BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 11 miesiąc temu #19848 przez monami
O...gapa ze mnie :blink:
Dzięki wielkie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #19854 przez MoNiaaa
monami bardzo fajnie wyglada ten wozek ja wlasnie tez cos w tym stylu bede kupowac nie wiem czy konkretnie ten model ale w ten desen:)

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19859 przez monami
:) Jest naprawdę super. Niedawno miałam okazję przyjrzeć mu się dokładnie z bliska i trochę przetestować i ...jestem pod wrażeniem :)
Wózek 3w1, często sprzedawany w zestawie z fotelikiem X-car - tego samego producenta. Oczywiście można kupić samą spacerówkę - jak kto woli :) Można używać z x-landerem również fotelików maxi- cosi i to jest fajne :) - tak właśnie chcemy zrobić.
No i kolory są fajne :) jest w czym wybierać :)

14 lata 11 miesiąc temu #19862 przez paulinkaaa2202
Witaj monami :)
Jeśli chodzi o torbę do szpitala to ja jeszcze poczekam miesiąc, niby torba powinna być spakowana w 37 tygodniu :P

14 lata 11 miesiąc temu #19870 przez monami
Hej Hej :)

Najpierw..muszę dokupić rzeczy, których mi jeszcze brakuje :) Potem będzie pakowanie :)

14 lata 11 miesiąc temu #19872 przez martela89
monami-jeżeli chodzi o X-LANDERA to moja ciocia go miała i była bardzo zadowolona :) Ja mam też coś podobnego ale z tako-warrior bo jest większy wybór kolorów :) Dodawałam nawet jego zdjęcie :) Fajny i super się prowadzi :)

14 lata 11 miesiąc temu #19879 przez monami
Faktycznie podobny :) No....to fajnie :)
Dzięki wielkie za opinię :)
A tak swoją drogą...już sobie wizualizuję siebie z wózkiem :P Fajnie będzie :)

14 lata 11 miesiąc temu #19882 przez paulinkaaa2202
Nom racja fajnie będzie pospacerować z maleństwem i pchać wózeczek :) chociaż będzie towarzystwo 24h na dobę :)

14 lata 11 miesiąc temu #19883 przez monami
:) Ja kompletnie zwariowałam na punkcie bycia mamą :) Może dlatego, że troszkę na tę naszą kruszynkę przyszło nam poczekać....ale..pewnie każda przyszła mama tak ma :) Mam nadzieję, że dam radę i że będę dobra mamą :)

14 lata 11 miesiąc temu #19886 przez basik_twins
A tak w ogole to przydatne rady

tzn pisza to w artykule jak przetrwac z blizniakami ale w razie w moze ktorejs sie przyda jak sie okaze ze dzidzia duzo placze albo budzi sie czesciej niz my wyrabiamy z innymi rzeczami

rady to z tego co pamietam
wyrzucic / oddac /pozbyc się - kwiatkow i innych rzeczy ktore pochlaniaja nam czas lub sa zbendne

wyrzucic / oddac / schowac w karton na jakis czas - wszystkie figurki ozdupki i pierdoly ktore sie kurza i tym samym wiadomo twoirzy sie wiecej kurzu

ja tam akurat nie mam kwiatkow bo chata niwa i remont remont remont remont remont
a pierdulek nie luboie wlasnie bo sie kurzy ale chate staram sie tak przyszykowac wlasnie by bylo mi najprosciej

a i w ogole to nie zapytalam sie na badaniu jakos tak przez ta pogode no sluchajcie deszcze szarowa i 20 stopni... wyobrazcie sobie jakie tu jest powietrze tragedia gdzie ja juz przez ten brzuch wogole oddychac nie moge wczoraj zeby zasnac dwa razy wstawalam bo na lezaco nie wiem brzuch mnie ugniatal czy co.... tragedia

no ale wracajac do tematu przez ta pogode wlasnie nie zapytalam jakos tak mi uszlo... maszyna tzn jak juz po usg dr wypelniala tam ropzne rzeczy w programie patrzyla na diagramy czy dobry wzrost i takie tam to wyskoczyło 30.6

tzn ze chyba mi zmienili tydz ciazy..... bo w sumie to mi wyliczyli ze zaszlam 11 listopada gdzie okres dostala,m 12..... troche niemozliwe ale jakby patrzec ze sie liczy od zagniezdzenia a zagniezdzenie trwa 5 dni no to pasi.

takze usuwam 1 suwaczek i zostawiam same odliczanie do porodu bo zamiast 30 tc i 2 dni mammy chyba dzisiaj 31 rocznice brzuchowania :lol:

14 lata 11 miesiąc temu #19887 przez MoNiaaa
chyba kazda ma obawy czy napewno sobie poradzi i chce byc dobra mama.ja ostatnio to juz wogole mam obawy czy sobie poradze bo moj maz pracuje na delegacji i bede sama z dzidzia niestety:( (tzn beda moi rodzice i rodzenstwo bo z nimi mieszkam ale to nie to samo)
napewno z czasem bedzie coraz lepiej :):) a wlasnie jak mi sie czasem nudzi w domku to sobie tak mysle ze szkoda ze nie ma dzidzia jesczze bo na spacerek mozna isc z wozkiem ale czeba jescze poczekac troszke:*

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19889 przez monami
Damy radę :) Nie ma innej opcji. Czekamy przecież na największe szczęścia we wszechświecie, więc nie może być inaczej.
O..właśnie dostałam niezłego kopniaka. Zuzia nie daje o sobie zapomnieć :) Mały szkrabik!

14 lata 11 miesiąc temu #19890 przez sylwcia
chyba o tym już było ale ja nadal jestem niezorientowana dziewczyny ile Wy macie ubranek i jakie rozmiary bo ja nie wiem ile tego będzie potrzebne a nie mam nikogo kto mógłby mi doradzic z doświadczenia ja kupiłam 6 śpiochów 4kaftaniki 2bluzeczki 1półśpiochy jeden pajacyk 3body 3 czapeczki i łapki niedrapki ręcznik plus komplet wyprawkę do szpitala (kaftanik śpiochy czapka rękawiczki) to wszystko rozmiar 62 i dodatkowo komplet wyprawkę w rozmiarze 56 czy to jest dużo czy mało?? później nie będę miec jak gdzies wyjechac żeby dokupic najbliżej 40km albo zostają mi zakupy prez internet

14 lata 11 miesiąc temu #19894 przez basik_twins
ale do szpitala czy wogole??

Tak wogole to ja kupuje tyle by pranie bylo raz w tyg by sie wyrabiac z ciuszkami itd no i cza liczyc ze moze sie zasikiwyc i brudzic od ulewania duzo dzidzia bo ruznie to bywa do szpitala biore po dwa body na dzien dla kazdej w razie w no i rozmiarowka moja to od 44 do 56 :) bo ja nie znam dnia ani godz a to co mam na sowaczku to jest do 37 tyg teraz w sumie 38 bo mi przesuneli a termin mam na 19 sierpnia.... takze moje kochane wczesniaczki moga byc albo ładne dorodne dzidzie wiec pakuje sie jak na 2 tyg wakacje :lol:

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #19895 przez basik_twins
mi sie wydaje ze malo .... a spodenki w ogole masz? bo piszesz body kaftaniki koszulki i jedne polspiochy....??

jak sie dzidzi uleje na kaftanik to jeszcze pol bidy taka plamka a jak sie zasika..... no i 56 sie chyba przydaje bo moja szwagierka przenosila prawie 3 tyg teraz maly ma 4 miesiace i dpiero teraz niektore 62 wyrasta a co do 3 miesiaca.....

no i pomysl czy bedzie ci sie chcialo i bedziesz miec czas przepierac codziennie albo co 2 dni w rekach te ciuszki i w razie nie pogody czy zdaza ci wyschnac....
Jak jedneho dnia zasika spodenki i kaftanik bo sie przeleje czy cos tam przepierzesz a na drugi dzien powtorka czy bedziesz miala co zalozyc i w razie znowu problemu tego czy innego na drugie dzien ci tamto wyschnie....?

wiesz dom gotowanie i kuuuupa roboty przy malenstwu ja jestem zdania lepiej miec wiecej nic sie wycienczyc, z tym ze ja to co innego bo mam 2 x wiecej... ale przy jednej tez kupa roboty...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka