- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- agula1987
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
U nas jak na razie ok malutki je i śpi a jak ma ochotę to jeszcze trochę pogada z tatą

A co do porodu to w nocy poczułam że zaczęły mnie boleć plecy, rano wstałam i zaczął mnie pobolewać brzuch. Chodziłam cały dzień, bo myślałam ze to pewnie fałszywy alarm, ale jak mąż wrócił z pracy stwierdziłam że się pakuję i jedziemy bo boli coraz bardziej. O 21 z rozwarciem na nie całe 3 palce przyjęli mnie do szpitala, a o 23.45 Ksaweruś był już na świecie.
Ból porodowy do przeżycia, ale też nikt nie obiecywał że będzie łatwo

Ja miałam wszystkie bóle krzyżowe (baaardzo mocne) i położna powiedziała że te są najmniej efektywne jeśli chodzi o przebieg porodu i gdyby przeszły mi z pleców na brzuch to Ksaweruś w ciągu 15 min. byłby na świecie!
Ale się rozpisałam!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sela
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- <a href="http://www.zapytajpolozna.pl" title="Pobi
isiaSuper rodzinka

Mam pytanko do dziweczyn które uroziły juz swoje skarby,powiedcie mi kochane jakie miałyscie objawy przed porodem tak np z 5 dni przed
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
zazdroszcze wam rzes ja nie moge mam uczulenie na kleje wole nie ryzykowac bo jest dosc mocna nawet jesli kupie buty niestety przez skarpety tez przejdzie juz 2 razy szpital byl nie bede ryzykowac

jak mi jest zle, nie moge siedziec boli mnie kregoslup, nie moge lezec bola mnie biodra jdna strona zla druga zla, rece mi puchna w nocy i nie mage zgiac do piesci a nawet do polowy, potem jak rozruszam jest ok, jak leze na wznak nie moge oddychac, do tego swedzi mnie brzuch ktory smaruje juz co godzine i bola cycki, nie dosc ze bola sa wielkie jak arbuzy i niepasuje zaden stanik pod biustem no i jeszcze zrobilo mi sie odparzenie pod nimi.

oszaleje oszaleje oszaleje..........
- biedroneczka39
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- biedroneczka39
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- sela
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- <a href="http://www.zapytajpolozna.pl" title="Pobi
biedroneczkaWidze ze kazda z nas chciałaby urodzic przedterminem haha ja tez mam nadzieje ze do 19 nie dotrfam,ale póki co to raczej urodze po terminie.Jedno jest pewne na pewno urodze w tym miesiacu hahah
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Tzn na co sobie pozwalacie? Bo Ja to się ograniczam cały czas a tak ciągnie mnie do soku jabłkowego

Malutka grzeczna moja śpi i w dzień i w nocy grzecznie wczoraj miała gorszy dzień ale podejrzewam,że to przez witaminę K wczoraj podałam jej pierwszą dawkę bo to dopiero w 8 dobie życia można. Tak samo się zachowywała jak wcześniej podałam jej witaminę D. Taka marudna była .Ale dzisiaj już jest znowu dobrze. No na ten moment bo zbliza się godzina kąpieli a Ona tego strasznie nie lubi

- LenaOlsztyn
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- :P
A więc 2 maja o godz. 9:35 z wagą 3200g i długością 55cm przyszedł na świat mój synek Fabian

Zaczęło się tym, że z nienacka o 2 w nocy odeszły mi wody.Po przyjeździe na porodówkę przez 4 godz byłam na oddziale ginekologicznym gdzie byłam dopóki nie miałam 7cm rozwarcia.
Potem przeszłam na porodówkę a tam okazało się,że mały ma problem z wejściem w kanał rodny ze względu na to, że kość spojenia łonowego mam nisko usytuowaną.Pochodziłam,poskakałam na piłce ale najlepszy efekt przyniosło siedzenie na kibelku

W domku z synkiem jestem już od niedzieli

- miła
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

oleczka331 ja mam ten sam problem z dlonmi nie moge ich zgiac

A ja kochane dzisiaj zrobilam pozadki w domku spakowalam sie do konca do szpitala no i czekam

- isia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Patka- jeżeli chodzi o napoje to ja piję tylko herbaty owocowe, ziołowe i wodę. żadnych soków nie piję, ale dlatego że nie mam na nie ochoty. Jeżeli chodzi o jedzenie to mnie bardzo ciągnie do słodkiego. czekoladę zastępuję tostami z dżemem jagodowym lub pożeczkowym

- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

muszę spróbować z tym sokiem w sumie trzeba metodą prób i błędów stopniowo dawać coś nowego maluszki.
Ja w domu mam niestety dzem tylko truskawkowy ale chyba jezeli chodzi o truskawki nie będę ryzkować bo każdy wie jak jest z truskawkami.
A teraz jeszcze jedno pytanie może wyda Wam sie głupie ale strasznie mnie ono trapi takie mleko z butelki lub z kartonika,żeby się napić nie muszę chyba już gotować Ono odpowiednio jest przygotowane tak bym się mogła napić prosto z lodówki i małej nic oni nie zaszkodzi gdy będę ją karmiła piersią ?
- iwonan12
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
miła ja wczoraj też swojego wzięłam w obroty i skutkiem tego była nie przespana noc dziś niestety do pracy poszedł szkoda

Ja po nie przespanej nocy dziś ciężko jeszcze do tego biegunka mnie dziś złapała i skurcze mnie łapią takie pojedyncze

- miła
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
nie bylo mnie na forum pare godzin, a tu tyle postow!
Agula - widze, ze nie bylo tak zle

Oleczka - mam podobnie, jesli Cie to pocieszy, hihi

Biedroneczka - dobrze, ze ogolnie w porzadku!

Patka - ale fajnie, ze Twoja dzidzia jest spokojna! Kurde, w Anglii witamine K daja jeszcze w szpitalu po porodzie.
LenaOlsztyn - gratulacje kochana!!!! Wspaniale wiesci!!!!

Mila - grunt to pozytywne myslenie

Iwonan - cos mi sie wydaje, ze Ty juz niedlugo

Patka - nie mam pojecia. Powiem Ci, ze ja w ogole sie totalnie nie orientuje jezeli chodzi o karmienie piersia co mozna i co nie.
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5