BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #1013309 przez lena20
dziewczyna twierdzi ze nie potrafie rozroznic poronienia od okresu,smieszne troche,no ale po co sie tlumaczyc?po poronieniue samoistnym rok temu macica sama mi sie oczyszczala i to byly skrzepy,,ale nie bede do tego juz wracac,bo nie jest mi latwo,,teraz sie ciesze ze mi sie udalo zajsc..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1013311 przez majka1987gnoWlkp
Aa i jeszcze...
Po poronieniu dobrze jest mieć wizytę kontrolna czy aby na pewno wszystko się samo oczyscilo... Nikomu nie życzę zakażenia od pozostałości w macicy...
Dlatego najlepiej obserwować swoje ciało i gdy dzieje się coś odviegajacego od normy zgłaszać to bezzwłocznie do gina.

Piszę to ja... Mama 2 panienek w 5 ciąży która znajduje się w grupie ryzyka raka szyjki macicy która u gina bywa częściej niż u stomatologa i rodzinnego razem wziętych!!

[/url [/url]

9 lata 6 miesiąc temu #1013312 przez lena20
majka1987gnoWlkp no z tego co mi lekarz mowil to wszystko mi sie oczyscilo i nie bylo pozostalosci,teraz jak mi sie udalo zajsc to moiwl ze mas zladna szyjke i wgl

9 lata 6 miesiąc temu #1013313 przez lena20
i nikomu nie zycze to co mnie spotkalo wtedy,ale nie bede rozdrapywac rany,,trzeba sie cieszyc tym co jest i ze sie udalo i oby dalej bylo wszystko dobrze

9 lata 6 miesiąc temu #1013314 przez majka1987gnoWlkp
Lena.. Miałaś już usg?? Wiem że lekarze są różni ale conajmniej 3 usg powinnaś mieć w czasie trwania ciąży.. Koło 11-13 tc, koło 20 i 35 chyba.. Nie wiem dokładnie bo mój mi robi usg na każdej wizycie

[/url [/url]

9 lata 6 miesiąc temu #1013315 przez lena20
mialam badanie dopochwowe co ogladal mi szyjke w 7 tyg i usg tez mialam,mialam usg w 10 tyg i w 13 tyg,a teraz w 16 tyg mialam tylko badanie dopochwowe bo sprawdzal szyjke i wgl i powiedzial z ejest wszystko dobrze i zeby sie niczym nie martwic i na kolejnej wizycie zrobi mi usg juz

9 lata 6 miesiąc temu #1013317 przez paula123
Hej kobietki moze wy mi powiecie. Jesrem w 9 tygodniu ciazy od jakis dobrych trzech tygodni mam dziwny sluz taki jasno brazowy mozna plzmy na bieliznie sa takie jak kawa z mlekiem przy sprawdzaniu paluszkiem jest jasny taki kremowy. Bylam z tym juz nawet na izbie przyjec bo w nocy bardzo sie wystraszylam zostalam w szpitalu 3 dni gdzie mialam wykonane badania usg na ktorych wykazalo ze ciaza sie rozwija i rosnie i bilo juz nawet serduszko pod koniec 7 tygodnia. Dostalam luteine przy wypisie przepisano mi duphaston koncze opakowanie i dzwonilam do lekarza i powiedzial ze stopniowo mam odstawic sle sluz sie nie zmienil wuzyte mam za dwa tygodnie dopiero nic mnie nie boli mam mdlosci i zero apetytu. Niby jest dobrze to skad ten sluz czy mam sie martwic ?

9 lata 6 miesiąc temu #1013340 przez brown24
Kurde no musze się wtrącić, rozumiem i Pumcie I Lene!!!
Wiadomo że często zdarza się tak że kobieta nawet nie wie ile razy wcześnie poroniła, bo uważa to za spózniona miesiaczkę. I taka kobieta nie będze tego przezywać bo po prostu o tym NIE WIE!
Ale gdy ktoś naprawdę bardzo pragnie dziecka, stara się o nie, i zobaczy tą 2 kreskę lub wynik krwi, to jest ogromna radość i to chyba naturalne ,a po paru dniach( jak w moim przypadku) dostanie krwawienia to jest załamany.
I u mnie również nie do końca wyglądało to jak okres. Tak jak Pisze Majka, z krwią wydaliłam jakby duży skrzep jak wątróbkę, co nigdy wczesniej przy @ mi się nie zdarzyło. Więc nie oceniajcie tak łatwo Leny, bo kto tego sam nie przeżył tak naprawdę nie wie jak to wygląda i jak się wtedy człowiek czuje... :(

9 lata 6 miesiąc temu #1013345 przez Miluniaa
A ja tam jestem za Pumą ! Puma ! Puma!
Mi lekarz mówił, że baardzo często na samym początku dochodzi do poronienia... w 4 tyg dochodzi do zagniezdzenia lekarz moze ewentualnie zobaczyc malutki pecherzyc, nie zarodka. Test czasami moze wyjsc błędny i jest nakrecanie sie. Ja tez przy staraniu miałam jeden dziwny okres pytalam lekarza czy moglo być poronienie, powiedział, że mogło ale nawet jakby wiedział to raczej nie powie, bo po co ...
A czasami okres moze być inny bez poronienia, skrzepy kiedyś miałam i dziwny wygląd a w ciązy na pewno nie byłam ...

9 lata 6 miesiąc temu #1013347 przez lena20
brown24 ja sama z siebie bym sobie poronienia nie wyczarowala,wiec widze ze chodz ty potrafisz czlowieka zrozumiec jak to jest.
Podziękowania: brown24

9 lata 6 miesiąc temu #1013351 przez majka1987gnoWlkp
Ja w ciąży z Tosia w 5 tc miałam zarodek...
Przeżyłam wiele...
Moje koleżanki przeszły jeszcze więcej...
I jak pisze Brown... Sprawa jest inna gdy się wie!! Gdy się wie podchodzi się do tego emocjonalnie!!!

Maniula, Puma nie życzę wam tego ale byście zmieniły zdanie jak byście zobaczyly wyproszone maleństwo a za dwa dni je poronily...
To zostaje na całe życie

[/url [/url]

Podziękowania: brown24

9 lata 6 miesiąc temu #1013352 przez brown24
Milunia chcesz zobaczyć moje badanie krwi? i spadajacą Bete???
jasne,że test sie może czasem mylić, a kazdy okres jest inny,, ale jak Lena miała ciąże potwierdzoną przez Ginekologa to chyba sobie nie ubzdurała bo i po co???

9 lata 6 miesiąc temu #1013357 przez lena20
mi tez beta wtedy spadla po dwoch dniach ,,,teraz udalo mi sie zajsc i jestem juz w 16tyg i 3 dni i lekarz mowil ze jest wszystko dobrze i zeby sie nie martwic nic,brzucha mi jeszcze nie widac bo to szczuplych nie naleze itp,narazie ruchow tez jeszzce nie czuje ale mam nadzieje ze nie dlugo juz je poczuje,teraz na nastepnej wizycie bede miala robione usg moze okaze sie wkoncu co za plec bedzie

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013359 przez Miluniaa
No ja nie mam nic potwierdzonego, dzien poplakałam ale tez naczytałam sie, że jesli organizm odrzuca czyli najprawdopodobniej było coś nie tak, w innych krajach zaden lekarz nie utzymuje na tym poziomie ciazy tylko w pl ... mi wydaje sie, że łatwiej jest stracic w 4 tyg niz stracic po badaniach prenatalnych lub miec wybór usuwać czy wychowywać bo wada jest bardzo poważna ...
może jako pedagog specjalny, który widzał różne przypadki mam nieco inne spojrzenie na świat w tej kwestii.
tyle ode mnie już sie nie odzywam w tym temacie ...

9 lata 6 miesiąc temu #1013362 przez paula123
Hej kobietki moze wy mi powiecie. Jesrem w 9 tygodniu ciazy od jakis dobrych trzech tygodni mam dziwny sluz taki jasno brazowy mozna plzmy na bieliznie sa takie jak kawa z mlekiem przy sprawdzaniu paluszkiem jest jasny taki kremowy. Bylam z tym juz nawet na izbie przyjec bo w nocy bardzo sie wystraszylam zostalam w szpitalu 3 dni gdzie mialam wykonane badania usg na ktorych wykazalo ze ciaza sie rozwija i rosnie i bilo juz nawet serduszko pod koniec 7 tygodnia. Dostalam luteine przy wypisie przepisano mi duphaston koncze opakowanie i dzwonilam do lekarza i powiedzial ze stopniowo mam odstawic sle sluz sie nie zmienil wuzyte mam za dwa tygodnie dopiero nic mnie nie boli mam mdlosci i zero apetytu. Niby jest dobrze to skad ten sluz czy mam sie martwic ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka