BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 11 miesiąc temu #19687 przez basik_twins
Hehehe a ja mam ostatnio banie na mieso mielone - dziwne bo nie jestem w ogóle jego zwolenniczką. Ostatnio mielone, puźniej pulpeciki w sosie namidorkowym <mniam> a dzisiaj ryż, warzywka i mielone owcorse :lol: i mizeria z cebulka.....

Już czuje napływający kwas żołądkowy hehehe

A Ty Gosiu tak wcześnie wstałaś że już dżemałaś??

Bo ja to o 10 wstałam przez pogode pewnie (szarówa deszcz brak tlenu 23 stopnie) i koło 11 dopiero zebrana bylam ale i tak na podomki ale drzwi nie wstyd otworzyc jakby ktoś przyszedł :silly:
i z geby nie jedzie bo zeby umyte :P hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #19710 przez Gosia
No wstałam dość wcześnie bo ok.6:00 byłam na badaniach a tam to trzeba być dość szybko,bo potem klamkę pocałujesz. Normalnie pobudka to u mnie ok.9:30-10:00 :laugh:

14 lata 11 miesiąc temu #19722 przez iwkaa
ja tez dziewczyny tak dlug spie ale musimy sie nacieszyc jeszcze tymi spokojnymi nocami i dlugim leniuchowaniem w lozku bo juz nie dlugo i nasze skarby nam na to nie pozwola:)

14 lata 11 miesiąc temu #19724 przez Renia2108
Ja tez śpie dlugo :D Chociaz moj maż to chyba jest w ciazy raczej :D spi dluzej ode mnie, on o 12 wstaje a ja okolo 10 :P Ja w nocy i tak mam pobudki do kibelka :/ te wychodzenie siku to mnie wykonczy hehe

W dzien mi sie nie chce siku, pol dnia potrafie nie odwiedzac kibelka a w nocy po kilka razy.. Ciekawe czemu znowu tak jest.

Dziewczyny a jak swędzą nogi to coś sie dzieje ? Bo gdzies cos mi sie obiło że moze to byc jakas choroba maluszka :(

14 lata 11 miesiąc temu #19725 przez iwkaa
nie slyszalam o czyms takim ze jak swedza nogi to cos z maluszkiem moz po prostu masz za sucha skore i dlatego tak masz na balsamoj je dobrze i wtedy zobaczysz mnie tez swedza ale to przez komary:( tragedia tyle ich jest ze szok
a z bieganiem do kibelka ja mam tak samo w nocy i w dzien tez!!!

14 lata 11 miesiąc temu #19727 przez paulinkaaa2202
Ja też i w dzień i w nocy. W nocy potrafię wstawać co 2 godziny, widocznie dzidziuś tak się ułożył że ciśnie na pęcherz nic na to nie poradzimy. Ale dziewczyny musimy i damy radę!!! :) to dla naszych największych skarbów naszych maluszków!! :)

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #19728 przez basik_twins
Reniu tj cholestaza ciążowa, ale to Cie musi swedzieć jak świeżb dosłownie mocno tak o to i mnie swedzą stopy i łydki bo wapno dzidzius rosnie i z nas ściaga - luzik.
Jak cos to zagadnij lekarza na ten temat i wsio ;)

A na temat sikania w nocy sie nie wypowiadam bo ja wszystkiego mam podwójnie :lol:

A w dzień Reniu to normalnie brawo że tak potrafisz nie sikać. Ja to potrafie po wstanięciu i wyjściu z kibla czuć parcie na pecherz jak na sikanie.... ale juz sie przyzwyczailam

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #19735 przez nati92
:laugh: Ja mam na 16 Sierpnia, juz sie niemorzemy doczekac z chlopakiem jak zobaczymy i przytulimy nasze malenstwo :) :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=6516

14 lata 11 miesiąc temu #19736 przez MoNiaaa
to chyba tylko ja pracuje :(:(:( a tak juz mis ie nie chce tez bym chciala odpoczac!!!!

wlasnie jestem po wizycie u lekarza.wszystko w porzadku dosc dlugo robila mi usg wiec pewnie wszystko dokladnie sprawdzila i jesczze dopytalam czy bylo by widac jakby byla jakas wada czy cos wiec mam nadzieje ze jest OK. mala dalej nie odwrocila sie do porodu wiec chyba sie jej nie spieszy wagi nie pamietam ostatnio nie moge skupic mysli i o wszystkim zapominam :silly:
jedyna rzecz do ktorej gin miala zastrzezenia to waga przytylam ostatnio za duzo(5 kg) i mam uwarzac na diete i ograniczyc slodkie i sol bo od tego tak puchna nogi...
ja poki co rzadko wstaje w nocy na siusiu gora 1 raz i to nie zawsze :):)
ide sie polozyc bo padnieta jestem po pracy jutro sie odezwe
milego dnia :)

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19751 przez Renia2108
A to mnie tylko wczoraj nogi swdzialy iteraz ale o od komarów , mam wszstko pogryzione :(
Mąż w nocy zabijał bo pelno teg do pokoju wlazło i mnie pogryzło:(

14 lata 11 miesiąc temu #19759 przez Moniq
Renia2108 napisał:

Dziewczyny a jak swędzą nogi to coś sie dzieje ? Bo gdzies cos mi sie obiło że moze to byc jakas choroba maluszka :(

powiedz o tym koniecznie swojemu lekarzowi, może to nie być nic(upał, obrzęk, komary, rozciąganie skóry jeśli sporo przytyłaś) a może być objawem cholestazy czyli problemów z wątrobą, przy cholestazie swędzą głównie stopy i często dłonie.

14 lata 11 miesiąc temu #19766 przez iwkaa
ooo to ciekawe nawet nie slyszalam o takiej chorobie lepiej zeby nas nie dopadla;-/

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #19772 przez basik_twins
No przecież napisałam

basik_twins napisał:

Reniu tj cholestaza ciążowa, ale to Cie musi swedzieć jak świeżb dosłownie mocno tak o to i mnie swedzą stopy i łydki bo wapno dzidzius rosnie i z nas ściaga - luzik.
Jak cos to zagadnij lekarza na ten temat i wsio ;)

i wychodzi jak czytacie :silly:

ja dzis USG i lekarza

Dziewuchy główkowo za to stronami sie zamieniły, a tyle co mówiłam Szymkowi od tyg że się chyba zamieniły :)

Oliwia już 1743 a Maja 1493g

:lol:

a przytyłam tylko 1kg przez dwa tyg a od 2, 3 dni w kiblu nie byłam wiec nic nie przytylam albo i schudłam !!! :lol: Nareszcie dzieci zaczelyu dbac o mamusi figure ;)

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #19783 przez monami
Hej wszystkim :lol:
Jestem tu nowa... :) ale bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum :woohoo: Dołączam do grona przyszłych sierpniowych mamusiek :) Nasz termin to 21 sierpień 2010 :)
Czekamy na naszą Zuzię :)
Pozdrawiam wszystkich :kiss:

14 lata 11 miesiąc temu #19799 przez martela89
Witamy monami :)
Ja dzisiaj byłam nad jeziorkiem. Troszkę sobie opaliłam nogi,ręce i dekolt aż się lepiej czuje :) Upały są straszne ale nie narzekam bo wolę to niż deszcze :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka