BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 5 miesiąc temu #785902 przez Dorciaition
Dagnes tzn ze tez miałaś kontrole?

Monia Tobie placi pracodowca bo w firmie jest pewnie wiecej niz 30 pracowników

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #785917 przez Dagnes
Poszlam na zwolnienie po miesiacu ale wczesniej pracowalam w innej firmie i przerwa miedzy jedna a druga praca wynosila 4 miesiace

Wiktoria

11 lata 5 miesiąc temu #785920 przez niteczka
lenartowicz no tak mysle ze dam rade, nie mam innego wyjscia. Zreszta bardzo duzo polek tutaj rodzi w UK i sobie chwala wiec mam nadzieje ze ja tez bede sobie chwalic a nie narzekac.

11 lata 5 miesiąc temu #785926 przez niteczka
Asiu18 ja kupilam kosmetyki Nivea. Lagodny szampon i plyn do kapieli 2w1 hipoalergiczni i krem intensywnie nawilzajacy hipoalergiczny. Husteczki nawilzajace pampers i pampersy tej samej firmy.

11 lata 5 miesiąc temu #785929 przez gaguka
Dagnes dobrze, że już jesteś po kokntroli i już wszystko jest ok :)

11 lata 5 miesiąc temu #785945 przez Dagnes
U mnie ta kontrola poszla bardzo sprawnie i jak dzwonilam do zus w mojej sprawie to zawsze na wszystkie pytania odp mi bez problemu (az dziwne jak na ta instytucje). Oby u was tez tak szybko poszlo.

Wiktoria

11 lata 5 miesiąc temu #786006 przez anitkade
Dziewczyny, ale gwar przez weekend :) Super.
Co do kosmetyków - ja lubię Ziaję bardzo, ale w sumie to nie zdecydowałam o wszystkich markach. Kremy mam Sudocrem i Alantan, poza tym pieluch będę tetrowych używać i myć przegotowaną przestudzoną wodą pupkę. Ale jakieś pampki i chusteczki kupię na wyjścia większe, typu lekarz czy dłuższy spacer.
Ale mnie miłą niespodzianka spotkała - byłam u koleżanki i dała mi podkłady na łóżko poporodowe i wkładki laktacyjne, bo jej zostało. Bardzo mnie to ucieszyło, bo podkłądów miałą dużo to mi raczej nie braknie, a wkładki dokupię dopiero w styczniu w razie potrzeby. Aha! I jeszcze dostałam wkład do becika od mojej mamy, jeszcze po mnie i mojej siotrze :)

11 lata 5 miesiąc temu #786010 przez MoNiaaa
anitka super takie prezenty z zaskoczenia :)

ja w koncu zrobilam pierwsze zamowienie z allegro jutro zostanie jeszcze ta wieksza czesc :)

http

]

11 lata 5 miesiąc temu #786021 przez Dorciaition
Dagnes napisał:

U mnie ta kontrola poszla bardzo sprawnie i jak dzwonilam do zus w mojej sprawie to zawsze na wszystkie pytania odp mi bez problemu (az dziwne jak na ta instytucje). Oby u was tez tak szybko poszlo.

A jak to wygladalo?
Mam nadzieję ze u mnie obejdzie się bez.
Jutro tam zadzwonię bo nie wytrzymam ;) Mam nadzieje ze tez będą milo ze mną rozmawiać ;)

Alanek[*] :(

11 lata 5 miesiąc temu #786085 przez Dominiczka
anitkade Opłaca Ci się stosować pieluchy tetrowe biorąc pod uwagę pranie ich codziennie (prąd, woda, proszek) i schnięcie ich. Co za tym idzie przemakanie ubranek częściej niż przy pampersach no i pościeli w łóżeczku. Podobno dzieciaki bardziej się odparzają w pieluchach tetrowych, a doprowadzić później pupkę do normalnego stanu jest trudno. (Znajoma używała pieluch tetrowych przez trzy dni, dziecko potem miało taką ranę na pupie, że doprowadzała ją potem do stanu normalnego przez dwa tygodnie. Nie chcę nikogo straszyć, ale wolę podzielić się czymś takim)

Dorciaition Ja jutro też zadzwonię do ZUSu, bo już nie mogę wytrzymać. Korci mnie strasznie, żeby się czegokolwiek dowiedzieć..

11 lata 5 miesiąc temu #786125 przez Dagnes
U pracodawcy sprawdzali moja teczke akt osobowych, czy sa badania wstepne, szkolenie bhp itp. Do tego chcieli liste plac, liste obecnosci, moj zakres obowiazkow i najwazniejsze-dowody na to ze pracowalam. U mnie nie bylo z tym problemu bo jako ksiegowa wystawialam duzo dokumentow, mialam zlozonych pare pelnomocnictw w urzedach i banku do przeprowadzania operacji na koncie firmowym. Wystarczylo im to dostarczyc i juz wiecej pytan nie mieli. Nawet sama im to zawiozlam zeby sprawniej poszlo bo szef akurat wtedy nie mogl.

Wiktoria

11 lata 5 miesiąc temu #786133 przez Dominiczka
Kurczę, nie wiem czy u mnie w firmie byli czy nie. Szef nie informował mnie o żadnych nalotach...

11 lata 5 miesiąc temu #786159 przez lenartowicz
Ja jestem na zwolnieniu od końca sierpnia (poszpitalne) i też nadal nie dostałam kasy. Wiem ze jest jakas kontrola w zakładzie pracy (nie pracowałam dlugo) ale nie wiem jak to się zakończy.. Trochę zaczynam się martwić ze mi nie przyznają kasy. No nic, trzeba czekać.

Co do kosmetyków to nie mam nic jeszcze, a chyba powinnam, musze w końcu się za to zabrac. Pampersy zdecydowałam na.początek kupić małą paczkę pampers premium care 1, 33 sztuki tam są, tak tylko do szpitala. Jak mi spasują to już się będzie dokupywać na bieżąco

11 lata 5 miesiąc temu #786225 przez gosiacek
Dzięki dziewczyny! :) Teraz już wszystko wiem.

Dagnes jeśli chcesz kupić oilatum, to możesz zobaczyć tu: www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/426...ml-oilatum-soft.html
Cena zaskakująca. Wszędzie prawie drugie tyle kosztuje.
Możecie też zobaczyć sobie wodę morską do noska dla maleństw www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/301...owlat-250-dawek.html , która w normalnej aptece kosztuje ponad 30 zł. Ta chyba jest najlepsza, bo inne mają zbyt duży strumień i zalewają ostro noski dzieciaczków. Ja tyle wyłapałam z promocji, ale może jeszcze coś jest ciekawego :)

11 lata 5 miesiąc temu #786226 przez Zanka1989
Witam Was serdecznie. Dołączam się do tematu :) :laugh:

Ja jestem na zwolnieniu od 28 sierpnia, ale u mnie w pracy nie było kontroli. Pieniążki z ZUSU też były wypłacane regularnie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka