BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

13 lata 8 miesiąc temu #214608 przez kalisi
O Emma to idziemy łeb w łeb:) ja mam termin wg miesiączki na 9 marca a wg usg na 6 marca i też przytyłam niecałe 3 kg. Może będziemy razem rodzić :lol: Jedyna różnica to taka że moje cycki urosły tylko trochę jak dotąd ale mam jeszcze nadzieję na progres :) A moj brzuch jest już duży i nie mozna go już pomylić z ciążą spożywczą:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #214660 przez marigra
Oj to widze, że rośniecie:) Ja to kiepsko, nic nie tyje, ale brzuszek tez juz mam zaokrąglony, ale jeśli ktoś nie wie, ze jestem w ciązy to nawet nie zauwaza:D

13 lata 8 miesiąc temu #215399 przez gaabrysia
ja też chyba te kg w biuście mam.. :)) bo po brzuszku też lekko widać, bardziej wieczorem, ale tez jak ktos nie wie to nie zauwazy. a powiedzcie miałyscie już glukoze, ta podobno bardzo smaczna.. ja jeszcze nie. a jak u was z zelazem? u mnie przy ostatnich badaniach spadło troche ponad norme i dostałam tabl.

13 lata 8 miesiąc temu #215679 przez emma
super! mozemy sie scigac, ktora urodzi pierwsza! ;)
rozbawila mnie twoja "ciaza spozywcza" - fajne okreslenie. przed ciaza brzuch byl najchudsza czescia mojego ciala, tluszcz mogl mi sie odkladac wszedzie, tylko nie tam, wiec teraz moja pileczka dosc mocno rzuca sie w oczy, a ja czesto podskakuje, bo dzidzius ciagle kopie. czuje nie zadne tam bable ani gazy, tylko regularne kopniaki, czasami mocne i niespodziewane, wiec np. w pracy potrafie spokojnie siedziec i nagle podskoczyc z okrzykiem "ojej" - to bywa krepujace ;).
a jesli chodzi o niskie zelazo to wiem, ze w utrzymaniu jego prawidlowego poziomu bardzo przeszkadza herbata: czarna, a zwlaszcza zielona. nie dosc, ze wyplukuje je z organizmu, to jeszcze pita do posilkow skutecznie uniemozliwia jego przyswajanie. ogranicz herbate albo na jakis czas w ogole z niej zrezygnuj, a wyniki powinny sie poprawic. przerabialam na sobie i mimo ze kocham herbate musialam sie z tym pogodzic.

13 lata 8 miesiąc temu #215901 przez gaabrysia
w taka pogode zrezygnowac z herbaty ? postaram się :) co prawda w pracy ostatnio jak tylko sie skonczy robie nastepna..to może faktycznie przez to.
hmm ja jeszcze nie czuje dzidziusia, chociaż na 2 ostatnich usg było widas jak macha, podskakuje. od dawna czujesz te kopniaki ? daje spac w nocy ?
i jeszcze jedno pytanko jak dołączać suwaczek do postów?

13 lata 8 miesiąc temu #215968 przez martyna123
Witam Was. mnie kopie dzidzuś też mocno że czasami sie wystrasze no i najgorzej jest to że wchodzi mi na nerki a ja mam tam cyste ból taki że nie umiem wytrzymać jak bym była w 9 mięsiącu to bym myślała ze rodzę a i mój dzidzuś jest ciągle z lewej strony i widać jak kopie bo mam mały brzuch i widać jak skóra sie unosi a u Was ?? pozdrawiam :)

13 lata 8 miesiąc temu #215992 przez gaabrysia
hmm no to faktycznie, nie za wesoło.. za to ja zaczynam sie martwic, bo nie czuję a co dopiero widzieć ruchy..raz tylko takie "bulgotanie" poczułam z tydz temu i tyle.
może zrobiły byś my sobie taka tabele która kiedy rodzi w kolejności i jaka płeć, jak juz zna ? ktoś już tutaj taka propozycje wysunął ale bez echa.to może ja zaczne, a każda mama dopisująca się bedzie kopiować już utworzona liste. może datami ? taka tylko propozycja.

16.03 - gaabrysia / synek

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #216007 przez gaabrysia
tak do was macha :)
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #216009 przez martyna123
ja mam 8 marca- chłopczyk. ale na USG wychodzi mi że albo na 1 marca albo na koniec lutego. :)

13 lata 8 miesiąc temu #216010 przez gaabrysia
08.03 - Martyna 123 /chłopczyk

13 lata 8 miesiąc temu #216011 przez gaabrysia
u mnie też większy na usg niż tyg, ale pewnie się z czasem wyrówna.. :)

13 lata 8 miesiąc temu #216023 przez martyna123
Gabrysia nie martw sie że nie czujesz ruchów dziecka moja mama mi mówiła że jak z mną w ciąży była to wogóle mnie nie czuła bo byłam w błonie ale za to urodziła mnie szybko i bez naciecia. No i twój dzidzuś może sie ruszać jak ty spisz ponieważ jeżeli jestes aktywana caly dzien chodzisz i coś robisz to on śpi bo jego to kołysa a za to jak ty odpoczywasz to on zaczyna się ruszać a to jest najbardziej w nocy :)

13 lata 8 miesiąc temu #216163 przez emma
06.03 - emma / ?!?
08.03 - Martyna 123 /synekk

13 lata 8 miesiąc temu #216167 przez aisod
06.03 - emma / ?!?
25.03 - aisod / ???

13 lata 8 miesiąc temu #216583 przez georgette102
06.03 - emma / ?!?
08.03 - georgette102/???
25.03 - aisod / ???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka