BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

15 lata 11 miesiąc temu #30095 przez Madzia89862
ee dziwczyny nie dobijajcie pauliny smakami:)powiem tak probuj dziewczyno-co ma byc to bedzie.nie przekonasz sie poki nie sprawdzisz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 11 miesiąc temu #30096 przez Renia2108
Mojej chyba cos szkodzi, podejrewam ze nabial bo strasznie duzo tego wcinam bo niewiem co moge a co nie zeby jej nie zaszkodzilo. Dwa dni sie meczyla biedna, teraz fajnie spi mam nadzieje ze pospi. Dam jej potem mleka modyfikowanego na sprobowanie , zobaczymy czy bedzie dalej tak sie meczyc czy jej przejdzie. Bo jesli przejdzie no to cóż bede chyba musiec zrezygnowac z piersi :( I tak mam malo pokarmu chyba bo piersi w nocy twarde czyli pokarm jest a jak ja nakarmie juz rano to sie traci i miekkie strasznie i nie czuje zeby byl pokarm :(

Groszek mi Natalke tez katarek meczy i kicha biedula, mysle ze chora nie bedzie. Dzis jak nam wozek wkoncu przyjdzie to mam zamiar wybrac sie na spacerek pierwszy z nia :D

A wogole jak ubieracie dziecko na taka pogode jak jest teraz ? Bo niewiem jak ja ubrac zeby nie bylo jej ani za cieplo ani za zimno.

15 lata 11 miesiąc temu #30098 przez Groszek
Renia jeśli piersi są miękkie to wcale nie musi oznaczać że nie ma w nich pokarmu, może produkują tyle mleka ile potrzeba Natalce i nie będą twarde. W nocy wiadomo mniej je, bo śpi i dlatego robią się twarde :) ja też tak mam, w nocy bolą a w dzień jakby były puste, ale Michał się najada :)

Na taką pogodę ja Miśka ubieram: normalnie śpichy i jakieś body, na to zakładam takiego królika - jest cieplutki i ma kaptur :)przykrywam kocykiem i na dworek :) no i czapkę oczywiście bo wiatr jak szalony wieje...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

15 lata 11 miesiąc temu #30100 przez basik_twins
Paulinka a my to blisko do siebie mamy bo ja Legnica :lol:

15 lata 11 miesiąc temu #30103 przez Groszek
Basik to my mamy jeszcze bliżej :) bo ja Jelenia Góra... czyli jakieś 60 km :)

15 lata 11 miesiąc temu #30106 przez Renia2108
Groszek moze i masz racje :) Tylko czemu ta mała spać nie chciala caly dzien wczoraj ?Pewnie brzuszek ja bolal ale kurde po czym jak ja nic takiego nie jadłam :/ No badz tu madry i pisz wiersze hehe. Jak narazie dostala cyca rano i spi teraz, zobaczymy co bedzie dzialo sie pozniej.

15 lata 11 miesiąc temu #30108 przez Groszek
Nasze dzieciaczki też mają lepsze i gorsze dni :) Jeśli myślisz że boli Ją brzuszek to pomasuj i kolanka dociskaj do brzuszka :)

15 lata 11 miesiąc temu #30112 przez Madzia89862
dokladnie nie koniecznie z mlekiem cos wypila nie ten teges ale ma gorszy dzien albo cosik

15 lata 11 miesiąc temu #30115 przez paulinkaaa2202
No Basik to jakieś hmm ok. 100km tak myślę albo i mniej :P

Mi moja marudzi od rana śpi krótko może ten nosek ją męczy ale zaczyna mnie wkurzać i jeszcze jak ona płacze to mój pies wyje i patrzy się na mnie jakby chciał powiedzieć: "ona płacze coś się dzieje..." :D

Jakbym nie wiedziała i nie słyszała

15 lata 11 miesiąc temu #30118 przez Groszek
Ech coś się zmówiły te nasze dzieciaczki. Michał też śpi po 10 minut i spowrotem cyca chce. :)

15 lata 11 miesiąc temu #30125 przez paulinkaaa2202
Może tak na nich pogoda wpływa...

A ja nakarmiłam mała i zjadłam batonika :D zobaczymy później jak będzie jak coś to wasza wina :P
żartuję oczywiście :D

ale dobry był mniam mniam :P

15 lata 11 miesiąc temu #30132 przez Madzia89862
moze warto frida zobaczyc i sciagnac z noska moze cos wylezie.a najlepiej mascia majerankowa pod noskiem posmarowac lepiej sie bedzie oddychalo.bedzie dobrze

15 lata 11 miesiąc temu - 15 lata 11 miesiąc temu #30136 przez _aga86_
Tak jak Madzia pisze frida i masc majerankowa sa rewelacyjne. I najlepiej w miejscu gdzie dziecko ma glowke pod materacyk wlozyc kocyk(i nie tylko jak dziecko ma katar)...

Ps. Slodkie te Wasze dzieciaczki:) Basik naprawde swietnie sie spisujesz:) Jeszcze raz gratuluje Wszystkim mamusia:)

15 lata 11 miesiąc temu #30151 przez Kasiekk
Renia2108 napisał:

Ja mam wiadomości od Monami :D

Zuzia sie urodzila juz warzy 3100 i 53 cm przez cesarskie cięcie.
Wiec Monami juz napewno szczesliwa że ma malutka. Przyszla na świat o 15.40 :)

Och jak super :) bardzo trzymałam kciuki za Monami i sa z Zuzią juz w jednopakach :P Pozdrawiam wszystkie mamusie sierpniowe, które mają przy sobie juz swoje maleństwa. Nam styczniówkom trzeba jeszcze troche czekać ;)

15 lata 11 miesiąc temu #30163 przez martela89
Na wstępie gratulacje dla monami :)
W końcu Zuzia jest z "nami" :)

Paulinka ja staram się jeść wszystko najpierw w małych ilościach żeby sprawdzić jak mała zareaguje nawet pepsi pije :lol:

A co do marudzenia maluszków to mają lepsze i gorsze dni tak jak my dorośli,mają prawo się czuć gorzej,moja też czasami marudna jest.

Renia ja w ciągu dnia też mam piersi miękkie i w nocy też, dopiero tak ok 6-7 rano mam twarde jak kamienie,ale ja małą dokarmiam w nocy mlekiem modyfikowanym bo to taki żarłok,że ściga z obu piersi i dalej jest głodna :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka