmy: to oni są od tego by szukać pracy bezrobotnym. ja to bym chyba przeszła na ubezpieczenie męża w taki wypadku i bym ich olała. Tu w DE na szczeście jest troche inaczej...oni przysyłają oferty pracy plus wyznaczona date spotkania z nimi (czas: około 2 tyg. od wysłania papierów z ofertą) i potem pytaja na tym spotkaniu co w związku z tymi ofertami co wysłali.
Ja chyba im podam jak się będe zapisywać że musze mieć taka pracę do 15 godziny bo znajoma zostaje z małą a na 16 idzie do swojej pracy i o 15.30 musze małą odebrac od niej...a takiej pracy raczej mi nie znajda bo tylko biurowa a tam trzeba perfekt umiec język :lol: niech mi płaca kuronia jak mi sie nalezy a to fajne pieniądze są ;) a potem pod koniec kuronia bede sama sobie czegoś szukać :)

U nas też pediatra mówił że po roku dopiero krowie mleko.

:D dobre z tymi porządkami :lol:

Ja na katar u Leny stosowałam fridę, i krople do nosa które mi tu zapisał pediatra.

Zmykam na kawkę :)

11 lata 3 miesiąc temu #818980 przez kakaszka
oj dala mi dzis moja mysz popalic, tak jak wczoraj spala caly czas bez afer, to dzis sie musiala zemscic, i taki koncert zrobila przed snem, ze szok. az mi leb zaczal bolec.

widze konkretna poprawe na szyji elizy, wiec to byla napewno alergia, oby szybko wszystko zniknelo i zaczynami od marchewki :D

zgadzam sie z hania karolka chory system.

dalyscie mi pomysl na sprzatanie :D

haniu dawaj zdjecia lupow :P

gochens walcz z lwem nie poddawaj sie :) ja ze swoim tygryskiem wygralam :D tylko, ze ona brala smok w rece i gryzla, bo dzis jakis znowu kryzys zebowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818989 przez Hania84
A prosze bardzo :) wstawiam dzisiejsze łowy :lol:
zapomniałam dodac ze kupiliśmy jeszcze Lence piżamkę :)
te różowe rajstopki sa antyposlizgowe...maja też gumy na stopach :)
...aha i bluzki dla naszych mam - niebieska i biała dla mojej mamy a fioletowa dla teściowej ;) - ma akurat 8 maja imieniny i urodziny to jak znalazł :)
mają taki wzór
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818991 przez aleksiaa88
Witam się
dziś mam dzień
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
wszystko mnie denerwuje i w ogóle bym pitolnęła i poszła spać z tego wszystkiego wzięłam się trochę za sprzątanie ale teraz przerwa bo mały śpi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
hehehehheeheh

Ostatnio jak byłam co baba mi się czepiła żebym się zastanowiła, żebym poszła na jakiś kurs i teraz jak pójdę w marcu to się znów uczepi. Najpierw się spytam co mam zrobić z 8 miesięcznym dzieckiem, że nie mam go komu zostawić.
Mąż pracuje co 2 dzień i też co drugą noc jestem sama.

Czy u Was też tak piździ? Normalnie aż gwiżdże wiatr bo mi w wnękę balkonową zalatuje i oczywiście kratki wentylacyjne w pokojach klekoczą zzzzzzzz

A poza tym jutro ksiądz lizie po kolędzie jeszcze jak przyjdzie młody to spoko ale jak proboszcz to o boziuuu

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818994 przez aleksiaa88
A to ciociom za pamięć

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #819017 przez violcia00
Alescie sie spisały,a ja nie mialam czasu zeby wejsc dzisiaj,cały czas spraztanie,takie generalne ;) ,obiad,zrobilam tez zupe ogorkowa w takim garze ze chyba na tydzien bedzie ale to i dobrze :silly: ,a Oskarek dalej tak jeczy ze ja juz nie mam siły,nie wiem co moge m jeszcze dac,zeby mu ulzyc,juz zebole sa wyczuwalne pod palcem...a te zele to wogole cos pomagaja??przeciez dziecko to zjada,chyba ze ja to zle aplikuje ;)

Ja to nie mogłabym siedziec w domu i nie pracowac,ale teraz jeszcze nie chce wracac do pracy,no ale trzeba,ogolnie to lubie prace,ale ta co teraz mam to nie bardzo,no ale moze kiedys znajde cos innego. :blush:

Karolka u mnie dzis ciepło,sloneczko gdzies kolo 11 wyszło i tak do teraz swieci,niczym wiosna :kiss: ,tez bym sie bala zostawiac dziecko z taka małolata,moze miec problemy z Gabi,ja to nie zostawilabym Oskara nawet pod opieka kolezanki co ma 3 dzieci juz takich wiekszych, :silly: a mezowi nie zazdroszcze tych nocek,z jednej strony fajnie ze praca lepsza ale tez trzeba to pozniej odespac a przy malym dziecku nie bardzo sie da :dry:

Haniu zakupki widze ze udane,ladne ciuszki i dla mam prezenty rowniez :blink:

Albercik swietnie wyglada,coraz wiekszy jest :blink:

A i dziekuje za komplementy w imieniu swoim I karolki :lol: :lol: :lol: no i rowniez Oskarita :blush:

A Oskarek nie dawno zasnal przy odkurzaczu,jak skonczyłam to sie obudzil wiec uruchomilam suszarke i jak na razie spi,oby pospał dłuzej :S

11 lata 3 miesiąc temu #819027 przez szósteczka
Pawelec zrobił mi dzis niespodzianke i zrobił jednego raczka do przodu :-) ciekawe czy mu tak zostanie czy to chwilowe W każdym razie powoli ruszamy do przodu a zębów nadal nie widać moze to i dobrze bo nie będą mu sie szybko psuć jak mu późno wyjdą. Czekam z utęsknieniem na męża i sie stresuje jak mu podróż mija bo od trzech dni non stop zasuwa a teraz jeszcze odrazy po pracy ruszył w drogę z Gdyni i po nocy pól polski będzie przemierzał w tamta stronę jechał. 5 godz a w ta liczył że z 6 mu zajmie bo jeszcze Warszawę musi ominąć wiec sie troszke stresuje jak dojedzie mój przemęczeniec.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #819083 przez KaRoLkA
No i znowu zostalyśmy same bo poszedł do pracy , ahh ciężko będzie przywyknąć bo to codziennie tak:/ zero wieczorów we dwoje :(
z jednej strony dobrze bo on z Gabcia zostanie i nie będę sievobawiac że obca osobą z Nią zostaje a z drugiej to jak przychodzi to do 13 śpi więc zero pożytku z chłopa , tyle że ją mogę też do pracy iść w dzień bo on z Mała zostanie ;) objęcie tylko jak na to stary szef zareaguje , będzie awantura B)

cordis sposób na letnia i sprzątanie genialny :)

Albercik cudowny :)

Violcia nie tyraj tyle bo się zameczysz :p. jak ząbki są wyczuwalne to niedługo będzie po marudzeniu , u nas to jeszcze przed Nami :)

Haniu niezle łupy ;) te rajtuzki superasne :)

szosteczka gratulacje dla Pawlak , jak już ruszył to teraz będzie szalał :)

Gabi już wykapana i drze się tak że uszy bolą , normalnie krzyczy na całe gardło i jeszcze dzisiaj obrazila się na lyzeczke i definitywnie nie , musiałam jej wpychac do buzi a tak usta zaciskala, chyba że na mnie się obraziła bo tata dawał kaszke rano a zawsze ja to robię :)

co tu robić :unsure: męża brak zostaje forum i tv ale wcześniej Gabcie muszę uspac ale to o 20 :)

A tu nasza parka :)

I kroliczek przed spacerem :)

11 lata 3 miesiąc temu #819104 przez kakaszka
karolka jestesmy z toba :D raczej meza nie zastapimy, ale zawsze jest weselej niz samej :D

gabunia a czemu krzyczysz na mame? co ci takiego zrobila, ze jestes obrazona?

no pawelek ruszyl, gratulacje :) jak raz sie udalo, to juz tylko do przodu :-*

albercik cudo ;-*

a mi w urzedzie pracy od ponad roku jeszcze ani razu nic nie zaproponowali. ide podpisuje listy i nara, az dziwne, bo jakbym naprawde czegos szukala to od czego oni sa?

haniu lupu fajne, a te rajtki sodziasne sa :) tez mamy ( jak sie okazalo) dwie pary podobnch, ale serduszka zawsze gdzies uciekaja daleko od kolan :)

u mnie mala dzis gadula, takie dialogi z tatusiem prowadzila, ze szok. pogadala i czekala az odpowie i pozniej znowu :) juz sie boje, ze to bedzie mala gadula.
no i zeby nas dzis meczal, widocznie gorne jedynki juz na wyjsciu.

11 lata 3 miesiąc temu #819118 przez aleksiaa88
Gabi i Oskar heh jak to zdjęcie zinterpretować ? Macie pomysł

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka