- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwcowe
Mamusie czerwcowe
- srenka_918
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    
- Ciało jedno, serca dwa :-)
 Gratuluję ciąży
 Gratuluję ciąży  No i jak piszą moje koleżanki mąż niech też się angażuje
 No i jak piszą moje koleżanki mąż niech też się angażuje  to piękne wsparcie dla Ciebie
 to piękne wsparcie dla Ciebie 
Współczuję mdłości... Pamiętam jak sama nawet po wodzie wymiotowałam... Do południa nic zjeść nie mogłam a po 14 znowu się zaczynało jak coś zjadłam... Ale przeszło zupełnie już po miesiącu

Jakby co to jestem mamą z Czerwcówek2013 a urodziłam w lipcu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kocica
-   Autor Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-    

No tak mdłości są okropne
 choć i tak bardzo sie staram zwłaszcza jak jesteśmy na proszonych obiadach bo jeszcze o ciazy nikt nie wie chce powiedzieć dopiero jak lekarz potwierdzi w 100% i powie ze jest ok
 choć i tak bardzo sie staram zwłaszcza jak jesteśmy na proszonych obiadach bo jeszcze o ciazy nikt nie wie chce powiedzieć dopiero jak lekarz potwierdzi w 100% i powie ze jest ok  choć to dopiero początek 6tydz wiec może jeszcze nie byc nic widać..
 choć to dopiero początek 6tydz wiec może jeszcze nie byc nic widać..A jak to u Was było?
- Sevilla
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
 Zaliczyliśmy z mężem wpadkę i wypada, że najprawdopodobniej kolejny szkrabik będzie na początku czerwca o ile wszystko będzie dobrze. U mnie jak narazie objawów oprócz otumanienia, częstszego latania na siusiu, płaczliwości i szybkiego złoszczenia się to nie ma nic ... hehe cycki jak flaki, nawet nie bolą, a mdłości to ja nawet nie wiem co to jest
 Zaliczyliśmy z mężem wpadkę i wypada, że najprawdopodobniej kolejny szkrabik będzie na początku czerwca o ile wszystko będzie dobrze. U mnie jak narazie objawów oprócz otumanienia, częstszego latania na siusiu, płaczliwości i szybkiego złoszczenia się to nie ma nic ... hehe cycki jak flaki, nawet nie bolą, a mdłości to ja nawet nie wiem co to jest 
Co do wizyt z mężem u ginekologa, angażuj go w każdą wizytę. To jest dla Ciebie ważna chwila, a jemu pozwoli oswoić się z myślą, że rośnie w Tobie nowe życie. Niestety większość znanych mi przyszłych ojców, mówi, że gdyby nie widzieli malucha to nie zdawali by sobie sprawy, że w ciałach ich żon jest mały lokator

- Kocica
-   Autor Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-    

No i zasypiam jak tylko lozko zobaczę
 i cycki tez nie powiem żeby jakos bardzo bolaly ale z tego sie akurat cieszę
 i cycki tez nie powiem żeby jakos bardzo bolaly ale z tego sie akurat cieszęchoć mąż mówi ze są jakieś inne

- Sevilla
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    
 Piersi nie bolą mnie wcale, choć może dlatego, że prawdę mówiąc od porodu nie dostałam jeszcze okresu i może trochę inaczej będę przechodziła objawy ciążowe... jestem ciekawa, co powie mój ginekolog, bo datą ostatniej miesiączki jest 18 sierpnia 2012 hahaha
 Piersi nie bolą mnie wcale, choć może dlatego, że prawdę mówiąc od porodu nie dostałam jeszcze okresu i może trochę inaczej będę przechodziła objawy ciążowe... jestem ciekawa, co powie mój ginekolog, bo datą ostatniej miesiączki jest 18 sierpnia 2012 hahaha		Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kocica
-   Autor Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-    

No i mam metlik w głowie jak to będzie i czego sie spodziewać
 oby wszystko było dobrze bo mam ambitny plam byc aktywna przez cała ciążę
 oby wszystko było dobrze bo mam ambitny plam byc aktywna przez cała ciążę  
- Sevilla
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    
 U mnie na samym początku przyszło załamanie. Maks ma 4 miesiące, a za niecałe 9 miesięcy ma być drugi maluch. Ta wizja mnie najbardziej przeraża. Plus jednej ciąży jest taki, że tym razem wiem, że nie mogę sobie folgować z jedzeniem. W ciąży Maksowej przytyłam 18kg, a jeszcze zostały mi 2kg ...
 U mnie na samym początku przyszło załamanie. Maks ma 4 miesiące, a za niecałe 9 miesięcy ma być drugi maluch. Ta wizja mnie najbardziej przeraża. Plus jednej ciąży jest taki, że tym razem wiem, że nie mogę sobie folgować z jedzeniem. W ciąży Maksowej przytyłam 18kg, a jeszcze zostały mi 2kg ...		Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kocica
-   Autor Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-    

Kurcze to ze mam przytyc jakieś 20 kg mnie przeraża
 Nie wyobrażam sobie tego
 Nie wyobrażam sobie tego  Ale cieszę sie z terminu na czerwiec bo pora roku wydaje mi sie całkiem przyjemna
 Ale cieszę sie z terminu na czerwiec bo pora roku wydaje mi sie całkiem przyjemna  
- Sevilla
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    
Na całe szczęście po urodzeniu dziecka przestajesz się aż tak przejmować kg i ewentualnymi rozstępami, bo taki mały szkrabik wystarczy, że się do Ciebie uśmiechnie, a wszelkie niedogodności puszczasz w niepamięć. Pocieszę Cię, że ja po 4 miesiącach mimo 18kg na plusie w ciąży, ważę jedyne 2kg więcej niż przed ciążą i myślę, że gdyby nie kolejna ciąża to za 2 miesiące ważyłabym tyle samo co przed ciążą ...
- Kocica
-   Autor Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-    
 choć jak narazie jest to dla mnie dość odległe
 choć jak narazie jest to dla mnie dość odległe  ale tak mnie na słodkie ciągnie ze szok
 ale tak mnie na słodkie ciągnie ze szok 
No i jak tak szybko sie chudnie to juz mi lepiej

I mam nadzieje ze nie będę miała rozstepow i innych pociazowych niespodzianek..
- Marta1985
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    
- Otrzymane podziękowania: 15
 będziesz miala dwa szkraby odchowane
 będziesz miala dwa szkraby odchowane  napewno będzie ciężko ale już masz doświadczenie więc dasz radę
 napewno będzie ciężko ale już masz doświadczenie więc dasz radę 
Co do objawów ciążowych to ja pamiętam ze senna bylam i o 19 już spałam
 a ciąża w zasadzie bez objawowo minela wiadomo ze z biegiem czasu były dolegliwości ale miło ten czas wspominam
 a ciąża w zasadzie bez objawowo minela wiadomo ze z biegiem czasu były dolegliwości ale miło ten czas wspominam 
Ja też chciałam być aktywna i pracowałam prawie do połowy ciąży potem mi šie zaczela szyjka skracac i lekarz mi ńie pozwolil pracować ale za drugim razem ide od rażu na l4 bo ńie ma o šie przemeczac

A mój Bartuś też jest cudnym dzieckiem spokojny grzeczny i spi od 20 do 8 z jedną przerwa o 4

- Marta1985
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    
- Otrzymane podziękowania: 15

Niestety porod maj/czerwiec teŻ ma minusy - upały są ńie dozniesienia

- Kocica
-   Autor Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-    

No tak upałów nie wzięłam pod uwagę
 zreszta nie myślałam ze uda sie nam za pierwszym podejściem
 zreszta nie myślałam ze uda sie nam za pierwszym podejściem 
A tu proszę pierwsze starania i juz dwie kreski

- Sevilla
-    
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-    

Ja na całe szczęście z góry wiem, że będę miała cesarkę. Pierwszy poród zakończył się cesarką, bo mały owinął się pępowiną i tętno mu spadała. Teraz myślę, że lekarz nie będzie chciał ryzykować pęknięciem macicy i też to rozwiążemy cesarką, zwłaszcza, że minął zbyt krótki okres czasu od pierwszej cesarki
- Kocica
-   Autor Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-    
 Poród to póki co temat prawie mie realny..
 Poród to póki co temat prawie mie realny..Całe szczęście ze mam świetnego lekarza
 i jestem spokojn...jeszcze
 i jestem spokojn...jeszcze