BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #20183 przez MoNiaaa
dziewczyny mam problem i moze mi cos doradzicie.dzis rano wstalam do pracy jak zawsze wsiadlam w autobus i gorzej juz bylo jak wysiadlam.zrobila mi sie jakby olama na prawym oku i straszie mi to zaburza widzenie glowa mnie az rozbolala i slabo jakos mi sie zrobilo nie wiem co sie dzieje i co robic??czy to normalne czy cos powaznego...??a tu 8 godz w pracy musze wysiedziec.strasznie sie przestraszylam i boje sie ze cos z dzieckiem albo ze mna sie dzieje. miala ktoras z was cos takiego???prosze o odpowiedz

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #20186 przez Gosia
Nie mam pojęcia co to może być. Może zadzwoń do swojej położnej albo do lekarza żeby się nie martwić.

14 lata 10 miesiąc temu #20188 przez MoNiaaa
te plamki mi narazie przeszly ale glowa mnie dalej dosc mocno boli.na necie wyczytalam ze to moze byc zatrucie ciazowe. ale nie chce tez tak panikowac i moze lepiej zaczekac do jutra jak myslisz??

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #20192 przez basik_twins
Zadzwon sie zapytaj powiedz ze slyszalas ze zatrucie tak czasami wystepuje a lekarz wie lepiej wiec sie jego pytasz poza tym moze to bycod cisnienia i czy moze ci to zagrozic w tak zaawansowanej ciazy i tyle. Dodaj do tego oczywiscie wszystkoz e Ci duszno itd.. moze czas sie zwolnic juz z pracy... upały w Pl macie i jeszcze tak wysoka ciaża mozże już Monisiu Ci wystarczy co?

14 lata 10 miesiąc temu #20197 przez paulinkaaa2202
W internecie przeczytałam:
"Hormony ciąży mogą również wpływać na Twoje oczy; zmniejszenie produkcji łez prowadzi do suchości oka, podrażnień i uczucia dyskomfortu. Co więcej, te same procesy, które powodują puchnięcie kostek, mogą spowodować zmiany krzywizny rogówki. Dlatego lepiej Ci będzie w czasie ciąży nosić okulary niż szkła kontaktowe. Zmiany w oku są tymczasowe i zazwyczaj po porodzie widzenie powraca do normy. W niektórych wypadkach problemy ze wzrokiem mogą wskazywać na cukrzycę ciążową lub podwyższone ciśnienie krwi, dlatego o zmianach w widzeniu informuj swojego lekarza."

14 lata 10 miesiąc temu #20199 przez iwkaa
martela czy ty porownywalas w sklepie te gondole od jumpera i warrior bo pisze ze maja 4cm roznicy na dl i szr a przed cgwila pisalam do producenta i mi napisal ze jest w warrior wieksza gongola o 2cm w dlugosci wiec nie wiem kumu wierzyc

14 lata 10 miesiąc temu #20203 przez MoNiaaa
dzieki dziewczyny.mam nadzieje ze to sie juz nie powtorzy.troche sie uspokoilam.

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #20204 przez paulinkaaa2202
Basik ty jesteś ekspertką od tych spraw :P jak jest ułożone dziecko :)

Jak myślisz co to jest pupa czy główka?
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20205 przez MoNiaaa
hehe smiesznie ci sie ta dzidzia ulozyla.tu jestes w pozycji lezacej???

a co do mojej pracy to jestem w takiej sytuacji ze jestem na stazu po znajomosci mnie przyjal prezes mimo ciazy i ja sama jestem w biurze i nie chce go na lodzie zostawiac teraz.sama nie wiem co robic i narazie odwlekam ze zwolnieniem.

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #20206 przez martela89
iwkaa mi gościu w sklepie powiedział,że jest 7cm różnicy nie wiem ile w tym prawdy bo nie mierzyłam ale wizualnie faktycznie wydaje się większa :) I powiedział jeszcze że w jumperach te koła z przodu jak się uderzy kilka razy w krawężnik albo coś to się wykrzywiają i potem jedno ucieka bo miał takie reklamacje . Bo te dwa wózki mają inne stelaże.

14 lata 10 miesiąc temu #20207 przez MoNiaaa
dziewczyny co dobrego i ciekawego szykujecie dzis na obiad??bo ja wlasnie nie mam koncepcji :P

http

]

14 lata 10 miesiąc temu #20209 przez paulinkaaa2202
NO nie do końca w pozycji leżącej na prawej stronie usiadłam w fotelu...
Ja też nie mam pomysłu na obiad sama siedzę cały dzień i tak dla siebie samej wymyślać mi się nie chcę...
Ale wczoraj miałam dobry obiadek młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone, fasolka i mizeria :)

14 lata 10 miesiąc temu #20210 przez monami
u mnie...makaronik z truskawkami i śmietaną ;) letni o0biadek :)
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20211 przez paulinkaaa2202
ooo ja też uwielbiam truskaweczki :) ale bardziej preferuję je z ryżem :P

14 lata 10 miesiąc temu #20212 przez monami
Paulinka - moja Zuzia leży główka w dół już od jakiegoś czasu, w zasadzie od początku 3 trymestru i czasami jak sobie usiądę tak jak ty...to mój brzuszek wygląda podobnie. Doktorro powiedział mi ostatnio, że to pupencja :P więc może i u Ciebie tak jest :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka