BezpiecznaCiaza112023

Lipcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #841989 przez Cania
Elmirka, nie stresuj się niepotrzebnie takimi snami :) Twoje maleństwo każdy stresik czuje! A sny się nigdy nie sprawdzają, a jeśli już, to na opak :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #842011 przez elmirka_20
Dziękuję Cania :) Już mi przeszło :) Mąż też miał jakieś koszmary tej nocy, ale ma trochę lepiej bo ich nie pamięta :)

Puściłam płytę z moimi odstresowującymi piosenkami, zjadłam pełne witamin śniadanie, z kawusią zbożową, połknęłam witaminki i dzisiaj z moją dzidzią świętujemy koniec 19 tygodnia :) Już się nie mogę doczekać jutra, kiedy to przez 5 minut będę miała radochę z czytania na portalach i w mojej książce "W oczekiwaniu na dziecko", co nas czeka w 20 tygodniu :)

A Wy Kobietki też tak macie, że jak zaczyna się nowy tydzień ciąży, to czytacie, co się będzie działo z Waszym dzidziusiem? :)
Później jak ktoś mnie pyta jak się czuję i jak dzidzia, to mówię: dzidzia w tym tygodniu ma ok .... cm od główki do pośladków, waży ok ... , ma już ... i zaczyna .....
I buzia mi się cieszy jak widzę ich rekację :)
Dla mnie takie czytanie o kolejnym tygodniu jest to chwila spokoju i uśmiechu w oczkiwaniu na kolejne USG i wizytę u lekarza :) Nigdy nie myślałam, że nie będę się mogła doczekać wizyt u ginekologa, hahaha! :)

11 lata 2 miesiąc temu #842017 przez ggabii
Elmirka tak jak gdybym czytała swoją reakcję na rozpoczynający się nowy tydzień ciąży :) Cały rytuał zasiadania przed laptopem i czytania co tam będzie w danym tygodniu, zdjęcia maluszków w tym samym okresie życia i porównywanie brzuszków innych mam z moim ;)

11 lata 2 miesiąc temu #842020 przez ilona88
Wczoraj z mężem podjęliśmy decyzję o wynajęciu douli. Babeczka przyjeżdża do Ciebie w chwili gdy wody odchodzą i podejmuje decyzję kiedy jechać do szpitala. Tam jest z Tobą przez cały poród o tuż po a później przyjeżdża do domu pomóc przy pierwszej kąpieli, pokazuje jak karmić o w ogolę. Do tej samej położnej będziemy chodzić na szkołę rodzenia... Będę dużo spokojniejsza, bo tyle się teraz słyszy o tragediach spowodowanych niekompetencją lekarzy... Dacie wiarę, że mojej szwagierce lekarz podczas porodu złamał żebra???

11 lata 2 miesiąc temu #842032 przez Cania
Emirka, ggabii, u nas jest dokładnie tak samo, w ten konkretny dzień siadamy z mezem przed komputerem otwieramy strone i czytyamy: w tym tygodniu który się skonczyl nasze maleństwo urosło już tyle, umie to i to, a w tym co nas czeka, będzie to i to :D I żeby było smieszniej, mój maz nie pozwoli mi wejść na stone dzień wcześniej i przeczytac! :)

ilona88 ale żeby polamac zebra to ten lekarz musial się naprawdę postarać! masakra :/

11 lata 2 miesiąc temu #842046 przez Lyanka
Cześć dziewczynki.
To i ja pochwalę się swoim brzucholem :D
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #842048 przez ilona88
Lyanka ale piękny brzusio...:)

11 lata 2 miesiąc temu #842050 przez Lyanka
Zaznaczę, że zdjęcie robiłam ponad tydzień temu ;)

11 lata 2 miesiąc temu #842060 przez Agnilla
Witam sie i ja :)
Lyanka piekny brzuszek i fajny dresik ;)
tak jakw czoraj mialam udany dzien tak o polnocy wyladowalam w szpitalu z okropnym bolem lewego jajnika, przebadano mnie na fotelu, zrobiono usg, wszystko jest ok, mam lezec i brac nospe. a takie piekne slonce bylo, taaaki spacer sobie zrobilam, nie wiem moze zbyt duzo wzielam wczoraj na siebie i za kare mam, kisze sie w lozku :(
co do podczytywania, to ja kazda niedziele zaczynam nowy tc i czytam wszedzie co sie ze mna i z dzieckiem dzieje :) i tak samo jak ktos pyta ktory to mc to opowiadam, ile dziecko ma cm, co potrafi robic itp :P
laski, bo zawsze zapomne Was spytac, czy jak Wy podajecie ile przytylyscie, to mowicie o początkowej wadze z karty ciazy czy same sie wazycie w domu?

11 lata 2 miesiąc temu #842070 przez ggabii
Ja każdorazowo jestem ważona u gin i wpisuje to na bieżąco do karty ciąży.

11 lata 2 miesiąc temu #842071 przez Cania
Agnilla, to mialas nocna przygodę... mam nadzieje ze już jest lepiej! najważniejsze, ze z maluszkiem wszystko dobrze. czasami organizm może dawac znac, ze potrzebuje zwolnic, w ciąży tym bardziej. Także oszczędzaj się na ile tylko można.

ja podaje do początkowej wagi z karty ciąży, a wazenie mam na każdej wizycie u gin. miedzy wizytami waze się sama :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #842073 przez Lyanka
Dzięki dziewczynki :)
Na dzień dzisiejszy mam już ciut większy brzuszek, tylko nie mam czasu zdjęcie zrobić :)

Jeśli chodzi o wagę, to ja podaję kg, które przybrałam od początku ciąży.
Ważę się sama w domu rano, przed śniadankiem :)
Lekarz wpisuje moją wagę, którą podaję sama.

11 lata 2 miesiąc temu #842083 przez Agnilla
łeee a ja Wam podaje wage z 3tc kiedy jeszcze nie mialam karty :lol: nooo w takim razie przytylam mniej :lol:
a ważę sie sama w domu od samego poczatku, po siku na golaska :P a nie w gabinecie w ubraniach ;)
i wtedy podaje poloznej, bo ona mi uzupelnia karte ciazy
leżę i gniję :P

11 lata 2 miesiąc temu #842090 przez Cania
ja pierwsze wazenie miałam w 6tc, wiec tez jeszcze powinno być powiedzmy ze na zero :D a ze w ciuchach, to nie ma znaczenia, jeśli bierzesz roznice pomiędzy poczatkowa a koncowa :) powiedzmy ze:
(waga teraz + ciuchy)-(waga pocztkowa + ciuchy) = waga teraz - waga poczatkowa :D :P

11 lata 2 miesiąc temu #842177 przez elmirka_20
No to bardzo się cieszę, że nie tylko mi sprawia ten "rytuał" czytania o kolejnym tygodniu ciąży tyle radości ;) To - po dobrych wieściach od lekarza i ruchach dzidziusia - jest najlepszym aspektem naszego stanu :)

Agnilla, dobrze że już Ci lepiej i wróciłaś do domu. Zdrówka dużo życzę i Tobie i nam wszystkim, żeby takich incydentów już nie było, ani tych naszych przeziębień czy innych dolegliwosci przynajmniej do końca ciąży ! :) Żebyśmy mogły spokojnie cieszyć się naszymi rosnącymi zdrowo maluszkami :) A potem... W lipcu.... :) Wreszcie mogły wziąć je w ramiona i zabrać do domu... :)

Lyanka, mamy bardzo podobne brzuszki ! :)

Ja podaję wagę z karty ciąży - ważenie z wizyt u lekarza - moja waga domowa liczy mi średnio 2 kg mniej, więc to pewnie waga ciuchów.

P.S. Korci mnie, żeby dzisiaj podejrzeć, co się dzieje w 20 tygodniu, ale 1 dzień jest jutro, więc ... Nie ma bata - muszę wytrzymać !!! :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka