BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 4 miesiąc temu #818448 przez cordis
wow rysa ale masz już mężczyznę małego a nie dobiera się do kwiatków co masz na ziemi? :)))
dziecko bez siniaka= dziecko nieszczęśliwe ;)
aleksiaa mój też sam nie usiedzi chwieje go na każdą stronę łącznie z pochyleniem do przodu. Co do jajek to moja mama mi mówiła, że do mleka dodawała mi żółtko i podobno wpieprzałam z mlekiem aż mi się uszy trzęsły, ale na Bartku jeszcze nie testowałam. Dzisiaj lekarka mówiła, że jajko jak będzie mieć 7 msc.

moja babcia jak widzi małego to płacze, ale po minucie zapomina kim jest a tym bardziej kim ja jestem niestety ma alzhaimera.

Sophie- musi być dobrze!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #818457 przez KaRoLkA
sophie pisz nam tu co jest grane ??

cordis dobrze że chrzciny udane , pokaz Bartusia :) a babunia to coś pod nasza B) więc wiem o co kaman

Kakaszka weź nim potrzasnij albo wjedz na ambicje bo skoro Ty ją rozpuscilas to On co przy niej robi :unsure: zwał trochę obowiązków na niego. Ja tak zrobiłam i mój , przewija, czasami usypia i robi butle w nocy :) i o dziwo nie marudzi

Haniu ale pysznosci robiłas :)

Gochens to wizyta udana , pokaz zdobycze . a ten piesek biedny dobrze ze zareagowaliscie w porę :)

Aleksia na początek daje się chyba pół ugotowanego żółtka do zupki , Marta chyba już dawała więc będzie lepiej wiedziała :)

Rysa ale Fifi już duży, normalnie idzie jak burza tak się szybko uczy wszystkiego i już tak pięknie stoi :) a siniaki to normalka

Ja po wizycie u szefa i było okej , w miarę miły byl na poniedziałek ma mi wypełnić ten formularz .
po południu z Gabcia strzeliłysmy sobie 2 godzinną drzemkę :)
Na obiadek była kwasnica i kotleciki z piersi z kurczaka i sera żółtego :) były pycha wyśle Wam przepis na pocztę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sama muszę Gabi wykąpać a ona teraz tak rozrabia w wodzie. a co gorsze nie mam wanny tylko prysznic

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #818467 przez Hania84
Cordis ale gdzie tam surowe :D Normalnie gotujesz jajo na twardo...obierasz...wyciągasz żółtko...kroisz na pół (bo na razie połówke)...rozgniatasz widelcem i dodajesz do obiadku :lol: i finito :)

Karolka to trzymam kciuki by się udało dostac mężowi nowa prace i by nie było batalii ze starym szefem :)

Sophie kochana co się dzieje ? :kiss: będziemy pocieszać

lena spała 2,5h ...a teraz deserek :)

Jadła dziś rybę ze szpinakiem i takie miny robiła ze pękałam ze śmiechu :D tak sie otrząsała że w pewnym momencie az we fotelik się uderzyła B) ale na szczeście nie mocno i nie płakała.
Ja to za szpinak dałabym sie pokroić a Lena chyba ma wstręt po tacie do tego...a dziwne bo wciaży sporo go jadłam...widocznie jak była w brzuchu to tez jej nie smakował :P

11 lata 3 miesiąc temu #818489 przez rysa
Haniu u nas dziś była rybka z brokułem, Filip tez lubi :) Juto próbujemy soczewice :)

Cordis dokładnie jak Hania pisze dajesz rozdrobnine żółtko do jedzonka :)Wiadomo że jak jest nagła cisza to Filip dobiera się do kwiatków, ziemi też juz skosztował :laugh:
Uwielbiam widok jak już się obudzi i czeka w łóżeczku na stojąco aż ktoś po niego przyjdzie :side:

Karolka trzymam kciuki za męża :) Teraz jak Filip jest chory to też go pod prysznicem kąpiemy.Chcieliśmy tylko pupe ale tak mu się spodobało że nie wiem czy już nie zrezygnować z wanienki, także nie martw się Gabi napewno się spodoba :)

Sophie co się dzieje?Będzie dobrze :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #818503 przez kakaszka
a ja mam dzis jakis dzien kurwicy.

moj mnie wnerwia niesamowicie, juz chce sie go pozbyc, eliza przy kapaniu tez dodala swoje, zostalam przekopana cala, szczypala z taka sila, ze az iskry mi z oczu lecialy.
a teraz lezy w lozeczku i sie bulwersuje, ona tez jakas wsciekla dzis jest, czuje humorek mamusi :)

sophie opowiadaj szybciutko, bo sie martwimy ;-*

no filip ty przystojniocho maly, najwiekszy nasz zdolniacha :-*

kakrolka jak wyglada potrzasanie faceta i przerzucenie polowy obowiazkow, bo ja ciota nie umiem :)?

cordis elizka tez sie chcwieje na wszystkie strony swiata, ale czasami jak sie zawiesi na czyms to siedzi prosto, no i caly czas sie ciagnie, bym jej dala palce, zeby mogla sie podciagnac.

mala dzis spala prawie caly dzien, ciekawie kiedy mi zasnie :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818537 przez Gochens
Ja juz poćwiczyłam teraz pije winko bo mam chęć wielka ;)

Sophie :kiss:
Ikunia jak sprawa???
Marta gdzie Ty??
Rysa mój zjada wszystko co napotka na swojej drodze dziś namiętnie ssal swoją skarpetke.. o zabawce dla psa nie wspominając
Karolka trzymam kciuki za męża!! jutro pokaże łupy bo się susza :lol:
Haniu mój też szpinak odrzuca ja za to go kocham!!!
Kakaszka tez się napij przejdzie złość :kiss:

Ja do pracy chce wrócić w marcu mamy rozmawiać z babcia mojego męża czy by się nie zajęła Alkiem 3 dni w tygodniu bo moja mama ma wolne 2 dni wiec by się zmieniały... kobita mloda w miarę bo ma 66 lat a kiedyś mówiła ze nie było by problemu się jak będzie teraz? musimy z nią pogadać...

Jutro idziemy do znajomych a Alus jedzie do dziadkow bo juz się steskniki :lol: :side:

11 lata 3 miesiąc temu #818538 przez Marta1985
Halo...

Ale Fifi cudny :-) maly rozrabiaka :-)

Srenka spóźnione życzenia :-*

Co do żółtka to można tak jak Hania pisała albo inaczej :-) my jak ugotuja šie jarzynki to wyjmujemy je z bulionu i do wrzacego wrzucamy surowe zoltko i roztrzepujeny widelcem i chwilke gotujemy :-)

Co do mężów to mój ideał w zajjowaniu šie dzieckiem ;-) mogłabym ich zostawic na tydzien i dali by šobie radę :-) kapia šie we dwójkę - to jest ich czas :-) no i ostatnio nawet zupke mu gotowal :-) ńie mówiac o karmieniu :-)

Cordis dawaj zdjęcia :-) jak ńie potrafisz na forum to wyslij na pocztę Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Ja ostatńio mam takie lenistwo ze szok, nic mi šie ńie chce i wogóle :-( wczoraj Bartuś wogóle ńie chciał w dzień spać :-( no i nerwusek maly... :-) dziś już ok :-)

Przyszły kalendarze :-) bardzo ladne ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #818543 przez KaRoLkA
kakaszka u mnie było drastyczne bo nawrzeszczalam co mi leżało po czym wzięłam kluczyki do samochodu i wyszłam trzaskajac drzwiami dodając że skoro twoje dziecko też jest to teraz twoja kolej na zajmowanie i siedział na dupie musiał nakarmić przewinac teraz jakoś mu przeszło zrzucanie wszystkiego na mnie :)

My po kąpieli , jakoś się udało zjadła 170 ml mleka i teraz marudzi więc lecę ją uspac i pod prysznic :)

11 lata 3 miesiąc temu #818562 przez Hania84
Lena zasnęła pół godziny temu...wypiła 200ml ale juz jej mało na noc i pojękiwała...ale pogłaskałam po głowce i za chwile zasnęła.

Wiecie co ? nauczyła się zgrzytac zebami brrrrr :ohmy: az mnie ciarki przechodzą jak to słysze B)

Mój dzis spisał sie tez na medal :) przyszedł z pracy...zjadł obiad...pobawił się z Lenką...posiedział na kompie chwilę i poszedł mi pozmywać :lol: ale powiedział ze chce nagrodę za to :blink: chciałam mu dać ale DOSTAŁAM @ :lol: haha :D niby mniej jak normalny okres ale więcej jak plamienie...może sie rozkręci...ale ważne że coś w końcu poleciało ;)

Marta masz męża złoto :) mój by z małą sobie też poradził ...jedyne co to by jej nie ugotował...ale co tam od czego są kupne słoiczki :blink:

Gochens na pewno babcia sie zajmie Alkiem :) fajnie masz że takie wsparcie od rodziny :) i miłej jutrzejszej zabawy :blink: Alan już długo nie był u dziadków to na pewno się stęsknił :lol: :blink:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818575 przez violcia00
ja wlasnie wyszlam z wanny,teraz sie grzeje,dosłownie :lol....Karolka ten balsam co mi kupiłas jest mocno wygrzewajacy,az bali,ledwo wytrzymuje,ale ze twardziel ze mnie to dam rade :P :woohoo:

Ja dzis pocwiczylam lekko,tylko skalpel bo nie maialam sily z abardzo,najpierw 2 h spacer na ktorym Oskar był bardzo nie grzeczny,chyba przez zeby,mosiałam go wziac na rece na zmiane z kolezanka bo tak jeczał,kupiłam zel ,posmarowałam i wydawalo sie ze na chwile mu bylo lepiej,zaraz zamawiam ten naszyjnik z bursztynow,zobacze czy cos pomorze,a w nagrode kupiłam mu puzle piankowe,chciałam ten dywan co ma marta ale byly inne wzory mało fajne,upatrzyłam tez dla małeg taka kule,w srodku sa mniejsze kolorowe kulki,wyglada ciekawie,dzisiaj juz nie chcialam bo moj by mnie opierniczyl ze za duzo kasy wydaje :angry:

Moje dziecko to wszystko zjada,szpinak z rybka tez lubi,chyba nawet bardziej zielone warzywa lubi,a ja w łasnie kupilam dla siebie szpinak bo ttez lubie i jutro cos przyrzadze z niego :silly:

kakaszka nie denerwuj sie tak,nie ma sensu,zrob se drinka czy napij piwka :blink: :silly:

Karolka oby Twojemu Ł sie udałol,trzymam kciuki zeby poszło po waszej mysli :blush:

Gochens wracasz do pracy na cały etat??

Filip coraz wieksze postepy robi,rosnie Ci rysa mezczyzna :silly:

Cordin dawaj zdjecia ze chrzcin,moze na poczte tak jak proponuja dziewczyny,domagamy sie Bartusia i Ciebie tez :lol:

A to dzieło Karoli

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i dzisiejsze wyczyny Oskarka
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818579 przez szósteczka
Super Marta ze masz takiego fajnego męża taki to skarb ja niby na swojego nie mam co narzekać tyle że on to jesc dałby to co ugotowałabym lub jakieś doroślejsze śmieciowe i pewnie jakby Pawelek stękał to by mu pozwolił długo bo niech sie chłopak hartuje i sam sobą zajmuje.
Gohenes ale macie fajnie z tymi dziadkami u nas to ciezko bo dziadkom ciezko zajac sie taka czeredą.

Miłej i spokojnej nocy dziewczyny mój brat do szpitala idzie w sobote wiec będę mieć ich dzieciaki u siebie w domu na weekend wiec znowu będzie głośno i wesoło.Papa.

Violcia fajnie wyglądasz Karolka ma reke fajnie ze w miarę blisko mieszkacie i możecie sie spotykać na pogaduchy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #818591 przez Hania84
Violcia normalnie wyglądasz na tym zdjęciu jak moja kuzynka :lol: serialnie :) az się zastanawiałam czy to nie ona :) ładnie ścięta i zupełnie inaczej wygląda Twoja twarz w prostych włosach a inaczej w lokach :)
A na Oskara to nie moge sie napatrzeć :) taka ma gładka twarz zawsze :) jak z obrazka :) ładnie sie uśmiecha i widac że grzeczny...co ta mama opisuje tu :blink:

Violcia a co masz za balsam że tak Cię rozgrzewa?

szósteczka...trzymam kciuki za Twojego brata !!! Niech ta operacja przebiegnie sprawnie i bez komplikacji.

11 lata 3 miesiąc temu #818598 przez Agusia83
Oj dziewczynki...a ja pol wieczora spedzilam w kibelku...
na szczescie przeszlo... :silly:

Violcia, bardzo ladnie Ci w takich wlosach :laugh: I jaka Ty mlodziutka :laugh: ..teraz z bliska widze, ze Oskarito, to cala mama :laugh:

Karolka, trzymam kciuki za prace L!

Cordis, co z tymi zdjeciami?

Fifi uroczy psotnik :lol:

srenka, wszystkiego najlepszego!

11 lata 3 miesiąc temu #818603 przez Hania84
Agusia mnie też dzis popedziło...ale to zasługa Activii bo zjadłam i po pół godzinie odwiedziłam WC :lol:
Jak tam dzieci? zdrowieją? a Emi jak znosi zastrzyki?

11 lata 3 miesiąc temu #818622 przez violcia00
Agusia dzieki,ale wszyscy twierdza ze to cały tatus :( ,i nie taka młoda bo juz mam 27 lat :dry:

Haniu bo to zdjecie z rana,wtedy był jeszce grzeczny w miare, a ten balsam to Eveline Slim 4D,antycelulitowy niby,choc nie wierze ze to cos daje,ale lubie te balsamy,a ten pierwszy raz :silly:

Hania fajnie ze jestem do kogos podobna :P

Agusia nie zazdroszcze biegunki :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka