BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #841024 przez KaRoLkA
Fajnie z tym bo dopoki nie znajde pracy to beda mi placic :) tylko zeby dostac ten zasilek dla bezrobotnych to musialam miec przepracowane minimum 12 miesiecy legalnie tutaj :)
Slyszalam ze Zumba daje popalic ale jak sie na wladnej skorze nie przekonambto nie uwierze :silly: hehe wiec obczaje
i masz racje kazdy ma swoje zdanie i sam wychowuje dziecko tak jak uwaza :) wiecvtemat nocnikowania zakonczony :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #841062 przez kakaszka
witam sie wieczornie.

co do nocnikowania ja jestem zdania jak hania, jakbym nie sprobowala dac elize na nocnik to bym sie nie dowiedziala, ze tak jej sie spodoba. pierwszy raz byl placz, bo sie wsytraszyla. teraz ja siada na nocnik zawsze walnie kupe, bo jej jest wygodnie, wezcie sprobujcie na siedzaco walnac kupala :P z sikanie jest gorzej, bo nie moge wyczaic momentu. a jak juz walnie kupala to podciaga sie za moje rece i wstaje nozki, wtedy wiem, ze juz. aha no i odkad siada na nocnik wali mi po 4 kupy dziennie, a wczesniej raz na dwa dni.

miladu troche praktyki i bedziesz pichcic, ja tez sie troche uczylam, ale teraz musze miec wene, bo ogolnie nie lubie tego zajecia.

eliza szaleje z tata w najlepsze, wiec nie wiem kiedy pojdzie spac, choc juz w pizamie i po mleczku.

11 lata 3 miesiąc temu #841123 przez KaRoLkA
Moja panna od 20 spinw lozeczku , ladnue zjadla i usnela , dzisiaj pospala rano do 9 i miala tylko jedna drzemke 2,5 godziny i powiem Wam ze chyba tak ja bede juz przyzwyczajac do jednej dluzszej drzemki bo wtedy o 19.30 juz ladnie spi u siebie , podczas jedzenia butli przysypia :)
Ja potancowalam infaktycznie hardcor ale podoba mnie sie :lol: i bede tancowala cobwieczor bo chce ujedrnic i wyrzezbic cialo :) bo flaczek na brzuchu i pupie mi sie zrobil , inte rozstepy na pupie mnie wkurzaja :angry: nie wspomne o piersiavh jo to to juz masakra nie dosc ze male to jeszcze mozna zwijac zanim dobstanika wsadze :/ stosowala ktoras BIOOIL ???

Kakaszka fajnie ze u Was wszystko ok :)

Milej nocy :)

11 lata 3 miesiąc temu #841124 przez KaRoLkA
Moja panna od 20 spi w lozeczku , ladnie zjadla i usnela , dzisiaj pospala rano do 9 i miala tylko jedna drzemke 2,5 godziny i powiem Wam ze chyba tak ja bede juz przyzwyczajac do jednej dluzszej drzemki bo wtedy o 19.30 juz ladnie spi u siebie , podczas jedzenia butli przysypia :)
Ja potancowalam infaktycznie hardcor ale podoba mnie sie :lol: i bede tancowala cobwieczor bo chce ujedrnic i wyrzezbic cialo :) bo flaczek na brzuchu i pupie mi sie zrobil , inte rozstepy na pupie mnie wkurzaja :angry: nie wspomne o piersiavh jo to to juz masakra nie dosc ze male to jeszcze mozna zwijac zanim dobstanika wsadze :/ stosowala ktoras BIOOIL ???

Kakaszka fajnie ze u Was wszystko ok :)

Milej nocy :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #841125 przez KaRoLkA
Przez error skopiowalo mi wiadomosc 3 razy :/

11 lata 3 miesiąc temu #841136 przez Ikunia1910
Karolka powodzenia i wytrwałości życzę.
Zoomba jest fajowa ja mam na kinekcie :P
A bio-oil uzywał kiedys mój Wiktor na blizny i ladnie mu sie goiła bo miał na twarzy, tylko trzeba systematycznie smarować. Napewno nie znikną po tym rozstępy bo to przeciez rozciągnięta tkanka skórna ale może troche je zatuszuje...

Milady gratki za spagetti:) szkol sie bo za 4 miechy bedziesz dwa torty piekła :P

B. wrócił dziś wcześniej z pracki :) Mała śpi od 21. My zjedliśmy barszczyk i paszteciki ( troche mi za grube ciasto wyszło) i lecimy spać. Bo ja jutro mam spotkanie w UP, ciekawe czy beda mieli jakies propozycje. jakiś staż na pół etatu by mi się przydał, zawsze pare groszy a i z małą bym się nie musiała rozstawac na tak długo. Zobaczymy. Najpierw do mamy z Zośką, do UP, później spowrotem po dzieciora i do domu szybko robić obiados:) W planach gyros zapiekany z serem, ryż curry i surówka z pekinki :silly: PS. jak jest w domu to mi się ryj ciągle śmieje i od razu chęci do życia są :blush:

Dobrej nocki kochane :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #841172 przez aleksiaa88
My juz nie spimy od 7 a słonce o takie B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #841194 przez kakaszka
dzien dobry.

eliza wczoraj sie bawila do 24,30 wedlug bialoruskiego, a do22,30 wedlug polskiego. masakra, jakiegosc adhd zalapala i takie dzwieki z siebie wydawala, ze sikalismy z moim po rajtach. ale jak w koncu zasnela po mleku oczywiscie, bo inaczej nawet nie myslala o spaniu, to juz do rana, mleka nawet nie pilysmy do 8 wedlug polskiego :)

teraz juz zaczyna marudzic, bo nie wyspana, trudno bedziemy w dzien odsypiac.
podejrzewam skok jakis, chociaz kto wie :)

ikunia fajne, ze masz usmiech od ucha do ucha, tak powinno byc codziennie, ale niestety nie zawsze to wychodzi.

ja na dniach zapisuje sie do szkoly jazdy :) wiec juz mozna stwierdzic, ze 3,5 miechy bede na bialorusi juz napewno, bo tyle trwaja kursy. moj mi obiecal auto kupic w niemczech :) tu przynajmniej zawsze zdaja za pierwszym razem, bo jest strasznie duzo zajec, takze mam nadzieje, ze nie bedzie problemu :)

cos nie moge sie obudzic dzis, mama nadzieje, ze eliza niedlugo padnie, to sobie na spokojnie posiedze sie ponudze.

milego dnia

11 lata 3 miesiąc temu #841195 przez aleksiaa88
Specjalnie dla Milady jak to było z ciążą
Już to kiedyś pisałam wiec możecie to opuścić :silly:
A wiec

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #841225 przez KaRoLkA
Witam Was:)

Aleksia ale musialas miec mine jak przyszedl z kwasem foliowym hihi :) u mnie bylo na odwrot ja chcialam juz a moj chcial czekac rok albo dwa :) i tak jakby go
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i jie mial wyjscia hihi a po porodzie powiedzial " dobrze ze mnie teraz przycisnelas :lol:

Ikunia fajnie ze usmiech wkoncu na buzi sie pojawil :) powodzenia w UP :)

Kakaszka to fajnie ze taka duza zdawalnosc jest u Was , ja zdalam za 2 bo z nerwow zawalilam łuk za pierwszym razem :dry:
i super ze sie dogadujecie jako tako , kiedy Twoj jedzie do tych niemiec ??? Jak tam mama ?? Nie zabiera Ci Twoich obowiazkow ???

u nas noc w miare ok choc gorsza niz wczoraj , do 2 spala rewelacyjnie bez pobudek a pozniej to godzine pospala i do 6 wojowala , mielismy ubaw z moim bo kukala podgladaczka do Nas i na caly glos "baaaa baaaa " hihi
teraz kawka i zabieram sie za gotowanie , jakas zupke jarzynowa dla Gabi i pizze dla Nas choc chodza za mna kluseczki :blush: musze sobie zrobic chyba hihi
milego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #841235 przez Milady
Witajcie słonca! :)

Noc u Mnie w miare bo Nastka sie budziła a za chwile za Nią Iwo,ale za to pospalismy we 4 do 9! :D
Iwo juz dostał cyca Nastka sie bawi ładnie ciekawe ile jeszcze bede karmić Iwa jak narazie On chce cyca a ja sie przyzwycziłam i bardzo to lubię moj synek sie wtula w matkę :D

ALeksia dzieki ze dla Mnie opisałaś ale fajnie ze udało WAm sie tak za pierwszym razem, To Wy PŁODNI JAK CZA! :woohoo: :lol: :lol: :lol:

U nas to była Mega wpadka żadne z NAs nie planowało dzieci ale nie powiem ze nie odczuwałam potrzeby miec dziecka wkońcu nie jestem taka młodziutka i niedługo stuknie 30 wiec chciałam miec dzieci ale zawsze marzyłam ze bede je miec po ślubie ale zdarzyło sie i jestem z Tego szczesliwa! kOCHAM NAD ZYCIE MOJE 2 SERDUCHA no chyba 3! :laugh:

Czasem sobie myslę ze to zcaliło nasz zwiazek bo czy bylibysmy razem jeszcze po tych wydarzeniach co były jak by nie było dzieci .... hmmm ....

Dziekuje kobitki za wsparcie odnosnie mojego pichcenia! Aż do teraz jestem dumna ze mi spaghetti wyszło! :lol:

Ikunia racja patrzac na ilość mojego rodzenstwa i gosci na urodzinach moich pociech to faktycznie musiałabym upiec 2 torty! :lol: :lol: :lol: :woohoo:

Zamowiłam dzieciakom takie cos ciekawe ktoremu podpasuje :)
Całość wykonana z drewna lakierowanego,wiecie ze ponoc dzieci wola bawic sie zabawkami z drewna i jak maja do wyboru np klocki drewniane a plastikowe to wezma drewniane moi uwielbiaja drewniane klocki :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #841249 przez aleksiaa88
Milady fajny ten posuwacz
Karolka heh jak przeczytałam z tym zgwałceniem to mi się zaśmiało i pomyślałam

Okres mam i dziwne myśl mi po głowie chodzą. A mąż wczoraj latał mi w gaciach po domu wczoraj i robił smak eh jeszcze 3 dni i go dorwę.

Wczoraj dorwałam mamuśkę z jej mała ma 4 miesiące dopiero więc ona leżała, a kawaler siedział przez 2 godziny chodziłyśmy i kłapały jadaczkami. Numerami się wymieniliśmy.
Dziś znów idę bo słońce takie wielkie i ani jednej chmurki. Napiszę do niej może się skusi jak się samemu chodzi to smutno dziecko śpi i się idzie takim niemrawym przed siebie a tak to wesoło jest. Ona karmi jeszcze piersią więc będę się stosować pod nią kiedy mała będzie gotowa bo my to butla 10 minut i już idziemy. Dziewczyna ma takie poglądy na życie jak ja więc rozmowa się klei i to bardzo.

11 lata 3 miesiąc temu #841292 przez Milady
hahaha :woohoo: :woohoo: :lol: :lol:
Aleksia ale sie usmiałam z Twojego posta na temat gwałtu :lol:

KaROlka to Mąz niech sie cieszy bo nie musiał prosić o sex :lol: :lol: :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #841305 przez srenka_918
Wchodzę sobie żeby Wam napisać jak było u dentysty a tu takie tematy ;) Choć mi od 3 tygodnia sex nie w głowie... Jakoś w ogóle nie mam ochoty, mężu jakoś wytrzymuje ;)

Dentysta stwierdził, że jak ząb będzie mnie bolał to mi go zatruje żeby nie bolał, ostatnio sprowadził sobie "truciznę dla ciężarnych" W ogóle taki bekowy że szok ;) (byłam u niego pierwszy raz, zawsze do jego żony chodziłam) Stwierdził, że jak chcę usunąć ząb to lepiej poczekać do 4 miesiąca, bo jeśli jest pod nim stan zapalny to będzie trzeba brać antybiotyk, żeby nie przeniósł się na cały organizm, a najlepiej by było już po porodzie się za nie wziąć, choć jak będzie trzeba obiecał że mi sprowadzi specjalne znieczulenie ;) tylko mam uprzedzić że przyjdę ;) Więc jestem podbudowana ;)

A z drugiej strony jestem zła, bo byłam w mieście i chciałam się do gina zapisać a te gdzie wiem gdzie są były jeszcze zamknięte bo od 12 otwierają... Pospisywałam numery i będę dzwonić...

Wczoraj miałam zdołowany dzień... Ciągle chciało mi się spać... Nie nadążałam ze sprzątaniem za małym... Czytałam Was, ale jak przez sen...

Teraz się zastanawiam czy najpierw zrobić sobie i synusiowi obiad czy najpierw spać ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #841389 przez KaRoLkA
Aleksia Ty to jestes szatan a nie kobieta :p hihi fajnie ze znalazlas mamuske do spacerkow ;) ja tez znalazlam kolejna , polka tym razem ma synka Noah ma na imie i ma 9 miesiecy :) w czwartek idziemy sie spotkac i na kawke :)

srenka wspolczuje tych dolegliwosci , dobrze ze dentysta tak fajnie podchodzi do tego no i powodzenia z ginem :)

Milady ten ochacz super :)

My juz po spacerku obiados niunia zjadla teraz sie meczy zeby usnac, ja farsz zrobilam teraz ciasto rosnie :) bedzie pierog ala pizza :D musze pochwalic moja core bo juz ladnie sonie siada sama z lezacego nawet na podlodze no i zaczyna dupke podnosic wiec moze jednak bedziemy raczkowac :) i cos jej sie wkrecilo i caly czas krzyczy baaa baaa baaa

Dziewuchy gdzie Wy ??
Hania??? Rysa ??? Gochens???sophie ??? Ikunia???Agusia??? Cordis??? Kasia ???

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka