BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #820376 przez malutkamilka
My uzywamy i nie narzekamy, a i sa na nie co rusz jakies promocje w netto czy kauflandzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #820407 przez rysa
to chyba je kupie.Zresztą co mi zależy wypróbować, nie są drogie

11 lata 3 miesiąc temu #820408 przez Hania84
Lena od 14.40 śpi...ale co mi zasnąć nie chciała to nie chciała...a gadała a wierciła się a ciągnęła za stopy, to znów pieluchą kręciła nad głową..masakra dziś...ale w końcu padła po 40min. wojowania :blink:

aleksiaa no takie swojskie spotkanko byłoby superrrr :lol: swojski chleb, szyneczka i masełko mmmm mniami :) i placuszek rzecz jasna :blink: oj zjadłoby się zjadło :) a chleb na pewno upiekę jak nie jutro to we środę :) i powiem jak wyszło :)

...a jutro dietetyk mnie czeka...heh ciekawe co powie ...ale pewnie przywali ostro :P także o 13 trzymajcie kciuki :blink: bo zawsze jak trzymacie to się udaje...więc może i jakąś fajną dietę mi ułoży...może zabrac mi kalorii nie mówię...ale żeby to wszystko jakoś smaczne było i nie jałowe :P

11 lata 3 miesiąc temu #820425 przez srenka_918
Witam Was Kochane ;)

Chciałabym Was zapewnić, że nie zapomniałam, tęskniłam strasznie... Ale tak wyszło że nie miałam czasu ani sił na internet...
Każdy dzień jacyś goście, zawsze musiało być wysprzątane i co postawić na stół, bo to urodzinowi goście byli a w sobotę zaprosiłam do siebie wszystkie koleżanki, z którymi utrzymuję jako-taki kontakt i się fajnie zabawiłyśmy, tatuś zajmował się synkiem ;)

Auto kupione, dom ostatecznie ogarnięty po gościach, "resztki" z dań ciągle zajadamy, chyba przez te urodziny bardziej mi się przybrało niż przez święta...

Teraz to weszłam tu bo Wam obiecałam, że w poniedziałek wpadnę, ale już nie zanudzam i nie będę za bardzo przedłużać bo jestem wykończona (najbardziej męczą nieprzespane noce przez Pawełka, przeżywa ząbkowanie...) Zaraz się zdrzemnę póki mały śpi... Pawełek ma już dolną prawą jedynkę taką mini mini ale jest i lewa się przebija, jemu najbardziej dokuczają w nocy te ząbki i od czasu jak poczułam przy tym pierwszym że kawałek zęba już jest przebity minęły 3 dni zanim cały się przebił, teraz pierwszy "guziczek" drugiego zęba czuć, więc za 3 dni będzie już miał na wierzchu dwa zębolki ;)

Ja nie jestem w temacie ani trochę, bo mam 20 stron do nadrobienia.... Jak znajdę czas to nadrobię, ale nie obiecuję...

11 lata 3 miesiąc temu #820433 przez rysa
Gratulacje dla Pawełka :)

Sorry dziewczyny że zanudzam ale dzis mam dzień pytań. Chciałam zamówić nowe smoczki do butelek i zastanawiam sie nad rozmiarem tzn. ilością dziurek?

Jakich Wy uzywacie :unsure:

Haniu o 13 razem z Filipem trzymamy kciuki i kciuczki :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #820437 przez malutkamilka
Ja w butelce od nuk`a mam smoczek 6m+, a w avent mam z 4 dziurkami, do picia 3m+

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #820438 przez Hania84
A taki kremik ma Lenka na te krostki na buźce :)

translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=d...w%3D1366%26bih%3D638

dodam że ma ona te krostki suche więc krem jest jak najbardziej odpowiedni. Zawiera kwas linolowy. Używa się go w stanach przewlekłych lub ciut słabszych niż przewlekłe.
Jeśli Waszym dzieciom cos na buźce suchego wyskoczy. Zapytajcie lekarza lub pani w aptece czy można na suche plamy krem ze składnikiem kwasu linolowego. Mi tu lekarz właśnie coś takiego zapisał. Może w PL będzie bez recepty ten krem lub cos podobnego co ma w składzie kwas linolowy. No ale wiadomo że ze wszystkim najlepiej skonsultowac u lekarza. Można mu np.podpowiedzieć o tym kwasie linolowym...(mam tu na myśli Gochens lub kakaszkę bo wasze dzieciaczki mają suche plamki na ciele co nie?) ten krem zwalcza też swędzenie. Ten krem jest tez dobry na AZS :)

To tak podałam ... bo wydaje mi sie że każda rada przydatna ;)

Rysa ja mam butelki z NUK'a i mam smoczki na których pisało 6-18 miesięcy :)
dzięki za kciukasy :blink: i kciukaski :D

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #820448 przez Hania84
A tu dzisiejsza różowa Lenita :D :lol:

i jej słodka minka :lol:
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #820483 przez Gochens
Lenka jak zawsze nie zawodzi ze swoimi minkami :lol: słodziak!

Rysa my mamy butelkę chicco niby podróżna i ta moja ma 3 dziurki i chyba od 4 czy 5 msc. My używamy tylko dady ale jeśli cenowo pampers podobnie to chętnie bym poszła w pampers ;)

Srenka nie martw się spalisz wszystko :)

Haniu my też będziemy trzymać kciuki napewno na początku może być ciężko ale szybko się przyzwyczaisz. no i dzięki za stronkę.

Byłam dziś na godzinnym spacerze wracam a tam róże i miłosna karteczka z życzeniami :lol: od razu na sercu cieplej! ja przygotuje kolacje i do tego nasz trunek za czasów randkowania czyli jagameister z red bullem :lol:
Teraz jestem w wannie i czekam na Alana będziemy się razem pluskac

11 lata 3 miesiąc temu #820501 przez aleksiaa88
Kurcze Gochens Wy to co misiac rocznice obchodzicie ja bym chciała przynajmniej co sierpień taka o pół roku nie marzę nawet poza zdroscic

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #820515 przez Hania84
Gochens wow ale fajna niespodzianka :blush: romantico :) super tak się zaskoczyć : )a tego J z RB musze spróbować bo nie piłam jeszcze :P MIŁEGO RANDKOWANIA !!!

Mojego A. jeszcze nie ma...w pracy siedzi

Z Lenką sie jeszcze nie kąpałam...ale będę musiała spróbować ...ciekawe co to bedzie :)

Lenie posmarowałam tylko raz tym kremem buźkę i juz widze poprawę :) cieszy mnie to :)

11 lata 3 miesiąc temu #820541 przez Marta1985
Chyba wezmę z Ciebie przyklad Gochens :-) my jutro mamy 1,5 roku :-)

Szkoda ze facetowi ńie można kupic kwiutka :-(

Bartusiowi mija ma cały dzień poniżej 37 :-)

11 lata 3 miesiąc temu #820551 przez Gochens
Kochane nie ma co tylko zróbcie swoim facetom takie niespodzianki ;)

Ja ćwicząc turbo spalanie spaliłam 530 kalorii :) oczywiscie z 2 przerwami na Alana usypianie.
Teraz robie meksykańskie chilli con care wiec pewnie wrzucę wszystko ale co tam!

Marta a może jak Bartuś pójdzie spać to winko świece i sexi strój to będzie o niebo lepsze niż kwiaty :lol:

Uciekam do jutra kochane!!

11 lata 3 miesiąc temu #820574 przez KaRoLkA
Marta dobrze że Bartusiowi przechodzi :)

Haniu slicznotka z Tej Twojej corci w tym różu a minki robi świetne :) i też od jutra trzymam kciuki żeby te kilogramy szybko zniknęły :) i fajnie że te krostki u Lenki to nie alergia i już znikają ;)

Rysa my mieliśmy activ baby i są ok teraz kupiłam jej activ girl takie jak majtki zakładane i też są super :)

Gochens zazdroszczę i to bardzo takiego męża romantico , mój to nawet w rocznicę kwiatka nie dal tylko kazał mi sobie prezent wybrac także nie najgorzej ale zero romantyzmu ;) Także dobrze dzisiaj poswietujcie :p. aco do kąpieli to marzy mi się od dawna tylko brak wanny niestety ;)

Ikunia ja się dołączam do dziewczyn a zwłaszcza do Gochens bo jak się nie jest przywiązany to jakoś tak lżej przez to przejść a jak się było bardzo zzytym z dana osobą to napewno nie jest to proste , niestety potrzeba czasu żeby jakoś się z ta sytuacja oswoić . Będzie dobrze zobaczysz. Dziadzia szkoda :/

Srenka fajnie że impreza udana a kilograma się nie przejmuj :)

Gdzie Klara i Sophie ???

Ja pozalatwialam wszystko także już luz tylko szukać pracy , najgorzej bo z tym pozwoleniem co Wam pisałam to na 80% w tym roku znowu sezonowe przez to że tych 2och miesięcy brakowało :/
Mała dzisiaj wymeczona tym jezdzeniem po urzedach takze już śpi od 19.30 , były 2 pobudki ale już twardo śpi bo smoka wyplula :) Ją mam butelkę z Lovi z jedną większą dziurka i z tej tylko pije bo z chicco co ma 3 się krztusi :/ Dzisiaj mężu przywiózł od znajomego takiego skoczka jak sophie ma i Gabi była wniebo wzięta jak szalała na nim :)
Ja znowu sama przed tv. , zajadam świeże malinki, truskawki i jagody :lol: taki plus pracy męża w hurtowni z owocami. że mam świeże w lodówce :lol:

Miłego wieczoru

11 lata 3 miesiąc temu #820580 przez Hania84
Lena śpi od 20.30 :)

Gochens nooo 530kcal to sporo :) eee takie chili con carne nie zaszkodzi...ale pewnie połowa kalorii wróci...ale co tam Ty i tak dobrze wyglądasz ;)

Karolkaaaaa dajjjj trochę owockówwww :lol: mniam :) to Twój małż w owockach pracuje...no no :) i fajnie ze udało się już wszystko załatwić :)

No właśnie gdzie Sophie i gdzie Klara??? Agusi też chyba od przedwczoraj nie ma...

miłego wieczoru i nocki

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka