BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 6 miesiąc temu #1013280 przez majka1987gnoWlkp
Pumcia...
Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na tylnej ścianie.. Głaskanie poczułam koło 16 tc a kopniaki koło 18...
Z Misia tj w 2 ciąży... Miałam łożysko na przedniej ścianie.. Nie czułam glaskania wcale.. Od razu kopniaki.. Koło 17 tc.

Wszystko jest indywidualnej ;-) im kobieta bardziej szczupła i zależne od miejsca w którym jest łożysko...
;-)

[/url [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1013281 przez aggi
nefri no nie da się ukryć że już bliżej niż dalej u ciebie:-)

9 lata 6 miesiąc temu #1013287 przez Pumcia
Lena - coś tu ściemniasz koleżanko !

Majka - ja nie podważam absolutnie tego. Fajnie, że u Ciebie tak wcześnie wystąpiło - ja już bym chciała dostać kopniaka :P Mi dziś lekarz powiedział, ze ja poczuje około 20 tyg - no i mu wierze :) a jak się czujesz ? Jakieś dolegliwości ?

Aggi - jak tam Kochana zrzucanie wagi idzie ? Duchem jestem z Tobą, ciałek dołączę w przyszłym roku :whistle:

9 lata 6 miesiąc temu #1013290 przez majka1987gnoWlkp
Pumcia możliwe że poczujesz wcześniej gilanie ;-) słuchaj siebie zwłaszcza wieczorem :-)
Ja... Dolegliwości...??? Ogólna niemoc... Poza tym wsio ok ;-) aaa i faza na pomidory bez soli.. Bez pieprzu... Takie jak to się... Sote :-D

[/url [/url]

9 lata 6 miesiąc temu #1013292 przez majka1987gnoWlkp
Co do poronien...

Byłam w sierpniu na oddziale.. Ze mną na pokoju super Dorota... W 5 tc... Z krwawieniem... Na zdjęciu z usg od swojego lekarza miała groszka... W szpitalu poronila.. Krwawienie się nasililo.. W ciągu 3 dni sama się oczyscila...

W szpitalu byłam dużo razy... Widziałam wiele kobiet... Słyszałam wiele historii.. Sama sporo przesyłam... I wiem że wszystko jest możliwe...

Kuwa... Mój mąż mecz ogląda :-/ naszą ekstra klasę jeszcze zniose ale UEFA... Bo co?? Bo lewy?? Mam dość idę spać

[/url [/url]

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013293 przez Pumcia
:) Majka mi pomidory wydają się bez smaku, specjalnie biorę różne odmiany ale niestety to nie to czego oczekuję. Zjadłabym sobie takiego prosto z krzaka - to dopiero pomidor :) a i nie wiem czemu ale jakoś kurczak w żadnej postaci mi nie idzie ;/
I nie wiem co jest gorsze czy piłka nożna czy oglądanie wszystkich walka : bokserskich, MMA, gali KSW, karate czy inne Judo . . . znam ten ból . . .

Dorota jakby nie wiedziała, ze jest w ciąży to po prostu uważałaby że okres jej się spóznił - oczywiście to krwawienie zaliczyłaby pózniej do okresu i tak to by się skończyło. Kiedyś lekarz mi powiedział, ze tak naprawdę kobieta w swoim życiu nawet nie wie ile razy była w ciązy. Zwłaszcza kiedyś jak nie biegano z testami, przychodziło się do gina już np w 2-3 mcu bo coś było nie tak. Ok ale koniec tematu, może się nie znam :whistle:

9 lata 6 miesiąc temu #1013295 przez lena20
po co miala bym sciemniac co?/

9 lata 6 miesiąc temu #1013298 przez Nefri
Czuć ruchy w 13 tyg. To wydaje się niemożliwe. Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero ok 24, też każdy mowil, że ok 20 tyg można poczuć, wiec trochę się denerwowalam, że nic nie czułam. Teraz poczułam w 21 tyg.
Zarodek w 4-5 tyg, może i tak, jak owulacja była wcześniej... ale kto to wie...
Magmus z dzidziulem póki co wszystko git, ale mimo to, jest strach, że sie pospieszy z wyjściem na świat. Staram się odpoczywać w miarę możliwości tak, zeby chociaż jeszcze 5 tyg się turlac z tym brzuchem ;)
Dziewczynki, trzymam kciuki za Wasze owulki i testy ciążowe.
Ziaa jak już dwie kreski się pojawiają, to koniecznie robotę czas zaczac ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013299 przez Pumcia
Lena plissssssss nie pisz mi na priv bo nie będę Ci się z niczego tłumaczyć zrozumiano !!! ???

Nefri a może pokażesz cioteczkom jaki masz duży brzuszek :whistle: ? no weeeeee

9 lata 6 miesiąc temu #1013300 przez lena20
ogarnij sie,sama cos krecisz a mowisz na mnie!!

9 lata 6 miesiąc temu #1013302 przez majka1987gnoWlkp
Pumcia 4-5 tc to 28-35 dni... Jeśli kobieta ma okres co 21 albo 24 to chyba jasne ze coś na rzeczy ;-) chyba że niepokalane by było :-D
No i nie da się poronienia porównać do okresu. Przy poronieniu najczęściej dochodzi do wydalenia " skrzypu" przypominającego drobiowa watrubke.. Najczęściej lekarze proszą o podanie go do badań hostopatologicznych...

[/url [/url]

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1013303 przez Pumcia
Lena Tylko się nie rozpłacz !!!
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1013306 przez lena20
jak ty bys byla w takiej sytuacji to ciekawe czy byla bys taka madra!! nie mialam zadnego zabiegu bo sama mi sie macica oczyszczala,,facet lepiej zrozumie niz ty!szkoda sb nerowo szarpac,narka!

9 lata 6 miesiąc temu #1013307 przez Izabela
Wtf? Chyba się zgubiłam, o co to zamieszanie?

9 lata 6 miesiąc temu #1013308 przez majka1987gnoWlkp
Z Pumci wyszedł szatan ;-)

[/url [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka