BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

12 lata 8 miesiąc temu #419559 przez tatus73
mamy dwa zabki,i choc ostatnio marcel byl nie do zniesienia (bo normalnie to taki maly smieszek), to juz wiemy dlaczego, biedny, dziaselka go bolaly,
pozdrawiam wszystkie mamusie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #419641 przez kamila7-26
no to gratulacje Marcelek :) i zeby reszta zabkow wyszla juz bez bolu!! A my wlasnie jedziemy na plaze tata chce troche jeszcze na desce poplywac bo za tydzien zaczyna sie feria i ja ide do pracy wiec 2 weekendy zajete a pozniej to juz zimno bedzie na plaze!!milej soboty buziaki

12 lata 8 miesiąc temu #419656 przez Agathe888
Dzien Dobry Wszystkim, ja i migrena witamy sie serdecznie:)

Gratulacje dla Marcela! 2 zeby to juz powazna sprawa. niesamowite jak te dzieci szybko rosna. ja tu mysle o wozku i kolysce a niedlugo bede musiala zainwestowac w wygodne buty do biegania za mala Zosia!!
Kamila, dzieki za pamiec, zgadza sie, wczoraj mielismy usg polowkowe (POLOWKOWE?!?!?!! a pamietam jakby to bylo wczoraj gdy bylam w 5tyg i pierwszy raz pisalam na tym forum:))
Z Mala wszystko ok, ma 350gr i 22cm (a w zeszlym tyg 13cm? chyba zmierzyli ja wczoraj cala). Rosnie zdrowo, pani doktor nie zauwazyla nic niepokojacego. ruszala sie bardzo na poczatku a potem juz nie chciala z nami wspolpracowac i odwrocila sie do nas plecami. akurat gdy wlaczylismy 4d! ciezko bylo ale w koncu sie udalo i mamy zdjecie buzki ze splaszczonym nosem:) i uwaga uwaga..mamy tez zdjecie miesni ktorymi nawet Pudzianowski moglby sie pochwalic:))) Tatus jest tak dumny ze o niczym innym nie mowi tylko o zdjeciu z umiesniona reka. Sam trenowal lekkoatletyke przez wiele lat i marzy by mala tez uprawiala sport. no coz z takimi miesniami to chyba bedzie podnosic ciezary:)
Jutro jedziemy na wakacje juuuuuupi, Pireneje - Val d'aran. czy ktos z Was tam byl? Mam nadzieje, ze bedzie to fajne miejsce:)
Buziaki i milego wkendu!

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #419659 przez Agathe888
Zdjecie nr 1 - stopa - caly tatus

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zdjecie nr 2 - Pudzian

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #419661 przez Agathe888
Zdjecie nr 3 - buzka

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #419958 przez anuskka
ale sie ze mnie beksa robi przez to forum.Agathe Zosienka cudna.tak slodko spi sobie,no a muskuly rzeczywiscie mogly tatusia wbic w dume. :laugh: slicznosci.pewnie juz chcialabys wziac ja w ramiona i utulic...

12 lata 8 miesiąc temu #419984 przez Agathe888
anuskka ja juz sie jej nie moge doczekac! sni mi sie co noc. Kochani milego tygodnia my dzisiaj wyjezdzamy na wyczekiwane wakacje:) papap

12 lata 8 miesiąc temu #419987 przez kasiah
Witajcie niedzielnie,
Ostatnio cos coraz gorzej spie. Dzisiaj nie spie od 7 rano, ale co tam przynajmniej mam trening przed grudniem, bo wtedy to pewnie wogole nie bede spac hehe.

Na poczatek gratulacje dla Marcelka i zycze zeby kolejne zabki wyszly bezbolowo.

Agathe zdjecie miesni niesamowite i wogole wszystkie piekne. Uwielbiam te zdjecia z usg. Niesamowite ze tyle mozna zobaczyc. Nie ma to jak postep techniki, ciekawe co to bedie za kilka - kilkanascie lat...

Dziewczyny jestem z siebie dumna jak nie wiem. Od 2 tygodni walczylam z naszym basenem. Pojawily nam sie algi a pozniej woda sie strasznie metna zrobila ze odechciewalo sie kapieli. I tak walczylam przez caly ten czas zeby to cholerstwo wyczyscic i jak juz sie prawie poddalam i mialam dzwonic po fachowca, ale mowie sobie: sproboje jeszcze jednej ostatniej rzeczy i... SUKCES ! Dzisiaj jeszcze ostatnie male czyszczenie i mozemy korzystac jeszcze z tej pieknej pogody i popluskac sie jeszcze. Hehe stalam sie basenowa ekspertka

12 lata 8 miesiąc temu #420006 przez kamila7-26
Czesc :) Agathe Zosienka przepiekna :) i te miesnie zuch dziewczyna :) milych wakacji odpoczywaj i relaksuj sie bez ograniczen :) Kasiah no to gratulacje wygranej z algami :) fajnie sie masz ze masz swoj basen zazdroszcze :P
A my wczoraj odpoczywalismy nad morzem :) sloneczko bylo za chmurkami wiec bylo bardzo przyjemnie a dzisiaj Carolcia z samego rana ma cudowny humorek no i pila mleczko z butelki sukces bo przez ostatnie dni znowu nie chciala ale mi sie wydaje ze to przez antybiotyk a wczoraj go skonczyla i dzisiaj sukces znowu pila az 90 wydudlala!!Milej niedzieli buziaki dla maluszkow!!

12 lata 8 miesiąc temu #420520 przez kamila7-26
Hej jeju jaka tutaj cisza co sie dzieje?? MY juz od rana zaliczylismy spacer lekarza bylysmy zwazyc w aptece Carolcie ma juz 6150 :) duza dziewczynka rosnie jak na drozdzach :) lekarz dal papierek na badanie kupki jutro o 8 musimy zaniesc a za tydzien wyniki mam nadzieje ze wyleczylismy to dziadostwo!!MIlego dnia wszystkim zmykam robic krokiety bo w piatek zaczynam prace 10 dni bedzie naprawde wykanczajace wiec robie teraz jedzenie i zamrazam bigos juz jest i golabki dzisiaj zrobie krokiety a w jakis dzien pierogi i starczy na 10 dni dla meza bo ja bede pracowac do nocy!!

12 lata 8 miesiąc temu #420544 przez anuskka
Hejka. rzeczywiscie cichusio!!!Widac,zy jescze wakacje sie nie skonczyly.
Kamila ciesze sie ze udalo ci sie przekonac Carolinke do butelki.Kochana dziewczynka-nie dosc ze wciaz usmiechnieta,to jeszcze ladnie wspolpracuje z mamusia...
no i jak super przybiera na wadze...
Kamila milego gotowania-ja tez musze sie zabrac zaraz za obiadek.

Kasiah nie trenuj bezsennosci :silly: lepiej wyspij sie nazapas(latwo sie mowi,nie :unsure: )
Relaksuj sie na basenie-tyle walki nie moze pojsc na marne.

A u nas uwaga,uwaga pierwsza noc przespana w calosci(yes,yes,yes )Ale nie ludze sie,ze tak juz bedzie. Wczoraj pojechalismy na wycieczke i przepadla Milence jedna drzemka,potem nie chciala spac na powietrzu. W drodze powrotnej usnela w aucie na pol godziny. W sumie ulozenie do snu przesunelo sie do godz 23 czyli o godzinke. Ale za to kiedy sie obudzila na karmienie byla 7 rano .Wiec mamusia dzis wyspaniutka jak u nigdy od wielu miesiecy.

12 lata 8 miesiąc temu #420668 przez kamila7-26
No to gratulacje dla Milenki a mamusi zycze zeby tak bylo caly czas :) a wczesniej czesto Ci sie budzila w nocy?? Ja mam nadzieje ze u mnie sie nie zmieni narazie nic a jezeli tak to na lepsze hehe moja mala idzie spac o 22 i wstaje o 4 czasem o 5 na jedzonko i dalej idziemy spac tak do okolo 7 czasami 8 a zdazalao sie do 9 :) nie mam co narzekac :)

12 lata 8 miesiąc temu #420710 przez gatita
Hej dziewczynki (i rodzynku) :laugh:
Caly zeszly tydzien mialam taki zapierdziel w pracy, ze szkoda gadac (ehh koniec miesiaca) i nie mialam nawet chwilki zeby cos napisac... :(
Ale juz Was nadrabiam B)

Agathe – super zdjecia z USG, szczegolnie malej umiesnionej raczki – po prostu urocze :kiss: Ciesze sie bardzo, ze Zosienka ladnie i zdrowo sobie rosnie w brzuszku, a Ty relaksuj sie ile wlezie na wakacjach :laugh:
Wracam z Polski 18tego i koniecznie idziemy razem na zakupki :cheer: Ja w ten weekend wprawdzie juz troszke zaszalalam, bo jak widze te wszystkie slodkie ubranka, to po prostu sie powstrzymac nie moge :S
Wieczorkiem jak bede w domu, to wrzuce fotki moich zdobyczy :laugh:

Aha, i co do migren, to wspolczuje i rozumiem... mojej mamie migreny rozpoczely sie w ciazy i trwaja do dzis i wyobrazcie sobie, ze ja nigdy ich nie mialam, a tu nagle w kwietniu mnie dopadla – bylam w jakims 2 tygodniu i jeszcze nie wiedzialam. I od tamtej pory przydarzylo sie cholerstwo jeszcze 2 razy... Okropienstwo !!! :(

Kasiah – super, ze udalo Ci sie wygrac z algami, no i korzystaj korzystaj :laugh: ja tez sobie popluskalam w weekend, ale mam przeczucie, ze to juz ostatnie podrygi, bo dzis w nocy musialam nawet wyciagnac koldre i zamknac okno, bo tak ziebilo brrrr
Ale to chyba pierwszy raz w zyciu, ze sie ciesze na koniec lata... :) Bo od wrzesnia do swiat to zawsze jakos tak expresowo leci... a na swieta moze juz Jamalek pojawi sie na swiecie :lol: :kiss:

Anuskka –gratuluje, ze Milenusia juz sobie tak ladnie dzis pospala i zycze, zeby od teraz kazda nocka tak wygladala :)

I w ogole ogladalam zdjecia i jak zwykle obydwie Ksiezniczki Milenka i Carolinka prezentuja sie slicznie i uroczo. Wycalujcie je ode mnie !!! :kiss: :kiss: :kiss:

i jeszcze gratulacje dla Marcelka z okazji 2 zabkow – tez buziak sie nalezy :kiss:

trzymajcie sie cieplutko, ja wracam do tyrki i poki co zyje juz tylko do piatku – wyjazd do PL :woohoo: :side: :side: :side: JUPPI !!!

12 lata 8 miesiąc temu #421001 przez anuskka
Hej wszystkim

Gatita nie przepracowywuj sie zbytnio jak to mowia praca nie zajac :silly:
nie dziwie sie ze sie cieszysz na wyjazd do Polski. Ja tez czekam jak na zbawienie ,zeby maz zakomunikowal mi zebym sie powoli zbierala :lol: Bedziemy miec remont lazienki- lepiej zeby nas wtedy w domku nie bylo-wiec skorzystamy z okazji i fruuuu do Polski.Pozostaje tylko kwestia terminu.Ja chcialabym juz,ale z drugiej strony grudzien tez by nam lezal,maz moglby doleciec na Boze Narodzenie....

Kamila no z tym spaniem to u nas jeszcze jestesmy w lesie.Milenka budzi sie ok 3 na karmienie,a nieraz jeszcze pare razy potrzebuje sie przytulic.My tez kladziemy niunie spac o 22. no i spimy najczesciej do 8. No i w ciagu dnia trzy drzemki mniej wiecej o 10,14i 17. W sumie wychodzi 13-14 godzin spanka na dobe.

Zmykam zjesc sniadanko. :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #421141 przez kamila7-26
Czesc wszystkim :)

Gatita Anuskka ma racje nie przepracowywuj sie w Twoim stanie nie mozna!!
Ja tez dziewczyny chce leciec do polski zobaczymy po ferii chcialam z mezem ale on urlopu nie dostanie wiec moze polecimy z Carolcia na tydzien same!! Carolcia ucalowana :) dzieki!!! oki zmykam bo moj skarbek nie spi :) milego dnia wpadne pozniej!!

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka