BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 10 miesiąc temu #20247 przez basik_twins
Nie wiem czy fota tak oddaje obraz rzeczywisty na żywo

ten bebzol jest cały napięty dosłownie, tak że one tak jak leza główkami w dół w bez ruchu, on jest sprężony jakby i kazde najmniejsze wybrzuszenie co mi sie robi boli bo generalnie nie ma opcji naciagniecia go bardziej jakby

one już tylko łapkami i nogami sie przepychaja wzajemnie czasem czuje podskok bo w miejscu sie przekreca na inny bok

A gdybyście wiedziały jakie to uczucie jak zamieniają się stronami brzucha :laugh: że jedna idzie na prawa strone druga na lewą :) miałam tak dwa tyg temu

wspaniałe :woohoo:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #20248 przez basik_twins
..
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20249 przez monami
Brzuszkowe głaski dla dziewczynek :))

14 lata 10 miesiąc temu #20251 przez basik_twins
Manomi tu gdzies jest temat o tym znieczuleniu i pisza kobiety czy to na innym wyczytalam bez straszenia tylko to sa rzadkie przypadki watpie zeby teraz sie one gdziekolwiek w szpitalach powtarzaly ale sa dowodem na to ze moj lekarz mowil prawde :)

Bo mi powiedziala ze to znieczulenie na ktore ja sie chce zdecydowac nie usuwa bólu jedynie go troszke złagodzi żeby mi było łatwiej, i ten drugi sposób też jedynie ZZO jest w stanie całkowicie nawet usunąć ból....

I miała racje moim zdaniem bo czytalam właśnie o przypadkach ze kobieta skórczy nie czuła i lekarz do niej to sie prosze wczuc wyobrazic sobie kiedy ten skorcz pani ma i przec bo sie dziecko udusi.

I boli miejsce po ukłuciu do 6 miesiaca to mi nawet lekarz powiedzial wiecie tutaj mowia normalnie w PL nie i to minus
To jest normalne do 6 miesiaca po porodzie na zmiane pogody albo przy myciu pleców

ale z zanikiem skurczu to nie bierzcie do siebie bo to sie zdazyło a zdarzyc juz raczej nie moze juz troche w PL sie stosuje znieczulenie do porodu takie takze luzik :blink:

14 lata 10 miesiąc temu #20253 przez monami
hm... no ja się wypytałam dokładnie, bo mam w rodzinie anestezjologa, więc milion pytań mu zadałam, bo chciałam być pewna, że wszystko będzie ok. Wykwalifikowany specjalista nie ma możliwości złego podania znieczulenia. Powiedział mi,że siła znieczulenia zależy od ilości podanego środka i że będę czuła skurcze, ale ból będzie znacznie zredukowany. Pewnie jest tak, że jak za dużo poda się środka..można nic nie czuć, ale wątpię, aby to często się przytrafiało.
O..mówił mi właśnie jeszcze o tym, że pełne czucie wraca po około 2h :)
Ja w każdym razie jestem na tak. Skoro mam opcję, aby nie cierpieć - wykorzystam ją :)

14 lata 10 miesiąc temu #20255 przez monami
Hehe ..a swoją drogą....dobre :" proszę sobie wyobrazić " hehehe :P Chyba bym padła, jakbym taki tekst usłyszała od lekarza :P

14 lata 10 miesiąc temu #20256 przez paulinkaaa2202
dzięki Basik za odpowiedź co prawda to prawda
A ja melduję że pozbierałam truskaweczki z ogródka, ugotowałam ryż i teraz wcinam truskawki z ryżem i z jogurcikiem naturalnym :)
Ehh czuję się jak stara baba schylałam się po te truskawki tam mnie kręgosłup bolał i skurcze w łydkach podczas tego schylania masakra :(
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20257 przez basik_twins
Tak to ja właśnie pisałam że jakiś debil zawsze się gdzieś znajdzie no i podali babie tyle środka że akcja kurde prawie ustała a główke już prawie widać....
Także to było o przypadku... i zebyście mi sie nie bały! :) Ale z tym obolałym miejscem to prawda zreszta tutaj tez jest temat i pobolewa to miejsce jedne krucej inne dluzej wkoncy gdzie ci to znieczulenie wpuszczaja???
:)

14 lata 10 miesiąc temu #20258 przez monami
Smacznego :) Wiedziałam, że dokonasz tego :) No to przybij piątkę za udany obiadek :)

14 lata 10 miesiąc temu #20259 przez monami
No tak..z tymi bólami to faktycznie, może tak być, ale nie jest to regułą, znam osoby, które nie maja żadnych powikłań po znieczuleniu :) Także trzeba być dobrej mysli i...do przodu! :)

14 lata 10 miesiąc temu #20260 przez basik_twins
Normalnie forum kulinarne :lol:
A a mam coś leprzego :lol: w zamrarzalniku :lol:

Lody truskawkowe :P

14 lata 10 miesiąc temu #20261 przez monami
Basik..ile mniej więcej ważą teraz Twoje królewny? :)

14 lata 10 miesiąc temu #20262 przez monami
Lody ulala..pojechałaś po całości :) ja też mam :P Carte d'Or - wiśniowe :P mniam mniam
To jak? ... kurs do zamrażalnika?
Załączniki:

14 lata 10 miesiąc temu #20263 przez basik_twins
w zeszłym tyg było 1743 i 1493g :)
Teraz pewnie jest juz 1800 i z 1700 prawie mam nadzieje że Maja podgoni bo się będziemy musieli martwić :(

14 lata 10 miesiąc temu #20265 przez paulinkaaa2202
To piątka monami :D
Ja mam lody czekoladowo-śmietankowe Algida
sierota ze mnie wylałam ten sok z truskawek na pościel i na spodnie :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka