- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Milady
-
- Gość
-

Dziewczyny zajęłam 17 miejsce na 50 wybranych zdjec w pierwszym etapie!

Iwo przespał mi całą noc a drugi głodomorek obudził sie o 4 i godzine sie z Nia przeprawiałam ... ale coż jak to baby pogadałysmy sobie

Dzisiaj w planach wyjazd na zakupy a na obiad sprobuje zrobić spaghetti bo Marcin lubi ale musze jakis przepis znalezc

Miłego dnia babeczki!

A i Violcia nie daj sie chłopu zmanipulować!!! ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
Kakaszka gratulacjendla Elizki za raczkowanie i nocniczkowanie w maminym rodzinnym domku odrazu sie rozkrecila czuje ze mama lepiej sie czuje w tamtych stronach to i jej lepiej .
Wiecie zawsze bylam przeciwniczka tak wczesnego nocnikowania ale jak tak chwalicie to moze tez zaczne tylko ten moj pawel taki kretol ze nie wiem jak on usiedzi choc chwile.
To narazie papa dam znac jak wreszcie dostaniemybsie gdzies do lekarza.
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Violcia kochana trzymaj sie , oby sie poprawly relacje miedzy Wami , tyle ze do tego trzeba dwojga a nie ze wszystko Ty musisz poswiecac

Milady gratulacje

Szosteczka powodzenia w przychodni

Kakaszka ale fajnie ze Wam w koncu jest dobrze i Eli zadowolona , gratulacje za raczki i kupke

Haniu fajne te cwiczenia wprowadzilas malej

Aha Ikunia ale pojechalas tekstem , jak juz taki nie trafi do Niego to ja niewiem . A co do Twojego B to ja rozumiem byc na telefon ale chyba okolo polnocy nikt do fachowcow nie dzwoni bo Oni tez potrzebuja spac

Ja chce zaczac nocnikowanie ok roczku

Powiem Wam ze dzisiaj sie wyspalam

I musze ja pochwalic wczoraj pierwszy raz sama siadla w lozeczku , ja siedze i czekam az usnie,zgaszone swiatlo po czym patrze a jej tylko oczka widac z za ochraniacza , kukacz mały

u mnie na obiad kurczak po hawajsku z ananasem i ryz

Pogoda piekna takze spacerek musi byc , moze kolezanka z synciem tez sie wybiora

Milego dnia

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

U nas noc do dupy.. pobudka 2;30 i spać nie. chyba ze na rękach.. Co chwilę się budził aż w końcu poszłam spać do niego z nim i jakoś usnal ale była masakra. tak ładnie juz mu to szło i chuj że tak powiem... na mojego się wkurwilam bo też buja małego jak jest śpiący! to ja uczę zasypiać samemu a ten kurwa na łatwiznę idzie! no szlag mnie tak trafił w nocy

Dobra jestem ale nicpoń jeszcze nie śpi

Także ogólnie fajnie bo znów zaczynam go uczyć zasypiać samemu w marcu do roboty a ciekawe jak będzie z prababcia i moja mamą bo ona zawsze go buja

Gabunia gratulacje dla Ciebie za siedzenie!! ja też nocnikowac zacznę kolo roku teraz dla mnie to bez sensu bo i tak nie zawola

Violcia podpisuje się pod tym co dziewczyny napisały, trzeba postawić na swoim

Kakaszka gratuluję tez Elicie kupek! fajnie że mama docenia

Szosteczka powodzenia w przychodni
Haniu dobrze że leniuszka uczysz ćwicząc

Alan dziś cały ranek krzyczał dada dada pytam mojego co czuje bo czasem zdarza mu się przez To zawołać ale on jakiś dziwny i dla niego to daleko od tata

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Noc super

Milady no to chyba super jak 17 na 50

Ja mojemu spaghetti robię tak że podsmażam mielone z cebulką, czosnkiem i czerwonym delikatem (daję dużo cebuli i czosnku bo mi zawsze mielone śmierdzi świniakiem

Dziewczyny jak macie okazję to nocnikujcie

Ikunia nie ma co się brzydzić

Ikunia ale Violcia wie, ze to nie przez nas...przecież nie musiała nam tego pisać...a jeśli chciała to chciała naszego poparcia, opinii...nie wiem jak to nazwać. Szkoda mi dziewczyny bo zasługuje na szczęście. Gość musi się zmienić jak nie chce jej stracić.
VIOLCIA TRZYMAJ SIE KOCHANA

Gochens

Karolka musiało to zabawnie wyglądac jak tak kukała

ja już mam chatkę na cacy glancy ogarniętą...teraz kawka

obiad mam na zmianę 2 zupy co mi zostały ze zeszłego tygodnia (to na dwa dni) i na 2 obiady co co zostało z niedzieli

u nas dziś pięknie słonecznie ale nie idziemy dziś na spacer
..musze jeszcze okna pomyć

miłego dnia
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja sadzam około 15min po jej piciu...potem jak wstaje rano z nocy...jak wstaje z drzemki...i jak widzę że zaczyna postękiwać

Tak jak moja mama mi powiedziała...ze mam ją posadzać w tych momentach patrząc na nas samych...czyli wstajesz rano i lecisz do WC...budzisz się z dzemki i idziesz do WC...pijesz coś i po jakimś czasie do kibelka...dziecko ma krótszą drogę trochę więc nalezy po 15min. posadzić od wypicia

Powodzenia Gochens na oczyszczającej

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do nocnikowania to ja jeszcze poczekam , bo Ona narazie nie robi kupki w stalych godzinach i ciezko jest wyczuc kiedy chce , bedziemy probowac za jakis czas

A Gabi wygladala tak jak kukala

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gochens nie pozwalaj im bujac bo u Nas tak Gabi w PL dziadki nauczyli i dopierobteraz sie oduczyla i zasypia w lozeczku a tak to trzeba bylo bujac i to tak pozadnie :/ a co najlepsze bo jak ja ja chcialam wziac to plakala . Teraz ja jestem z Nia sama i jest ok bo zasypia w lozeczku , troche pomarudzi ale usnie a tam tylko jeknela i juz do niej lecieli i brali

powodzenia na dietce ja tez musze sobie oczyszczanie zrobic

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczyny dzieci nie robią kupek o stałych porach

Wiadomo każdy sadza kiedy chce i kiedy mu najwygodniej...ale jestem tego zdania że czym wcześniej tym lepiej...bo potem się niepotrzebnie wkurzamy że dziecko nam z nocnika ucieka

A latem chcę Lenę już puszczac w samych majciochach po domu...i uczyć ją że się woła/bądź pokazuje na nocnik. jak zrobi w majty to zrobi...ale bedziemy pilnowac zeby nie zrobiła

Dlatego postanowiłam ją sadzać już odkąd zaczęła sama siedzieć

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a jak takie małe zaczniemy to wtedy jak będzie większe i zacznie kojarzyć to będzie wiedziało ze już wcześniej było sadzane i wchodzi mu to w nawyk.
To tak samo jak Gochens pisała o tym kąpaniu że Alan musi być codziennie kąpany bo wie że potem jest flacha i spanie...ma to juz w nawyku i wie co po sobie będzie następować
...i tak samo jest z nocnikiem...wchodzi to dziecku w nawyk i nie próbuje kombinować potem

Dziecko czym starsze tym bardziej ruchliwe

Dobra koniec mojego obszernego wykładu na temat nocnikowanie

I tak każda z Was zrobi jak uważa.

Zobaczę jeszcze jak to by było jak Lena dostanie się do żłobka...czy tam też sadzają

oby mi planów nie pokrzyżowały

Aha we czwartek idę zapisac się do UP...dzwoniłam do babki tej co nam pity wypełniała i zgodziła się byc moim tłumaczem

Jejku teraz mam wciąż w głowie czy Lena się dostanie

Gadałam z babką wczoraj i oni mi mówi ze Lena po moim zasiłku przejść może na ubezpieczenie taty ale nie wie co ze mną wtedy...no jak to nie wie? No chyba UP mnie przejmie i nawet jeśli nie będzie mi przysługiwał zasiłek to musza mi te zdrowotne opłacać no jak to tak? przecież w PL tez tak jest. Jak myślicie???? No chyba to normalne że UP wtedy opłaca mi zdrowotne.

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A my robimy raz na 2 lub 3 dni kupala. Ale jak robi to widać to dobrze i takie dziwne dźwięki wydaje jak dusi heh. A smrodek unosi się w pokoju jeszcze godzinę po a tylko przebieranie i pielucha kilka minut jest a tak wali długo.
Może dlatego, że robi tak rzadko? A Wasze niuńki też takim zapachem dają jak robią codzienni, że długo unosi się w powietrzu. Przecież nie będę wieczorem okna otwierać co innego w dzień zdąży się jeszcze nagrzać.
Usnął ciekawe ile mu zajmie spanie.
Aha nie wiem czy pisałam ale jak wyrósł z jakiegoś tam miesiąca nie wiem koło 5-tego to kładliśmy go pielucha pod nos butla wytrąbił odwracał głowę i spał i nie wiem kiedy i jak to się stało, że teraz tak nie chce nawet na leżąco nie pije bo się boi, że każemy mu spać więc tylko na wpół siedząco.
Co on ma teraz z tym spaniem hmmm mam nadzieję, że może mu to przejdzie, że ma jakiś etap faze czegoś i znów wróci to poprzedniego stanu
Karolka ja Cię bardzo przepraszam ale jak Ci kiedyś napisałam, że mała podobna do Ciebie to było prawdą ale teraz się upodobniła do tatusia i to dobrze takie ma czoło strasznie podobne do Niego wysokie. No kurczę wtedy tak się cieszyłaś, że jest podobna BO BYŁA ale teraz się zmieniła. eh sorry
Ale i tak jest piękna i to Twoja dziecina
P.S nie bij
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale poczytalam sobie o tym nocnikowaniu i stanowczo ja jeszcze poczekam , bo pisza ze tak male dzieci nie sa neurologicznie przygotowane do tego zeby sikac na nocnik i moze to pozniej zle na dziecko wplynac , Niechce tu negowac sadzania bo kazda mama wie co dla dziecka jest najlepsze;) ale pisza tam ze dopuki dziecko nie kontroluje wyprozniania to sadzanie jest bezsensu.
Tu Pisza o nocniku ze wiek 1,5 roku jest w sam raz do sadzania na nocnik
www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/dz...iecko-na-nocnik.aspx
www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wychowanie/czas_na_nocnik.html
www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dzie...-czas-na-nocnik.html
Aleksia to co mu tak sie odmienilo teraz ?? Moze za duzo ciekawych rzeczy i dlatego tak woli sie bawic niz spac . A jak sie wymeczy to tez nie zasypia ??
hehe Aleksia spoko juz przyzwyczailam sie ze jest podobna do taty

Haniu to powodzenia w UP zeby to sie poukladalo tak jak chcesz

- trufla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A teraz niechce nośić pieluchy więc w lato będziemy się odpieluchowywać

- Milady
-
- Gość
-

HAnia juz nie bedzie etapów ale ja sie ciesze ze chociaz 17 i tak niezle bo było duzo zgłoszonych

MArcin zabawia IWa a Nastka buszuje w szufladzie,jak Ona ja otworzyła :O
Niech sie ciesza tatusiem bo wyjezdza w ta sobote kolega dzwonił ze ma dodatkowa prace

Wyjedzie moja pomoc kochana

Lece gotowac