- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- Kasiunia88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ja dzisiaj kupiłam 2 paczki tych podkładów poporodowych, czyli jest ich 20szt. najwyżej jak wyjdę ze szpitala to dokupię jak będę dalej tak mocno krwawiła, a jak nie to zwykłe podpaski będę używać w największym rozmiarze..
tych majtek mam też 2szt. z canpol babies i są fajne takie elastyczne, bo te co miałam kiedyś te siateczkowe zwykłe to okropne..te podpaski prawie wypadały z tego ;/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonan12
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Z malutkim wszystko dobrze rośnie wierci się :-D
Niestety w piatek dowiedzieliśmy się że rozwalają nasz urząd i będa zwolnienia grupowe w październiku nikt się nie uchroni , a że oboje z mężem pracujemy w jednym urzędzie zostajemy bez pracy .
Mąż się załamał ja jeszcze będę dostawać macierzyński przez rok ale on nie wyobraża sobie szukania w tych czasach pracy

Jak mówią jak się wali to się wali wszystko

Dam znać jak by coś się działo u nas i czytać będe ale udzielać mało

- danusia87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Jeśli chodzi o nosidelko to na początek mamy chustę elastyczna i nosidlo z Babybjorn a na później nosidlo MeiTai. Wszystko sprawdziło nam się rewelacyjnie. W MeiTai nadal nosimy czasem Dawida- znaczy teraz to mąż go nosi;-)ale nosidlo jest boskie:-)
- danusia87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja dzisiaj mialam pierwszy raz skurcz jak na @ całego brzucha...a wiec kto wie może to juz bardzo blisko brzuch mam niziutko szyjka skrócona miekka i glowka bardzo niziutko... no tak ciekawe co z tym bedzie...
- Kasiunia88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Byłam dzisiaj na wizycie. Lekarz powiedział, że szyjka od strony krzyżowej lekko skrócona, ale twarda czy zamknięta, nie pamiętam dokładnie..tak więc u mnie jeszcze cisza chociaż zostało mi 16 dni do terminu

mowmimama rzeżucha dała radę wyrosnąć na święta

beaciaa ja miałam podczas porodu bóle od krzyża przez całe te 15 godzin..to jest ból nie do opisania..moje miesiączki też wyglądały podobnie i myślałam ,że co tam poród skoro podczas okresu mdlałam z bólu i myślałam, ze będę chodzić po ścianach to taki poród przetrzymam, ale tego nie da się porównać..i tak się sama z siebie śmieję, że teraz chce znowu urodzić sn..ale pocieszę Cię, że po porodzie sn bóle miesiączkowe prawie całkowicie zanikły
- biedroneczka39
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- sela
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- <a href="http://www.zapytajpolozna.pl" title="Pobi
Jak po św bo u mnie ok.Ogólnie czuje sie dobrze meczom mnie tylko wizyty w toalecie,bylismy dzisiaj na ostatnim usg Marce kawał chłopaka wazy 3.200
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Ja po wizycie. Część zewnętrzna szyjki przepuszcza palec ale dalej zamknieta. Skurcze pisały się na ktg cały czas. Ale jak to doktor powiedział " poród jest wtedy kiedy skurcze nie dają spać". A u mnie od około tygodnia wszystkie noce przespa;-)ne Czyli jeszcze kawałek drogi mam do porodu. A Marysia waży troszkę ponad 3000g.

- miła
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Gosia27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3

Podpowiedzcie komplety na różną pogodę na wyjście dla maluszków
- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wczoraj byłam na usg i okazało się, że nasza Mała już nie jest taka mała...wymiary wskazują na 3800 gram. Nawet zaniżając o granicę błędu usg to i tak wychodzi dość dużo jak na ten tydzień. Wszystkie wymiary wskazują na 39 tydzień i 3, 4 i 6 dni. Nieco więcej niż faktycznie ma ciąża także lekarz powiedział, że za jakieś 5-7 dni powinno się zacząć. Może to być bardziej kwietniowe niż majowe dziecko

Rozwarcie na 2 cm, główka nisko ale jeszcze nie wstawiona w kanał. Co gorsze lekarz mi robił wczoraj masaż szyjki macicy...myślałam, że nie wytrzymam tego bólu, coś okropnego, o mało lekarza nie uderzyłam...
Po tym badaniu, w nocy chyba odszedł mi czop, choć nie jestem pewna.
Dzisiaj wieczorem idę do szpitala na pierwsze ktg. Ciekawa jestem, jak to wyjdzie.
Lekarz też powiedział, że nie wyklucza cesarki. Raz ze względu na wagę dziecka (w mojej rodzinie duże dzieci się rodzą, sama się urodziłam z wagą 4500, a dwa ze względu na nieustępliwą rwę kulszową).
Ehh...nie mogę uwierzyć, że poród może być nawet pod koniec tego tygodnia....