BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #841401 przez szósteczka
Witam sie bylismy wreszcie wczoraj wieczorem u lekarza dzieciaki maja jaka sirusowke ktoranwlazla im na gardlo faustynka ma qntybjioytyk bo ma troche inne i bardzo czerwone gardlo reszta dziewczyn dostala przeciwzapalne, i jakies ziolowe syropki, pawelek najlepiej tylez ma katar i troszke mu na uszy wlazi wiec dala jakies kropelki i inchalacje oraz oklepywanie , szymek wczoraj byl niby zdrowy i nic u niego nie widziala ale dzis obudzil sie z goraczka wiec daje mu tez przeciwzapalne i tak jak dziewczynom. Moj K dokupil wczoraj farbe i karnisz donszymka wiec wreszci moze wykonczy ten pokoik.
Zdjecinwszystkie sliczne a ten brzuchol ogromny niesamowity.
U nas nq cize to moj sie najbardziej cieszyl a ja przez pierwsze miesiace nie moglam sie przyzwyczaic i wciaz ryczalam szczerze myslalam o dziecku ale he tak szybko po szymku chcialam jewzcze z rok poczkac aby juzbszymek dobrze chodzil do przedszkola i ten okres chorobowy minol ale teraz bardzo ciesze sie z mojego najmlodszego babl i zrszta wszystkich babli moich sa kochane.
Wiecie calybczas mysle o prezencie na 40 mojego i chcialabym wykupic dla nas we dwoje weekend ze spa i musze jakos forse uzbierac zeby nie zauwazyl bo mamy wspolne konto i pomyslalam ze sprzedam na tablicy ciuszki jakies ladn ktore mi zostaly po dzieciakach musze wejsc na strych isie za to wziasc zeby zdazyc do kwietnia.
Sory za takie glupie pisanie ale na tym tqblecie mojego pisze sie beznadziejnie.
Fajnie ze maci mamusiendo spacerkow ja to nie mam zabarrzo czasu na spacerki i na ogol to lodujemy na podwurzu i albo dziewczyny z nim siedza i gadaja do niego albo ja cos w ogrodzie przy nim robie lub spi mi w wozku na ganku'.
Narazie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #841402 przez szósteczka
Ale sie beznadziejnie napisalo sory nie mam sil poprawiac na tym g.......

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #841404 przez Milady
Własnie kobitki!
Kakasia Ciebie to juz wczoraj widziałam ze wchodziłaś Pisz coś! :) :D

Jak patrzyłam na tabelke to jest kilka forumowiczek co ja nie pamietam nawet .... :(
Odeszły jakies ???

szósteczka zdówka dla Was! :)
HAnia chodz tu rozruszać towarzystwo! :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #841426 przez Hania84
hej

jestem teraz dopiero bo z Leną byłyśmy na spacerze bo ładna pogoda. Byłam przejśc się działkami i ludzie maja już niektóre działki pokopane pod uprawę...od dziś moi rodzice też beda się za to brac w PL i białkowac drzewa bedą (zapaleni działkowicze) . Byłam też z Leną w DM drogierii i kupiłam jej 2 kaszki (jedną jabłkowo gruszkową i drugą czekoladową) nie ma tu za bardzo wyboru...była tez malinowo-truskawkowa ale sie nie odważyłam by nie dostała uczulenia. Kupiłam jej też 2 opak. wafli ryżowych (jedne jabłkowo-jagodowe a drugie marchwiowo-dyniowe z hippa)

Ogólnie humor mam do bani...z moim jest katastrofa ... dziś przegiął na maksa i nie wiem jak to dalej będzie...wykrzyczałam mu że rzygam nim i nie mam ochoty z nim już być.

Lena też mnie wkurza...dziś jak na złość non stop ma chimery i ryczy i marudzi. Nie mam sił i cierpliwości dziś na nią.'

Okresu nadal nie mam. nie wiem o co kaman.

Milady dziś towarzystwa nie rozruszam...i nie wiem kiedy to nastąpi bo na prawdę nie mam ochoty do życia...za dużo tego wszystkiego ostatnio się nazbierało i wysiadam powoli.

karolka fajnie że zumba udana

Ikunia dobrze że humor lepszy i że B> wrócił wcześniej

Kakaszka powodzenia na nauce jazdy i oby Twój dotrzymał słowa z tym autem. A on prawko ma?

szósteczka dobrze że dzieci były u lekarza i maja leki..oby teraz z górki

..i to chyba na tyle...

miłego dnia...chociaz dla Was

aha i Lena teraz jest na etapie ciągłego powtarzania NIE, NIE, NIE ... bardzo czysto i ładnie jej to wychodzi.

11 lata 3 miesiąc temu #841436 przez Milady
HAnia :(

Co ten Twoj nabroił!? :(

JAk tam wpadne tooo .... niech sie strzeże bo na karate chodziłam!!!

Hania moze jakieś zaburzenia hormonalne sa ze brak miesiaczki ...

11 lata 3 miesiąc temu #841442 przez Hania84
Milady nie wiem własnie co jest...wiem, że po ciąży @ sa nie regularne ale dziwne to u mnie bo przed 10 lutego bolało mnie 2 dni jak na okres po czym wszystko minęło i cisza. Dziś jest 38 dzień od poprzedniej @.

Milady przydałby mu się wpiernicz na prawdę. Ech... :(

Lena jak na razie siedzi i się bawi...zobaczę jak długo...zresztą za 40min. i tak idziemy spać.
Dziś ładnie wypiła mi do teraz 200ml herbatki.

normalnie jestem wypluta...sorki dziewczyny...ale nie chce mi się nawet pisać :(

11 lata 3 miesiąc temu #841463 przez Gochens
Dzień dobry kochane ;)

Jestem dopiero bo od rana mega sprzątanie domu a później mega długi spacer bo pogoda jest po prostu wiosenna! teraz młody po obiedzie bawi się łyżką do butów a ja odpoczynek zaliczam :lol:

Noc ok w sumie to Obudził się koło 1;30 na smoczka później kolo 6 a p 7 dostał mleko no i wciąż Krzyczał DADA DADA DADA

Ikunia Zonia piękna balerinka a jak pięknie stoi!! wooow. Fajnie ze B wcześniej wraca a na te obiady chyba będę do ciebie wpadać! w przyszłym tygodniu może byście wpadły jak będzie taka ładna pogoda a jeśli nie to ja mogę wpaść na jakiś spacer byśmy poszły.. uprzedzam że jestem na diecie wiec ciastem ani innymi rzeczami się nie przejmuj hihi

Karolka zazdroszczę tej zumby ja nawet nie wiem jak to się tańczy ale podobno jest super.. No i trzymam kciuki za raczkowanie!

Kakaszka fajowo że idziesz na prawko! kiedy Twój wyjeżdża??

Milady fajny ten pchacz ale on chyba tylko dla stojących nie??

Haniu w końcu wzięłam i zamrozilam mu jedzonko mam fajne kubeczki aventu i ugotowalam na kilka dni i do zamrażarki. co tam się stało? nie martw się czasem są takie dni.. Głowa do góry Będzie dobrzr

11 lata 3 miesiąc temu #841464 przez aleksiaa88
Hania gorąco u Ciebie w zwiazku skoro tak mu powiedziałas

Wrócilismy ze spaceru dzis były nas 3 przez chwile i co kawałek spotykalismy mamuski z dzieciaczkami z tego samego roku i co chwila przystanek był

zjedlismy i jeszcze pójdziemy na chwile ale teraz to juz na rece go wezme i pójde na ogród

11 lata 3 miesiąc temu #841484 przez KaRoLkA
Haniu co to znowu nawywijal ze az tak ostro bylo :unsure: :huh: nie martw sie ulozy sie :)czasami sa takie dni ze wszystko wyprowadza Nas z rownowagi :) a z ta @ to pierwszy raz tak sie spoznia ???

Aleksia to extra se az tak duzo Was jest :)

Gochens ta pogoda wiosenna tak Cie na sprzatanie nakrecila ??? Ja musze okna pomyc bo juz takie sa okropne po zimie ze niedlugo nic nie bedzie widac :cheer:

i ten obiados mega pycha wyszedl , polecam naprawde :) dla tych co diety nie maja :)

11 lata 3 miesiąc temu #841490 przez aleksiaa88
Gang wioskowych mamusiek

I pogoda sie posrała

11 lata 3 miesiąc temu #841493 przez kakaszka
oj haniu :-* niestety kazdemu sie zdarzy gorszy dzien, tule mocno :-*

gpchens jedzie napewno nie pozniej konca lutego, bo mu sie wiza bialoruska skonczy, ale mozliwe, ze wczesniej. juz jego kumpel pojechal tam rozeznac sie i chyba dzis kupi karte do netu to sie odezwie i przynajmniej cos sie dowiemy.

ja dzis wyslalam babcie z eliza na spacer, to z moim mielismy szybka akcje :D
mala dzis marudna, bo zamiast wczoraj odpoczywac to chasala jak wariatka, to sa dzis efekty.

milady sa takie dziewczyny co bardzo zadko sie odzywaja, albo juz w ogole, ale kiedys braly udzial w naszym forum.
karate, ohoho, to do ciebie nie podskakuje :D

szosteczka zdrowka dla babli.

11 lata 3 miesiąc temu #841520 przez Hania84
Karolka ogólnie od porodu miałam tylko jeden okres (10 stycznia) więc nie moge powiedziec czy miałam tak kiedyś? a jesli chodzi o czas przed porodem to zawsze był regularny.
Było tak że pierwszy okres dostałam w lipcu...potem zaczęłam brać pigułki i brałam je do 6 grudnia...następnie je odstawiłam i @ przyszła 10 stycznia (czyli ogólnie to mój pierwszy, no 2 okres od porodu dopiero)
Czytałam i Agusia też mówiła że po porodzie okresy są nieregularne i czasem może się zdarzyć że nawet co 2 miesiące może być...ale ogólnie i tak mnie to denerwuje bo przez to też m.in. jestem bardziej nabuzowana :angry: i bym rozniosła wszystko i wszystkich w promieniu mili B)
W ciąży na pewno nie jestem...więc nie wiem. Ogólnie na mnie zawsze działał taki myk że jak miałam mieć okres a np. spóźnił się dzień czy dwa to wtedy mój wkraczał do akcji i mnie "przebijał" i na drugi dzien okres był...w tym przypadku może też by to pomogło ale teraz po dzisiejszym ranku nie dam się mu dotknąć B) :angry:
Poczekam do końca lutego i jak się nie pojawi to wtedy się do ginekologa zapisze.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #841564 przez aleksiaa88
Milady ale roześmiana buzia zastrzel mnie ale powiem Ci, że nie wiem kiedy jest Iwo a Nastka jak założysz sukienkę to dopiero wiem a tak to mam problem

Zośka Ikuni tak pewnie stoi

Po południu mały stał w łóżeczku rozkraczony jak żaba trzymał się jedną ręką chyba myślał, że ustoi i co chwila bach

11 lata 3 miesiąc temu #841570 przez Marta1985
Halo :)

Ja jestem i proszę mnie tu nie straszyć żadnym karate :side: ;p Ja mama pracująca zawodowo już jestem i czytam was na bieżąco ale ciężko mi odpisywać :( bo sporo obowiazków i mało vczasu dla chłopaków a do tego mielismy przypływ gotówki i chcemy kupić parę rzeczy do mieszkanka i trzeba szukać wszytskiego :(

Hania będzie lepiej :)

Bartusiowi chyba kolejne ząbki idą :( pryka sobie i mu sie dupka odparzyła :9 jak zawsze mial śliczna tak teraz brzydko to wyglada i mu sie jakieś plamki pojawiaja na skorze i za chwilę gina :(

11 lata 3 miesiąc temu #841602 przez aleksiaa88
Biegunke ma od zebolów ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka