BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821107 przez Hania84
Rysa dlatego ważysz tyle ile ważysz a nie tyle co ja :P ja na śniadanie i kolację potrafiłam zjeść 3-4 kromki chleba z kalorycznym ładunkiem, na obiad 4 ziemniaki (ok. 200g mięsa) a do kawy tabliczkę czekolady :P a w międzyczasie też jeszcze czasem cos podgryzałam... także w porównaniu z tym co jadłam to teraz mam dietę :P :blink: słodkie to była moja słabość...i jest nadal...ale musze sie powstrzymac...zamiast czekolady mam teraz owoc i to jest moje słodkie. Słodycze to zguba. A ja je tak uwielbiam :S Zresztą u nas w rodzinie nie ma patyków...a coś w genach niestety też zostaje przekazane...więc ja nigdy do szczupłych nie należałam...kiedy moje koleżanki wazyły po 50-55kg ja miałam 60-65kg. wtedy to mi się wydawało że jestem gruba ale teraz chciałabym tyle ważyć :P
jeden zje tyle co ja jadłam wcześniej i nie przytyje a ja owszem...każdy jest inny.
Jadłam też dużo mącznych rzeczy...a to też nie dobre.

ten pyrtol powinien mu zamarznąć :lol: Rysa przyciągasz sex w takim razie :P

aha rysa a to co w diecie to przez Ciebie przeleci ani nie wiesz kiedy...bo to wszystko ma niskie kalorie...możesz jeść mało a wysoko kaloryczne i będzie cie trzymac długo i będzie ci sie wydawac wtedy że mało jesz ...albo jak w diecie jesz czesto a mało kaloryczne...i o to właśnie chodzi...wszystko jest tak dobrane żeby nie zrobic krzywdy. Jesz np,. 2 kromki a za 2 godziny jogurt...a nie tak jak ja 4 kromki i potem dopiero obiad za 5 czy 6 godzin gdzie po drodze coś niewartościowego wszamałam a do obiadu znów głodna bo tyle czasu i na obiad znów pełno...a tak mam posiłek co około 2 godziny :)
Ważne jest by jeść o stałych porach i często a mało...wtedy nie ma czasu na podjadanie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #821117 przez cordis
Hania widzę że wizyta u dietetyka udana, jeśli tylko dieta dobrana to polecą kg :) a przy małej to masz więcej ruchu niż tylko godzina ;)

Rysa ale miałaś przygodę, ja raz natknęłam się na parkę w pubie w damskim wc, nie zamknęli się i zero skrępowania moją osobą... no chyba się starzeję ;-)

Marta no gratulacje dla Bartolka mój w najmniej oczekiwanym momencie zawsze wystrzeli z armatki tak, że nie ma szans złapać :)

a ja po liceum pracowałam w sklepie z modelami (samoloty, samochody itp.) mimo,że nic a nic się na tym nie znałam i do tej pory nie znam :lol: . a teraz pracuję w miejscu gdzie nie chciałabym spotkać swoich znajomych.

dziubasek witamy,a wie ktoś w ogóle co u Wiśni i jej Gabrysi? :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #821118 przez dziubasek
Spoko spoko laseczki ja kłótliwa nie jestem, wyraziłam tylko swoje zdanie na kilka tematów a ze było odmiennie to tym samym zrobiła się zadyma....

Obiecuje u waz nie dymić i tylko podczytywac.

Was i nie dietujcie się tak bo na fotkach jesteście chudymi niezłymi laseczkami. Ja ćwiczę tak namiętnie jak Gochens ;)

11 lata 3 miesiąc temu #821122 przez KaRoLkA
Haniu daje jej herbatke qle nic nie daje jeszcze sie rozbudza przy niej :/

Rysa to masz przygody erotyczne :)

Dziubasek to masz wesolo w domu z dwoma panienkami :) u Nas tu milutko jest bo jakos zadymy nam nie w glowach :)

11 lata 3 miesiąc temu #821124 przez Marta1985
Witamy Dziubasek :-) my super jesteśmy :-) i też są u nas lipcowe dziewczyny więc możesz šie udzielac :-)

U wiśni ok :-) gabi ząbki ma, a ostatńio mieli sesję zdjeciowa :-) bardzo ladna :-)

A ja pracuje w Urzędzie Miasta ale absolutnie ńie mam kontaktu z petentami więc ja ńie z tych urzedasow ;-)

11 lata 3 miesiąc temu #821125 przez Hania84
Karolka to może wystarczy polulac, pogłaskac po główce...i zaśnie...
...chociaz na moją to nie zawsze działa...czasem jak się w nocy obudzi i próbuję ją z powrotem ululac to ni chu, chu nie idzie..musi byc mleko i koniec i wtedy zasypia.
Myślę, ze do roku czasu nasze pociechy mają czas by oduczyć je jedzenia w nocy :blink: nie ma co na siłę bo tylko możemy pogorszyc a nie polepszyc.
Lena ma czasem takie noce że przespi całą do rana...dopiero o 6 mleko...a czasem musi dostac o 3 czy 4 i koniec. ;)

11 lata 3 miesiąc temu #821131 przez Agusia83
Kochane, ja jestem, tylko od kilku dni męczę się z tymi kalendarzami...robię ich aż 6 :silly: ...mam nadzieje, że dziś skończę to do Was wrócę i pokażę kilka kolage :silly:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821139 przez KaRoLkA
[file/] Ikunia jak tam sytuacja ??

Haniu wlasnie jak ja wezme na rece to sie wygina bo niechce w poziomie musi byc pion , teraz tez płakała to posmarowałam jej dzíasełka i usneła od ręki :/ ale dziasła ma normalne zgłupiałam ;/

11 lata 3 miesiąc temu #821146 przez Marta1985
Karolka :-) sliczna corcia ;-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821147 przez Gochens
Witajcie dziołchy!

Chyba zaraz upadne na twarz, no tak mi się spać chce!
Wróciliśmy od babci mojego i jesteśmy dogadani że będziw się opiekować Alanem od marca wiec fajnie ale jak zawsze zrobiła tonę placków ziemniaczanych a ja wpieprzyłam chyba z 5!!! jezu czy ja się kiedyś opamietam???!!! teraz leżę w wannie i podziwiam swój bebech :lol:

Haniu super ze dieta ułożona ale strasznie małe masz śniadania! myślę że powinnaś dołożyc więcej warzyw! a pamiętasz jak ja kiedyś pisałam swoją dietę to mówiłaś ze to mało ;) trzymam kciuki. jeśli chciałabyś ćwiczyć to musisz zwiększyć dawkę kalorii!

Rysa napewno mu zmarzl i może liczył ze ktoś mu ogrzeje heheh

Dziubasek witaj, pisz jak masz chęć albo dół albo coś :silly:

Karolka a może daj jej wody albo nic nie rób ja ostatnio tylko go przewinelam i odlozylam i w końcu usnal

Ach jakie śliczne dziewczyny :kiss: :side:

11 lata 3 miesiąc temu #821164 przez Ikunia1910
Heloł :lol:

Po pogrzebie lepiej chyba wszyscy już bardziej spokojni. Dziś o 7 rano mieliśmy msze za babunie zeby jej aniołki złotą bramkę otworzyły do królestwa niebieskiego. I dziadziuś też widac ze juz lepiej. To jednak prawda ze do pogrzebu to człowiek całyczas błądzi myślami a po to juz tak kazdy na spokojnie sie pożegna i jest jakos pogodzony z tym wszystkim. A na pogrzebie było ponad 100osób ja to byłam w szoku,no ale babcia kochana kobitka to co sie dziwić :blush: i same żywe kwiatuszki ma ( uwielbiała kwiaty).

B. też już lepiej. Wczoraj po pogrzebie i stypie na spokojnie wrócilismy do domku polozylismy niunie i długo gadalismy sobie i wspominalismy a pozniej miałam imieninowy masażyk plecków i jak ja to mówie "wyładowalismy" w sypialni złe emocje. :blush:
Co prawda nie usłyszałam jeszcze tych dwóch magicznych słów od mojego gburka ale zwracał się do mnie juz kilka razy kochanie także jestem dumna hihi :silly:

Zośka ok w sumie to tylko by jadła i jadła. Jak zobaczy ze jest jedzenie na stole to nie ważne ze przed chwila zjadła całeg banana to i tak rusza pyszczkiem zeby jej dac ziemniaczka kawałek haha :woohoo: a najlepsze jest to ze ma niedowage a wpitala całyczas. Chyba ma to po mamusi.

Haniu dieta zarąbista super naprawde. Życzę ci żeby kg leciały a przy takich smakowitościach to nie powinnas za bardzo odczuć minusów jakimi jest brak słodyczy. A ta mąka co ją kupiłas to moze żytnia ona jest własnie taka jasna.
A Lenita cudowna jest oj ten jej uśmiech piękny:) Mogę na nią patrzeć całyczas. Zresztą wszystkie nasze dzieci są słodziutkie.

Gabrysia też jaka uhahana królewna :kiss:

Dziubasek jak Ci lipcówki nie bardzo podchodza to dawaj do nas :silly: a jak będziesz grandzic to klapsa dostaniesz i ju po problemie hihi :blink:

Gochens i jakby troche po ciąży się dziurka przesunęla tzn takjakby bardziej skóra taka niby wisząca...mniej elastyczna i tak bardziej wisi ten kolczyk ale w sumienie narzekam bo jak jest kolec to nie widze bo akurat ta skórke lużną pomiedzy dwiema dziurkami zasłania :blink:

Wikula jaka drobniutka sie wydaje przy tatusiowej dłoni karmicielce :)

Ja teraz siedze z niunią w domciu. B. niedługo przyjedzie z pracuni z chlebem tostowym bo coś mi się sandłidża zachciało :lol:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #821166 przez Hania84
Karolka śliczna Gabi :) i jak oko jedno przymyka jakby chciała cos zakombinowac :lol:

Agusia - podałam przykładową dietę...widziałaś? No i oczywiście czekam na kolaż :) i co tam u Was? pisz nam tu szybko :)

Gochens - mam sporo warzyw...tutaj akurat w tym dniu mniej jest a tak to mam jeszcze na kolacje przeważnie zamiast chleba np. pół opakowania warzyw na patelnię...albo własnej roboty takie cos a'la ratatuille :) rano do chleba mam czesto cały pomidor i sałaty 2-4 liście...albo ogórek zielony...albo kiszony (2 szt.) paprykę surową...także jest troche tego ;)
Fajnie ze z babcią ustalone ;)

wytarłam podłogi...a teraz Lenie trza deser dać...dzis opóźniony bo królewna spała do 18 !!

11 lata 3 miesiąc temu #821168 przez malutkamilka
Haniu jesli chodzi o kasze to rozumiem ze gryczana tak?

Karolka, Gabrysia super dziewuszka, a mi T. mowi ze moja mala mma duzo zabawek. Gdyby zobaczyla Gabrysi to chyba by oczoplasu dostala ;)

Witam lipcoweczke ;)

A ja dzis chwytam sie przed ostatniego kola ratunkowego. Mianowicie jak mala miala niska hemoglobine to oprocz zelaza miala witamine b comlexm i wtedy w miare spala, wiec jeszcze mi jej zostalo wiec podam- zaszkodzic nie zaszkodzi a moze cos wskura i podalam jeszcze bobotic moze brzuszek ja pobolewa dlatego ma problemy z zasnieciem w nocy.
A i T. bedac dzis w aptece slyszala jak gosciu tlumaczyl farmaceucie co dolega jego dziecku i tez problemy ze spaniem w nocy tylko nie slyszala jaki wiek dziecka. I dal mu diphergan. jutro szczepienie wiec sie zapytam. bo w sumie ona chce spac ale ma problem z zasnieciem gdy wchodzi w lekki sen... i co noc ma godz w ktorej sie kreci i nie chce mleka- zazwyczaj to od 2 do 3 albo od 3 do 4.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821174 przez Hania84
Ikunia super że wszyscy pogodzeni w miarę z odejściem babci. Na pewno do nieba pójdzie jeśli dobra kobieta jak piszesz :) Będzie teraz nad wszystkimi czuwać z góry i na pewno będziecie mieć teraz jeszcze lepszą opiekę :blink:
I fajnie ze się wypowiedziałaś na temat mojej diety...tak właśnie czekałam też na Twój komentarz :) to się cieszę że przypadł ci do gustu...utwierdza mnie to w jeszcze większym przekonaniu że wybrałam dobrą dietetyczkę :)
dobrze że Zosia ma taki apetyt :) i fajnie że masaże i inne sprawy u Was pod stałym nadzorem hehe ;) pokaż nam tu Zosiaka bo dawno jej nie widziałyśmy :)

a ja nawet nie wiem czy moja ma anemię czy nie, czy wszystko okej...bo odkąd wyszłyśmy ze szpitala to żadnych badań nie miała robionych ani zleconych. Mam tylko nadzieję że wszystko jest okej

Gryczaną można zastępować jęczmienną też (ta druga ma nawet o 10 kcal mniej) ale ja mam akurat gryczaną bo jest grubsza i lepiej pasuje do moich dań ;) ponoć za dwa tygodnie jak pójde to mi dołoży do diety też ryż brązowy...ale póki co to mam teraz tylko kasze gryczaną lub 2 pyrki ;)

...i Alan też jest mało pokazywany !! nie wspomne juz o Elizce i Arturku :P dawać no tu foty :)

11 lata 3 miesiąc temu #821186 przez Milady
Witam was serdecznie odwazyłam sie zapisac sie do was :)
Bylam juz na kilku forach ale nie znalazłam odpowiedniego,pisali jak to mowia raz na roski rok poprostu a dowiedziec sie czegos tez było tak sobie moze teraz znalazłam odpowiednie forum czytałam partedziesiat stron w tył i stwierdziłam ze sie tu zapisze a jeszcze jak ktos napisał zeby sie odezwac jak ktos w chodzi to postanowiłam byc to JA!

A wiec jestem mamą blizniakow Iwa i Anastazji :) Urodziłam ich 10 czerwca :) Teraz są na etapie raczkowania wiec jest zawirowanie w domku Iwo to moje oczko w głowie a Nastka to łobuziara! :D
Wasze dzieciatka piekne ta Gabrysia jest cudna :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka