- Otrzymane podziękowania: 33
- /
- /
- /
- /
- Lipcówki 2014
Lipcówki 2014
- gabi28
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jeju,mam lenia. Nic mi sie nie chce. Masakra jakaś.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnilla
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56

co do pepka tez kupuje octenisept, polozna radzila nam kupic wiekszy bo cenowo lepiej wychodzi, a mowila, ze to jest praktycznie do wszytkiego...nawet do odkazania krocza po porodzie. a ja sie dziwilam czym mnie gin dezynfekowal przed badaniami i to bylo to

chcialam wczoraj zrobic zakupy w tej aptece, ale oczywiscie sie nie wyrobilam. ja mam ją niedaleko domu, ale przez neta wychodzi taniej, a jak zamowie za 150zl to mam odbior osobisty i przesylke gratis

ggabii ja pamietam o Tobie w momentach kiedy nie mam czasu

co do termometru kupilam juz dawno, prowadzil w rankingach wiec sie zdecydowalismy na ten
www.aptekagemini.pl/termometr-tech-med-tm-f03b-1-sztuka.html
oho matka idzie lezec, corka sie budzi

- marzena25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Jeśli chodzi o spanie to ja też korzystam ile mogę, wstaje tak ok 8.30 , czasem się uda dłużej

Ale pogoda beznadziejna ale mam dzisiaj dzień lenia rozłożyłam się na kanapie z zaległymi gazetami o maluszku i ulotkami, broszurkami ze szkoły rodzenia i będę nadrabiać

Miłego dnia Wam życzę mimo brzydkiej pogody

- malgorzatawalak
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 25

Ja tez mam strasznego lenia...wstaje 7 to najwyzej a o 12 jestem w lozku na drzemce

Czekam teraz az mi sie ciuszki wypiora i lece do lozka

Jeszcze raz dzieki za liste

- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Cania nie chciałam się narzucać

- staślubania
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 21

- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "mamo, słyszałaś kiedyś o cierpliwości?"
- Otrzymane podziękowania: 96
ggabii może po prostu macha raczkami a Ty to tak odczuwasz np.

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
Widać, że pogoda u nas wszystkich paskudna, bo tyle tu jest nowych postów, że ledwo nadrobiłam!
Muszę wchodzić częściej niż raz dziennie!
Magdalen ja też dziś miałam głupi sen. Siedziałam na kanapie w bibliotece i chłopak który siedział obok wziął rozbieg i skoczył mi na brzuch! Zerwałam się z łóżka z krzykiem i ręką na brzuchu:) Hehehehe ale głupoty nie?
wiolcia1004 pytałaś ile cm mam w brzuszku-na wysokości pępka 98:)
A co do Ziaji i ogólnie kosmetyków to faktycznie, ile mam tyle opinii. Powiem Wam jeszcze raz z doświadczenia (jestem po kursach kosmetycznych i kosmetologicznych), że kosmetyki kupione w aptece, a zwłaszcza te, które tylko tam można kupić, wcale nie muszą być lepsze. Marketing firm kosmetycznych "wpadł na pomysł", że wykupi sobie miejsce w aptece, bo wtedy ludzie bardziej ufają kosmetykom. Również nie zawsze to co drogie, oznacza lepszą jakość.
Mojej przyjaciółki mąż pracuje w Ziaji. Wiem z pierwszej ręki, że jakość tych kosmetyków jest bardzo wysoka, a produkcja na wysokim poziomie. Ale nikomu nie narzucam tu swojego zdania!
Też głupotą i nietaktem jest stwierdzenie, że kupując tańsze kosmetyki narażamy nasze dzieci na syf i szajs!
Ja na pewno zopatrzę się w Ziaję i zobaczę jak moja Emilka to odbierze;)
ziaja.com/kosmetyki/dla-dziecka/od-1-dnia-zycia
Tu link do wszystkich kosmetyków od 1 dnia życia. Jest tam również krem z filtrem!
A jeszcze na marginesie, to jedni odradzają w ogóle stosowanie kosmetyków, gdy inni twierdzą, że to konieczne. Ja słyszałam same złe opinie o Johnson czy Nivea, ale wiem, że wiele osób tego używa. Gdyby było inaczej, te firmy już by nie istniały!
Tak samo pieluszki. Dostałam próbki z Pampersa i Dady na Szkole Rodzenia. Obie firmy są badane wg tych samych norm i dopuszczane przez te same organizacje, więc to, że jedni mają odparzenia po nich a inni nie wcale nie musi świadczyć o firmie:)
Zostaniemy mamami, to same będziemy widzieć, co jest dobre dla naszych dzieci a co złe!
A wracając do list z wyprawką, to moja koleżanka wysłała mi takie dwie. Wstawiam tutaj, może akurat się przyda:)Chociaż i tak musimy brać niektóre rzeczy przez palce, albo dodawać też swoje! Ja np. nie ruszę się z domu bez balsamu do ust, a jak gdzieś nocuję to potrzebuję opaski na oczy-w szpitalu się przyda, bo światło nas nie obudzi!
I jeszcze strony z listami z Dzienniczka Ciąży:
- ggabii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41
- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- MarzenaBZ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amor Vincit Omnia
A to jeszcze jedna lista - z tej strony!
Tyle tych list, że się pogubimy;)
A jeszcze a propos rzeczy, które nam się przydadzą, to położna na Szkole Rodzenia kazała każdej z nas zaopatrzyć się w watę! Będzie ona nam potrzebna do tego, żeby odróżnić upławy od sączących się wód płodowych!
Gdy poczujemy dużo wydzieliny, mamy włożyć sobie w majtki watę. Po 10 min mamy sprawdzić - jeśli wata będzie wilgotna z wierzchu - to upławy, jeśli będzie nasączona cała, to już odchodzące wody!
(To tak w ramach tego, gdy czasem zdarzy nam się to wcześniej niż chciałybyśmy)

Dobra, idę leżeć z książką! Zwłaszcza, że po południu mam bierzmowanie siostrzeńca i mój mąż jest jego świadkiem, więc czeka mnie bite 3 godz w kościele! Jak ja wytrzymam z moim problematycznym pęcherzem???
Miłego dnia! Co by nas powódź nie dorwała, bo w takiej gondoli z wózeczków ciężko będzie pływać!!!
- Cania
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a co do kościoła to dopytaj, czy jest tam gdzies toaleta? na pewno jest, tylko nie każdy o tym wie. Mi się ostatnio czasami zdarza korzystac w kościele, na szczęście u nas jest w dostępnym miejscu, nie trzeba się nikogo o klucz prosić czy cos w ten desen

- meniado
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Powtórka z rozrywki!
- Otrzymane podziękowania: 53

u mnie też leje jak z cebra okropna pogoda.
To ja mam chyba szczęście że moja Helenka spokojna rano jest i pozwala się mamusi wyspać tak do 9. Uaktywnia się dopiero gdzieś ok. 10.
Dzisiaj przyszła paczka z apteki - także praktycznie wszystko już mam- ale rozśmieszyli mnie z gratisem - dostałam witaminę D3 z datą ważności 05.2014 - masakra - jak tam któraś z Was bedzie to możecie im powiedziec żeby takie gratisy to sobie odpuścili szczególnie dla kobiety w ciąży
dziewczyny mam jeszcze pytanie czy swoje koszule do porodu i szpitala pierzecie w proszku dla dzidziusia? o chyba tak trzeba bo to będzie jeden z pierwszych materiałów z jakim zetknie się po porodzie
- rewelka1312
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 23
ciezko nadazyc..
A wiec zaczynam jak nie zapomnialam polowy o czym miala napisac, ciezko ostatnio z pamiecia mowia ze to normalne w ciazy
Ja do pepka zlozylam zamowienie u kolezanki na octanisept wszyscy zachwalaja,
Co do MATERACA Z GRYKA ja zakupilam dwa do lozeczka i kolyski, kolezanka uprala i puscila jej gryka i miala brudne plamki a materaca wogole nie uzywala bo synek spal z nia w jednym lozku od paczatku bo naczytala sie glupot o smierci lozeczkowej i bala sie zeby sam spal i teraz maja problem bo synek ma 2,5 roku i od 2,5 roku nie spi z mezem w jednym lozku tylko z dzieckiem... jak dla mnie to troche dziwne bo dziecko nie moze zawojowac naszego calego swiata , ja bym sie bala spac z dzieckiem w jednym lozku zeby nie przygniesc bo jak czlowiek spi to w roznych pozycjach, teraz mam problem z ulozeniem sie, brzuch mam maly wiec mi nie przeszkadza ale problem w tym ze nie moge spac na boku:/ bo lenka tak mnie kopie z boku jak leze na boku ze nie da rady normalnei czuje jak wpych mi nogi w bok w jelita i zebra i mam wrazenie ze dusze i uciskam dziecko wiec to nie powiedziane ze w ciazy trzeba spac na lewym boku bo u mnie to nie nie bardzo sie da:)
a teraz mam dow as pytanie dziewczyny bo bede zamawialam wozek i lezaczek, i nie wiem jaki lezaczek wybrac czy ktoras juz ma zakupiony,wybrany? czy wogole bedziecie kupywac?
allegro.pl/arti-lezaczek-bujaczek-baby-r...ory-i4211696980.html
mysle o tym albo o tym
allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...wie-i4238560872.html