BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #841929 przez cordis
:ohmy: aż tyle za złobki się płaci!?!?!?!

co do UP to się nie wypowiadam, bo jak chodziłam za pracą to max 5 ogłoszeń było i uwaga staż dostałam "po znajomości" coś około roku trwał i dobrze, że go odbyłam bo dzięki temu mogłam startować do pracy gdzie teraz jestem:) , a pamiętam że dostawałam coś około 400 zł chyba za staż:)
Ikunia dobrze, że Zoni nic się nie stało z opisu to nieciekawie wyglądało.

kakaszka u nas z jedzeniem różnie
8-9 ok 200 ml mm z grysikiem lub kukurydzianką (bardzo gęste)
11-12 ok150ml kaszki z owocem
15-16 obiad ok 200ml (jak są mojej roboty to bardzo gęste bo inaczej wszystko na mnie wyplute jest)
18 deserek mix z jabłko, banan, maliny, truskawki, morele, biszkopt- zależy co akurat mam
ok21 200ml mm
a z piciem to dobowo około 300ml wypija aktualnie na topie woda z sokiem malinowym lub soczki z czerwonych owoców.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #841931 przez szósteczka
Kurcze tyle napisalam i mi wcielo a wszystkie triki prubowalam i nic , no trudno, ja po herbatce bo kawe lubie w towarzystwie pic a za pozno do was zajrzalam i bylam juz po herbatce a na sniadanko dzieci mi zrobily pychotke galaretke i do tego delicje i jak tu schudnac :-)
Sliczne zdjecia dziewczyny.
Artek jaki duzy z siostrzyczka, a fajnie Agusia ze sie jakos uklada trzymam kciuki oby byl jeszcze lepiej.
Haniu u was tez oby sie poprawilo i super samochodzik i zawsze uwazalam ze kobity to super kierowcy rajdowi tylko nie mowcie nic mojemu :-)
Alanek slicznie stoi.
Kakaszka powodzenia z mama
Ikunia fajnie ze twoj troszke wzial sobie doser
ca wasza rozmowe i wraca do domu a dzieciaki moje powoli lepiej choc szymek tez jednak dołączyl ale chyba juz pisalam powoli zdrowieja

11 lata 3 miesiąc temu #841933 przez szósteczka
Ale gupi ten tablet widzicie co on mi wyprawia grr...
Lece na zakupy papa.

11 lata 3 miesiąc temu #841937 przez szósteczka
Kasiasia trzymj sie i zal kiedy trzeba zawsze wesprzemy jak mozemy.caluski ci sle

11 lata 3 miesiąc temu #841944 przez KaRoLkA
Widze ze dzisiaj ruch od rana takze EXTRA :)

Kakaszka u Nas jest tak ;
5-6 150 ml MM
9 150 ml kaszki gestej
12 120 ml zupki
16 120 ml MM
17.30 deserek owocowy badz danonek
19.30 180 ml MM
pomiedzy podjada chrupki (max 4 szt) biszkopta , ciasteczko zbozowe lub chlebek i pije 150 ml herbatki i 50 ml soczku

Alanek slodziaku jak slicznie juz stoisz :kiss:

Malutka moja tez spi w dwuczesciowej i nic sie nie podwija , tak jak Hania pisze body pos spod i jest cacy :)
Tyle ze moja skarpetki wiecznie sciaga i ma stopki gole ale nie rozkopuje sid wiec jedt ok :)

Ikunia fajnie ze Twoj wraca do domku grzecznie i zajadaco mu przygotujesz ;) a ten upadek Zosi to musial strasznie wygladac. :huh: z UP to wszedzie tak samo pracy ozadnej nieznajda a kontroluja jakbys w pravy byla masakra przynajmniej u Mnie, i zlobki tutaj tez mega drogie :/

Haniu jak tam sytuacja z Twoim?? Lepiej cos ?? Kiedy idziesz do UP ??

Cordis oby Bartus nie zlapal nic od meza :)

Kasia to co to tesciowa mysli ze Ty maszyna jie do zajechania ??? :S Tez masz prawo byc zmeczona zwlaszcza ze chora jestes teraz :/ jak chcesz sie zalic to do Woli kochana po tontu jestesmy :)

Szosteczka dobrzeze dzieciakom juz lepiej :)

Mysia spi , zupka sie gotuje , a ja mecze sue z plamami kurde juz wszystkiego probowalam , soli, soku z cytryny, octu, wodki, vanisha i doopa :/

11 lata 3 miesiąc temu #841945 przez cordis
Kasia.... cenne rady teściowej ;-) ja jak jadę do mojej to już się nie odzywam chyba, że już za daleko jej wywody zajdą to powiem co myślę, ostatnio dopiero w aucie wykład mężowi robię. Ostatnio jak mnie uczyła co powinnam robić to usłyszała (chyba pierwszy raz) od swojego syna, "że ona już swoje dzieci i 5 minut miała i żeby mnie nie pouczała bo i tak jestem lepszą matką niż ona" :lol:
a wiecie co ?
ja już wolę jak moja mama udziela mi 100 porad niż jak teściowa 1:)

Malutka Bartek śpi też w dwuczęściowej piżamce i skarpetkach pod tym nie ma nic, czasem mu się podciągnie że plecy na wierzchu są ale u nas jest b. ciepło a on jeszcze ma gruby koc a i zawsze budzi się bez skarpet :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #841956 przez Kasiasia
Dzieki za wsparcie!

poradźcie jeszcze jak to jest szosteczka agusia.... moj kaszle taka flegma (to co mu z nosa skapuje) i dusi go to. W wielkim placzu odciagamy mu te gilki z nosa ale wszystkiego nie da sie.... no i tak sie zastanawiam czy jeszcze raz nie isc do tego lekarza... boje sie ze jak tego nie odkaszlnie i nie wypluje to mu gdzies na oskrzelach osiadzie...

11 lata 3 miesiąc temu #842044 przez Agusia83
Kasiu,jesli moge..masz racje,infekcja moze sie przeniesc na oskrzela,pluca. Czysc mu nosek woda morska,idciagaj,dawsj 2 razy dziennie nasivin i inhaluj sola fizjologiczna tez 2 razy dziennie..

Dziwkujwmy za komplementy.

Karolka,Tobie za pampychy:-)

Nam juz udalo zrobic siku i kupke na nocniczek.

Ja zarobilam ciasto drozdzowe,bwdzie z truskawkami i kruszonka.

Harmonigram pokarmow mamy taki jak Alanek tyle,ze na noc zjadamy 250-260 ml mleka z kleikiem ryzowym.

Ikunia,to,co opisujesz to nasza wspaniala Polska pomagajaca ludziom zdobyc fajna prace a przede qszystkim zyc za zarobione diengi.

Haniu jak z A?

11 lata 3 miesiąc temu #842058 przez Ikunia1910
Kurde troche sie dzis opierdzielam hihi:p
Zoska znow spi, jak wstanie obiad zje i polecimy na shoping. Gochens dzieki za info o carefourze :* sporo promocji tam od dzis dla dzieci, lecimy po Enfamil;) i do Lidla po pampki.

Wymiary Zoski : 7800g 72cm

Kasia moze zainwestujcie w Katarek. Kosztuje 5 dych ale naprawde super odciaga gilki.

zoska spi w pajacu i w śpiworku a jak śpiworek wezme do prania i poczuje troche wiecej luzu to zaraz koldre odkopuje i jest zlodowaciala :angry:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #842079 przez szósteczka
Kasia tak jak pisala agusia duzo inchaluj sola a jak masz to i mukosolwanem do inchalacji ale on na recepte i oklepuj zeby mu sie odrywalo ale tak delikatnie a szybko zeby takie drgania zrobic bo wtedy lepiej sie odrywa tak mi pediatra mowila, no i nosek oczyszczaci nawilzac woda morska.
A te plamy od soku to moze rzeczywiscie tym mydlem podobno jest super na takie plamy jedzeniowe.

11 lata 3 miesiąc temu #842092 przez Gochens
Właśnie wróciliśmy z Carrefour, ludzi jakby sobota była!! kupiłam mu pampki 2 opakowania, mm, kaszki, deserki i zabawki ;)

Dla siebie test ciążowy ale boję się zrobić :ohmy:

Ika no to rzeczywiście nie ciekawie Zonia spadła :( na szczęście nic sobie nie zrobiła!
Kasia żal się ile chcesz kochana ;)

Kurde chyba muszę ten test zrobić w tamtym msc miałam 17 wiec teraz powinien być 15 a jest 19....

11 lata 3 miesiąc temu #842122 przez Agusia83
Gochens, to rób...a w miarę regularny już miałaś? Czujesz się in aczej? Jak było z Alankiem? Kiedy się dowiedziałaś, że zaciążyłaś?

tak tak...oklepywanko po inhalacji bardzio ważne

11 lata 3 miesiąc temu #842141 przez Ikunia1910
Aligator nie bedzie jedynakiem? :side: Gochens czekam z gratulacjami, daj znac :silly:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #842157 przez Hania84
Byłyśmy z Lenitą na mieście bo się rozjasniło...połaziłyśmy po sklepach i kupiłam sobie zwykły stanik i skarpety bo były w promocji...Lenie kupiłam majciochy i bluzko-podkoszulki na lato co by miała w czym po domu latać :lol: a mojemu kupiłam do obkładu polski salceson i mielonke w galarecie bo lubi...bo te niemieckie mortadele i wątrobianki mu się znudziły :P
Także każdy coś dostał :lol:

Karolka jutro ide do UP wrrr :P dobrze, ze z tą babką co sprawniej pójdzie.
U nas jest różnie z ofertami pracy z UP. Bo znajomy był na bezrobociu 5 miesięcy i ani jednej oferty mu nie przysłali aż w końcu znalazł sam prace ( w ogole to trafił na taka babe w UP że mu powiedziała żeby jechał do PL pobierac zasiłek jak tu nie ma pracy :cheer: czaicie? zresztą przeciez w PL by mu się zasiłek nie należał...więc kogo ona próbowała oszukać? B) )
A mój z kolei jak był się zapisać do UP (bo tu trzeba 3 miesiące przed końcem umowy żeby w razie czego kuroń się w pełni nalezał) to potem jak dostał stałą umowę i zapomniał jej zanieść to po 2 tygodniach od wejścia jego w niby bezrobocie to miał przysłane juz 4 oferty pracy :ohmy:

Gochens :ohmy: rób teściora jutro z rańca :lol: wychodzi juz w pierwszy dzień spodziewanej miesiączki :lol: będziemy może gratulować :side:

Karolka i jak pomogło coś z tego na plamy? macie takie mydło w swiss???

Ikunia o matko to się strachu najadłaś. Dobrze że już okej.

Ja skarpety zakładam Lenie na spodnie od piżamki i nie zsuwają się :)

Agusia a z A. z mojej strony bez zmian...a on się zachowuje jakby nigdy nic...zawsze tak robi :angry: i udaje że się nic nie stało :angry: nawet sexić się chciał...niech zapomni !!!

Kasiu jeśli ma flegmę to na pewno inhalacja tez by się zdała tak jak dziewczyny piszą...
U nas był kiedys tylko katarek to zakraplałam wodą z solą morską i odciągałam fridą...a potem dodatkowo 2-3 razy dziennie kropelki nam lekarz zapisał i to pomogło u nas. 1,5 tyg. i po katarku :)

Ikunia to Lenita przegoniła juz Zosiaka z wagą :lol:

Agusia brawo dla Artka za siusiu i kupkę na nocnik :D

A lena nałogowo wciaż gada NIE, NIE ,NIE, a czasem to nawet jej nein wyjdzie haha :D mały niemcuch :P ale to po niemiecku 100% przypadkowo :P
miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu #842170 przez Marta1985
Gochens... Matko i córko! ja bym ńie wytrzymala i robiła odrazu ;-)

To tak na szybko było ;-) odezwe šie potem ;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka