BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #1013504 przez Sandruska1995
Pumcia to Super :woohoo: chciałaś Synka , nie? :)

majka bym miała kilka pytań do Ciebie, odnośnie 3 latka. Później napiszę Ci na priv żeby tu nie zaśmiecać :P

Ja obudziłam się o 2 w nocy z takim bólem brzucha , że myślałam że pojadę do szpitala. Od podbrzusza aż pod żebra mnie bolało. :( Zasnęłam o 5:00. Nie wyspałam się. I zaraz do szkoły.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013507 przez Miluniaa
Pumcia ja chciałam ostatnio isc do sowy na lody ale nie bylo ani mietowych ani czekoladowych innych nie lubie :whistle: na jurowieckiej 3 zl gałka troche duzo, a jak na hetmańskiej wiesz może ??

Ja chodziłam też na te wydarzenia kulturalne ale miałam z pracy z tego funduszu socjalnego to nam grosze wychodziło teraz aktualnie siedze w domu bo już zaczynam chodzić jak kaczka wiec wstyd ludziom sie pokazywać :D Jak na hetmanskiej zobaczysz kiedys wańke wstańke to znaczy, że najprawdopodobniej to ja ide :laugh:

Co do Nowaka no ja mam zamiar na wizycie konkretnie go wypytać także spokojna rozczochrana dam znać co sie dowedziałam ;)
Bo naturalnie chcesz rodzic tak? Słyszałam, że tam strasznie namawiają na cesarki ale nie ze mną te numery :silly: No i musze o wyprawke sie zapytac co dla dziecka trzeba brac z domu co zapewniają i co dla siebie :) Chcialam też o ten apartament rodzinny pytać ale już wiem, że jak chcesz męża mieć przy sobie to dodatkowo 300 zł noc i oczywiscie pokoj dla siebie i małżonka ;)
A jak chce koniec listopada, poczatek grudnia to myslisz kiedy powinnam dzwonić żeby sie umowić na wizyte ??

Dzisiaj stwierdziłam, że mam kryzys ubraniowy ;) Najchetniej wymieniłabym całą garderobe;p Moje ulubione bluzki nie zapinają sie na brzuchu, a te rozciagliwe podnoszą do góry ;/ Normalnie nie mam w czym chodzić :D:D:D:D :pinch:

9 lata 6 miesiąc temu #1013541 przez ziaa
Cześć Pięnozje! :D
U Was też świata nie widać? U Poznaniu mgła taka, ze auta przed Tobą nie widać. Wczoraj jak wracaliśmy o ciemku to bez kitu 20 na liczniku i oczy wbite w białą ścianę! A rano powtórka z rozrywki, tylko już było łatwiej.

Szatanica, super, teraz już możesz oddać się kupowaniu dla synusia :D A jak się czujesz? Oj zrobiłabym to dla Ciebie i za testowała szybciej, ale to chyba za szybko i będzie płacz i lament jak nic nie wyjdzie. ;p

magmus we wrześniu miałam TSH 1.49, na końcu października 4,95. A jak zaczynałam się leczyć lata temu to miałam uwaga - 17! W moim laboratorium normy dla TSH to 0,300-4,000. Endo trzyma kciuki żeby mój październikowy gorszy wynik był już zwiększonym zapotrzebowaniem z wiadomego powodu :D Niech trzyma! Padłam z Twoich kresek na testach które tylko Ty widzisz! :D Hahahaha :D Wierzę Ci na słowo! :D Daj znać co orzekł gin!
U mnie z bólem przed owu jest inaczej. Boli ładnych kilka dni przed, wyraźnie kłuje chyba w momencie owu i boli kilka dni po. Śluz mam mniej więcej 7 dni, ale ja mam takie wiesz długaśne cykle.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Także ten - miłego dnia! :D

9 lata 6 miesiąc temu #1013543 przez majka1987gnoWlkp
Sandra pisz ;-)

[/url [/url]

9 lata 6 miesiąc temu #1013545 przez Miluniaa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: ziaa

9 lata 6 miesiąc temu #1013555 przez aggi
Dzień dobry :) Noc do 10 ! z pobudkami ale do 10 ! Szok ;) Wstyd przyznać ale wstałam 10:20 :P także coś czuję że to będzie szybki dzień.

paula nic się nie martw. Jeśli lekarz posłał Cię do domu to znaczy że naprawdę jest OK. Zaciskam kciuki by szybko czas minął do Twojej wizyty :)

magmus a który dc?? co do śluzu to ja mam namotane z nim bo nigdy nie wiem jaki co i teges :P Ale tak mniej więcej z dwa/trzy dni przed pozytywnym testem owu zaczynał być rozciągliwy. A jajnik przed ciążą to w ogóle mnie nie bolał na owu. Dopiero po porodzie to odczuwam. Bardzo mocny ból jajnika przez jakąś godzinę. Ale pamiętaj że każda z nas jest inna :* no wg zdjęć to owu wg mnie nie było jeszcze. I jeśli mogę coś podpowiedzieć to przyklejaj testy tak by kreski nie zlewały się z liniami kartki wtedy lepiej widać intensywność na zdjęciu :) ale test negatyw zdecydowanie ten z 15dc. Daj znać co gin powiedział :)

nefri dokładnie u mnie taka sytuacja nieraz była że zrobiłam test i były dwie krechy ale jeszcze nie pozytyw, a za kilka h pobolewał jajnik - robiłam test dla sprawdzenia i maliny ;) A na drugi dzień już nic

niagara u mnie to samo :) totalny luz i odpuszczenie. Wczoraj szwagier się śmiał że jego urodziny się zbliżają hehe ;) Ten to ma humor. :) bo w jego urodziny 2lata temu mi alko jeszcze smakowało a tydzień później już nie :silly:

pumcia już czuję się o wiele lepiej jak zobaczyłam spadek :) Chcę więcej i więcej :)

brown u mnie wczoraj w nocy wióry leciały :evil: :evil: :evil: ale u mnie jeszcze chyba owu nie było, nie wiem który mam dc ;)

milunia jaka kaczka ???!! kobieta oczekująca potomka :) to piękne ! ja to do samego końca chodziłam szalałam :) Mimo że nogi bolały brzuch się napinał to po 30tc biegałam nadal do miasta na zakupy i w ogóle :) Trzeba się pokazywać hehe a niech zazdroszczą brzusia :silly: :silly: :silly:

ziaa melduję że wieczorem wysłałam kiecuszkę do ciebie :) kwas mlekowy możesz sobie zaaplikować bez problemu, ja w ciąży też miałam nakazane przy infekcji - tym nie zaszkodzisz w razie czego :) a jak nie swędzi to nic złego, może ciąża?! :blush:

9 lata 6 miesiąc temu #1013573 przez Nefri
Ziaa dokładnie jak pisze Aggi, kwas mlekowy śmiało. Niektóre kobiety przez cala ciążę biorą. Ja ostatnio wzięłam też na wszelki wypadek jak mały miał mini rota, bo on szczepiony, wiec luz a ja się bałam, że to złapie, i ponoć dobrze też kwas mlekowy wtedy lykac. Ja trochę ponad tydzień po owu miałam znowu dużo śluzu, tylko przypominał plodńy, wiec nawet myślałam, że jednak dopiero owu przyszła, ale nie, okazało się wtedy, że byłam w ciąży.
Aggi u nas noc też fajna, młody spal od 20 do 8 rano. Dla nas to super, bo ostatnio byl problem z zasypianiem wieczorem i na ogól zasypial przed 23.
Milunia ja mam trochę ciuchów z tamtej ciąży i jeszcze mąż jak byl w stanach w delegacji kilka fajnych mi kupil, ale i tak mam wrażenie, że nie mam w co się ubrać. Dobrze, że do pracy nie chodze ;) Teraz to już bym chciala się obkupic jak już urodze i dojde do siebie. Znowu się podpisze pod Aggi - ciesz się, że masz brzuch i pokazuj go jak najwięcej. Ja się mega jaram, że dzisiaj ide na ten koncert, będzie dużo znajomych, niech widza jaki mam brzuch i jaka jestem z nim szczesliwa ;)

9 lata 6 miesiąc temu #1013580 przez aggi
U nas chyba nici z drzemki, dałam obiad, położyłam do łóżeczka i cooo i od 30min gada do misiów i śpiewa.. A ja już kawę sobie zrobiłam, muszę na szybcika wypić..

nefri a to Maksiu zawsze koło 19/20 idzie spać :) dokładnie brzusiem dzieciowym trzeba się chwalić bo ciąża trwa tylko 9mscy :) :) :)

9 lata 6 miesiąc temu #1013588 przez Nefri
Aggi Tymek w wieku Maksa też spal od 20, ale miał krótsze drzemki w ciągu dnia. Teraz w dzień spi 3 h albo więcej czasem. Jakis czas temu mu się przedstawiło, że zaczął tal późno zasypiac, ale może to się zmieni. Wole, zeby nie spal tyle w dzień, tak max dwie godziny a szedł wcześniej spać wieczorem, zeby miec trochę czasu dla siebie

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013589 przez Sandruska1995
Majka potem się odezwę.

Ja na chwilkę , bo obiad trzeba robić. Dziś 27dc, wróciłam ze szkoły a tu pełno brązowego plamienia. Chyba @ się rozkręca. Czułam ją :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013591 przez aggi
nefri no Maksiu w sumie od urodzenia jest zawsze kąpany o tej samej porze :) lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik :) nie lubię zmian bo potem się gubię :) Maks też drzemkę w dzień ma 2-3h :) Wstaje o 7/8 idzie na drzemkę o 10/11 śpi do 13/14 i potem idzie kąpać się i spać ok 19/20 :)

sandra brązowe plamienie przed terminem @ to nie przypadkiem problem z progesteronem??

9 lata 6 miesiąc temu #1013598 przez Nefri
Aggi tak, tak, dzieci lubia rutynę, wiem o tym. My też kapiemy go zawsze o stałej porze, czyli ok 19, potem kaszka i teoretycznie potem zawsze było spanie, ale im dziecko starsze tym mniej spi po prostu, wiec choć nie wiem jakbym się starała, to latem nie byl w stanie od razu po kaszce i kąpieli pójść spać. Teraz wczesnie ciemno, wiec może dlatego znowu zacznie wcześniej zasypiac.

9 lata 6 miesiąc temu #1013599 przez Sandruska1995
aggi szczerze mówiąc to nie wiem. Pierwszy raz tak mam. I do teraz mam brązowe @ jeszcze nie ma w sumie :dry:
Chyba zrobie sobie termin do ginekologa. A na progesteron tabletki się bierze? Jestem ciemna w tym temacie. :blink:

9 lata 6 miesiąc temu #1013608 przez magmus88
Hej....

Tak jak myślałam, jadę dziś na USG. Lekarz chce mnie zobaczyć. Powiem Wam, że czułam kłucie jajnika.... byłam pewna, że to owulka! Ale testy tego niestety nie potwierdziły. Dziś mam 18 dc, w zeszłym miesiącu w 18 dniu była owulka. Klops.... Zobaczymy co tam doktorek dzisiaj zobaczy :) hehe. Poza tym dziś biorę pierwszy raz lutenyl.
Odezwę się po wizycie. Tak do 19.30 mam się zjawić :))

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013611 przez niagara
Hej :) Ja tam z brzuszkiem też szalałam, nie było dla mnie rzeczy niemożliwych ;) Moi znajomi się śmiali, że ja zawsze powinnam być w ciąży, bo byłam bardziej rozrywkowa niż normalnie :P
I na panieńskim byłam, i na dwóch weselach, wszędzie wybawiłam się na maxa :laugh:
A to ostatnie wesele to już w 38 tc byłam :P tydzień później urodziłam :P :cheer:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka