BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 1 miesiąc temu #1057137 przez joanna1991
Witajcie kobietki!
Wczoraj miałam wizytę u tego profesora, a więc:
Byłam u trzech lekarzy i nikt nie zauważył w badaniu mojego męża że jest lekkie zapalenie - dostaliśmy oboje antybiotyk, po drugie moje endometrium ma 8 mm więc jest za cienkie ( poprzednia ginka mówiła że jest idealne) możliwe że doszło u mnie do zapłodnienia ale nie miało jak się zagnieździć.. Dostałam na to tabletki Koenzym Q10+vit E. Potwierdził że miałam w tym miesiącu owulację, w piątek mam zrobić progesteron i zobaczyć czy była dobra czy taka sobie, Po trzecie zapytał dlaczego miałam tak mocno stymulowany cykl, stwierdził że 1 tabletka dziennie od 3-7 dc wystarczy, dodatkowo zwiększył mi dawkę bromergonu i Euthyroxu na 75, Vitamine B też kazał mi brać. Powiedział że jeak dostane @ to mam zrobić badania FSH i estradiol żeby zobaczyć moją rezerwę pęcherzyków bo jak coś to inaczej bedzie działał. Stwierdził że musi u mnie być jakiś mały błąd że nie mogę zajść w ciążę, bo z tych "grubszych" rzeczy jest dobrze i że ma nadzieje że po tych lekach co mi dał będzie wszystko dobrze i nie bedzie musiał bardziej ingerować. Następna wizyta 30 marca o ile nie obsunie się @.

GONIA śliczny brzusio :)

MAGMUS widzę że kwiatek lekko ucierpiał :p Co do prezentu dla mojego męża to baardzo się ucieszył, teraz każdemu się chwali :D

NOWA piękne imię dla dziewczynki :)

PUMA witaj! ale masz już dużego synka, a w dodatku jaki słodziak :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1057138 przez joanna1991
uhuhhu nowa stronka :P

8 lata 1 miesiąc temu #1057139 przez magmus88
Joanna! To lubię - konkrety :) myślę, że już nieługo będziesz się udzielać na innym temacie! Kurcze super, wieje optymizmem :)

8 lata 1 miesiąc temu #1057141 przez Nowa...
Joanna- a który masz teraz dc ? Życzę Ci aby ten lekarz był strzałem w 10:) to teraz poprosimy Ziaa i Brown jak u was sytuacja na froncie:) ?

8 lata 1 miesiąc temu #1057142 przez Pumcia
Joanna dzięki dzięki :laugh: o kurcze, chyba u ciebie widać światełko w tunelu- super ;)

Miluniek ty tam doktorka zostaw w spokoju :laugh: wiem że dobry jajcarz- żartów mu się zachciało jak mnie co cesarce transportowali hehehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu #1057143 przez joanna1991
MAGMUS pojechałam do tego lekarza, starszy facet ale naprawde konkretny, dużo zadawał pytań i wszystkie badania mam kompletne wykonać do tego 30 marca więc nawet mój mąż się bardzo ucieszył. Ten lekarz jest prawie 60 km ode mnie ale jeśli uda mi się dzięki niemu zajść w ciążę to mój maż powiedział że całą ciążę będzie mnie do niego woził :)

NOWA dziś mam 20 dc, więc jeśli @ się pojawi to ja już od pierwszego jej dnia mam przygotowany cały zestaw leków, żeby ostro zawalczyć o swojego skarba :)

PUMA odzyskałam w końcu nadzieję :)

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1057144 przez magmus88
Puma - a propo... mozesz śpiewać - akurat mam zielone :D przynajmniej w dowodzie hehehe. Chociaż czekaj... teraz nie wiem czy cokolwiek jest wpisane :D
Ile razy karmisz cycem w ciągu doby? Jeśłi mogę spytać :)

Zmienna, Stokrotka - u mnie też dziś wiosna :) więc faktycznie zmienna, chyba nie zasłużyłaś :D

Nowa... co do połówkowego... hm.... w sumie to u mnie w otoczeniu nie istnieje takie pojecie hehehe. Tzn nikt nie chodzi na badania "połówkowe"... po prostu się chodzi jak wypada. Chyba, ze mowa o drugich prenatalnych? One wypadają przecież tak w połowie....

Nowa - nie narzekaj... spójrz na mIlunie hahahah :laugh: :laugh:

Puma, wracasz do pracy? Czy jak to tam u Ciebie wygląda heehhe

Ja dziś byłam złóyć wniosek na becikowe... musze donieść PITy bo coś im się nie zgadza... ciekawa jestem :D

No i byliśy dziś na USG brzuszka. Mały się upłakał ehhe boroczek.... Tak chojrakował w poczekalni... a jak wyszedł to zalewał się łzami ehhe. Z brzuszkiem wszystko ok. Czyli widocznie taki jego urok....

W poneidziałek mam wizytę u endo. Dziś byłam na pobieranniu krwi.

8 lata 1 miesiąc temu #1057148 przez Miluniaa
Pumcia duzo mam wspolnego hehehe ale to na priv na fejsie Ci napisze

8 lata 1 miesiąc temu #1057152 przez martyna_z
Joanna super wieści. Ważne że Wy jesteście podbudowani, zawsze daje to siły do działania :-) trzymam kciuki

U mnie znów wśród rodziny i znajomych jest etap "wrzuć na luz". Ale ja już nawet nie komentuje ;-)

A to moje ostatnie zajęcie :-)
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu #1057153 przez magmus88
Martyna - śłiczne! To te dla wcześniaków?

8 lata 1 miesiąc temu #1057154 przez martyna_z
Magmus nie dokładnie te ale podobne. Podobają się też starszym dzieciom ze względu na kolorystykę (testowane ;))

8 lata 1 miesiąc temu #1057156 przez Pumcia
Magmus w ciągu dnia wcale nie karmię. Ale w nocy niestety co 2 h. Czasem jak mu się przysnie to do 4 dociagnie- ale to rzadko się zdarza;/

8 lata 1 miesiąc temu #1057158 przez Pumcia
Do pracy nie wracam bo . . . Nie muszę :evil: tzn do żłobka nie oddam! A jak męża nie ma to przynajmniej nie Mały ma mamę przy sobie- finansowo dajemy sobie radę więc zajmę się dzieckiem. A Ty wracasz?

8 lata 1 miesiąc temu #1057184 przez Karolincia
Witajcie ;)

Bardzo dawni mnie nie bylo, nie nadrobię tylu stron:(

Mam nadzieje byc juz z Wami na bieżąco !!!
Mam pytanie ....
Otóż bylam w klinice leczenia niepłodności w lodzi w ICZMP dostałam skierowanie do szpitala na badanie hsg (drożność jajowodow). Czy miala moze któraś z Wam to badanie ??

Miałam usg i wyszlo ze na lewym jajniki mam potworniaka (unaczyniony obwodowo twór) lub polipa 40x30 mm a nad prawym jajnikiem mam torbiel 30 mm ....
Czy któraś z Was miala podobna historie ??
Jestem przerażona..... Czekam na miesiączkę dzwonie na oddział i umawiam sie ona termin przyjęcia mnie do szpitala . .

8 lata 1 miesiąc temu #1057185 przez Karolincia
Przepraszam za błędy w poprzednim poście

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka