- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anitulka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 4

A jeśli chodzi o kąpiel dzidzi, to myslicie, ze zwykle mydelko typu bambino czy nive wystarczy czy lepiej cos innego?
- Dominiczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Anitulka - ja planuję kupić płyn do kąpieli i to wystarcza, nie używa się mydeł w kostce już ani szamponów ani innych rzeczy, po prostu tą wodą z płynem się myje. Rowów ten niemowlak nie kopie to i strasznie brudny nie jest

A jeszcze co do oliwek - koleżanka mówiła, że świetnie się sprawdza oliwa zwykła i na pewno nie uczula, kilka kropel dać do kąpieli i świetnie nawilża. Ale to jak się dojdzie do wprawy, żeby się dzidzia za bardzo nie ślizgała

Dagnes, a jak Twój pracodawca zareagował na Twoją ciążę? Bo pisałaś, że szybko po zatrudnieniu zaszłaś w ciążę i tak się zastanawiam, jak to przyjął. Oczywiście nie musisz pisać, jeśli to jest nachalne pytanie

- MoNiaaa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
to co pamietam
moj M byl przy porodzie do konca choc zapowiedzial ze jak nie bedzie w stanie to wyjdzie ale wytrwal i widzial wszystko nawet od przodu i nigdy nie mial jakiegos urazu czy wstretu i wiem ze jest z siebie dumny ze to przezyl napewno to dla faceta tez duze przezycie i moze nabieraja dla nas wiekszego szacunku.
ja nie wiem ile mam w obw ale podejrzewam ze najwiecej z was wszystkich jak dorwe metra to sprawdze ale pewnie i dominiczke pobije

w piatek juz ide na wizyte ciekawe co tam slychac moze nawet maz sie ze mna wybierze jak bedziemy mieli z kim Jule zostawic

ja mam zwykle mydelko z jonson to fioletowe na dobry sen ale to bardziej ze wzgledu ze mi sie ten zapach podoba:) przy Julce mialam bambino i bardzo dlugo tylko mydelka uzywalam
mi wyszlo kilka nowych rozstepow:( nie dosc ze po 1 ciazy mam cala mase to teraz sie nie obeszlo bez mimo ze smaruje oliwka czesto

- anitkade
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do pępka, to mój się nie może zdecydować

Ja się smaruję oliwką i na razie rozstępów nie mam, ale zobaczymy, jak będzie dalej. Sama nie wiem, czy to ta oliwka, czy po prostu mam elastyczna skórę. Ale mam kupę rozstępów z liceum, tylko nie na brzuchu, ale na piersiach, pośladkach i biodrach. Więc jakoś się nie spinam - wyjdą to wyjdą. I tak jestem za stara na chodzenie w krótkich topach

- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- niteczka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

jestem z mamus lutowych 2014 ale tak naprawde mam termin na 25 stycznia. i tak bez bicia to przyznaje sie ze dosc czesto was podczytuje a nawet staram sie byc na biezaco

przepraszam że sie wtrące tak w rozmowę ale
widzialam ze rozmawiacie o porodach... ja bylam strasznie spanikowana gdyz panicznie balam sie rodzic w moim malenkim miescie jakim jest malbork. ale od kad zaczęłam chodzić na szkole rodzenia ktora odbywa sie wlasnie w owym szpitalu, coraz bardziej przekonuje sie ze nie jest tu wcale tak źle

karmić chcialabym bardzo piersia, co bedzie rowniez sie okaze (wam też juz cieknie siara?? ja sie tak mecze od jakiegoś 24 tc

kosmetyki... ja chce używać wszystkie (a bynajmniej w miarę możliwości) z ziaji... uwielbiam ta firme i moj mężczyzna też. ogolnie tatus ma dosc wrażliwa skórę (a na ziajge reaguje bardzo dobrze ) i obawiam sie ze dziecie też moze takowa mieć.
ogolnie mam na imię kasia (czego nie trudno sie domyśleć) mam 21 lat jest to moje pierwsze dziecie

- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Rozstepy niestety wyszly mi już dawno

- lenartowicz
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

brzuszek mamy dosc spory... ale przed ciążą mialam swój nadbagaz, chociaż pocieszam sie tym że wszystko gdzie mi w brzuszek i cycki. od poczatku ciazy jestem 2 kg na plusie... a cycki... eh wyrastam z miseczki F :'(
- Dominiczka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kasiek21 (bez urazy) Jak jesteś teraz tylko 2 kg na plusie, to musiałaś mieć lekką nadwagę wcześniej, ale są tego plusy! Po ciąży będzie się wyglądało lepiej niż przed

Liczę na to, że po ciąży będę lepiej wyglądała niż przed! Nie byłam ideałem, ale teraz chcę być zajebistą mamuśką!

Kuźwa zauważyłam, że w ciąży pieprze jak potłuczona! hahah
Podniecam się byle jaką rzeczą czy nawet myślą o tym, że za niedługo będę sobie prała ubranka dziecięce i je prasowała. Ostatnio kupiłam Pampersy i cieszyłam się z tego jak debil

- Iciulinka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja też mam termin na 25 stycznia

Dziewczyny, ja się też trochę boję porodu. Najbardziej boję się żeby poród przebiegł bez komplikacji, a w razie potrzeby żeby lekarz w porę zareagował, bo niestety z tym różnie bywa

Zamierzam karmić piersią, ale zobaczę jeszcze jak długo.
Jutro mam wizytę, podejrzymy na usg naszą małą księżniczkę

- kasiek21
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pewnie ze nie urazilas. a nadwage mam i to wcale nie taka mala :-D ale coz na to poradzic. czasem tak bywa. sa okresy lepsze i gorsze, po porodzie mam zamiar wziac sie ostro za siebie co by nie wygladac jak slonica z ludzkim dzieckiem :-D moze rozmiaru 34 nie osiagne ale coz

w przeciagu jakis 2 lat przytylam jakies 20 kg. brak czasu na regularne i zdrowe jedzenie czesto tez jedzenie pozno w nocy gdyz tak wracalo sie z pracy, chwila zaniedbania i prosze. w miedzy czasie zmiana klimatu (pol roku mieszkalam w szkocji) i tak to sie zakonczylo.