- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- My life began the day you were born!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kamila7-26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cie skarbie!!

Gumis super ze w przedszkolu sie wszystko wyjasnilo

Anuskka kartka przepiekna

- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Lenita
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jamalek cudenko, jej, jaki jestem juz duzi!!! Przystojniacha!
A nasza Majusia to dopiero slicznotka. Nie no, naprawde, piekna panna. A ciacho mniam mniam wyglada. Kasiah, ja chetnie sie spotkam, daj tylko znaka kiedy Ci pasuje, tylko 30tego nie wiem, chyba bedziemy jechali do ambasady, wiec nas nie bedzie, no i sie tez zastanawiamy nad Sylwkiem ze znajomymi w casa rural, ale to jeszcze nic pewnego i jak cos to bylby 31gr i 1stycznia. A tak to jestem jak najbardziej w zasiegu.
Co do dwujezycznosci, to mnie pouczano dokladnie tak jak piszesz, zeby kazdy rodzic mowil zawsze w tym samym jezyku, inaczej bomblom sie pitoli. Zreszta znam pare takich dwujezycznych dzieci, moich rowiesnikow i zadzialalo. No i maja o wiele lepsze glowy do jezykow niz np. ja. Wiec ja po polsku a Fer po hiszpansku zapitala. Angielski tylko bajki czasami, ale podobno dzieci sie ucza tylko przez zabawe, nie przez bierne ogladanie. Nad ang jeszcze pomyslimy, jest czas mysle.
Agathe, ale cudnie, ze Zosinek juz mowi "mama". Javi raz czy dwa moze powiedzial i byly to raczej takie sobie dzwieki wydawane niz swiadome slowa. On sobie gada po swojemu i dla niego narazie to jestm "ejjj" (jak kazdy) albo "tatatata" albo "ej tiaaam". Za to swietnie nasladuje "bieeeenn" co mu raczej wychodzi jak jakies "jeeeeeuu". No i co do chodzenia to mlody zaczal sie czasami puszczac i robi pare krokow sam, ale tylko i wylacznie jak ma ochote, obrany cel. A tak to sie jeszcze boi i albo chodzi przy scianie, albo raczkuje. No wlasnie, tak naprawde to dopiero tak prawdziwie zaczal raczkowac jakies dwa tygodnie temu, ale i tak czolganie czesto wygrywa

Anneem, nikt nie zapomnial, no co Ty babo

Musze na teraz skonczyc. Moj komp sie rozkraczyl, a "pozyczony" wlasnie musi byc zwrocony

Aaaa, Kama, Ty to pewnie kolacje wig. wywalilas na 100 dan.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pozniej wroce

- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co prawda juz sie tutaj w es koncza ale wczesniej nie milam jak wam zyczen zlozyc bo w gorach bylam a tam netu niet.
Cuuudnie bylo, tyyyyle sniegu

Przez 3 dni po 3 godz mialam lekcje jazdy na nartach. Nie polamalam sie

27go znowu jedziemy gory, tym razem z enka kuzynem. Mam nadzieje ze uda mi sie wziasc kilka lekcji.
No nic spadam lulu.
- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale to nic -powstaniemy jak Feniks z popiolow

A dzis moje malzenstwo stalo sie pelnoletnie i nawet nie moge wzniesc toastu z tej okazji-juz nie mowiac o pozadnej imprezce.......
No to cmoki dziewczynki i duze buziaki dla naszych maluchow....
- gumis24
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es

Anuskka no nie zazdroszcze trzymaja sie Was te choroby..:(tyle lat razem- pieknie..musisz wypic toast z tej okazji kiedy juz poczujesz sie lepiej!

Kasiah zazdroszcze tych nart i sniegu!zawsze chcialam sie nauczyc ale jakos nigdy nie bylo okazji poki co..

- Edka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Kasiah Super, ze wyjazd udany:) Gdzie byliscie, Formigal? A Maja byla z Wami czy z dziadkami w Zgzie zostala? Ja sie dostosuje, oprocz 3 i 4 rano jestem do Waszej dyspozycji caly tydzien

Jak Wasze swieta? Nasze bardzo spokojne, po wigilii jak Dani juz poszedl kimac siedzielismy w pizamach z wiskaczem przed TV;) W Sylwka pewnie powtorka z rozrywki.
Dani dostal ksiazeczke ze zwierzetami, tak sie cieszyl ze przebieral z radosci nogami

I nie wiem co kaman od 4 dni ale normalnie cos w niego wstapilo...bunt dwulatka juz? Jak czegos nie dostanie to rzuca sie na ziemie, wali rekami i prawie glowa po scianie...jak zagadam albo probuje uspokoic to normalnie jak oliwa na ogien, tylko ignorowanie dziala

- gatita
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- My life began the day you were born!

pogoda super, 15°C, sloneczko swieci, spacerujemy sobie nad morze, w porownaniu z polska zimnica, to zdecydowanie na plus

Anuskka jeju ale te choroby sie na Was uwziely paskudztwa jedne!!! zeby jak najszybciej minelo! wielkie buziaczki

Gumis fajnie, ze w zlobku sie juz wyjasnilo.. duzo zdrowka dla Ryanka!
Edka - Jamal tez ostatnio zaczal robic akcje "na jezuska" i rzucac sie na podloge jak nie moze czegos dostac, ale takie to kurde cwane male, oczka zaslania raczkami i miedzy paluszkami zerka jaka bedzie moja reakcja

Kasiah super z tymi nartami

Agathe kiedy wracacie do BCN?
jakie plany na Sylwestra? ja przygotowuje 3-osobowa "imprezke" w domu

nie pamietam co tam komu mialam jeszcze napisac, uciekamy na spacerek, bo szkoda slonca zeby sie marnowalo

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

żeby się Wam rodziła kapusta i groch.
W każdym kątku po dzieciątku,
A na piecu troje,
A to najładniejsze
To na pewno moje".

- anuskka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gumis Biedny Ryanek-mam nadzieje ze juz lepiej.-oj Milenka na poczatku tez podnosila wrzask na widok maseczki. Teraz jest latwiej-tym bardziej ze czesto najpierw biore ja i ona chce tez

Edka no to u nas swieta i sylwester tak samo-spokojnie w domku przed telewizorkiem.
Gatita witaj w ES. I jak Sylwester?
Kasiah zazdroszcze wypadu w gory i tych lekcji jazdy na nartach-ja nie umiem -ciekawe czy sie kiedys naucze

Lenita jak tam sprawy w ambasadzie-zalatwione?
Agathe jak jak w Polsce?
Annaem no babo-jak zapomnialysmy o Tobie-no nie da rady!!!!
Toska jak u Ciebie Swieta i Sylwek?
Moja Milenka ostatnio broni rekami i pazurami swoich rzeczy. Ostatnio iza jej sprzatala zabawki to skoczyla jak lew:"Iza to sa MOJE ziabawki-zostaw mi MOJE ziabawki!!!!!" masakra. Albo przychodz do mnie i mowi.-"Mamo powiedz mi cios"
- Co Ci powiedziec Milenko?
-" Nie mam pojecia!"

A pare dni temu kiedy miala jakies spiecie z Iza(to sie czesto zdarza

- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wszystkie naj naj naj w tym nowym roku!!!
Mysmy sie po tych gorach troche pochorowali. A od wczoraj Maja tez ma katar i kaszel. Tak wiec wyjazd z zgz opoznilismy o jeden dzien i wyjezdzamy jutro.
Sylwka w domu z tesciami spedzilismy no bo chorzy bylismy. Kurcze to juz drugi sylwester, ktorego z tesciami spedzam. Mam nadzieje ze kolejny juz bez nich

Ciesze sie ze do domu wracamy bo dluzej tutaj bym oszalala...
Anuskka nie moge z Milenki. Ona swoimi tekstami normalnie wygrywa

- Agathe888
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja tez sie witam noworocznie! Zycze Wam w tym Nowym Roku spelnienia marzen xx
My juz wrocilismy z PL - fajnie bylo:) Sylwestra spedzilismy tutaj ( o 23 polozylam glowe na poduszce 'na chwile' obudzilam sie o 23.55 szczesliwa ze zdarzylam. tak wiec polozylam glowe jeszcze na chwile i obudzilam sie o 00.05

wysprzatalam chate ale jeszcze 2 dni w domu wiec zaraz znowu bedzie trzeba sprzatac.
mam juz papiery do slubu - dzieki Kasia za liste tlumaczy.
teraz modle sie zeby to zaswiadczenie 3mc nie musialobyc wazne w dniu slubu lecz w dniu skladania wniosku. w przeciwnym razie slub musimy wziac do 27 marca. ale to nic. problem z tym ze z pracy nam po slubie przysluguje 15 urlopu i jesli mam je wziac w marcu to lipa. ja bym chciala po weselu...
Zosia powoli wstaje, wlasnie sie po raz kolejny wywalila ehh no ale czuwam czuwam i mam nadzieje ze nie zrzuci niedlugo np TV bo juz tam kolo niego chodzi od kilku dni.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiah
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nie martw sie kochana, to zaswiadczenie musi byc wazne orzy skladaniu dokumentow a nie w dniu slubu

Mozesz spac spokojnie

My w koncu dzisiaj do domu wrocilismy. Biedna pszczola dalej ma katar i troche kaszle. Mam nadzieje ze w domu poczuje sie lepiej i jej wszystko minie.
A wogle jeczydupka z nirj na calego. Chyba jakies zeby jej ida.
Aaaa no i chodzi moja pszczola. Czesto jeszcze lata na czworaka bo szybciej ale ogolnie to puszcza juz sie duzo i sama przechodzi nawet kilka metrow. Smiesznie to wyglada bo jeszcze te kroki takie krzywe