- Otrzymane podziękowania: 120
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- ferritka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
ulka no jak to to po czym wnioskuje Meli synusia

ej no morza mam dość, ale ja bym nosa z tego spa nie wystawiła tylko bym się pławiła w basenie, w jakuzi i znowu w basenie

ej, dzisiaj mamy z Kręglem 1 rocznice ślubu a go nie ma

a poza tym słonko świeci, za chwile wstawiam pranie- wiem wiem niedzierla nie powinno się pracować tylko celebrować ale pranie Kubusiowych szmatek toż to celebracja sama w sobie

a i wstałam dzisiaj jakaś taka spokojna, zadowolona, hmmmm jak nie ja ostatnio

Majka, no to nie tylko ja miałam dobrą nocke hehehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asia K
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35
Anabell – ja wszystko wiem i zdaje sobie z tego sprawe (czasu z dzieckiem nieodzyskam ) , ale ja wyboru nie mam . Jak się nie zgodze to już mogę tam niewracac – prawo prywaciarza. O podwyzce tez mogę Se pomarzyc. Dziewczyny które mnie znają od początku wiedzą ze mój szej jest … no wiedzą jaki jest i epitety o nim tutaj tez już były .
Jutro jade na rozmowe to się okaze jak to będzie.
Meli – chłopak na 50% to i dziewczynka na 50 %

Ulka – no się wie ze w ciązy ładnie wyglądasz bo kazda z nas tak wciazy wygladała/wygląda/będzie wyglądac
Ada – mam nadzieje ze już się lepiej czujesz, ale ja w ciazy z synkiem czulam caly czas gorącz , a z córką mi było non stop zimno – tak wiec ten tego

Moof i Julka– oooo no wlasnie widze ze wy pamiętacie jak to u mnie z robotą jest …
Pinezka – taka kolezanka to skarb
Mesy – śliczny Patryczek – „daj mamcia buziaka”
Ann – dobrze ze tylko na śliwie się skonczyło , a zdjęcia .. za kilka lat będziecie się smiac z tego oglądając te zdjęcia
Zoi – mam nadzieje ze tak zostanie i Mała będzie ciągnąc ile się da
Aggoi – super zdjęcie
Majka – no i super ze się udało – czyli po dobrej mysli
Anabell – no wlasnie ja tez nie rozumiem takiego gadania. Nie wiem czy już to tutaj pisalam ale napisze jeszcze raz. Do nas ZAWSZE wszyscy mówią ze nam „się udało” bo mamy parke. Ja wtedy odpowiadam że „TAK , UDAŁO SIĘ BO MAMY 2 ZDROWYCH DZIECI” wtedy im się głupio robi zazwyczaj. Zastanawiałam się co by ludzie mówili gdybym miała 2 synków – „nie udało wam się”? no dla mnie to jest głupie i niezrozumiałe bo dla mnie od samego początku liczyło się tylko zdrowie a nie płec.
Ada – dobrze ze już się lepiej czujesz , a gilgotaniem się napawaj ile się da bo nawet się nie obejrzysz i już będzie cie gilgotał/ła od zewnątrz
Ulka – zdecydowanie popieram
Ferri – czyli grzeczny synus będzie jak posłuchal mamusi i się obrucił a z spaiem to nie pomoge bo ja sama nie spałam pod koniec ciazy
Mesy - a na opakowaniu nie jest napisane od jakiego wieku ten bujaczek? Dziewczyny z kwietniówek takie podobne mialy i od urodzenia wkladały Az do jakis 4/5 miesiecy – zalezy jak dzieci szybko rosły
Feri – no i mówilam ze z płynem będzie git
Ja się goliłam trzymając noge na sedesie ;p
Na razie to tyle – postaram się was doczytas zaś
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/

- Asia K
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

A my wczoraj mieliśmy gości, dziś teście przyjeżdżają. Piękna pogoda, za chwile wybieram się z Mężulkiem na spacer

Miłej niedzieli!

- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Męża nie ma ale pogoda cudna to sie zapakowalysmy z mama i dziewczynkami i poszlysmy na gielde coniedzielna. Swiat na glowie stanął. Niektorych ciuchow ceny tam jak w galeriach. Przeplacilam jedne getry Marcie ale przynajmniej wiem ze jej sie podobaja i bedzie nosila.
Gwiazdka krwinki ruszyly z produkcja?
Asia K jak napisalas zw wracasz to wkasnie takiego komentarza od ciebie sie spodziewałam

- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 130

Gwiazdka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Antek żółwika przybija to będzie dobrze

Ann ja przy Kornelii już miałam te kłopoty z ulewaniem najeździłam sie po lekarzach kupowałam najdroższe mleko i nic nie dawało dopiero przy Natalii skapnęłam się o co chodzi

edit
rozmawiałam z kuzynką i u niej teraz była sytuacja odwrotna po kapsułkach dziecko ulewało a po wit w kroplach nie więc trzeba dostosować co dziecku pasuje a co nie

Ferr no musi być wszystko pod ręką bo teraz takie bystrzaki sie rodzą że strach nawet na chwilę na przewijaku same zostawić

a w tym spa to mogę dużo korzystać czy raczej się ograniczać ?? bo wiem że ciężarne mają pewne ograniczenia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Majka brawo dla Misi

Asia K wiem jak jest ale trzymamy kciuki może coś wskórasz

co do wyglądu to byłam zaskoczona bo z dziewczynkami w ciąży nigdy mi nikt czegoś takiego nie powiedział i byłam zaskoczona

- ferritka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120

Jakim zabiegom spa może poddać się kobieta w ciąży, a jakich powinna unikać?
Kobieta w ciąży nie powinna poddawać się zabiegom wykorzystującym działanie ciepła bądź powodującym w konsekwencji termiczne podgrzanie tkanek. Należą do nich zabiegi takie jak:
sauna,
łaźnie parowe,
solarium,
jacuzzi,
wapozon,
prądy,
ultradźwięki.
no więc no, jakuzi odpada, ale dooopeczke w basenie pomoczyć możesz i maske parafinową na stópki i łapki też możesz dać

Asia, no prywaciarze rządzą się swoimi prawami a tego Twojego drania znamy

możesz też pracować na macierzyńskim na umowie o dzieło, kasa wpadnie a zusa nie opłacasz, a ubezpieczenie masz z racji macierzyńskiego

Ulcia, dziękuję ,dziękuję Kręgla nie mam koło siebie dzisiaj bo on tam a ja tu i taka z dooopy ta nasza pierwsza rocznica jakaś

- ulka1983
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 130

ja sie zastanawiałam czy jechać a tu widzę że nie jedna by sie ze mną z chęcią zamieniała

edit
Ferr jakoś nie zauważyłam twojego posta

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My mamy odrobinę oszczędności, a poza tym mąż pracuje. Jeśli nie będziemy głodem przymierać, to ustaliliśmy, że zostaje z dziećmi do czasu aż pójdą do przedszkola. Straszne to jednak jest, że nie należy nam się nic, ani becikowe, ani zasiłek wychowawczy, ani ulgi podatkowe. Mąż ma własną firmę, zajmuje się sprzętem ciężkim więc musi mieć samochód do transportu, części do maszyn też cholernie drogie - w końcu maszyny po 1,5 mln złotych są. Jedno łożysko do maszyny po 15 tysięcy złotych. Tym samym kwoty na fakturach często spore, podatki olbrzymie, ale kogo to w zusie obchodzi, że żeby naprawic maszyne, trzeba te czesci kupić, załatwić transport, opłacić kierowce? Dojechać na drugi koniec polski czy na ukraine czy słowacje... że pensja która trafia do portfela normalna. Ich interesuje że jest firma, obraca wysokimi kosztami sprzedaży i zakupu więc każda ulga na dziecko odpada. Co ich obchodzi realny zarobek. Co im wygodniej interpretować, tak interpretują.
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ada2424
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108

Edit. Gilgoty zaczynają przekształcać się w lekkie kopniaki

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354
a raczej 'niebry'

melduję 39st gorączki od godziny 12

cycek boli jak cholera a nigdzie nie wychodziłam

a takie plany na weekend miałam bo super pogoda dziś ...
no i nie dość że z mlekiem nie wyrabiam - na styk młody ma

no to sie pożaliłam...
poczytam was i ide leżeć
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

moof ulewa ale zdarza sie mu na odległość

ulka tak daje k+d bo mi kazali