- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Anuskka, tu niby tez swiezo, ale jednak cieplo mi, a wrecz goraco-bufajaco, caly czas ufff. Rany, nigdy sie nie pocilam, a teraz...

Co do mojego badania wczorajszego, to sie okazalo, ze robia na antygeny dla grup A i B hihi. Ja mam 0 i tatus Mlodego tez, wiec Javi tylko i wylacznie taka grupe moze miec. No ale jak to polozna sie smiala wczoraj na szkoleniu, ze nie zawsze daja wiare, kto jest ojcem

No i ogladalismy wczoraj porody i jak to wyglada w szpitalu i jak sie rodzi w domu. Uhhhh, balabym sie w domu, jeszcze za pierwszym razem!!!
No i generalnie jak tak patrzylam wczoraj na inne brzuszki ( a bylo nas okolo 18tki brzuchatek) to moj wcale nie jest az takim olbrzymem... no ale sa panie, ktore juz zaraz beda wrzeszczec, a ja to jednak jestem jedna z najmlodszych starzem.
Tak mi teraz przyszlo do glowy, ze ktoras z Was pytala o przewijak nakladany na lozeczko. Tez sie nad nim zastanawialam, ale ze dostalam juz taki wolnostojacy, to mam problem z glowy i z mysli hihi. Jednakze, jak zaobserwowalam kilka razy, jak masz taki nakladany przewijak, to zamiast z niego korzystac (nalozenie na lozeczko z wyjacym wlasnie malcem to nie taka przyjemna i lekka sprawa), uzywaz innych powierzchni poziomych

No i tez stwierdzilismy, ze jakiegos wymyslnej nianki elektronicznej nie bedziemy kupowac, bo mieszkanie az tak duze nie jest. I czym blizej porodu, to jakos tak chlodniej rozwazamy zastosowanie roznych dodatkow i czy faktycznie warto. Jedynie co to tak mysle o tym monitorowaniu oddechu, czy nie czulabym sie spokojniejsza... tak czy siak to sporo kasy. Jeszcze bedziemy debatowac, ale tez staram sie nie nakrecac.
Buuuuuzioziole i milego dzionka Wszystkim

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Lenita co do spotkania w Zgz to dam ci jeszcze znac jakos w przyszlym tygodniu i sie jakos umowimy. Jesli Ania moglaby dolaczyc byloby super.
Na wczorajszej wizycie wszystko dobrze

Wyniki krwi w normie, cukier ok i anemii nie mam, wiec super.
Mala wazy juz 865g a ja 6,5 kg na plusie.
Na badaniu nie moglam sie od smiechu opanowac bo mala co chwile ziewala i tak smiesznie to wygladalo.
A tutaj przedstawiam was Maie ziewajaca i nie hehe
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Lenita fajne maja to podejscie do potencjalnego tatusia

co do przwijaka to jest przydatny,tak jat pisze Lenita-lepiej na jakims innym meblu niz lozeczko-tak zeby go nie ruszac.
Mileka zlapala wirusa.Bylysmy w przychodni-na szczescie tylko gardelko.Noc mialysmy koszmarna.spala ze mna,na moim ramieniu,co chwile sie budzila.dzis dalej marudzenie ,placz,caly czas na rekach.i wola mama jak jest jej zle

aaaa chcialam sprostowac-moje dzieciaki zaczynaja szkole dopiero w poniedzialek

- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Przez kilka dni mojej nieobecnosci lodowka opustoszala wiec pije sobie kawe, jem lyzeczka nutelle i pisze na moim ulubionym forum:)
Anusska fajne zdjecia rodzinki, widac ze Milenka zyje jak w raju - tu piesek, tu siostra, fajnie jak jest duzo ludzi w domu, zawsze jest wesolo.
Kasiah Twoja Maia juz taka duza, i jakie slodkie zdjecia:) juz niedlugo bedziesz mogla porownac na zywo:)
gumis dzieki za wszystkie rady, zwlaszcza odnosnie nosidelka. Raul tez jest duzy i rzeczywiscie bede musiala go zabrac na przymierzanie do sklepu zanim cos kupie:)
kamila zycze Ci wytrwania w pracy, juz niedlugo bedziesz znowu z corcia!
Dzieki tez za propozycje przeslania ksiazek, bardzo bylabym wdzieczna!
.
No a teraz lece, bo jutro mam gosci i musze pomyslec o zakupach i o torcie.. no wlasnie kolejna swieczka ktora musze zdmuchnac..

- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Kasiah, Maieczka przeslodka. Pewnie wpatrujesz sie w jej zdjecia zakochana, nie dziwie sie. Ja do dzisiaj przynajmniej raz dziennie przegladam fotki i video z usg i nie moge sie nadziwic, ze to moj synus. Ojjjj

Anuskka, moj mezulek tez mowi, ze juz ma przygotowany mazak i jak tylko Mlody sie wychyli, to go zaznaczy, zeby juz nikt nas nigdy nie rozdzielil. Jest strasznie zakochany w dzieciach, wiec ciesze sie, bo bede miala duze wsparcie w opiece i zabawie, no oczywiscie poza moja mama.
Dzieciaki faktycznie juz pewnie przebieraja nogami, bo ilez to w domu mozna siedziec.
Milenka jest super

Kamila, nasz Ty bidusiu. NO juz faktycznie niewiele zostalo, wiec trzymaj sie dzielnie i juz nie mozemy doczekac sie Twojego powrotu. Swietnie, ze Carolcia daja sobie rade

Agathe, gratki udanej delegacji. No i wygibasow Zoski. To chyba faktycznie duza prawda, ze dzieciatka czuja nasze emocje i reaguja. Moze Zosia tak jak Ty byla skupiona na wyjezdzie

Buziaki dla Wszystkich i milego dzionka

- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Anuskka ja na Milenke po prostu nie moge sie napatrzec, jest tak slodka
Agathe postaram sie dzisiaj cos ci przeslac, przeczytac nie zaszkodzi a czy sie przyda to juz inna sprawa.
Lenita pewnie ze zdjecia ogladam codziennie. Juz sie nie moge doczekac az zobacze jej buzke na zywo i bede mogla porownac ze zdjeciem. Ale niech sie Majeczka narazie nie spieszy, niech siedzi sobie w brzuszku, tyje i nabiera sil a mamusi czas do grudnia szybko zleci

Kamila teraz to juz masz tylko z gorki, niewiele ci zostalo i trzymasz sie dzielnie
My dzisiaj po poludniu idziemy kupic dla mnie autko. Ale sie ciesze ze w koncu bede miala swoje wlasne. No i popraktykuje sobie jazde, jeszcze zanim Maja sie urodzi. Bo prawko mam juz od ladych kilku lat, ale niewiele jezdze i ze mnie to bardziej kierowca bombowca. Kierowcy z Benalmadendeny drzyjcie bo nadjezdzam... To dla mnie ostatni dzwonek aby sie wprawic, a jak sie mala urodzi to juz bede smigac.
A co do przwijaka to ja chyba kupie taki
www.bebeplanet.es/habitacion-bebe/mobili...ambiador-para-comoda
Z tego co czytalam w necie bedzie pasowal na komode, ktora chce kupic. Tak zwykla z ikei MALM. Mam juz taka jedna w sypialni i jestem zadowolona, nie jest za droga a wgodna i pojemna. Dlatego chyba dla malej tez kupie taka i do tego ten przewijak.
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Po pracy dzis mialam sieste - w niemczech nie moglam spac w hotelu a dzis o 4 musialam wstac na 30min zeby zawiezc Raula na lotnisko. Przez to wszystko bylam padnieta przez caly dzien. jak ja znajde energie do nieprzespanych nocy?!?!?!? mam nadzieje ze jakos z kosmosu:)
Kasiu a jakie autko sobie kupujesz? jakies z duzym bagaznikiem pewnie zeby sie wozek zmiescil?

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Witam w chlodny na razie piatek 14wrzesnia - dzien w ktorym wreszcie

I nie wiem czy dobrze wywnioskowalam,ale komus tez dzis przybyl roczek?Agathe????
Jesli sie nie myle to wszystkiego najlepszego-zeby spelnily sie twoje marzenia,a malenstwo sprawilo,ze bedzie to najpiekniejszy rok w twoim zyciu.
kamila wytrwaj-juz niedlugo. a potem jak juz odespisz-wypiescisz Carolcie za caly tydzien pracy.
Kasiah i jak tam autko-kupione? Pochwal sie.A tak na marginesie jesli mozesz-jak sie miewa dzidzius twojej siostry?Oczywiscie jesli nie chcesz -nie bylo pytania.

lenita spij ile mozesz. Wytlumacz Javiemu,ze pozniej bedziesz na kazde jego wezwanie-ale teraz potrzebujesz sie wyspac.
dziewczynkimilego dnia. mnie czeka dzis mnostwo zajec
- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agathe duzo duzo zdrowia, szczescia i usmiechu, duzo milosci i spokojnego ciezarowkowania, a pozniej malego kochanego brzdaca bez kolek i spiacego grzecznie

Hihihi, Anuskka, no to masz chwile spokoju w ciagu dnia wreszcie :>, choc mniej pomocnych rak przy Milence... No i Milenke prosze wybuziakowac od ciotki z Saragossy hihihi.
Kasiah, wlasnie, jaki samochodzik wyrwalas? Tobie tez moc zyczen, w koncu pierwszy samochod, to tez okazja. Oby Ci sie przypaletal taki bezaawaryjny i niech drogi zawsze beda szerokie

Ja dzis prasowanie robie ciuszkow Javiego. Ale nad kazdym sie modle i rozczulam, wiec idzie jak krew z nosa. Szablon misiora przygotowalam wczoraj (w tekturze wycinanie to nie taka hop siup), a teraz dojrzewam do wymalowania go, ale caly czas mam zagwozdke gdzie.
No i zaraz ide sobie do kosmetyczki, w koncu za tydzien slub szwagierki, a w ciazy czy nie, jak czlowiek trzeba wygladac. Oprocz tego od przyszlego tygodnia mi sie tez szkola zaczyna hihi (tak to zabawnie brzmi. wolalabym napisac ze praca

Buuuuuuuziziole Kochani i milego dnia

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Siedzimy sobie w parku w Madrycie,tzn ja siedze a ona spi biedna,zrabana.bylysmy na zakupach w centro comercial i wredna matka oczywiscie musiala zajrzec do kazdego sklepu

Ale za to dziecko otrzymalo sliczne opaski ,nie moglam sie powstrzymac...
A teraz "koledujemy"pod polska szkola do 21.20
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
To ja tez sie dolaczam do zyczen. Agathe wszystkiego naj naj naj, aby zas do "wiekiego dnia" szybko i milo ci minal.
A co do autka to kupilismy dla mnie Seat Ibiza. Ja chcialam cos malego i uzywanego ale moj Nacho sie uparl ze lepiej nowy. Kupil go na firme i cos tam bedzie sobie mogl odpisac. Wiec wczoraj zaplacilismy, teraz czekam na rejestracje. Mam nadzieje ze pod koniec tygodnia uda sie nam juz go odebrac ale jak sie nie wyrobia to dopiero po naszym powrocie z Zaragozy.
Anuskka dzieki za pamiec. Maly mojej siostry jest caly czas w szpitalu biedaczek. Mieli mu dzisiaj zrobic biopsje miesnia. To badanie powinno wykazac co mu jest. Jednak my wszyscy wiemy ze to nic dobrego i przypuszczalnie nieuleczalne

Juz wam nie smuce.
Wyglaszcie brzuszki i wycalujcie maluszki bo nasze maluszki to nasze najwieksze skarby.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Milej nocy wszystkim.
- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Chcialabym Wam zyczyc milego Poniedzialku i podziekowac za zyczenia urodzinowe:) Mam nadzieje, ze u Was wszystko w porzadku dzieciatka i brzuchy maja sie dobrze.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-