BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 11 miesiąc temu #19802 przez monami
To prawda..trochę słonka i od razu lepiej :)
Upały potrafią czasem wykończyć, jednak lepsze to ..niż zimne i deszczowe dni :)
Dużo słonka dla wszystkich :side:

p.s. my już tez dziś po spacerku....
słonko + truskawki = raj :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 11 miesiąc temu #19805 przez Gosia
Witaj na forum monami! Mój termin 20 sierpień tak jak już słusznie zauważyłaś :laugh:
Napisz coś więcej! Jak Twoja waga, ile cm w brzuszku no i jak się czujesz?

14 lata 11 miesiąc temu #19807 przez monami
Póki co - czuję się świetnie :) Waga w normie...do tej pory + około 6 kg :) Mam nadzieję, że zbyt wiele na plus nie będzie ..chociaż...do finału jeszcze troszkę :)
Jeśli chodzi o cm w brzuszku...to nawet nie wiem, ale "piłeczka" fajna jest. Coraz więcej nas z przodu :) Zuzia rośnie zdrowo i ma się dobrze :) a mama też zadowolona :)

14 lata 11 miesiąc temu #19808 przez iwkaa
fajnie ze jest juz nas tu tak duuzzo:) jeszcze tylko poltora miesiaca i zacznie sie :lol: 6kg na plusie o to ci fajnie ja sie dzisisaj wazylam i juz 9 no ale mam nadzieje ze to dzidzia rosnie a nie tylko moj brzuch :ohmy:

14 lata 11 miesiąc temu #19812 przez monami
:) Jeszcze nic nie wiadomo....jak się moja Zuzia rozszaleje...to w ciągu tych ostatnich 2 miesięcy mogę dostać w nagrodę parę kilo :) No ale...cena ciąży :) Na szczęście - nagroda za cały ten ciążowy trud jest ogromna i warto!

14 lata 11 miesiąc temu #19834 przez MoNiaaa
witam kolejna sierpnioweczke :) z kolejna coreczka :silly:

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19835 przez iwkaa
czy wy juz macie przygotowane troby do szpitala??

14 lata 11 miesiąc temu #19836 przez MoNiaaa
now lasnie dobrze ze ktos o to pyta:P ja jak przegladalam ciuszki dla malej to mniej wiecej wybralam te ktore zabiore dos zpitala i odlozylam je na bok ale oprucz tego nie mam spakowanej torby i pewnie wielu rzeczy wogole nie mam zwlaszcza dla siebie..a jak u was co bierzecie bo ja nie chce zeby pozniej sie okazalo ze wezme pelna torbe i wilele rzeczy bedzie zbednych?

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19837 przez iwkaa
gdzies tutaj na tej stronce czytalam o tym co zabrac ale nie pamietam gzdie ale duzo jest takich pomocnych stronek co pisza co zabrac ja narazie nie mam nic odlozone ale pewnie w nastepnym tyg sie do tego zabiore teraz zyje szkola bo juto mam wazne zaliczenie i tak to jest ze alabo jest jedno na glowie albo drugie oczywiscie dzidzia wazniejsza ale jak nie zalicze w terminie wszystkiego to potem bede musiala malutka zostawic i jezdzic na poprawki a tak to nie chciala bym zeby bylo:(

14 lata 11 miesiąc temu #19838 przez MoNiaaa
iwkaa napewno uda ci sie wszystko zaliczyc co dwie glowy to nie jedna :silly: a co do torby to chyba jest jeszcze troszke czasu wiec mam nadzieje ze zdarzymy :)

http

]

14 lata 11 miesiąc temu #19839 przez iwkaa
www.zapytajpolozna.pl/ciaza/wyprawka/pak...rby-do-szpitala.html
napewno z tego skozystam oczywiscie nie musi to byc dokladnie to samo:)

14 lata 11 miesiąc temu #19840 przez iwkaa
z moimi terminami to ja sama nie wiem kiedy mam byc doklanie gotowa niby termin z USG mam na 11 sierpien ale z okresu znowa na 20 lipiec i to dla mnie jset za duza roznica wiec tek srednio to przygotowyje sie na koniec lipca poczatek sierpnia pozatym jak to lekarze pod koniec mowia duzo odpoczywac!!:) ale w lecie sie nie da siedziec w domu i nic nie robic wiec i z tego powodu porod moze sie przyspieszyc ja jescze mieszkam na 4 pietrze i wszyscy mi mowia ze napeno urodz wczesniej przez to chodzenie:)))

14 lata 11 miesiąc temu #19843 przez monami
Ja też zastanawiałam się nad tym, czy to może już czas na pomyślenie o szpitalnej torbie...ale chyba poczekam jeszcze około 2 tygodni :blink:
Czeka mnie jeszcze pranie i prasowanie wszystkich Zuzikowych ubranek ...a w ten upał taaak mi się nie chce ( szczególnie prasowanie nie nastraja mnie zbytnim optymizmem ) no ale...trzeba będzie się za to pomału brać :)

O! mam pytanko do Was....zupełnie na inny temat.
Czy macie już kupione lub wybrane wózki?
Ja mam na oku X-landera xa www.bobowozki.com.pl/images/paps/1156kolor_Energy.jpg ( wybraliśmy kolor energy właśnie)
i chyba się na ten wózek zdecydujemy. Może któraś z Was ma właśnie ten pojazd? Co o nim sądzicie?

Pozdrowionka :)

( a teraz pora na truskawki..mniam mniam..)

14 lata 11 miesiąc temu - 14 lata 11 miesiąc temu #19845 przez Gosia
Ja też uważam że z pakowaniem torby to jest jeszcze za wcześnie. Ja szczerze mówiąc to dla siebie nie mam jeszcze nic kupionego.
Wczoraj zakupiłam wyposażenie do łóżeczka. Jak będzie gotowe stało to napewno pstryknę fotkę i się pochwalę. Ale to tak za miesiąc. Bo po co prędzej ma stać i łapać kurz.

14 lata 11 miesiąc temu #19846 przez Gosia
Hej monami o wózkach już trochę rozmawiałyśmy. Zerknij sobie na str.19

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka