BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

12 lata 6 dni temu #872068 przez pala813
DARMAG ja tez tak mam, ze nie mam kiedy zjesc. Czasen jest tak ze przygotuje sobie wszystko ale zjesc juz nie zdaze:)
ROMA a jak u Ciebie? Lepiej sie juz czujesz? Jak z Twoja mala? Nestety nasze marcowe dzieciaczki czesto maja problemy z brzuszkiem, oby mu szybko puscilo.
MAJECZKA super dziekujemy:)

U nas niezle :) mala wczoraj caly dzien spala prawie z malymy przerwami bylam w strach co to w nocy bedzie skoro tak sie w dzien wyspala ale o dziwo po kapaniu przespala od 21 do 2 prawie i potem z godzinke mam zeszlo na karmieniu i przewijaniu i do 5 jeszcze zasnela:) Dzisiaj bedziemy miec okna pomierzone bo rolety chcemy zamontowac, slonce tak nam daje po oczach dodatkowo okropnie nagrzewa pokoje trzeba cos z tym zrobic zanim takie naprawde mocne slonce przyjdzie. Ide na sniadanie moze mi da zjesc ro moje dziecie:) narazie zasnela zobaczymy jak to dzisiaj bedzie.

Milego dnia mamusie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 dni temu #872086 przez ete21
Hej mamusie!
U nas pogoda też,fatalna. Noc jakoś nam zleciała.
Stwierdzam ze jakaś meda mi dziecko zauroczyła, bo od niedzieli Igi w dzień śpi po 15 minut i strasznie się rzuca przez ten krótki sen. Albo zaczyna bez powodu zalosnie płakać i przy tym się zawiesza...wcześniej wszystko było ok. a w niedzielę jakaś baba do wróżka mi zajrzała i miałam złe przeczucie.
Może to głupie, ale wczoraj była nad małym czary mary... Mówią ze jak dziecko na słone czoło to ze urok ktoś rzucił, więc został "wylizany" i do tego ciocia dobra dusza przelala wosk przez obrączkę mogą nad jego główka i dziś będziemy wiedzieć co znaczy efekt woskowy jaki powstał...podobno z tego można wyczytać czego dziecko się boi albo co mu dolega...

Nad moim chrzesniakiem też takie czary mary były, bo nie spał dniami i nocami, i wszystko minęło...

PEWNIE macie ze mnie ubaw, ale ja tam wierze w takie rzeczy.

Wczoraj pisałam ze już nie plamie, trala lala, od t rana znów czerwono...to jest jak niekonczaca opowieść.

A choróbsko dopadło mnie na amen. Wczoraj zrobiłam sobie inhalacje i dziś już nam gęsty katar :-) już nienakapie na Igiego! No i ledwo mówię gardło nawalilo i głowa pęka...ale damy radę!

12 lata 6 dni temu #872098 przez pala813
ETE no ja nie wierze w takie rzeczy za to moja tesciowa i kuzynka meza bardzo. Juz mi kaza czerwona wstazke na wozek zawiazac jak na te chrziny jedziemy, w ogole od poczatku o tej wstazce mowia. Narazie twardo sie trzymam i nic sobie z tego nie robie. Czuje, zetesciowa niedlugo sama jej ta wstazke przywiesi:p. Mam nadzieje, ze Ci to pomoze i maly bedzie spokojniejszy:)
Co do pogody to lipa leje i jest ponuro.

Od wczoraj dosc mocno boli mnie podbrzusze czuje, ze dostane okres niedlugo. Oby bo ta nepewnosc mnie juz wkurza.

12 lata 6 dni temu #872103 przez MamaMikołaja
hej Mamcie :)
u nas noc niezła, ale juz od 6 był płacz. Mikolaj nie mógl zrobić kupki od wczoraj i znowu go brzuszek bolał. a jak zrobił to od razu zasnął. karmienie butelka z moim mlekiem trochę pomogło, ale nie nadążałam ściągać i od wieczora znowu cyc.

Co do połogu to u mnie juz dawno cisza. jakies 2 tygodnie mam lekko podbarwiony sluz, który z dnia na dzien zanika

Ete, wiem o co chodzi z tym przelewaniem wosku i zauroczeniem. u mnie temat też był przerabiany. ja tam w to nie wierzę, ale babcia nie chciała odpuścic. Teraz dla świetego spokoju ma założoną czerwona kokardkę przy łóżeczku. Ale nadal płacze, więc zauroczony nie był. koniecznie daj znać czy pomogło!

mamusie trzeba jeść i dużo pic dla lepszego mleczka, ale wiem, ze czasem nie ma czasu. ja gdyby nie mama to też bym nie miała czasu ani na jedzenie, ani na umycie się czy załatwienie, eh cięzko czasem. a jak mamy mają dwójke dzieci to szacun!

a mam pytanie, czy Wasze dzieci mają już swój rytm dnia? jedzą i śpią o tej samej porze? jestem ciekawa kiedy to sie unormuje, bo mój bąbel to codziennie ma inaczej

Majeczka możesz dodać też zdjęcia mojego Mikołajka :)
zmniejszacz.pl/zdjecie/123/111810_c.JPG
zmniejszacz.pl/zdjecie/123/111813_2014-03-18-12.17.51.jpg

12 lata 6 dni temu #872119 przez moni91
Mama Mikołaja moja Lenka w dzień niema swojego rytmu ale w nocy juz tak bo usypia po 21 i o 2wstaje:) wiec powoli sobie uklada dzień:D

12 lata 6 dni temu #872177 przez ete21
MM igor w dzień śpi zazwyczaj po każdym jedzeniu, ale ostatnie siebie na zazwyczaj koło 17,30 dostaje jeść i po 1z10 myju myju znów jedzenie i jak usnie koło 21 to pobudka koło 1,30 potem przed 6 a jak wcześniej to koło 24, 3 i 6 czasem to co 2 godziny jak coś go trawi...

12 lata 6 dni temu #872223 przez Loca
Ete, a to historia :P moj maz kiedys cygance odmowil wrozenia to ta powiedziala ze mu z wiadomo czego krew poleci 3 dni pozniej poleciala...zlapal zapalenie pecherza. Ja twierdze, ze to zzbieg okolicznosci a czy wierze w to? staram sie nie wierzyc w takie rzeczy bo bym oszalala chyba :P

MM chcialam zobaczyc zdjecie Twojego Mikolajka ale nie moge wejsc na linka :(

Roma, a jak tam Twoja noga?

Ja jestem po badaniach usg, nerki ok juz zastojow nie mam, ale okazalo sie ze na pecherzyku mam jeden zlog i dwa naczyniaki na watrobie... malo sie nie poplakalam w gabinecie, zlog pojdzie do usuniecia wiec musze umowic sie na kontrole chirurgiczna a naczyniaki do kontroli co pol roku.

Maly dzisiaj dal pospac, a i tak przez te pogode jestem wymeczona... zimno szaro i pada :/ no nic czekamy na ocieplenie i na spacerki pochodzimy.

12 lata 6 dni temu #872273 przez roma4
Dziewczyny bylismy na spacerku sami jakies pół godz , musze wam powiedzieć ,że za nim naszykowałam małego i vice to błam cala mokra no ale jakoś dałam radę.Byla położna i stwierdziła ,ze z marcelkiem ok i juz nie przyjdzie

ANITA a jak tam u malutkiego zażółcenia? u mnie przeszło wszystko i nie ma śladu po żółtaczce

PALA u nas ok , noga juz dobrze teraz uczymy sobie radzić sami

LOCA nie martw się złogi da sie usunąć a naczyniaki to fakt trzeba obserwować ja miałam na ręce i nic strasznego się nie zrobiło zbiegiem czasu go usunęłam i juz, a tak to u mnie ok pomału sie organizujemy

ETE ja też wierzę w nie które "czary"

MM moj mały raczej nie wie kiedy dzień , a kiedy noc , mam nadzieję,że nie długo sie nauczy

12 lata 5 dni temu #872326 przez darmag21
Hej mamusie. Ja na chwilke bo dzis kolejny dzien w ktorym nie wiem w co rece wlozyc. Konczr prace na sobote, gdyby nie pomoc meza to chyba bym jej nie zrobila, babcia wziela Olinka na spacer bo ciezko z nim bylo to ogarnac.

Ete ja wierze po czesci w te czary, u mnie od poczatku w wozku wisi piekna czerwona kokarda z medalikiem.

Moj zaczyna miec swoj rytual dnia choc sa takie dni kiedy miesza mu sie wszystko, ma dzien ze spi 3 godz lub 15 min, pozniej jest niedospany i marudny.

Roma ja tez raz tak mialam ze zanim wyszykowalam dwojke dzieci i siebie to bylam spocona. Maraton jak nic.

Loca duzo zdrowka ci zycze.

MM a tobie zeby Mikolajkowi juz wszystkie bolesci przeszly.

Moni to super ze mala nie upiera sie zeby nie spac w lozeczku, u mnie jest z tym roznie.

Tak po krotce cos wam napisalam, ide dalej walczyc z praca a pozniej prasowanie :(

12 lata 5 dni temu #872355 przez ulisia84
hej my dziś byliśmy na bioderkach wszystko w porządku chociaż powiedział ze lewe jet mniej sprawne ale w normie kazał nam układać go na żabkę jeśli chodzi o rytm to w dzień to jest różnie teraz śpi od 12;30 pewnie zaraz się obudzi ale za to noc jest już prawie regularna o 19;30 dostaje flachę i śpi do północy potem koło 3 i 6 a dziś w nocy obudził się o 1;30 i potem 5,30 tak wiec się wyspaliśmy

ete ja wież w te zauroczenia mały ma na wózku kokardkę na foteliku i łóżeczko a mój jak kupił sobie samochód który się co chwile psuł i koleżanka mu doradził żeby sobie kokardkę zawiązał w aucie i jak ręką nic się nie psuje

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #872386 przez Loca
ohooo... a u nas zaczyna sie wymuszanie... do wozka jak sie malego odlozy to ryk taki jakby ze skory go obdzierali, teraz maluch spi u mnie na brzuchu, brzuch do brzucha i tak xasnal twardo ;) pewnie bicie serca i oddech go uspokoily.

Ja tez juz spokojniejsza jestem, oczywiscie swoje wyplakac musialam bo jak ja moge malego w domu zostawic na kilka dni jak bede szla na zabieg. Kamul mam malutku bo tylko 5 mm jak czytalam ze ludzie maja cale pecherzyki w zlogach to ja sie zasanawiam jak oni z tym zyja? jak ja zdycham z bolu przy 5 mm a ludzie to kamienie nawet do 2 cm hoduja teraz i tak mi zabiegu nie zrobia bo musze czekac do konca pologu, przynajmniej wiem co mi jest ;)

Dzisiaj mlodego zwaxylismy i utylo nam dziecko do 3300 g wczoraj moja przyjaciolka urodzila core 3700 i ja sie pytam tego mojego Mikolaja jak to z nim jwst ze dziewczyna mlodsza od niego a i wieksza :P a on taka kruszyna :P

Ulisia to ze spaniem u was jest jak u mnie :) pierwsza pobudka 1:30 druga miedzy 4 a 5 moj maz jak zabity spi ia sie wysypia za to ja cala noc na czuwaniu zwlaszcza ze przysypiam jak malucha karmie. Super ze z bioderkami jest ok maluchy sa na takim etapie ze pieknie mozna wszystko skorygowac ;)

12 lata 5 dni temu #872431 przez Ani-ta
Roma no niestety mój mały nadal żółty wczoraj byliśmy na pobraniu krwi i jutro będziemy mieć wyniki birubiny mam nadzieje że wynik nie będzie zły ;)

pozdrawiam

12 lata 5 dni temu #872454 przez ete21
A ja zdycham... Ratunku....! nie widzę na oczy, przez, ten katar i czuje się jak zwłoki...

12 lata 5 dni temu #872460 przez darmag21
Oj Ete to cie ladnie chorubsko wzielo. Zdrowiej jak najszybciej.

Loca moj tez genijalnie wymusza zeby nosic go na recach.

Anita trzymam kciuki za dobry wynik.

Ulisia, dobrze ze bioderka w normie. My mamy 17 wizyte.

12 lata 5 dni temu #872474 przez roma4
ANITA mam nadzieję ,że wynik nie będzie za bardzo podwyższony , mój ma za to jak to stwierdziła położna za duże ciemiączko i kazała na słońce tylko skąd wziąść słońce też myślę ,że lekarz pewnie większą dawkę wit D zapisze niz norma, no ale to dopiero po świętach..

ETE zdrówka życzę :) wiem jak to jest z katarem bo ja mam zawsze zawalone zatoki

LOCA marcel też wymusza najlepiej to by spał na rekach i już no ale nie mogę sobie na to pozwolić

ULISIA super ,ze bioderka masz ok ja mam 26.04

jutro idę z nogą do lekarza zobaczymy co dalej ale raczej następne zastrzyki ....mam nadzieję ,że trochę mnie podleczą...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka