BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #20140 przez iwkaa
w takim razie chyba zaryzykuje z tym jumperem moze dzidzia tak szybko nie bedzie rosla:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #20144 przez paulinkaaa2202
A wy dziewczyny gdzie będziecie kupować wózki? W sklepach czy ze stron internetowych?

14 lata 10 miesiąc temu - 14 lata 10 miesiąc temu #20145 przez Gosia
Zamówienie przyszło :laugh: Wstawiam zdjęcie rożka i okrycia kąpielowego. Pościeli i baldachimu narazie nie wstawiam bo nie mam tego zamontowanego. Ale jak będzie już stało całe kompletne łóżeczko to wtedy wkleję.
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20148 przez basik_twins
Paulinko ale 5cm w długości a to z szerokością jak coś bedzie problem jak sie kluseczke podrośniętom w bałwana na zime zamieni :silly:

Dł jest w zupełności wystarczajaca 75 bo rozmiar 80 niektore roczne dzieciaczki nosza i nie małych rodzicow (z mojego otoczenia) a pozniej i tak spacerowka wiec luuuuuzik Iwka

Nie bój nic

Gosiu rożek śliczny

Jak muj przyjedzie to musi karoryfer w pokoju dzieciecym przestawic sciany tylko pomalowac no i podloge zamknac wtedy mebelki tzn komodki poleca tam do pokoju a u nas w sypialni juz wstawimy łóżko które leży w czesciach pod naszym to tez dam fotke

Ciasnow tym pokoju jak cholera bo przewijak jeszcze tammusi byc bo jak jedno dziecko bede przebierac a drugie w innym pokoju.....

Ale nie jest tak zle dobrze ogospodarzone nie bedzie nic zawadzało :silly:

a jak u was ? Katujecie dzieci samotnością od pierwszych dni??
Bo dla mnie jest oczywiste ze dziecko nie widzi na poczatku prawie wogole wyrabia wzrok do 3 miesiaca wiec musi byc przy mnie zeby sie nie bało nagle takoiej drastycznej zmiany otoczenia no i trauma poporodowa... a tutaj Pani z Kramzoorgu (taka instytucja babka przychodzi do domu pomaga przy dziecku, uczy jak masowac piersi po karmieniu, co jeszcze tam trzeba sprawdza jak sie goisz, i w domu sprzata nawet gotuje obiad jak chcesz jest po to by pomuc po porodzie zeby kobiety sie nie baly i depresji poporodowej nie mialy) powiedziala mi ze oni preferuja spanie do poł roku dziecka w pokoju z matką by czuło jej zapach to wytwarza odpowiednia wiez z dzieckiem

14 lata 10 miesiąc temu #20153 przez basik_twins
a Paulinko to sa te spodenki co żeśmy rozmawiały o pasie
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20154 przez basik_twins
albo jeszcze takie ten ściągacz jest bardzotakiluzny i jeden i drugi
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20157 przez paulinkaaa2202
No racja Basik mnie ta położna nastraszyła,a a jedne mam te pół śpiochy i są strasznie malutkie i może dlatego tak mi się wydawało. Te z szerszym ściągaczem fajnie wyglądają
Ja mam takie:
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20162 przez monami
Ja kupię wózek w sklepie. Cenowo praktycznie tak samo wychodzi. Na szkole rodzenia dostaliśmy kupon rabatowy ( 7% rabatu na wózek ) więc wyjdzie troszkę taniej :) nasza "bryka" to X-lander XA - jutro po niego jedziemy :silly:
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20164 przez basik_twins
no niektore mam z takimi gumkami ale trzymaja tak mocno ze ja je w rekach ledwo naciagne, ale mam jedne tez takie i sa rozciagliwe na maxa.... taka gumka nie przeszkadza jak nie ściska doslownie wiesz... jeszcze pampers troszke zamortyzuje ale bez przesady

14 lata 10 miesiąc temu #20165 przez sara125
a moim zdaniem dziecko powinno spac z rodzicamiw pokoju dopoki budzi sie w nocy.mi np nie chcialo by sie po nocach latac z pokoju do pokoju:)

14 lata 10 miesiąc temu #20166 przez monami
My mamy rozkładaną sofę w pokoiku Zuzi. Jak się urodzi, początkowo będziemy spać tam, aby być na każde jej zawołanie :) Później, jak mała będzie już nieco większa, przeniesiemy się do naszej sypialni :) To chyba dobre rozwiązanie :0 Zobaczymy jak sprawdzi się w praktyce ;)

14 lata 10 miesiąc temu #20167 przez martela89
Ja mam też tako ale warrior bardzo podobne do jumpera ale nowsza kolekcja i ma inny przód i większą gondolę. Facet w sklepie mi go polecił właśnie ze względu na zimę :) Gdzieś wstawiałam zdjęcie chyba na 19-stej stronie. :)

14 lata 10 miesiąc temu #20169 przez Manga
monami bardzo dobry wybór wózka - mój synek śmiga w nim już 13 miesięcy i jestem bardzo zadowolona (mam tylko nadzieję, że nie będziesz musiała go wnosić po schodach, bo ciężki), sprawdza się w każdym terenie i jest bardzo funkcjonalny.

14 lata 10 miesiąc temu #20175 przez monami
:) Na szczęście nie będę musiała go targać po schodach :) Fakt..jest dosyć ciężki. Tez mi się podoba..fajny wygląd i bardzo funkcjonalny no i kolorki niczego sobie :) Chce go kupić z fotelikiem maxi-cosi citi :)

O..a skoro mam okazję Cię o pewną rzecz zapytać... jak jest w spacerówce z oparciem? Czy ono składa się tak, że dziecko może usiąść i dobrze wszystko widzieć? Jakiś czas temu ktoś mi mówił, że trochę z tym problem w przypadku x-landera... Decyzję o kupnie tego wózka już podjęliśmy, ale jesli możesz napisz, jak wygląda sprawa tego oparcia w spacerówce. Z góry wielkie dzięki :)

Pozdrowionka :)

A to właśnie ten fotelik, który kupimy do wózka ( maxi-cosi citi)
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20176 przez monami
Manga..tak na marginesie :) Twój synuś jest słodki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka