BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 11 miesiąc temu #19601 przez iwkaa
ale sie dziewczyny rozpisaly:) nie bylo mnie dwa dni i czytania mnóstwo!!! ja stosuje na rozstepy krem fissan troche drogi bo kosztuje 30zl i wystarcza na jakies 2 tyg bo w sumie duzo sie nim smaruje ale jak narazie pomaga i w chwili obecnej juz nie smaruje sie nim codziennie tylko co drugi dzien na zmiane ze zwyklym balsamem bo skore mam juz tak nawilzona ze wogole nawet nie smarowana jest mokra a co do brzuszkow to chyba jest ich kilka rodzai kiedys czytalam o tym na necie kazda moze miec inny:) ja przytylam jakies 8kg w siudmym miesiacu ani pol kilo i jak mnie ktos spotka kogo dawno nie widzialam to nie wierza ze to juz tak zaawansowana ciaza:) to chyba dobrze no nie?? bo nie bedzie co zrzucac kg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #19605 przez Renia2108
Ja mam kilka fotek na telefonie to tez wrzuce ;) ale to jutro bo sie wybieram z kolezanka na pierdoły :D:D No mam nadzieje ze mi swinstwa nie zrobi, bo raz go porzadnie opieprzyłam :D Nie cierpie takiego natręctwa lekarza i namawiania na prywatne wizyty :/ wrrr.

A do zrzucania kg to moze nawet dobrze :D Mi tez nie wierza ze to juz 7 miesiac ;] Znajoma warzyła ponad 100kg przytyła jakies 40.. masakra

14 lata 11 miesiąc temu #19657 przez MoNiaaa
Renia musi ci wypisac zaswiadczenie laski ci nie robi zreszta w karcie ciazy masz notowane kiedy chodzilas na wizyty i ktory to byl tydzien.ja tez zmienilam lekarza i to pozniej tzn chodzilam do 2:P prywatnie i na kase chorych zeby miec darmowe badania ale ostatnio sie wqrzylam na ta z NFZ i juz wiecej nie pojde.i teraz przynajmniej na kazdej wizycie mam usg :lol:

to dzis chyba sobie zakupie jakis nowy balsam zeby mis ie nie pogorszylo:P mam nadzieje ze szybko uda sie te zbedne kg zrzucic, ale akurat lato bedzie to spacerki tez duzo dadza :)

a wracajac do tego zaswiadczenia to ja tez czytalam niby ze to zawiesili na 2 lata ale jak bylam ostatnio popytac sie w urzedzie co do tego becikowego itp to kazala miec takie zaswiadczenie wiec nie wiem ...

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19660 przez Gosia
Lekarza masz prawo zmienić w każdj chwli jeśli coś Ci nie odpowiada!

Dziewczyny byłam dziś na badaniach i przyszłam sobie spacerkiem do domu. Była godz. 8:00 i już nie dało się wydychać. Ale dzś będzie upał i parówka! Trzymam kciuki za brak opuchniętych nóg!

14 lata 11 miesiąc temu #19661 przez MoNiaaa
u mnie tez upal jak nie wiem a nogi niestety juz mi puchnom :( niby zapowiadaja burze ale nie wiem czy sie im sprawdzi oby nie bo po pracy ide do lekarza:) Gosiu a jak na badaniach??wszystko Ok?

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19662 przez MoNiaaa
dziewczyny a jak u was z praca??pracuje jeszcze ktoras z was czy wszystkie jestescie juz na zwolnieniu??jak na zwolnieniu to z zalecenia lekarza czy po prostu chcecie juz odpoczac przed porodem ?

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19664 przez Renia2108
Upał jest okropny, nie dalo sie w nocy spać, normalnie klima by sie przydała w domu :D Maasakra. A burze pewnie beda jak nie dzis to jutro.

Co do pracy to ja pracowałam na poczatku ciazy tylko, pracowałam w pizzeri (tylko weekendy bo do szkoly jeszcze chodzilam) ale zrezygnowalam bo tam straszny zaduch byl i goraco.

14 lata 11 miesiąc temu #19665 przez paulinkaaa2202
Ja już nie pracuję od 4 miesiąca. Jestem na zwolnieniu żeby odpocząć poza tym należy się 100% wypłaty. Fajnie tak siedzieć w domu i czekać aż wypłata przyjdzie na konto :) poza tym ja miałam ciężką pracę stojącą przez 8 godzin, zaduch, brzydkie zapachy itp.

14 lata 11 miesiąc temu #19666 przez paulinkaaa2202
No dzisiaj upał straszny od samego rana, niby zapowiadali burze przez cały tydzień, wczoraj nie padało i dzisiaj się też na to nie zapowiada. Fajnie że ładna pogoda, słoneczko świeci, tylko co z tego :( ani się opalać ani iść na basen, najlepiej tylko cień albo w domu siedzieć :(

14 lata 11 miesiąc temu #19667 przez Gosia
MoNiaaa wyniki w poniedziałek jak pójdę do ginia. A badania to te standardowe mocz, morfologia no i dał m jeszcze na wątrobę i na przeciwciała czy jakoś tak żółtaczki. Ostatnio miałam początkowy stan anemii za mało żelaza, ale 2 opakowania tabletek zjadłam i teraz była kontrola. Mam nadzieję, że się poprawiło.

Ja tak samo jak paulinka od 4 m-ca siedzę w domku. Odpoczywam, bo po co chodzić do pracy kontaktować się z klientami którzy bywają różni (niektórzy tak smierdzą że szok) skoro płacą tak samo. Stres nie jest wskazany a szefową mam super i sama mnie wyganiała!

14 lata 11 miesiąc temu #19668 przez iwkaa
ja slyszalam ze do becikowego ksiazeczka ciazowa wystarczy o zadnym zaswiadczeniu nic nie slyszalam a tez zmienilam lekarza takze znowu musiala bym do nieg pojsc tragedia
ja tez siedze w domu na zwolnieneiu i to juz od 3 miesiaca:) pierwszy raz w zyciu tak dlugie wakacje:)

14 lata 11 miesiąc temu #19673 przez sylwcia
ale sierpniówki ruszyły :) czym blizej tym większe emocje :p ja mam wizytę podobnie jak Renia2108 15-tego i za każdym razem USG z zdjęcia mojego księcia wiszą po całym pokoju. Co do rozstepów to mi od pierwszych miesięcy zaczeły wyskakiwac :( od samego początku smarowałam mustelą ponad sto zł kosztowała a teraz na przemian fissanem i oliwką no ale to co wyskoczyło to juz nie zniknie :(mam je tylko na brzuchu ale wygladam jak tarko :(. Jakoś nie mam ostatnio czasu zaglądac na forum i takie zaległości się zrobiły czytania od groma :) ale w ten weekend mam egzaminy i się trochę stresuje oby to małemu nie poszkodziło. A czy mój książę ma jakiegoś konkurenta?? czy jest sam w śród samych księżniczek?? :laugh:

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #19674 przez basik_twins
Paulinka ja tutaj pracowałam w hotelu gdzie tak zawsze jedna pipa marokanka mi ustawiała pokoje że miałam ok 600eu miesiecznie i teraz od w sumie poczatku nie moge pracowac bo ja wymiotowałam przeokropnie i mam tak jakby z urzędu pracy 700eu miesiecznie bez groszy :lol:

Z tym że ja sie nie nadaje do pracy naprawde, w PL nawet gdybym mogla dostalabym zakaz np taka różnica troszku

A u nas pada szarówa ale 22 stopnie i zero tlenu w powietrzu nie pytajcie sie jak wyglądam
Oczu nie moge otworzyc obudziłam sie prawie bez kostek zaraz i tak ich nie bedzie piesci nie zloze bo palce sardelki i az mrowieja... ale to przez moje nadciśnienie nadgarstkow

Bez kitu od 28 tyg przezywam tragedie ale jeszcze 6tyg najlepiej
A dziś świetujemy okrągła trzydziestke :lol:

O rozstępy można się zapytac Pani Dermatolog ale juz po po o zabiegi z kwasów
Tylko że drogie
a fissan to moja siora kosmetyczka nawet mi polecała bo sklad ma zajebisty i nie drogie jak na takie prawdziwie pomagające specyfiki

14 lata 11 miesiąc temu #19677 przez Renia2108
Tylko w ksiażeczce ciażowej mam pierwszy wpis 13tc bo ten buc mi nie wpisał wczesniej a bylam w 8tc pierwszy raz a jeszcze wczesniej jak widać nie było dokladnie czy to dzidziuś to mi mowił że mi nie wpisze bo moge "sobie poronić" :/
A no szkoda ani gdzies nad wode posiedziec nie mozna tylko w cieniu musimy :( a chetnie bym sobie polezala na sloneczku

Sylwcia chyba twoj ksieciunio ma same ksiezniczki wkolo siebie :D:D Ja zdjec nie mam praktycznie rzadnych, obecny lekarz mi nie daje (hmm czemu? ) zdjec tylko wymiary dzidziusia zamiast zdjecia.. :(:(:( Ale chyba sie upomne o zdjecie teraz bo nie mam nic. Boże co jeden to gorszy chyba

14 lata 11 miesiąc temu #19682 przez Gosia
Ale się zdrzemnęłam :laugh: Teraz idę obiadek robić :) Mam taką ochotę na naleśniki, że nic tylko biorę się za smażenie :laugh: Zapraszam kto ma ochotę :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka